استیل سالیسیلیک اسید+آتورواستاتین+انالاپریل+هیدروکلروتیازید

داروهای قلبی عروقی

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف

ترکیب 4 داروی آسپرین، آتورواستاتین، انالاپریل و هیدروکلروتیازید معمولا برای افرادی تجویز می شود که مبتلا به فشار خون و کلسترول بالا هستند. همچنین برای پیشگیری از تکرار انفارکتوس قلبی از این دارو استفاده می شود. استفاده از ترکیب چهار دارو باعث سهولت در مصرف دارو و جلوگیری از تکرار یا فراموشی مصرف داروهای مختلف می شود. این دارو در درمان بیماری های قلبی-عروقی و سکته های مغزی کاربرد دارد.

مکانیسم اثر

آسپرین مانع از اتصال پلاکت ها می شود و از بروز لخته خونی پیشگیری می کند.
آتورواستاتین با مهار آنزیم تولید کننده کلسترول در کبد باعث کاهش کلسترول LDL می شود.
انالاپریل با مهار آنزیم ایجاد کننده آنژیوتانسین فشار خون بالا را کاهش می دهد.
هیدروکلروتیازید با مهار بازجذب سدیم در توبول های دیستال کلیه منجر به افزایش دفع آب، سدیم، پتاسیم و یون های هیدروژن می گردد.

فارماکوکینتیک

آسپیرین پس از تجویز به فرم خوراکی به خوبی از دستگاه گوارش جذب می شود. دارو به میزان 90-80% به پروتئین های پلاسما متصل می شود. نیمه عمر دارو 3-2 ساعت است و به طور وسیعی در کبد متابولیزه می شود. دارو توانایی عبوراز جفت وشیر را دارد.
آتورواستاتين به سرعت از مجراي گوارش جذب مي‌شود. فراهمي زيستي مطلق دارو حدود 12% است. پيوند دارو به پروتئين بسيار زياد است. اين دارو داراي متابوليسم كبدي و خارج كبدي است. متابوليت‌هاي فعال دارو مسئول ايجاد حدود 70% اثر مهاركنندگي HMG-COA ردوكتاز مي‌باشد. نيمه عمر دارو حدود 14 ساعت بوده و عمدتاً از طريق مدفوع دفع مي‌شود.
جذب گوارشي انالاپريل حدود 60 درصد است. اين دارو پس از متابوليسم، به متابوليت فعال تبديل مي‌شود. اثر دارو پس از يك ساعت شروع مي‌شود و پس از 6-4 ساعت به اوج خود مي‌رسد. اين دارو به ميزان 60 درصد از راه كليه و 33 درصد از راه مدفوع دفع مي‌شود.
جذب هيدروكلروتيازيد پس از مصرف خوراكي نسبتاً سريع است. اين دارو به صورت تغييرنيافته و تقريباً به طور كامل از طريق كليه‌ها دفع مي‌شود
در کل اثربخشی این دارو پس از یک ساعت آشکار می شود و به تدریج در طول یک روز از بدن دفع می شود

عوارض جانبی

به دلیل وجود چهار دارو، احتمال بروز هر یک از عوارض این دارو امکان پذیر است که لازم است به منوگراف هریک از این داروها مراجعه شود ولی عوارض شاخص احتمالی عبارتند از: سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی، درد و ناراحتی گوارشی، اسهال، یبوست،راش های پوستی، درد و التهابات عضلانی به خصوص همراه تب و خستگی شدید، هیپرکالمی، آنژیوادم، وزوز گوش، آسم، زردی پوست، تیرگی ادرار و افت فشار

تداخلات دارویی

تداخلات فراوانی با این دارو وجود دارد که لازم است به هر یک از منوگراف ها مراجعه شود. ولی بطور شاخص از مصرف هم زمان این دارو با داروهای زیر پرهیز شود:
سیکلوسپورین- جم فیبروزیل - فنی توئین-دیگوکسین-دیلتیازم- کتوکونازول (سیستمیک)- میدازولام- رپاگلینید-اسپیرونولاکتون- وراپامیل-کلاریترومایسین-سیپروترون - تیکاگرلور
آمفتامین‌ها-آلوپورینول-آلتپلاز-آزاتیوپورین-فراورده‌های حاوی لوودوپا-لیتیم- نیتروپروسید- داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی-تاکرولیموس (سیستمیک) - اپلرنون، اورولیموس- هپارین- داپوکستین
کتورولاک - واکسن‌های حاوی ویروس آبله‌مرغان- الکل -کورتیکواستروئید ها (سیستمیک) - آلندرونات - داروهای ضد انعقاد- آپیکسابان-پنتوکسی فیلین
اکس‌کاربازپین - توپیرامات- مولتی ویتامین+مینرال

توصیه های دارویی

ترکیب 4 داروی فوق در افراد با ریسک بالای بروز مشکلات قلبی و عروقی و همچنین افرادی که چهار داروی فوق را به صورت جداگانه مصرف می کنند، کاربرد دارد.
اصولا در سنین 50 سال به بالا مصرف می شود
از مصرف گریپ فروت همراه با این دارو پرهیز کنید
در صورت بروز مشکلات تنفسی و یا ادم (تورم) فورا به پزشک اطلاع دهید.
در صورت بروز هرگونه علائم اسهال و یا مشکلات شدید گوارشی به پزشک اطلاع دهید.
این داروی ترکیبی می تواند باعث افت ناگهانی فشار خون شود شود. لذا هنگان تغییر وضعیت از خوابیده به نشسته یا ایستاده احتیاط کنید.
مصرف آن در کودکان توصیه نمی شود

دارو های هم گروه

استیل سالیسیلیک اسید+آتورواستاتین+هیدروکلروتیازید+والزارتان ایوابرادین آملودیپین+والزارتان
آملودیپین+آتورواستاتین آملودیپین+والزارتان+هیدروکلروتیازید
گروه X

به هيچ وجه نبايد استفاده شود: مطالعات حیوانی یا انسانی مواردی از نقص مادرزادی و یا خطر مرگ جنین ناشی از عوارض مصرف این دارو در دوران بارداری مشاهده شده است. این شواهد به واسطه تحقیقات، تجربه عرضه در بازار و یا مطالعات انسانی به دست آمده است. بنابراین ریسک خطر مصرف این دارو در بارداری بطور حتم بیش از منافع احتمالی آن است و نباید استفاده شود.

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
قرص پلی پیل ای 81/20/5/12.5 میلی گرم

چنانچه در خصوص "استیل سالیسیلیک اسید+آتورواستاتین+انالاپریل+هیدروکلروتیازید" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو امگا3 شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info