-کودکان و نوجوانان: درمان عفونت های پیچیده دستگاه ادراری و پیلونفریت ناشی از E.coli
توجه: سیپروفلوکساسین اگرچه موثر است، اما داروی انتخابی اول در کودکان نیست.
-نوزادان، کودکان، نوجوانان و بزرگسالان: پیشگیری برای کاهش بروز یا پیشرفت بیماری ناشی از مواجهه استنشاقی با باسیلوس آنتراسیس؛ پیشگیری و درمان طاعون (Yersinia pestis)
-بزرگسالان: درمان عفونتهای زیر در صورت وجود باکتریهای حساس به سیپروفلوکساسین:
عفونت دستگاه ادراری
سیستیت حاد بدون عارضه در زنان
پروستاتیت باکتریایی مزمن
عفونت های استخوان و مفاصل
عفونت های پیچیده داخل شکمی (همراه با مترونیدازول)
اسهال عفونی
تب حصبه (سالمونلا تیفی)
پنومونی اکتسابی بیمارستانی (بیمارستانی)
محدودیتهای مصرف: از آنجا که مصرف فلوروکینولونها میتواند با عوارض جانبی ناتوان کننده و با امکان غیرقابل برگشت (مانند تاندینوپاتی و پارگی تاندون، نوروپاتی محیطی، اثرات سیستم عصبی مرکزی) همراه باشد، تجویز سیپروفلوکساسین به عنوان یک گزینه برای بیمارانی که هیچ گزینه درمانی جایگزینی برای درمان سیستیت حاد بدون عارضه ندارند، در نظرگرفته شود.
موارد مصرف بدون برچسب:
-سیاه زخم (آنتراکس)، درمان سیاه زخم پوستی یا سیستمیک
-عفونت زخم ناشی از گازگرفتگی( حیوان و انسان)، در ترکیب با یک عامل مناسب برای بی هوازی ها، یک گزینه جایگزین موثر و توصیه شده برای پیشگیری و درمان
-بیماری خراش گربه، لنفادنیت (غیر منتشر شده)
-شانکروئید ناشی از H. ducreyi ( با این حال، مقاومت متوسط به سیپروفلوکساسین در چندین ایزوله گزارش شده است.)
-وبا (Vibrio cholerae) ( برای درمان وبا متوسط تا شدید، همراه با هیدراتاسیون تهاجمی)
-بیماری انسدادی مزمن ریه، تشدید حاد
-بیماری کرون، درمان فیستول های ساده اطرف مقعد
-زخم پای دیابتی
-اندوکاردیت، درمان
-مننژیت باکتریایی
-بیماری مننگوکوک (پیشگیری و کنترل)
-نوتروپنی (ناشی از شیمی درمانی)، پیشگیری آنتیباکتریال
-تب نوتروپنیک، بیماران سرطانی کم خطر(درمان تجربی)
-عفونت های مرتبط با کاتاتر دیالیز صفاقی
-عفونت محل جراحی
-پیشگیری از عفونت عملهای جراحی
-پوچیت (post–ileal pouch-anal anastomosis)، حاد
-عفونت پروستات، حادباکتریال
-عفونت مفصل مصنوعی
-پریتونیت باکتریایی خودبخودی، پیشگیری
-تولارمی، درمان عفونت تولارمی خفیف تا متوسط
موارد مصرفی که توصیه نمیشود:
-عفونت رحمی و دهانه رحمی بدون عارضه ناشی از گنوره(به علت مقاومت بالا توصیه نمیشود)
-عفونت تنفسی فوقانی(برونشیت حاد) :تجویز سیپروفلوکساسین برای درمان تجربی در بزرگسالان سالم (بدون بیماری مزمن ریوی یا سرکوب سیستم ایمنی) برای درمان عفونت دستگاه تنفسی تحتانی (برونشیت حاد) توصیه نمی شود.علاوه بر این، FDA توصیه می کند که سیپروفلوکساسین برای بیمارانی که هیچ گزینه درمانی جایگزینی در درمان برونشیت ندارند حفظ شود.
-سینوزیت (حاد):جهت درمان تجربی برای درمان سینوزیت توصیه نمی شود.علاوه بر این، FDA توصیه می کند که سیپروفلوکساسین برای بیمارانی که هیچ گزینه درمانی جایگزینی در درمان سینوزیت ندارند حفظ شود.
-عفونت پوست و بافت نرم: از آنجا که اکثر عفونتهای پوست و بافت نرم به دلیل باکتری های گرم مثبت هستند، سیپروفلوکساسین برای درمان تجربی عفونتهای پوست و بافت نرم بدون عارضه توصیه نمی شود.
طیف اثر: سیپروفلوکساسین یک آنتی بیوتیک وسیع الطیف با فعالیت در برابر طیف وسیعی از باکتری ها، هر دو سویه گرم منفی و برخی از سویه های گرم مثبت است.
باکتری های گرم منفی:
اشریشیا کلی (E. coli)، کلبسیلا پنومونیه، سودوموناس آئروژینوزا، گونه های سالمونلا، گونه شیگلا، یرسینیا، پروتئوس، مورگانلا، ادواردسیلا، پروویدنسیا، سیتروباکتر و سراتیا، گونه های انتروباکتر، گونه های اسینتوباکتر، کمپیلو باکتر(موارد مقاومت بالا)
باکتری های گرم مثبت:
استافیلوکوکوس اورئوس (برخی سویه ها)، استرپتوکوک پنومونیه (برخی از سویه ها)، استرپتوکوک پیوژنز (برخی از سویه ها)، کورینه باکتریوم(برخی سویهها)،، باسیلهای گرم مثبت(سرئوس، آنتراسیس و سایر گونه ها)
-برخلاف فلوروکینولونهای جدیدتر، مانند موکسی فلوکساسین و گاتی فلوکساسین سیپروفلوکساسین فعالیت نسبتاً ضعیفی در برابر گرم مثبتهای بیهوازی دارد.
باکتریهای آتیپیک:
کلامیدیا تراکوماتیس، کلامیدیا پنومونیه، مایکوپلاسما پنومونیه
سایر باکتری ها:
نایسریا گونوره
هموفیلوس آنفولانزا
توجه به این نکته مهم است که سیپروفلوکساسین ممکن است در برابر همه سویههای این باکتریها مؤثر نباشد و تست حساسیت برای تعیین مناسبترین درمان برای یک عفونت خاص مورد نیاز است. علاوه بر این، سیپروفلوکساسین به طور کلی در برابر باکتری های بی هوازی مانند کلستریدیوم دیفیسیل موثر نیست.
سیپروفلوکساسین یک داروی آنتی بیوتیکی متعلق به دستهی داروهای فلوروکینولونی است. که برای درمان طیف وسیعی از عفونت های باکتریایی از جمله درمان عفونت های ناشی از باکتری های گرم منفی ( شامل سالمونلا، شیگلا ، کمپیلوباکتر، نیستریا و پسودوموناس ) مصرف می شود . این دارو دارای اثرات متوسط بر علیه باکتری های گرم مثبت ( شامل استرپتوکوکوس پنومونیه )، عفونت مجاری ادراری، ، عفونت های دستگاه گوارش ( از جمله تب تیفوئید ) سوزاک و سپتی سمی ناشی از میکروارگانیسم های حساس می باشد.
دوز سیپروفلوکساسین می تواند بر اساس نوع و شدت عفونت متفاوت باشد.
سیپروفلوکساسین یک فلوروکینولون (به نام 4-quinolone یا کینولون کربوکسیلیک اسید نیز شناختهمیشود.) است که برای استفاده خوراکی و تزریقی ساخته شده است. این دارو یکی از آنتیبیوتیکهای نسل دوم کینولون ها میباشد که در مقایسه با نالیدیکسیک اسید، فعالیت ضد باکتریایی قابل توجهی دارند.
فرم خوراکی سیپروفلوکساسین در دوز های ۲۵۰، ۵۰۰ و ۷۵۰ میلیگرم میباشد. در برخی کشورها قرص سیپروفلوکساسین۵۰۰ و ۱۰۰۰میلیگرم آهسته رهش نیز وجود دارد.محلول تزریقی سیپروفلوکساسین نیز حاوی ۱۰۰، ۲۰۰ یا ۴۰۰ میلی گرم دارو میباشد.
سلام من عفونت مجاری داشتم بعد از قطع دارو دوباره ترشح مجاری دارم..۲هفته سیپرو خوردم هیچ علایمی در مصرف وجود نداشت بعد از قطع دارو ۳روز بعد عفونت شروع شد
سلام من دو هفته پیش عفونت مجاری داشتم با سوزش و ترشح قرص سیپروفلوکساسین رو یه خشاب مصرف کردم...علائم از بین رفت ولی اینجا گفتن دو هفته بخور ..به دلیل کرونا امکان ویزیت حضوری هم نداشتم..در طول مصرف هیچ علائمی وجود نداشت ولی از دیروز که قرص رو قطع کردم ترشح دوباره شروع شده.. چیکارکنم.. ؟ باتشکر
سلام مصرف خودسر و بی مورد آنتی بیوتیک ها و تکمیل نکردن دوره ی درمانی آنها باعث ایجاد مقامت باکتری ها نسبت به داروها و بی تاثیر شدن داروها میشود(تعداد آنتی بیوتیک های کشف شده بسیار محدود است). لطفا دوره ی 14 روزه ی درمان را تکمیل کنید
با سلام دستور مصرف و عوارض دارو را میفرمایید با تشکر
هر 12 ساعت یک عدد
با سلام.دکتر من مدت یک ماه قبل احساس خارش و سوزش خفیف موقع ادرار کردم.چون سیگار میکشیدم به رنگ نارنجی ادرارم مشکوک نبودم.همونطور که به از ترک، رنگ ادرار روشن تر شد.امروز صبح بعد از اتمام ادرار از مجرای تناسلی خون بیرون اومد تقریبا ده قطره.بعد از اون اب زیهد خوردم و ادرارم سفید بود.تا اینکه دوباره همون روز خون بیرون اومد.داروخانه قرص سیپروفلاکساسین پونصد با فنازومکس ۱۰۰داده.نظرتونو میخواستم.ممنون