شربت پروسپان از عصاره گیاه عشقه تهیه شده است و یک داروی گیاهی با اثرات ضد سرفه و خلط آور است. در بیماری های التهابی تنفسی به عنوان یک عامل کمکی کاربرد دارد. اثرات آنتی باکتریال و آنتی وایرال به دلیل وجود ساپونین در شربت پروسپان دارا می باشد.
نام فرآورده: پروسپان
شکل دارویی: شربت
موارد مصرف :
شربت پروسپان، محصولی از کمپانی انگلهارد، فرآورده ای گیاهی، حاوی عصاره برگ خشک گیاه پیچک می باشد. پروسپان جهت تسکین زکام حاد ( التهاب) دستگاه تنفسی همراه با سرفه و نیز درمان علامتی بیماری های التهابی مزمن برونشیال موثر است
ماده موثره:
عصاره برگ خشک پیچک، خلط آور، برطرف کننده اسپاسم و تسکین دهنده سرفه میباشد این شربت باخاصیت ضد باکتری و ضد ویروس بخاطرساپونین های موجود در عشقه منجر به بهبودی بیماری های التهابی مزمن برونشیال، کمک به درمان التهاب حاد مجاری تنفسی و تسکین علائم معمول برونشیت نظیرخلط فراوان، تنگی نفس و سرفه میشود
پروسپان فاقد گلوتن، قند، الکل و مواد رنگ دهنده بوده که استفاده این محصول را برای طیف بسیاری از گروه های سنی ممکن میسازد.
پروسپان با طعم خوش گیلاس میباشد که باعث میشود کودکان و بزگسالان این شربت را با رضایت خاطر استفاده کنند.
هشدار مصرف:
در صورت برطرف نشدن علائم و یا بروز تنگی نفس، تب و نیز خلط چرکی یا خون آلود، بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید. در کودکان زیر یک سال، شربت پروسپان را تنها پس از مشورت و تجویز پزشک مصرف نمایید. در مقایسه با سایر گروه های سنی، مصرف پروسپان در کودکان زیر یک سال نیاز به کنترل بسیار دقیق دارد؛ به ویژه اینکه باید نسبت به بروز احتمالی اسهال و استفراغ مراقب باشید. لطفا اطلاعات ارائه شده در بخش عوارض جانبی را نیز مطالعه بفرمایید.
هشدار مصرف: تاکنون هیچ تداخلی در صورت مصرف همزمان با سایر داروها، مشاهده نشده است. در صورتی که همزمان با پروسپان داروی دیگری مصرف می نمایید و یا اخیرا داروی دیگری را مصرف نموده اید، حتی داروهای بدون نیاز به نسخه پزشک، پزشک یا داروساز خود را مطلع نمایید.
مصرف در دوران بارداری و در دوران شیردهی: پس از مشورت با پزشک در دوران بارداری و شیر دهی قابل مصرف می باشد.
رانندگی و کار با ماشین آلات:
در صورت مصرف پروسپان، احتیاط ویژه ای در هنگام رانندگی و یا کار با ماشین آلات، مورد نیاز نمی باشد.
اطلاعات مهم در خصوص اجزای تشکیل دهنده پروسپان:
این فرآورده حاوی سوربیتول است. - در صورتی که پروسپان را طبق دستورالعمل ارائه شده در این برگه راهنما مصرف نمایید، هر دوز از فرآورده می تواند حاوی تا ١.٩ گرم سوربیتول باشد. در صورتی که دچار عدم تحمل به انواع خاصی از فرآورده های قندی می باشید، تنها پس از مشورت با پزشک پروسپان را مصرف نمایید
مقدار مصرف شربت پروسپان:
پروسپان را دقیقا مطابق با آنچه در این برگه راهنما توضیح داده شده است استفاده نمایید. اگر در مورد چگونگی مصرف اطمینان ندارید، با پزشک و یا داروساز خود مشورت کنید. دستور مصرف معمول پروسپان مطابق جدول زیر می باشد مگر اینکه پزشک شما دستور مصرف دیگری را تجویز کرده باشد
موارد منع مصرف:
اگر دچار حساسیت (آلرژی) به ماده موثره و یا هر یک از اجزای تشکیل دهنده این فرآورده هستید پروسپان را مصرف نکنید.
روش مصرف:
از پیمانه اندازه گیری که بر روی درب بطری قرار گرفته است استفاده کنید.
شربت را صبح، (ظهر اگر مجاز به سه بار مصرف در روز می باشید) و عصر مصرف نمایید. همیشه قبل از مصرف، بطری را تکان دهید.
تا چه مدت باید مصرف پروسپان را ادامه دهید؟
طول دوره درمان بستگی به نوع و شدت بیماری شما دارد. معمولا دوره مصرف یک هفته می باشد. چنانچه علائم بیماری ادامه پیدا کرد، لازم است با پزشک مشورت کنید. چنانچه احساس می کنید اثر پروسپان بر روی بدن شما بسیار قوی یا بسیار ضعیف است، با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید. اگر بیش از حد مجاز پروسپان مصرف نموده اید: مقدار مصرف را به بیش از مقدار مجاز مشخص شده در این برگه راهنما و یا مقدار تجویز شده توسط پزشک افزایش ندهید. مصرف مقادیر بالاتر از میزان تجویز شده (بیش از سه برابر دوز مجاز روزانه) ممکن است منجر به تهوع، استفراغ و اسهال شود. در این صورت با پزشک تماس بگیرید. چنانچه مصرف یک دوز از فرآورده را فراموش کردید، جهت جبران آن مقدار مصرف بعدی را دو برابر نکنید و تنها مصرف را به همان ترتیب توضیح داده شده در برگه راهنما و یا تجویز شده توسط پزشک ادامه دهید.
عوارض جانبی احتمال:
واکنش های آلرژیک مانند تنگی نفس، تورم، قرمزی پوست و خارش ممکن است پس از مصرف داروهای حاوی عشقه (پیچک) در بیماران دارای الرژی به گیاه عشقه ممکن است رخ دهند. شیوع این عوارض در دنیا بسیار ناچیز و اندک است. در بیماران بسیار حساس، عوارض گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال ممکن است دیده شود. همچنین سوربیتول موجود در فرمولاسیون فرآورده ممکن است اثرات ملین داشته باشد. شیوع این عوارض شناخته شده نیست.