-عفونت سیستمیک قارچی(تزریقی)
-آسپرژیلوس
-بلاستومایکوزیس(جهت درمان اولیه بیماری خفیف تا متوسط یا سبک کردن درمان پس از آمفوتریسین B برای عفونتهای شدیدتر)
-کاندیدیازیس (انواع غیرسیستمیک و سیستمیک)
توجه: در موارد غیرسیستمیک عموماً برای بیماری مقاوم به فلوکونازول یا به عنوان یک عامل اولیه آلترناتیو استفاده می شود. فرمولاسیون کپسول توصیه نمی شود.در موارد سیستمیک به عنوان عامل آلترناتیو در صورتی که درمان با ضدقارچهای خط اول نامناسب یا بی اثر باشد.
-کاندیدیاز، ولووو-واژینال در بیماران مبنلا به HIV(بدون برچسب)
-کوکسیدوئیدومایکوزیس(بدون برچسب):عفونت استخوان و/یا مفصل، مننژیت(آلترناتیو)، عفونت پنومونی اولیه(فقط برای افراد با عفونتهای شدید و درگیری ریوی بالا)، عفونت بافت نرم
-هیستوپلاسموزیس، درمان؛ پیشگیری اولیه در افراد مبتلا به HIV(بدون برچسب)
-اونیکومایکوزیس(سایر داروها برای اونیکومایکوز درماتوفیت ارجح میباشند)
-پاراکوکسیدوئیدومایکوزیس(بدون برچسب)
-پیشگیری از عفونت های قارچی مهاجم (بدون برچسب): در گرانولوماتوز مزمن، بدخیمی خونی یا پیوند سلول های خونساز (عامل آلترناتیو برای پیشگیری از گونه های کاندیدا)، پیوند عضو جامد در بیماران منتخب (به عنوان مثال، گیرندگان پیوند ریه-عامل آلترناتیو)
-اسپوروتریکوزیس
-تالارومایکوزیس (پنیسیلیوزیس سابق) (بدون برچسب)درمان و پیشگیری
-عفونتهای تینهآ(عامل آلترناتیو-بدون برچسب): فولیکولیت قارچی، Tinea corporis/tinea cruris(برای بیماری هایی که گسترده یا مقاوم به درمان موضعی هستند)
-مننژیت کریپتوکوکال، مواجهه با HIV/ درگیر با عفونت(اطفال)
-میکروسپوریدیوزیس، بیماری منتشر ناشی از تراکیپلیستوفورا یا آنکالیا، درمان، در معرض/درگیر عفونت HIV(اطفال)
-پنی سیلیوزیس، در معرض/درگیرعفونت HIV(اطفال)
ایتراکونازول یک تریازول ضد قارچ می باشد که به صورت خوراکی جهت درمان کاندیدیاز اروفارنژیال وولووواژینال و pityriasis versicolor ، درماتوفیت پاسخ نداده به درمان موضعی، آنکومایکوزیس و عفونت های سیستمیک مثل آسپرژیلوس، بلاستومایکوزیس، کریپتوکوکسوزیس، کوکسیدیومایکوزیس، کاندیدیازیس، کروموبلاستومایکوزیس، هیستوپلاسموزیس کاربرد دارد. همچنین به عنوان پروفیلاکسی عفونت های قارچی در بیماران دچار نقص ایمنی به کار می رود. در انگلستان از فرم مایع خوراکی ایتراکونازول جهت درمان کاندیدیاز دهانی و مروی با دوز 200 میلی گرم روزانه به مدت یک هفته مصرف می شود که می توان آن را در یک دوز منفرد و یا ترجیحاً در 2 دوز تقسیم شده تجویز نمود. قبل از بلع مایع، می بایست به مدت 20 ثانیه در دهان نگهداری شود. در صورت عدم پاسخ درمانی بعد از یک هفته می توان درمان را برای یک هفته دیگر ادامه داد. در ایالات متحده آمریکا روش مشابهی در مورد کاندیدیاز دهانی به کار می رود ولی در مورد کاندیدیاز مروی رژیم جایگزین 100 میلی گرم روزانه به مدت حداقل 3 هفته ترجیح داده می شود اگرچه در صورت لزوم می توان دوز را به 200 میلی گرم افزایش داد.
در مورد بیماران مبتلا به عفونت مقاوم به فلوکونازول دوز تجویزی در انگلستان 100 تا 200 میلی گرم دو بار در روز تجویز نمود. در ایالات متحده آمریکا دوز پیشنهاد شده 100 میلی گرم 2 بار در روز می باشد. ایتراکونازول به فرم مایع خوراکی در انگلستان جهت پروفیلاکسی عفونت های قارچی در افراد مستعد که دچار ضعف ایمنی هستند با دوز روزانه mg/kg 5 در دو دوز تقسیم شده تجویز می گردد.
این دارو به صورت کپسول و قرص خوراکی ۱۰۰و ۶۵میلیگرم در فرمولاسیونهای متفاوت، محلول خوراکی۱۰میلیگرم در میلیلیتر و محلول جهت تزریق وریدی با برندهای تجاری متنوع در دنیا عرضه میشود.
نکته: محلول خوراکی ایتراکونازول حاوی هیدروکسیپروپیلن بتا-سیکلودکسترین، پروپیلن گلایکول و ساخارین سدیم میباشد.
من ۵ ساله که مرض پوستی لینکنپلن اگه درست نوشته باشم الان دکتر یکی از داروهایی که به من داده همین کپسول است چون ندانسته تو ابن ۵ سال روزی ۱۵ تا ۲۰ میلی گرم پردنیزول مصرف کردم آیا جهت تقویت سییتم ایمنی باید مصرف کنم
سلام این کپسول عوارض ندارہ واسہ بدن؟
سلام هر دارویی یکسری عوارضی دارد اما بسته به نوع بیماری و مقایسه منافع بیمار از درمان با مضرات آن،آنهم توسط پزشک،تصمیم میگیره که با شرایط فعلی مصرغ دارو بهتر هست یا عدم مصرف آن
سلام خانم من بخاطر قارچ انگشت پاش از این دارو با دوز ۱۰۰ استفاده میکند ایا در این مقطع زمانی که مواظب این هستیم کرونا نگیریم ایا این دارو براش ضرر که ندارد منتظر جوابم ممنون
سلام من تقریبا بیست روز استفاده کردم و کاملا قارچ بدنم خوب شده بود اما مجدد برگشت..چرا کاملا خوب نمیشم
سلام من این کپسول و ۵ روزه میخورم باید ۱۴ پریود میشدم امروز ۱۷ هنوز پریود نشدم علتش میتونه این کپسول باشه ؟
تا کنون چنین عارضه ای برای این دارو گزارش نشده است. ولی ممکن است به علت مصرف این دارو باشد.
آیا این دارو برای قارچ ریه هم تاثیر دارد و تجویز میشود؟