دینوول® تنها پروژسترون خوراکی می باشد که از طریق مطالعات بالینی، به طور سیستماتیک برای درمان اندومتریوز مورد بررسی قرار گرفته است. -این دارو حاوی داینوژست 2 میلی گرم بوده که جدیدترین نسل پروژسترون می باشد و بیشترین اثر آنتی آندروژنیک را در بین پروژسترون ها دارد و درکاهش رشد ضایعات اندومتریوز، تسکین درد مربوط به اندومتریوز پس از سه ماه مصرف دارو، اندومتریوزهای منتشر عمقی و اندومتریوزهای خارج دستگاه ژنیتال موثر می باشد. -همچنین جهت سرکوب عود ضایعات اندومتریوز و از بین بردن درد و نامنظمی قاعدگی پس از جراحی نیز اثربخشی خیره کننده ای دارد.
دینوول® چیست؟
دینوول® تنها پروژسترون خوراکی می باشد که از طریق مطالعات بالینی، به طور سیستماتیک برای درمان اندومتریوز مورد بررسی قرار گرفته است.
-این دارو حاوی داینوژست 2 میلی گرم بوده که جدیدترین نسل پروژسترون می باشد و بیشترین اثر آنتی آندروژنیک را در بین پروژسترون ها دارد و درکاهش رشد ضایعات اندومتریوز، تسکین درد مربوط به اندومتریوز پس از سه ماه مصرف دارو، اندومتریوزهای منتشر عمقی و اندومتریوزهای خارج دستگاه ژنیتال موثر می باشد.
-همچنین جهت سرکوب عود ضایعات اندومتریوز و از بین بردن درد و نامنظمی قاعدگی پس از جراحی نیز اثربخشی خیره کننده ای دارد.
اندومتریوز چیست؟
در بیماری اندومتریوز تکه هایی از اندومتر (بافت رحم) در سایر مناطق لگن مثل تخمدان یافت می شود. این تکه های بافتی به هورمون های سیکل قاعدگی پاسخ می دهند و طی روزهای قاعدگی خونریزی می کنند.
از آنجایی که این خون قادر به خارج شدن نیست و موجب تحریک بافت های اطراف می شود، ایجاد درد می کند و بعد از مدتی باعث ایجاد اسکار و کیست می شود.
اندومتریوز به چه علت ایجاد می شود؟
علت واقعی اندومتریوز مشخص نیست. ولی فرضیه های متعددی در این باره وجود دارد. یک فرضیه این است که بافت هایی که در دوران قاعدگی ریزش کرده ولی از بدن خارج نشده اند از طریق لوله های فالوپ به محوطه لگن هدایت شده و به رشد خود ادامه میدهد.
شیوع اندومتریوز چقدر است و در صورت عدم درمان چه عواقبی دارد؟
6 تا 10 درصد بانوان به اندومتریوز مبتلا هستند. اندومتریوز شایع ترین علت دیسمنوره ثانویه، درد و ناراحتی در دوران قاعدگی می باشد و می تواند باعث خونریزی شدید یا نامنظم، درد در ناحیه لگن، درد هنگام مقاربت و نازایی شود. برخلاف دیسمنوره اولیه که در طول قاعدگی رخ می دهد درد ناشی از اندومتریوز در هر زمانی از سیکل ممکن است اتفاق بیفتد.
اندومتریوز چه علائمی دارد؟
بر اساس اینکه محل ضایعه اندومتریوز کجا باشد بیمار علائم متفاوتی دارد:
-در رحم باعث خونریزی شدید و غیر عادی
-در تخمدان باعث قاعدگی دردناک
-در صفاق باعث درد در حین مقاربت
-در دیواره بین واژن و رکتوم باعث نازایی
-در روده باعث تهوع، درد هنگام دفع، خونریزی از رکتوم و انسداد روده
-در کولون باعث درد شکمی
-در مثانه باعث درد پهلو، خون در ادرار، ورم کلیه و ورم مجاری ادراری می شود.
بنابراین علیرغم مشکل بودن تشخیص اندومتریوز، به دلیل مشکلات عدیده ای که برای بیمار ایجاد میکند، حتما باید درمان شود.
چه داروهایی در درمان اندومتریوز ممکن است تجویز شود؟
درمانهای متفاوتی برای اندومتریوز وجود دارد که شامل:
1-مصرف NSAID ها مثل ایبوپروفن و مفنامیک اسید
که تنها برای دردهای خفیف جواب میدهد و برای کسانی مناسب است که نمیخواهند پیشگیری از بارداری داشته باشند. ولی بصورت کلی به عنوان تک درمان در نظر گرفته نمیشود و حتما در کنار آن باید یک درمان هورمونی را آغاز کرد. چرا که معمولا دردهای شدیدتر به مسکن تنها پاسخ نمی دهند.
2-ضدبارداری های خوراکی:
برای افرادی مناسب است که دچار آمنوره (عدم خونریزی به موقع) هستند و میخواهند همزمان پیشگیری از بارداری هم داشته باشند. از طریق جلوگیری از تخمک گذاری، کاهش سطح هورمون ها و کاهش شدت خونریزی کمک به بهبود علائم اندومتریوز می کنند.
3-هورمون های آزادکننده گنادوتروپین
یک حالت شبه یائسگی ایجاد می کنند که باعث بهبود علائم اندومتریوز می شود. تاثیر آن مشابه ضدبارداری های خوراکی و مشتقات پروژستین است با این تفاوت که عوارض بیشتر (عوارض مشابه یائسگی مثل گرگرفتگی و کاهش تراکم استخوان) و قیمت گران تری دارد. لذا خط دوم درمان هستند.
4-دانازول:
مشتق آندروژن بوده و القای اثرات شبه یائسگی نموده و با افزایش سطح آندروژن، باعث کاهش سطح استروژن می شود. هرچند در کاهش درد موثر است ولی براحتی توسط بیمار تحمل نمی شود چرا که عوارض قابل توجهی مثل افزایش وزن، تغییر صدا، ادم، آکنه، خشکی واژن، گرگرفتگی، پرمویی، بیماری کبدی و افزایش کلسترول دارد که در 75% موارد اتفاق می افتد. در مواردی که سایر درمانها جوا نداده، تنها در یک دوره 6 ماهه قابل تجویز است.
5-مشتقات پروژستین ها
این دسته داروها از جمله داینوژست برای کسانی مناسب است که منع مصرف استروژن دارند. مکانیسم آن مشابه ضدبارداری های خوراکی جلوگیری از تخمک گذاری، کاهش سطح هورمون ها و کاهش شدت خونریزی است. در مقایسه با آگونیست های GnRH مثل لوپرولید، داینوژست اثرات بهتری در کاهش درد داشته است. که پس از طی روند تشخیص بیماری، درمان مناسب طبق نظر پزشک متخصص آغاز خواهد شد.
چه ویژگی هایی دینوول® را در بین گزینه های درمانی خاص و منحصر بفرد می کند؟
-یک درمان مؤثر برای کاهش علایم دردناک اندومتریوز، از جمله دردهای قاعدگی، درد قبل از قاعدگی، درد هنگام نزدیکی و درد ناگهانی لگنی
-کاهش ضایعات آندومتریوز به طور موثر
-اثربخشی، ایمنی و تحمل پذیری بسیار عالی که امکان استفاده طولانی مدت در اندومتریوز را فراهم می آورد.
-عدم وجود عوارض جانبی هیپو استروژنی مربوطه مانند پوکی استخوان، علائم یائسگی (مانند گرگرفتگی) و عدم وجود عوارض بالینی آندروژنیک، عدم تاثیر منفی بر چربی های خون بیمار؛ بر خلاف بسیاری از درمان های موجود
سلام من این قرص رو مصرف میکنم وپریودیم عقب زده چکار کنم ول بدم تا پریود بشم یانه ادامه بدم
سلام، تا زمانیکه درحال مصرف این دارو هستین، پریود اتفاق نمیفته. ولی نباید دارو رو قطع کنید تا پریود شین. به مصرفش بطور منظم ادامه بدین.
سلام به خاطر خونریزی شدید دکتر قرص دینوول و برام تجویز کردن الان ۳ روزه میخورم خونریزیم خیلی کم شده و لی دیشب احساس کردم نمیتونم درست نفس بکشم وموقعی که خواب بودم چند بار نفسم قطع شد به نظر شما عوارض این قرصه والان چکار کنم قطع کنم یا ادامه بدم.. تو سن پنجاه هستم
بهتر است به پزشک مراجعه کنید. از نظر لخته خونی در ریه بررسی لازم را انجام دهید