میگلومد®
میگلوستات
کپسول 100 میلی گرم
قبل از شروع مصرف دارو به دقت تمام مطالب این برگه راهنما را مطالعه کنید زیرا این راهنما شامل اطلاعات مهم برای شما می باشد .
1ـ میگلومد® چیست و برای چه چیزی مورد استفاده قرارمی گیرد؟
میگلومد® حاوی ماده موثره میگلوستات بوده و جزو دسته ای از داروهاست که بر سوخت و ساز بدن تأثیر می گذارند و در دو حالت خاص بیماری مورد استفاده قرار می گیرد:
میگلومد® برای درمان خفیف تا متوسط نوع ۱ بیماری گوشه در بزرگسالان مورد استفاده قرار می گیرد.
در نوع 1بیماری گوشه، ماده ای به نام گلوکوسیل سرامید از بدن خارج نمی شود و شروع به ساخت در سلول های خاصی از سیستم ایمنی بدن می کند. این امر می تواند منجر به بزرگ شدن و غیر طبیعی شدن کبد و طحال، تغییرات در خون، و بیمارهای استخوانی شود.
درمان معمول برای نوع ۱ بیماری گوشه جایگزینی آنزیم و آنزیم درمانی است. میگلومد® تنها زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که یک بیمار برای درمان با جایگزینی آنزیمی از دیدگاه تیم درمانگر نامناسب و فاقد برخی شرایط تلقی شود.
میگلومد® همچنین برای درمان علائم عصبی پیشرونده در بیماری نیمن پیک نوع C در بزرگسالان و در کودکان مورد استفاده قرار می گیرد:
در بیماری نیمن پیک نوع C، چربی هایی مانند گلیکواسفنگو لیپید در سلول های مغز شروع به ساخت می کنند. این امر می تواند منجر به اختلال در عملکردهای عصبی مانند حرکات آهسته چشم، تعادل، بلع، حافظه و عامل بروز تشنج شود.
مکانیسم اثر:
میگلومد® از طریق مهار آنزیمی به نام "گلوکوزیل سرامید سنتتاز"عمل می کند که مسئول اولین مرحله سنتز اکثر گلیکواسفنگولیپید ها است.
2ـ قبل از مصرف میگلومد® باید اطلاعات زیرر را بدانید:
اگر به میگلوستات حساسیت دارید این دارو را مصرف نکنید.
موارد هشدار و احتیاط های مصرف این دارو:
قبل از مصرف با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.
در صورتی که از بیماری کلیوی رنج می برید.
در صورتی که از بیماری کبدی رنج می برید.
پزشک شما قبل از درمان و در حین درمان با میگلومد® آزمایش های زیر را برای شما انجام خواهد داد:
معاینه جهت بررسی اعصاب بازوها و پاها.
اندازه گیری سطح ویتامین B12 بدن.
پایش و نظارت بر نمودار رشد کودکان و نوجوانان مبتلا به بیماری نیمن پیک نوع C.
نظارت بر شمارش پلاکت های خونی بیمار.
دلیل انجام این آزمایش ها این است که برخی از بیماران در طول زمانی که میگلومد® را مصرف می کنند، درد یا بی حسی در دست ها و یا کاهش وزن بدن را گزارش می کنند. این آزمایش ها به پزشک کمک خواهند کرد تا بتواند به راحتی تصمیم بگیرد که در صورت وجود چنین گزارشاتی علت آن ناشی از بیماری یا سایر شرایط بیمار و یا به دلیل عوارض جانبی میگلومد® می تواند باشد.
اگر اسهال داشته باشید ، پزشک ممکن است از شما بخواهد که رژیم غذایی خود را تغییر دهید یا مصرف لاکتوز و کربوهیدرات هایی مانند ساکارز (قند نیشکر) را کاهش دهید، یا اینکه میگلومد® را همراه غذا مصرف نکنید، یا دوز مصرفی داروی خود را موقتاً کاهش دهید. در برخی موارد پزشک ممکن است داروهای ضد اسهال مانند لوپرامید را برای بیمارتجویز کند. اگر اسهال بیمار به این اقدامات پاسخ نمی دهد، یا بیمار شکایت شکمی دیگری داشته باشد، با پزشک مشورت کنید.
بیماران مرد باید در طول درمان خود با داروی میگلومد® و۳ ماه پس از اتمام و قطع دارو از روش های کنترلی قابل اعتماد برای جلوگیری از باروری استفاده کنند.
نکات مورد توجه در مصرف همزمان سایر دارو ها با میگلومد®:
اگر داروهای دیگری همزمان با میگلومد® مصرف می کنید و یا به تازگی مصرف کرده اید و یا احتمال می دهید که ممکن است در آینده مصرف کنید، پزشک یا داروساز خود را مطلع سازید و نظر و تصمیم آنها را در این رابطه جویا شوید.
اگر داروهای حاوی ایمیگلوسراز که گاهی اوقات همزمان با میگلومد® مورد استفاده قرار می گیرند را مصرف می کنید حتما پزشک خود را در جریان قراردهید زیرا این داروها ممکن است میزان میگلومد® در بدن را کاهش دهند.
نکات مورد توجه در مصرف میگلومد® حین بارداری، شیردهی و باروری مادران:
میگلومد® را نباید درصورت بارداری و یا تصمیم به باردار شدن مصرف نمود. پزشک شما می تواند اطلاعات بیشتری در این رابطه در اختیار شما قرار دهد. در طول دوره استفاده از میگلومد® باید از روش های موثر و قابل اعتماد جلوگیری از بارداری استفاده شود. زمانی که میگلومد® مصرف می کنید از شیردهی خودداری کنید.
اگر باردار هستید، شیر دهی به فرزند خود دارید و یا تصمیم به باردار شدن دارید و یا برای بارداری برنامه ریزی کرده اید، قبل از مصرف این دارو از پزشک یا داروساز خود مشاوره بخواهید.
نکات مورد توجه در مصرف میگلومد® و رانندگی و استفاده از ماشین آلاتی که کار با آنها نیازمند دقت است:
میگلومد® ممکن است باعث ایجاد سرگیجه شود در نتیجه در صورت وجود احساس سرگیجه از رانندگی یا استفاده از ابزار یا ماشین آلاتی که کار با آنها نیاز به هوشیاری دارند جدا خودداری نمایید.
3ـ اطلاعاتی در رابطه با اینکه چگونه میگلومد® باید مصرف گردد:
همیشه دارو را همانطور که پزشک تجویز کرده مصرف نمایید و یا در صورتی که از نحوه توصیه شده پزشک برای شما مطمئن نیستید با پزشک و یا داروساز خود مشورت نمایید.
برای نوع 1بیماری گوشه: برای بزرگسالان، دوز معمول یک کپسول (100میلی گرم) سه بار در روز (صبح، بعد از ظهر و عصر) است. قابل توجه است که حداکثر دوز روزانه میگلومد® برای بیماران گوشه نوع 1، سه کپسول (300میلی گرم) در طی یک شبانه روز می باشد.
برای بیماری نیمن پیک نوع C: برای بزرگسالان و نوجوانان (بالای 12 سال)، دوز معمول دو کپسول (200 میلی گرم) سه بار در روز (صبح، بعد از ظهر و عصر) است. قابل توجه است که حداکثر دوز روزانه میگلومد® برای بیماران نیمن پیک نوع C ، شش کپسول (600 میلی گرم) در طی یک شبانه روز می باشد.
برای کودکان کمتر از 12 سال، پزشک معالج دوز مصرفی بیمار را تنظیم خواهد کرد.
اگر کلیه های بیمار به طور طبیعی عمل نکند ممکن است پزشک دوز مصرفی را با مقادیر کمتری آغاز کند و یا دوز مصرفی را برای بیمار کاهش دهد به طور مثال، یک کپسول (100میلی گرم) یک یا دو بار در روز برای بیمار توصیه و تجویز گردد. اگر در اثر مصرف میگلومد® دچار اسهال می شوید، پزشک به شما خواهد گفت که درمان شما چه مدت طول خواهد کشید.
میگلومد® را می توان همراه غذا و یا بدون غذا مصرف کرد. لازم است که کل کپسول، با یک لیوان آب قورت داده شود و از جویدن کپسول خودداری گردد.
اگر کپسول های بیشتری نسبت به آنچه برای شما تجویز شده است مصرف کردید، فوراً با پزشک خود مشورت کنید.
اگر به طور اتفاقی مصرف یک وعده میگلومد® را فراموش کردید کپسول بعدی را در زمان مقرر طبق دستور قبلی مصرف کنید و از دوبرابر کردن دوز مصرفی برای جبران وعده جامانده خودداری نمایید.
بدون مشورت با پزشک از قطع مصرف میگلومد® جدا خوداری نمایید.
4ـ عوارض جانبی احتمالی داروی میگلومد® چیست.
مانند تمام داروها، این دارو نیز می تواند عوارض جانبی ایجاد کند، هر چند هر فرد مصرف کننده تمامی این عوارض را بروز نخواهد داد .
عوارض جانبی جدی میگلومد®:
برخی از بیماران در دست ها و پاها (عارضه ای شایع می باشد) مبتلا به بی حسی می گردند . اینها می توانند نشانه هایی از نوروپاتی محیطی باشند، که به دلیل عوارض جانبی میگلومد® رخ می دهند و یا می توانند به دلیل شرایط موجود باشند. پزشک قبل و حین درمان با میگلومد® برخی آزمایش ها را انجام خواهد داد تا این موضوع را ارزیابی نماید.
اگر دچار لرزش خفیف شدید، که معمولاً دست ها شروع به لرزش می کنند ، در اسرع وقت از پزشک خود مشاوره بگیرید. این لرزش ها اغلب بدون نیاز به متوقف کردن درمان بهبود میابند . گاهی اوقات پزشک شما کاهش دوز مصرفی و یا توقف مصرف میگلومد® را برای جلوگیری از لرزش دست ها در نظر خواهد گرفت.
عوارض جانبی بسیار رایج میگلومد®: (عوارضی که ممکن است بیش از ۱نفر از ۱۰نفر مصرف کننده را تحت تأثیر قرار دهد):
شایع ترین عوارض جانبی اسهال، نفخ ، درد شکمی (معده)، کاهش وزن و کاهش اشتها است.
اگر در زمان شروع درمان با میگلومد® بخشی از وزن خود را از دست دادید نگران نباشد زیرا اکثر افراد با ادامه دادن درمان خود شاهد توقف این کاهش وزن ایجاد شده خواهند شد .
عوارض شایع: (عوارضی که ممکن است ۱نفر از ۱۰نفر مصرف کننده را تحت تأثیر قرار دهد):
عوارض جانبی شایع درمان شامل سردرد، سرگیجه، احساس سوزش یا بی حسی، هماهنگی غیرطبیعی، کاهش حس لامسه، سوء هاضمه (سوزش سر معده)، تهوع و احساس بیمار بودن، یبوست و استفراغ، تورم یا احساس ناراحتی در شکم (معده) و ترومبوسیتوپنی (کاهش سطح پلاکت های خون) است.
5ـ چگونه و در چه شرایطی داروی میگلومد® را نگهداری کنیم.
این دارو را دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.
این دارو را پس از اتمام تاریخ انقضا مورد استفاده قرار ندهید. تاریخ اتمام انقضا درج شده به آخرین روز آن ماه اشاره دارد.
این دارو را در دمای زیر 30 درجه سانتی گراد و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
هیچ دارویی را از طریق فاضلاب یا زباله های خانگی دور نیندازید. از داروساز خود بپرسید که چگونه داروهایی که دیگر مصرف نمی کنید را دور بیندازید. این اقدامات به حفاظت از محیط زیست کمک خواهد کرد.
6ـ محتویات جعبه و اطلاعات تکمیلی داروی میگلومد®.
هر کپسول میگلومد® شامل ماده موثره میگلوستات به میزان ۱۰۰میلی گرم می باشد.
ظاهر کپسول میگلومد® چگونه است و محتویات جعبه آن به چه صورت می باشد.
میگلومد® کپسولی سفید رنگ شامل ۱۰۰میلی گرم ماده موثره میگلوستات و هر جعبه محتوی شش بلیستر 14تایی می باشد.
ساخت:
شرکت داروسازی مداوا