سینوپار®
نام علمی دارو(ژنریک): تری پاراتاید
گروه دارویی: آنالوگ پاراتیروئید هورمون
مصرف در بارداری: گروه C
سینوپار باعث افزایش فعالیت سلولهای استخوان ساز می شود
مکانیسم اثر:
هورمون پاراتیروئید در بدن پروتئینی با 84 اسید آمینه است که از غده پاراتیروئید ترشح شده و در تنظیمات متابولیسم کلسیم و منیزیم در استخوان، کلیه و دستگاه گوارش نقش دارد. تری پاراتاید مشابه هورمون پاراتیروئید انسانی است و با اتصال به گیرنده های خود در سطح استخوان ها و توبولهای کلیه باعث افزایش فعالیت سلولهای استخوان ساز ، افزایش مواد معدنی داخل استخوان و در نهایت افزایش قدرت استخوانها می گردد و در کلیه بازجذب کلسیم و منیزیم را افزایش می دهد.
موارد مصرف:
سینوپار® در جهت کاهش خطر شکستگی استخوانها ، به ویژه استخوان لگن در خانم های مبتلا به پوکی استخوان پس از سن یائسگی استفاده می شود. همچنین در کاهش ریسک شکستگی استخوانها در مردان و زنان با پوکی استخوان اولیه یا هایپوگنادیال و پوکی استخوان ناشی از مصرف مداوم گلکوکورتیکوئیدها کاربرد دارد.
فارماکوکينتيک:
سینوپار® در عرض 30 دقیقه به حداکثر غلظت سرمی خود می رسد و نیمه عمر حذف دارو 1 ساعت است.
موارد منع مصرف:
-در صورت حساسیت به ماده دارویی یا هریک از مواد جانبی به کار رفته در فرآورده دارویی مصرف دارو باید قطع شود.
-در افراد مبتلا به بیماری استخوانی پاژه نباید استفاده شود.
-در افرادی که دچار هایپر کلسمی هستند و میزان کلسیم خون آنها بالاست، نباید استفاده شود.
-در افرادی که مبتلا به سرطان استخوان هستند و یا سلولهای سرطانی به استخوان متاستاز داده است، نباید استفاده شود.
-در بیمارانی که تحت درمان استخوان با اشعه ( رادیوتراپی ) هستند، نباید استفاده شود.
هشدارها:
-اختلالات کلیوی: در افرادی با سابقه بیماریهای کلیوی و سنگ کلیه با احتیاط مصرف شود.
-مصرف سینوپار® بیش از دو سال توصیه نمی شود.
-اختلالات قلبی-عروقی: در برخی از بیماران متعاقب تزریق اولین دوزهای دارو تپش قلب و کاهش فشار خون وضعیتی مشاهده می شود که حداکثر 4 ساعت به طول می انجامد و پس از این زمان فروکش می کند.
-تداخل با تست های آزمایشگاهی : سینوپار® می تواند سطح کلسیم در سرم و ادرار را افزایش داده و باعث افزایش سطح سرمی اسید اوریک گردد.
عوارض جانبی:
سرگیجه و عدم تعادل، احساس هیجان و تپش قلب ، درد در ناحیه مفصل و عوارضی چون قرمزی ، تورم، درد و التهاب در محل تزریق می تواند مشاهده گردد.
تداخل دارویی:
در مصرف همزمان سینوپار® با داروهای دیگوکسین، هیدروکلروتیازید و فروزماید احتیاط شود.
نکات قابل توصيه:
-سینوپار® باید در دمای 2 تا 8 درجه سانتیگراد (در یخچال) نگهداری و از یخ زدگی محافظت شود.
-پس از گذشتن 30 روز از تاریخ باز کردن ویال ، آن را دور بریزید.
-این دارو تنها جهت تزریق زیر جلدی است.
مقدار مصرف:
دوز پیشنهادی سینوپار® 20 میکروگرم در روز به شکل تزریق زیرجلدی است.
اشکال دارویی:
به شکل محلول چند دوز حاوی 250 میکروگرم تری پاراتاید است.
تهیه و تنظیم : واحد روابط عمومی شرکت سیناژن
درود خدمت دکتر عزیز آیا مصرف سینوپار با سنجد و جوانه گندم مشکلی نداره چون ذکر شده با داروهای گیاهی همزمان مصرف نشود و متخصص بنده مصرف همزمان کلسیم رو با این دارو توصیه کرده از نظر علمی مشکلی نداره!؟!
بنده روز۲۳ بهمن۱۴۰۱ به تحویز دکتر امپول سینوپار از داروخانه تهیه کردم.اما متاسفانه به دلیل تداخل دارویی نتونستیم استفاده کنیم.لذا هرکسی نیاز داشت.میتونم بهش بفروشم.نسخه پزشک و داروخانه و تاریخ خرید آن موجود است.و از لحظه خرید در یخچال نگهداری شده است.
امکان پذیر نیست
سلام اگر این دارو را ۲۴ ساعت و یا بیشتر در فریزر قرار داده باشیم آیا هنوز قابل استفاده است و یا بعلت یخ زدگی نباید استفاده نمود ؟
سلام مادرم هلیکوباکترمعد ه اش بالاست الان ۵ روزه که داروی سینوپاررا مصرف می کنه الان دوباره مشکل معده اش بیشترشده ودرطی این چندروزاشتهانداره ،به نظرشماداروراقطع کنیم
سلام پسرم ۳سالشه و کم کاری پاراتیروئید داره. آیا میتوان این دارو را در کودک من استفاده نمود به طور مادالعمر.
سلام خسته نباشید.مادرمن بخاطرپوکی استخوان این امپول رومیزد،ناگهان بیلی روبین خونش به۱۹رسیدودچار التهاب کبدی شدودر بیمارستان بستری شد،پزشک معالج گفت یابخاطرمصرف داروی هورمونی یاگیاهی بوده،ایاعوارض این امپول بوده؟باتشکر
۸ماهه استخوان انگشتم شکسته و شدت شکستگی ب حدی بوده ک هنوز جوش نخوردهدکتر متخصص سینوپار تجویز کرده آیا این دارو ب جوش خوردن استخوانم کمک میکند؟وچ مدت طول میکشد؟آیا این دارو باعث مشکل و عوارض جانبی در بدن من میشود؟
بعداز تزریق این آمپول سردردهای خیای به سراغم میاد
سلام آیا کسی که مشکل افت پلاکت دارد وطحال را خارج کرده وفشارخون هم دارد وکلیه های سنگ سازدارد تکلیف چیه؟مچ پای رایت وپشت ساق پا درد دارد .
سلام خسته نباشید من یک ماه لگنم شکسته هرروز دارم آمپول دور ناف استفاده میکنم الان سه روز که استفاده میکنم انگشت پام کبود شده ایا عوارض این امپول یا چیز دیگه دارو دیگری هم استفاده نمیکنم
کبودی انگشت پا موضوع مهمی است که باید سریعا به پزشک مراجعه کنید
سلام چند روز پیش دکتر ابن آمپول را همراه با آمپول سالانه پوکی استخوان تجویز کرد.و هر چه گفتم کلسیم ب من نمیسازه ک ب این روز افتادم توجهی نکرد.دو ساعت بعد تزریق رفتم اون دنبا و اومدم.تمام علایم جز خارش پوست داشتم.اکسیژن زدن و مسکن.ب محضی آوردنم منزل باید سینوپار میزدم.تا ۵ صبح حالم بهم خورد...همچنان ادامه دادم و پف صورت و سبکی سر.فشار پایین.ضعف عضلات.استخوان درد شدید.تب و لرز وب بوی غذا حساس شدم.از درد بی حوصله شدم.تا دیشب دکتر داروساز تا صورتم را دید گفت فوری قطع کن..چون درمانگاه ک رفتم اصلا توجهی ب حرفام نکرد و چرک خشک کن داد.من عفونتی نداشتم بعد این دارو اینطور شدم.و پزشک دیگری مراجعه کردم و گفت برو دکتر خودت...بیمارستان مراجعه کردم گفت ما توی اعتصابیم و قبولم نکرد
عوارض داروها قابل پیش بینی نیست. اگر سینوپار برای شما عوارض دارد طبیعتا نباید مصرف کنید.