کلوبازام

داروهای ضد صرع

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

کلوبازام
کلوبازام دارویی از دسته ی بنزودیازپین ها می باشد که در درمان انواع صرع و تشنج در کودکان و بزرگسالان تجویز می شود.
در صورتی که مبتلا به صرع باشید، حتما تاکنون بیهوشی یا ازحال رفتن ناگهانی و یا تشنج را تجربه نموده اید.
تشنج يك حمله ي عصبي ناشي از اختلال در فعاليت الكتريكي مغز مي باشد.سديم والپروات با كاهش فعاليت هاي الكتريكي غيرطبيعي مغز حملات تشنجي را كنترل مي نمايد.
عارضه ی تشنج با توجه به اینکه سلول های کدام قسمت از مغز دچار اختلال الکتریکی شده باشد، انواع مختلفی دارد.
علائمی که در مدت تشنج رخ می دهد، می تواند برروی ماهیچه ها، حواس، خلق و خو، احساسات ،تمرکز، هوشیاری و یا ترکیبی از آنها تآثیرگذار باشد.به همین دلیل در درمان بیماری صرع در درجه ی اول پیشگیری و کاهش تعداد دفعات حملات تشنج هدف اصلی می باشد.
کلوبازام با کنترل علائم تشنج، فعالیت الکتریکی سلول های مغز را کنترل می کند و از وقوع تشنج پیشگیری می نماید.این دارو همچنین با شل کردن عضلات منقبض شده در زمان تشنج، کمک به کاهش شدت تشنج نیز می کند.
پیش از مصرف کلوبازام
-در صورت بارداری، مشکل تنفسی، اختلال کبدی یا کلیوی یا سابقه ی بیماری های اعصاب و روان مانند افسردگی، وسواس و سایر بیماری ها و اختلالات پزشک خود را مطلع نمایید.
-در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی به پزشک خود اطلاع دهید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
- مصرف الکل همراه با این دارو عوارض خطرناکی در پی دارد لذا در صورت مصرف اخیر الکل یا فرآورده های الکلی حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
نحوه ی مصرف کلوبازام
-این دارو بصورت قرص خوراکی ١٠ میلی گرم موجود می باشد.
-قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ي تشنجي برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع اين دارو بايدبصورت تدريجي و تحت نظر پزشك انجام شود.
-ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
-اگر کلوبازام به صورت یک نوبت در روز تجویز شود بهترین زمان مصرف آن شب ها پیش از خواب می باشد.اما برخی پزشکان ترجیح می دهند دارو را در مقدار کمتر اما در دو تا سه نوبت در روز تجویز کنند لذا. حتماً دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف نمایید.
-این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.
-در صورت فراموش كردن مصرف يك نوبت دارو بلافاصله پس از يادآوري مصرف كنيد مگر آنكه زمان ياد آوري به نوبت مصرف بعدي دارو نزديك باشد.در اين شرايط نوبت فراموش شده را مصرف نكنيد و نوبت بعدي را در زمان خودش مصرف كنيد اما به هيچ وجه مقدار مصرف دارو را دوبرابر نكنيد.
-در ابتداي شروع درمان بيماري صرع با کلوبازام ممكن است تعداد يا نوع حملات تشنج كمي تغيير كند اما نگران نباشيد زيرا به مرور اين مشكل برطرف مي شود.لذا احتياطات لازم را رعايت كنيد و با پزشك خود در تماس باشيد.
-مصرف این داروخواب آلودگی و گیجی مختصری ایجاد می کند. لذا از رانندگی و فعالیت هایی که نیاز به تمرکز بیشتری دارند تا زمانی که اثر دارو برطرف نشده است، خودداری نمایید.
-در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.
بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .
-رانندگی برای بیماران مبتلا به صرع مناسب نمی باشد اما در صورتی که در مدت یک سال تشنجی رخ نداده باشد، می توان با نظر پزشک و با احتیاط ، مجددا شروع به رانندگی نمود. با این حال در صورتی که رانندگی می کنید باید حواستان به زمان مصرف داروها و خواب آلودگی ناشی از آنها باشد.
-مصرف کلوبازام در طولانی مدت ممکن است موجب ایجاد تحمل نسبت به این دارو در بدن شما شود. در این حالت دارو به اندازه ی قبل اثرگذار نخواهد بود. لذا در صورتی که احساس کردید اثر این دارو کم شده است و علائمتان بطور کامل تحت کنترل نیست حتما با پزشک خود صحبت کنید.
-مصرف طولانی مدت بنزودیازپین ها که کلوبازام یکی از آنهاست، ایجاد وابستگی در بدن می کند لذا مصرف این داروها و همچنین قطع آنها باید اصولی و کنترل شده و تحت نظر پزشک باشد.
-به دليل عوارض ناشي از اين دارو براي جنين ،درصورتي كه قصد بارداري يا شك به بارداري داريد حتما پزشك خود را جهت تغيير دارو مطلع سازيد و در زمان مصرف اين دارو از روش مناسب جهت پيشگيري از بارداري استفاده نماييد.
عوارض شایع کلوبازام 
-احساس خواب آلودگی، ضعف و گیجی از عوارض شایع این دارو می باشد.
-احساس عدم تمرکز، حرکات غیرطبیعی چشم ها و فراموشکاری نیز می تواند با مصرف این دارو بروز کند که می توانید در مورد آنها با پزشک خود مشورت نمایید.
-در کودکان افزایش ترشح بزاق ممکن است سبب سرفه یا احساس ناخوشایند شود.در صورت بروز این عارضه پزشک خود را مطلع نمایید.
-در صورت تغيير خلق و خو و عصبانيت بيش از حد حتما با پزشك خود مشورت نماييد

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف کلوبازام

كلوبازام براي درمان كمكي صرع در بيماراني كه به خوبي به ساير داروهاي ضد تشنج پاسخ نمي‌دهند، مصرف مي‌شود.

مکانیسم اثر کلوبازام

کلوبازام مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های GABA گاما آمینو بوتیریک اسید هم پوشانی دارد. این گیرنده ها در مغز بطور گسترده ای پراکنده هستند. اتصال به جایگاه گیرنده های گابا باعث افزایش اثرات انتقال عصب این واسطه شیمیایی می شود. این اتصال باعث باز شدن کانال کلراید بر روی رسپتور می شود و باعث افزایش پلاریزاسیون نرون می گردد.
به نظر می رسد بنزودیازپین ها اثر مهار کننده گابا را تقویت می کنند و از این راه میزان تحریک نورون ها را در بسیاری از مناطق مغز کاهش می دهند

فارماکوکینتیک کلوبازام

اين دارو از راه خوراكي بخوبي جذب و در كبد متابوليزه مي‌شود. متابوليت‌هاي آن از طريق ادرار دفع مي‌شوند . زمان شروع اثردارو پس از مصرف يك مقدار واحد به سرعت جذب آن و پس از مصرف مقادير متعدد به سرعت و ميزان تجمع دارو و به نوبه خود نيمه عمر دفع و كليرانس آن بستگي دارد.

عوارض جانبی کلوبازام

*عوارض شایع (%10<):
سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی، لتارژی، ریزش غیرارادی بزاق، رفتار تهاجمی، تحریک پذیری
تنفسی: عفونت مجاری تنفسی فوقانی
متفرقه: تب
عوارض نسبتا شایع (%10-1):
سیستم اعصاب مرکزی: آتاکسی، سدیشن، بی خوابی، آژیتاسیون سایکوموتور، خستگی، دیس آرتری (گفتار فلجی)
گوارشی: یبوست، استفراغ، کاهش اشتها، افزایش اشتها، سوء هاضمه
ادراری تناسلی: عفونت مجاری ادراری
تنفسی: سرفه، پنومونی، برونشیت

تداخلات دارویی کلوبازام

*مشخصات کلی تداخلات:
- سوبسترای CYP2C19
- مهارکننده CYP2D6 (ضعیف)
- القاکننده CYP3A4 (خفیف)
- عامل ضد صرع
- تشدید اثرات تضعیف‌کننده‌ CNS

تداخلات رده X (پرهیز):
آزلاستین (نازال)، برومپریدول، الانزاپین، اورفنادرین، اوکسوممازین، پارالدهید، سدیم اکسیبات، تالیدومید

کاهش اثرات داروها توسط کلوبازام:
مشتقات استروژن (فراورده‌های ضدبارداری)، نیمودیپین، پروژستین ها (فراورده‌های ضدبارداری)، سلپرکاتینیب، تاکرولیموس (سیستمیک)، آبروگپنت

کاهش اثرات کلوبازام توسط داروها:
مشتقات تئوفیلین، یوهیمبین

افزایش اثرات داروها توسط کلوبازام:
آزلاستین (نازال)، بلونانسرین، برکسانولون، بوپرنورفین، کلوزاپین، داروهای تضعیف‌کننده‌ CNS، فنفلورامین، فلونیترازپام، فوس فنی‌توئین، متادون، متوتری‌مپرازین، متی‌روسین، آگونیست های اپیوئید، اورفنادرین، اکسی کدون، پارالدهید، پرهگزیلین، فنی‌توئین، پیریبدیل، پرامی‌پکسول، روپینیرول، روتیگوتین، سدیم اکسیبات، استریپنتول، سوورکسانت، تالیدومید، زولپیدم

افزایش اثرات کلوبازام توسط داروها:
الکل (اتیل)، آلیزاپرید، بریمونیدین (موضعی)، بروموپرید، برومپریدول، کانابیدیول، ماری‌جوانا (شاهدانه)، کلرمتیازول، کلرفنسین کاربامات، مهارکننده‌های ضعیف، متوسط و قوی CYP2C19، دایمتیندن (موضعی)، دوکسیلامین، درونابینول، دروپریدول، اسکتامین، هیدروکسی زین، گیاه کاوا، لمبورکسانت، لیسورید، لوفکسیدین، منیزیم سولفات، ملاتونین، متوتری‌مپرازین، متوکلوپرامید، مینوسیکلین (سیستمیک)، نابیلون، الانزاپین، اوکسوممازین، پرامپانل، روفینامید، استریپنتول، تدوگلوتید، تتراهیدروکانابینول، تتراهیدروکانابینول وکانابیدیول، تری‌مپرازین

تداخلات با غذا:
اتانول: مصرف هم‌زمان ممکن است فراهمی زیستی کلوبازام را تا 50 درصد افزایش دهد.
راهکار: در صورت مصرف هم‌زمان بیمار از نظر افزایش اثرات ارزیابی شود.

هشدار ها کلوبازام

. در موارد زير این دارو بايد با احتياط فراوان تجويز شود:
بيماري تنفسي، ضعف عضلاني (بخصوص مياستني گراو)، اختلال شديد شخصيتي و پورفيري،مسموميت شديد با الكل همراه با علائم حياتي ضعيف شده، اغماء شوك، گلوكوم حاد با زاويه بسته يا استعداد ابتلاء به آن .
2. مصرف طولاني مدت يا مقادير زايد خطر بروز وابستگي‌هاي رواني و جسمي را افزايش مي‌دهد.
3. بنزوديازپين‌ها ممكن است سبب بروز ضعف تنفسي به ويژه در افراد سالخورده، نوجوانان و افراد بشدت بيمار شود. در اين موارد كاهش مقدار مصرف دارو ممكن است ضروري باشد.

توصیه های دارویی کلوبازام

1. اين دارو نبايد بيش‌ از مقدار توصيه شده مصرف شود.
2. در صورتي كه پس از چند هفته، اثربخشي دارو كاهش يافت،از افزايش مقدار مصرف دارو بدون مشورت با پزشك بايد خودداري شود.
3. دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود. باید دقت شود هیچیک از نوبت های مصرف فراموش نگردد.
4. به منظور كاهش احتمال بروز علائم قطع مصرف دارو، مصرف این دارو بايد به تدريج قطع شود.
5. به دليل بروز خواب آلودگي، سرگيجه و منگي، از رانندگي يا كار با ماشين‌آلاتي كه نياز به هوشياري دارند،‌بايد خودداري شود.

دارو های هم گروه کلوبازام

کلونازپام
گروه C

در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
00312

علی اطاعتی از اصفهان (1400/5/7)

سلام من پسرم دوازده سالشه و تومور داره دکتر برای تشنجش کلوبازام داده .قبلا فنی تویین میخورده. از وقتی این قرض رو دادم نه غذا میخوره نه حرف میزنه و نه درست حرکت میکنه همش خوابه چیکار کنم ترو خدا کمکم کنین

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1400/5/7)

خداوند شفا دهد. به تدریج عوارض خواب آلودگی کلوبازام کمتر خواهد شد.

علی اکبری (1400/2/11)

سلام ،من در سن 6 سالگی (1359) از پشت ماشین وانت به زمین خوردم و حدود 18 ساعت بی هوش شدم و چون در روستا دور افتاده زندگی می کردم وسیله نقلیه نبود و بعد که به هوش آمدم و دگر مرا به دکتر نبردند و بعد از چند ماه تاول های به دست و پاهایم زد و به خانه افتادم که هنوز اثار آن باقی است و بعد از 3 سال (1362) دچار تشنج و زیر نظر پزشک متخصص مغز و اعصاب به مدت چهل سال است که دارو مصرف می کنم که آخرین داروی من داروی کلوبازام و لاموڑین مصرف و دچار سوزش مدفوع در صبح دارم لطفا بنده را راهنمایی فرماید با تشکر

نرگس گرمه (1400/2/5)

سلام پسر من چهار سالشه دکتر گفته تشنج داره ولی نه از نوع حاد امروز دکتر براش قرص کلوبازام تجویز کرده با این بررسی هایی که از این قرص کردم میترسم بهش بدم به نظرتون استفاده کنم

ح امینی (1400/2/5)

سلام پسرم ۵ سالشه از ۳ونیم سالگی تشنج بدون تب داشته.در خواب یک ثانیه چشماشو باز میکنه و میبنده آیا این تشنجه؟الان هم لوبل و تگاتارد و جدیدا کلوبازام هم اضافه شده ب دارو هاش

فرزانه (1400/1/21)

سلام برادرمن ۷سالشه ازچهارماهگی تشنج داره فنوباربیتال ۱۰۰میلی وکارپامازین ۱۰۰میخوره حالاهم دکترکلوزام تجویز کرده میترسیم اتفاقی بیفته چکارکنیم

الهام محمدی (1399/12/28)

سلام پسر من نه سالشه بیماری صرع داره دکتر براش کلوزام داده ولی وقتی مصرف میکنه دوباره دچار تشنج میشه چه کار باید بکنم

فاطمه (1399/12/14)

سلام ببخشید آیا کبودی پا میتونه عارضه کلوبازام باشه پسر هفت ساله من صرع خفیف داره.تگرتول و استازولامید مصرف میکنه که دکتر به تازگی واسش کلوبازام هم اضافه کردن.امروز دوسه جای پاش کبود و حالت خونمردگی داشت.خواستم بپرسم عوارض دارو است یا مهم نیست؟

کریم نژاد (1399/12/10)

لطفا جواب بدید پسر من سیزده ساله تپل هستش لووبل ۱۰۰۰ با کلوبازام ۱۰رو صبح و ظهر و شب هر هشت ساعت میخوره امروز اشتباهی با فاصله چهار ساعت یک وعده خورده چه کار کنم

مهناز کریم نژاد (1399/12/10)

سلام پسری سیزده ساله دارم که کلوبازام ده با لووبل هزار روزی سه تا هر هشت ساعت اشتباه داروشو امروز بجای هشت ساعت چهار ساعت جلوتر خورده چه باید کنن

احمدی (1399/12/4)

درود.بنده آواز و موسیقی کار میکنم.حدودا دو ماه هست پزشک کلوزام رو تجویز کرده و احساس میکنم نمیتونم نفس بکشم و مدام استرس و اضطراب بیهوده دارم.آیا از تاثیرات کلوزام هست؟!

زهرا بابایی (1399/12/1)

سلام وقت بخیر دکتر کلوبازام رو شبی ۱ عدد برای درمان اختلال خواب برای دختر۴ ساله من تجویز کرده؟ به نظرتون تجویز درستیه؟

علی احمدی (1399/11/17)

سلام و خسته نباشید. من چند سالی است ترامادول مصرف میکنم روزی دو عدد ـ دوبار تشنج داشتم. خواستم بدونم قرص کلوبازام که میگن جلوی تشنج رو تقریبا میگیره با ترا تداخل دارویی خطرناکی داره؟ برای مصرف یه هفته همراه ترامادول میخوام استفاده کنم چون میخوام کم کنم و میترسم تشنج کنم. واسه همین از کلوبازام میگن استفاده کن. کارایی داره؟

زینب بابایی (1399/11/13)

سلام خانم دکتر پدر من ۶۴ ساله الزابمر داره دکتر فنو باربیتالش رو کم کرد گفتن شبی فنوباربیتال ۵۰ و قرص کلوبازام ۱۰ مصرف کرد بعد از دوروز توانایی راه رفتن و ایستادن نداشت البته همزمان قرص یاسنال ۵ هم شروع به مصرف کرد اثر کدوم دارو می تونه باشه قرص کلوبازام یا یاسنال

هادی (1399/11/13)

سلام ببخشید برای پسر ۸ ساله من دکتر از ۱/۴ قرص شروع کرده وقتی قرص رو ۱/۴ کردیم بقیه شو باید دور بریزیم یا د فعه بعد میتونه از همون استفاده کنه؟ چون برای والپروات سدیم گفته بودند نصفه کردید بقیه رو دور بریزید

م رستمی (1399/11/5)

باسلام وخسته نباشید پسر من وسواس داره ۱۷ سالشه، دکتر در کنار قرص سیتاکسا وآبنیل این قرض کلوزام رو هم تجویز کردن، الان خوندم که فقط برای تشنجه، میخواستم بدونم برای چی تجویز کردن وایا مشکلی براش پیش نمیاد ممنون میشم پاسخ بدین

فاطمه عابدی (1399/7/1)

ترخدا جواب بدید این دارو دکتر دو روزه به پسر من داده من به اشتباه بجای نصف قرص هر شب یه نصف صبح دادم یه نصف شب دادم باید تا هفت روز روزی فقط نصفه میدادم نمیدونم باید چیکار کنم ترخدا راهنمایی کنید

دکتر زهرا طاهری - پزشک عمومی. (1399/7/3)

سلام واحترام..این دارو را در کودکان کمتر از سی کیلوگرمِ دوار تشنج نیز میتوان با دوز کامل استفاده نمود. دوز شروع آن نصف قرص درروز تا هفت روز است ومعمولا پس از این‌دوره،دوز دارو افزایش داده میشود..در هرصورت این اتفاقیست که افتاده گرچه که بعیداست بامشکل جدی ای،روبرو شوید.باید فرزندتان را پایش کنید از لحاظ تغییرات جدید وغیرعادیِ سیستم تنفسی،تعادل،اعصاب وگوارش..و اگر نگرانی ای از این بابت داشتید موضوع را با دکتر خودش بطور تلفنی،مطرح نمایید.اما دارو‌ را سرخود وبدون نظر پزشکش قطع نکنید.

‌اصغر‌زارع (1399/3/17)

سلام‌ببخشید‌پسره‌من‌۷‌سالشه‌‌تشنج‌داره‌‌‌قرص‌کلو‌بازام میخوره‌۱‌یک‌عدد‌شب‌ویک‌عدد‌صبح‌میخوره‌از‌وقتی‌که‌این دارو‌رو‌میخوره‌بدنش‌گرم‌میشود‌از‌این‌دارو‌هست‌یا‌نه

دکتر مهتاب حاجی حیدری - داروساز (1399/3/17)

تب از عوارض جانبی مصرف کلوبازام است.اگر ادامه داشت و بدتر شد به پزشک معالج مراجعه کنید.

م احمدی (1398/9/29)

آیاکلوبازام بمدت ۲سال برای بچه ۴تا۵سال عوارض جسمی نداره؟ بخاطرتشنج ناشی از تب تجویز شده!

دکتر مروارید عالیشاه - متخصص اعصاب و روان ( روانپزشک ) (1398/9/30)

دکتر مروارید عالیشاه (متخصص اعصاب و روان): سلام.مورد مصرف عمده داروی کلوبازام تشنج ناشی از تب در کودکی میباشد.هر دارویی عوارض خاص خودش رادارد حتی استامینوفن ساده.آنچه که مهم است منافع دارو در مقابل مضرات میباشد.

امان الله (1398/7/28)

سلام آیا کلوبازام برای رفع تب و پایین آمدن آن کمک می کند.

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/29)

تاثیری بر تب ندارد ولی آستانه تشنج را بالا می برد

ایرانمنش (1398/6/6)

سلام ببخشید پسر من امشب به جای نصف کلوبازام یکی کامل خورده ۵ سالشه عیبی نداره؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/6/9)

بهتر است در موارد بعدی دقت بیشتری بفرمائید.

کاوه آباد (1398/4/28)

ببخشید این دارو برای درمان بیماری انسفالومالاسی لوب پس سری به کار میره؟

Pardis (1398/4/19)

سلام آیااین قرص قرص خوابه؟وواسه بچهای۳سال خوبه؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/4/20)

معمولا برای کنترل تشنج کاربرد دارد ولی ممکن است هدف پزشک از تجویز دارو کاربرد دیگری باشد. همچنین اثرات خواب آور هم دارد. طبق تجویز پزشک استفاده کنید.

چنانچه در خصوص "کلوبازام" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان فاراموکس شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info