آتورواستاتین

داروهای قلبی عروقی

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

آتورواستاتین یا قرص چربی خون
‎زمانی که میزان کلسترول در خون شما افزایش یابد هایپرکلسترومیا (افزایش چربی خون ) رخ می دهد. با این وجود کلسترول بالا ممکن است در شما احساس بیماری ایجاد نکند اما عوارض پنهان ناشی از آن در حال وقوع است. کلسترول بالا در عروق خون رسوب می کند و به مرور زمان دیواره ی عروق را سخت می کند . این عارضه موجب تنگ شدن عروق کاهش جریان خون و افزایش خطر بیماری های قلب و عروق از جمله سکته های قلبی و مغزی می شود.


آتورکسین یک از برندهای آتورواستاتین

 

مکانیسم اثر به زبان ساده:
آتورواستاتین دارویی از دسته ی استاتین ها می باشد که کلسترول خون را با مهار کردن آنزیم های سازنده ی کلسترول بد را کاهش می دهد. این کار با مسدود کردن فعالیت یک آنزیم خاص به نام HMG-CoA ردوکتاز انجام می‌شود، که نقش کلیدی در ساخت کلسترول دارد. با کاهش کلسترول تولید شده، کبد گیرنده‌های بیشتری برای جذب کلسترول LDL (کلسترول بد) از خون تولید می‌کند، که باعث کاهش سطح کلسترول در جریان خون می‌شود.

‎آتورواستاتین همچنین در افرادی که مستعد بیماری های قلب و عروق هستند(حتی با وجود کلسترول نرمال خون ) ریسک این بیماری ها را کاهش می دهد.

پیش از مصرف قرص آتورواستاتین 
‎-در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-در صورت سابقه ی ابتلا به مشکلات کبدی یا هرگونه بیماری که مسبب عارضه کبدی شده است را دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-در صورتی که مشکلات عضلانی مانند گرفتگی یا درد عضلانی دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-در صورتی که سابقه تیروئید کم کار،سکته و یا خونریزی مغزی دارید حتما به پزشک خود بگویید.
‎-در صورت حساسیت به هرگونه دارو، پزشک خود را مطلع نمایید.

نحوه ی مصرف قرص آتورواستاتین 
‎-این دارو به صورت قرص ۱۰،۲۰،۴۰ میلی گرمی در ایران موجود می باشد و مقدار مصرف روزانه دارو با توجه به شرایط شما توسط پزشک محاسبه می شود.
‎-معمولا آتورواستاتین به صورت یک بار در روز تجویز می شود.
- آتورواستاتین را در زمان مشخصی از روز; هر زمانی که راحتید، مصرف نمایید . این دارو با غذا تداخل ندارد و می توانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید .
-در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.

توصیه های دارویی آتورواستاتین
- معمولا درمان با این دارو طولانی مدت می باشد لذا با پزشک خود در ارتباط باشید و معاینات و آزمایشات دوره ای را به طور منظم انجام دهید تا پیشرفت درمانی شما ارزیابی شود.
- مصرف دارو را تا زمانی که پزشک برای شما تجویز کرده است ، ادامه دهید .
- یک رژیم غذایی سالم، محدود کردن مصرف الکل، کاهش نمک در رژیم غذایی ،ترک سیگار و داشتن فعالیت بدنی مناسب همراه با مصرف آتورواستاتین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
- مصرف گریپ فروت یا آب گریپ فروت در رژیم غذایی معمول، باعث افزایش احتمال عوارض ناشی از آتورواستاتین می شود لذا مصرف این ماده غذایی را در رژیم خود محدود نمایید.
-کپی اطلاعات از وب سایت و اپلیکیشن دارویاب ممنوع می باشد.
- خانم ها در مدت درمان با آتورواستاتین باید از یک روش جلوگیری از بارداری مناسب استفاده نمایند و در صورتی که حین درمان ، بارداری رخ داد، فوراًبه پزشک اطلاع دهند.

بهترین زمان مصرف قرص چربی
با توجه به اینکه طبق آمار، بیشترین زمان سکته های قلبی در صبح اتفاق می افتد بهتر است زمان قرص چربی به قسمی تنظیم شود که اثربخشی دارو در ساعات اولیه صبح حداکثر باشد به همین منظور توصیه می شود آتورواستاتین روزانه در ساعات 7 یا 8 شب مصرف شود که پیشاپیش مانع از جذب کلسترول در وعده غذایی شام شود و هم اینکه در زمان ریسک خطر سکته های قلبی دارو به مقدار کافی در خون وجود داشته باشد.

آتورواستاتین و لاغری
به هیچ وجه نباید انتظار لاغر شدن از قرص آتورواستاتین و سایر داروهای هم خانواده آتورواستاتین داشته باشید زیرا وظیفه آتورواستاین کاهش کلسترون خون است و بر ذخایر چربی تاثیری ندارد بلکه حتی اگر مصرف آتورواستاتین با ورزش همراه نباشد می تواند  کلسترول را از جریان خون به ذخایر چربی هدایت کند.

عوارض ناشی از آتورواستاتین
- درد و گرفتگی عضلانی یکی از عوارض شایع آتورواستاتین می باشد ، در صورت بروز این عارضه ، به پزشک خود مراجعه نمایید به دلیل این که احتمال بروز عارضه ای نادر اما جدی عضلانی در اثر مصرف آتورواستاتین وجود دارد، جهت بررسی های لازم مراجعه به پزشک در صورت درد عضلانی لازم است .
-برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
-تغییرات گوارشی مانند یبوست و اسهال ممکن است در اثر مصرف این دارو رخ دهد.
در صورت یبوست یک رژیم مناسب غذایی سرشار از فیبر و مصرف مایعات به مقدار مناسب و در مورد اسهال نیز مصرف مایعات به مقدار کافی موثر می باشد.
- احساس تهوع ، سو هاضمه و نفخ ناشی از این دارو با مصرف وعده های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای چرب یا پر ادویه برطرف می شود .
- احتمال خونریزی بینی، علائمی شبیه به سرماخوردگی(مانند آبریزش بینی یا عطسه) با مصرف این دارو وجود دارد . در صورت بروز این علائم به پزشک خود مراجعه نمایید .

عوارض خاص اما مهم
- در صورت کشیدگی و درد شدید عضلانی خصوصا در پاها، احساس بیماری و ضعف و یا تب بالا به پزشک خود مراجعه نمایید .
- در صورت تنگی نفس یا سرفه بدون علت، پیش از مصرف نوبت بعدی دارو، به پزشک مراجعه نمایید .
-در صورتی که علائم حساسیت دارویی از جمله ضایعات قرمز و خارش دار پوستی ،تنگی نفس،ورم صورت یا لبها مصرف دارو را قطع نموده و به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه کنید.

عوارض قطع ناگهانی آتورواستاتین
قطع ناگهانی مصرف قرص آتورواستاتین می تواند خطرناک باشد. مصرف آتورواستاتین آنزیم تولید کننده کلسترول را مهار می کند و با مصرف طولانی مدت آتورواستاتین این آنزیم غیر فعال می شود. قطع ناگهانی این دارو باعث بیدار شدن این آنزیم می شود و ممکن است بصورت سرکش کلسترول خون را افزایش دهد. این افزایش ناگهانی ممکن است یک هفته تا ده روز پس از قطع دارو بروز کند.

داروهای مرتبط
لوزارتان
آملودیپین
نیتروکانتین
پلاویکس (کلوپیدگرل)

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف آتورواستاتین

1. هیپرلیپیدمی اولیه: کاهش کلسترول تام، LDL-C، آپولیپوپروتئین B و تری‌گلیسریدها. افزایش HDL-C در هیپرکلسترومی خانوادگی هتروزیگوت و غیرفامیلی (انواع IIa و IIb).

2. هیپرکلسترولمی خانوادگی هموزیگوت: کاهش LDL-C در این اختلال ژنتیکی.

3. هیپرتری‌گلیسریدمی: درمان فردریکسون نوع IV.

4. دیس‌بتالیپوپروتئینمی اولیه: درمان نوع III فردریکسون.

5. پیشگیری اولیه از بیماری‌های قلبی‌عروقی: کاهش خطر انفارکتوس میوکارد، سکته مغزی، و نیاز به بازسازی عروق: مناسب برای بیماران با عوامل خطر (سیگار کشیدن، فشار خون بالا، سن بالا، HDL-C پایین، سابقه خانوادگی بیماری قلبی زودرس).

6. پیشگیری ثانویه در بیماری عروق کرونر: کاهش مرگ‌ومیر کلی، انفارکتوس میوکارد، سکته مغزی، و رویدادهای کرونری عمده.

7. پیشگیری از حوادث قلبی در بیماران دیابتی نوع 2: کاهش خطر انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی در بیماران دیابتی با عوامل خطر اضافی.

8. هیپرلیپیدمی مرتبط با بیماری‌های مزمن: هیپرلیپیدمی ناشی از سندرم نفروتیک یا اختلالات تیروئیدی.

9. هیپرلیپیدمی ناشی از داروها: درمان اختلالات لیپیدی ناشی از داروهایی مانند سیکلوسپورین.

10. دیس‌لیپیدمی مختلط: درمان انواع لیپیدها برای کنترل اختلالات ترکیبی.

11. هیپرکلسترولمی خانوادگی هتروزیگوت در کودکان: درمان در بیماران اطفال که به تغییرات رژیم غذایی پاسخ نداده‌اند.

12. هیپرلیپیدمی همراه با سندرم متابولیک: بهبود مشخصات لیپیدی در بیماران با چاقی و مقاومت به انسولین.

13. کاهش خطر نیاز به مداخلات جراحی قلب: کاهش نیاز به جراحی‌های بازسازی عروق کرونری.

14. کاهش خطر عوارض ناشی از چربی خون بالا در بیماران با سابقه سکته مغزی یا TIA: کاهش خطر وقایع عروقی مکرر.

نکات مهم:
در دیس‌لیپیدمی‌های نوع I و V فردریکسون بررسی کافی انجام نشده است.
برای بیماران با بیماری کلیوی نیاز به تنظیم دوز نیست.
ا مصرف در بیماری‌های کبدی فعال یا افزایش مداوم آنزیم‌های کبدی ممنوع است.

مکانیسم اثر آتورواستاتین

مهار کننده 3- هیدروکسی-3- متیل گلوتاریل کوآنزیم آ (HMG-CoA) ردوکتاز، آنزیم محدود کننده سرعت در مسیر سنتز کلسترول است (این دارو تولید موالونیک اسید را از HMG-CoA کاهش می دهد)؛ این مهار آنزیمی باعث می شود رسپتورهای LDL روی غشای هپاتوسیت ها به صورت جبرانی افزایش یافته و کاتابولیسم LDL تحریک شود. علاوه بر توانایی مهارکنندگان HMG-CoA ردوکتاز در کاهش سطح پروتئین C واکنشی، این داروها دارای خصوصیات پلئوتروپیک از جمله بهبود عملکرد اندوتلیال، کاهش التهاب در محل پلاک کرونری، مهار تجمع پلاکتی و اثرات آنتی کوآگلانی هستند.

فارماکوکینتیک آتورواستاتین

آتورواستاتين به سرعت از مجراي گوارش جذب مي‌شود. فراهمي زيستي مطلق دارو حدود 12% است. پيوند دارو به پروتئين بسيار زياد است. اين دارو داراي متابوليسم كبدي و خارج كبدي است. متابوليت‌هاي فعال دارو مسئول ايجاد حدود 70% اثر مهاركنندگي HMG-COA ردوكتاز مي‌باشد. نيمه عمر دارو حدود 14 ساعت بوده و عمدتاً از طريق مدفوع دفع مي‌شود.

منع مصرف آتورواستاتین

1. بارداری
آتورواستاتین به‌ هیچ وجه نباید در دوران بارداری مصرف شود. این دارو می‌تواند باعث نقایص مادرزادی در جنین شود. مصرف آتورواستاتین در دوران بارداری می‌تواند خطرات جدی برای جنین به همراه داشته باشد و باید بلافاصله در صورت بارداری مصرف آن قطع شود. در صورت بارداری، برای کنترل چربی خون باید از داروهای جایگزین ایمن استفاده شود.
2. شیردهی آتورواستاتین به شیر مادر ترشح می‌شود و ممکن است برای نوزاد ضرر داشته باشد. به همین دلیل، استفاده از آتورواستاتین در دوران شیردهی توصیه نمی‌شود. بیمارانی که در دوران شیردهی هستند باید از مصرف آتورواستاتین خودداری کنند و در صورت نیاز به کنترل چربی خون، از داروهای ایمن‌تر برای نوزاد استفاده کنند.

3. حساسیت به آتورواستاتین یا سایر استاتین‌ها
آتورواستاتین نباید در بیمارانی که سابقه حساسیت به این دارو یا سایر داروهای گروه استاتین‌ها (مانند سیمواستاتین، لوواستاتین، پریواستاتین) دارند مصرف شود. این داروها می‌توانند واکنش‌های آلرژیک جدی مانند کهیر، راش پوستی، آنژیوادم (تورم زیرپوستی) و آنفیلاکسی ایجاد کنند. در چنین مواردی، بیمار باید فورا مصرف دارو را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کند.
4. بیماری‌های کبدی فعال (هپاتیت فعال)
در بیمارانی که مبتلا به بیماری کبدی فعال یا هپاتیت هستند و در آزمایشات کبدی آنها سطح آنزیم‌های کبدی (AST و ALT) به‌طور مداوم افزایش یافته است، آتورواستاتین نباید تجویز شود. در این بیماران، دارو ممکن است منجر به تشدید آسیب کبدی و نارسایی کبدی گردد. توصیه می‌شود که پیش از شروع درمان با آتورواستاتین، آزمایش‌های کبدی انجام شود و در صورت بالا بودن سطح آنزیم‌ها، مصرف دارو قطع شود.
5. بیماری‌های شدید کلیوی
در بیمارانی که دچار اختلال شدید عملکرد کلیه (مثلاً نارسایی کلیوی مرحله آخر یا همودیالیز) هستند، مصرف آتورواستاتین باید با احتیاط انجام گیرد. این دارو در افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی شدید ممکن است خطراتی مانند رابدومیولیز (خرابی عضلات) و مسمومیت عضلانی را افزایش دهد. در این بیماران، نظارت دقیق‌تر بر سطح دارو و عوارض جانبی آن ضروری است.
6. مصرف همزمان با داروهای مهارکننده شدید CYP3A4
آتورواستاتین به شدت توسط آنزیم CYP3A4 در کبد متابولیزه می‌شود. مصرف همزمان آتورواستاتین با داروهای مهارکننده قوی CYP3A4 (مانند کتوکونازول، ایزونیازید، ایتراکونازول، داروهای ضدویروسی HIV مانند ریتوناویر) می‌تواند منجر به افزایش سطح آتورواستاتین در خون شود که این امر خطر عوارض جانبی مانند رابدومیولیز و مسمومیت عضلانی را افزایش می‌دهد. بنابراین، در صورت تجویز همزمان این داروها با آتورواستاتین، باید با دقت بیشتری مصرف شود و در صورت نیاز، دوز آتورواستاتین باید کاهش یابد.
7. سابقه رابدومیولیز یا میوپاتی
در بیمارانی که سابقه رابدومیولیز (خرابی شدید عضلات) یا میوپاتی (درد و ضعف عضلانی) دارند، مصرف آتورواستاتین باید با احتیاط انجام گیرد. این دسته از بیماران باید تحت نظارت دقیق قرار بگیرند، زیرا مصرف آتورواستاتین در این افراد ممکن است به بروز رابدومیولیز یا آسیب عضلانی منجر شود. در صورت بروز درد عضلانی شدید یا ضعف عضلانی، باید مصرف دارو قطع شده و اقدامات درمانی لازم صورت گیرد.
8. مشکلات عضلانی غیرقابل توضیح
بیمارانی که مشکلات عضلانی غیرقابل توضیح دارند یا سابقه بیماری عضلانی دارند (مانند میوپاتی یا رابدومیولیز)، باید از مصرف آتورواستاتین خودداری کنند یا فقط تحت نظارت دقیق پزشک از آن استفاده نمایند. این دارو می‌تواند باعث بروز مشکلات عضلانی جدید شود یا مشکلات قبلی را تشدید کند. در این شرایط، بررسی‌های دقیق عضلانی و آزمایش‌های دوره‌ای الزامی است.
9. سنین بالا (به ویژه افراد بالای 70 سال)
در افراد مسن بالای 70 سال، ممکن است حساسیت به عوارض جانبی آتورواستاتین افزایش یابد. این افراد باید با دقت بیشتری تحت درمان قرار گیرند و در صورت نیاز، دوز دارو باید کاهش یابد تا از بروز عوارض جانبی جلوگیری شود.
10. نارسایی تیروئید
در بیماران مبتلا به اختلالات تیروئیدی (به‌ویژه کم‌کاری تیروئید)، مصرف آتورواستاتین باید با احتیاط انجام شود، زیرا اختلالات تیروئیدی می‌توانند خطر عوارض عضلانی ناشی از استاتین‌ها را افزایش دهند. در صورت وجود اختلالات تیروئیدی، ابتدا باید بیماری تیروئید درمان شود و سپس درمان با آتورواستاتین آغاز گردد.
11. استفاده در افراد مبتلا به اختلالات عضلانی ارثی
بیماران مبتلا به بیماری‌های ارثی عضلانی مانند دیستروفی عضلانی باید از مصرف آتورواستاتین خودداری کنند یا آن را تحت نظر دقیق پزشک مصرف کنند. این افراد بیشتر در معرض خطر آسیب‌های عضلانی قرار دارند.
12. مصرف در افراد با سابقه جراحی اخیر یا بیماری‌های حاد
مصرف آتورواستاتین باید در بیماران پس از جراحی‌های بزرگ یا بیماری‌های حاد (مانند آسیب‌های شدید یا عفونت‌ها) با احتیاط انجام گیرد، زیرا شرایط استرس‌زا می‌تواند خطر عوارض جانبی مانند آسیب عضلانی را افزایش دهد.

عوارض جانبی آتورواستاتین

عوارض شایع (%10<):
گوارشی: اسهال
عصبی، عضلانی و اسکلتی: درد مفاصل
تنفسی: نازوفارنژیت
عوارض نسبتا شایع (%10-1):
قلبی عروقی: سکته مغزی خونریزی دهنده
سیستم اعصاب مرکزی: بی خوابی، کسالت، کابوس شبانه
پوستی: کهیر
غدد درون ریز و متابولیسم: دیابت شیرین، افزایش قندخون
گوارشی: تهوع، سوء هاضمه، درد شکمی، کلستاز، باد گلو، نفخ
ادراری تناسلی: عفونت مجاری ادراری، اختلالات ادراری (مثبت شدن گلبول سفید در ادرار)
کبدی: افزایش سطح سرمی آنزیم های ترانس آمیناز، اختلال عملکرد کبدی، هپاتیت، افزایش سطح سرمی آلکالین فسفاتاز
عصبی، عضلانی و اسکلتی: درد دست و پا، درد عضلات، درد عضلات و استخوان ها، اسپاسم عضلانی، افزایش کراتین فسفوکیناز، ورم مفاصل، خستگی عضلات، گردن درد
چشمی: تاری دید
گوشی: وزوز گوش
تنفسی: درد گلو و حنجره، خون دماغ
متفرقه: تب
سایر عوارض (درصد نامشخص):
سیستم اعصاب مرکزی: ضعف عضلات

تداخلات دارویی آتورواستاتین

مشخصات کلی تداخلات:
- سوبسترای CYP3A4
- سوبسترای BCRP
- سوبسترای OATP1B1
- سوبسترای OATP1B3
- سوبسترای P-gp
- مهارکننده CYP3A4 (ضعیف)
- مهارکننده P-gp (ضعیف)
- حساس به pH معده (تداخل با داروهایی که pH معده را تغییر می دهند، بررسی شود.)
- تشدید رابدومیلوزیز

تداخلات رده X (پرهیز):
فرآورده‌های ترکیبی ضدویروس هپاتیت سی، کانیواپتان، سیکلوسپورین (سیستمیک)، فوزیدیک اسید (سیستمیک)، جم‌فیبروزیل، گلکاپرویر و پیبرنتاسویر، ایدلالیسیب، پوساکونازول، مخمر برنج قرمز، تیپراناویر

کاهش اثرات داروها توسط آتورواستاتین:
دابیگاتران اتکسیلات، لانتانیم

کاهش اثرات آتورواستاتین توسط داروها:
بکساروتن (سیستمیک)، القاکننده‌های CYP3A4 (متوسط و قوی)، دابرافنیب، دفراسیروکس، افاویرنز، انزالوتامید، اردافتینیب، اتراویرین، فوس فنی‌توئین، ایوزیدنیب، میتوتان، فنی‌توئین، مشتقات ریفامایسین، ساریلومب، سیلتوکسیمب، علف چای، توسیلیزومب

افزایش اثرات داروها توسط آتورواستاتین:
آلیسکایرن، سایمتیدین، داپتومایسین، دیگوکسین، دیلتیازم، کتوکونازول (سیستمیک)، لومیتاپید، میدازولام، رپاگلینید، اسپیرونولاکتون، تالازوپاریب، ترابکتدین، وراپامیل

افزایش اثرات آتورواستاتین توسط داروها:
آسیپیموکس، آمیودارون، فرآورده‌های ترکیبی ضدویروس هپاتیت، اپرپیتانت، آسوناپرویر، آزیترومایسین (سیستمیک)، بزافیبرات، سیپروفیبرات، کلاریترومایسین، کلوفازیمین، کوبیسیستات، کلشی سین، کانیواپتان، سیکلوسپورین (سیستمیک)، مهارکننده‌های CYP3A4 (متوسط و قوی)، سیپروترون، داکلاتاسویر، دانازول، دیلتیازم، دروندارون، دوولیسیب، الباسویر، الترومبوپگ، اردافتینیب، اریترومایسین (سیستمیک)، فنوفیبرات و مشتقات آن، فلوکونازول، فوس اپرپیتانت، فوس نوتپیتانت، فوزیدیک اسید (سیستمیک)، جم‌فیبروزیل، گلکاپرویر و پیبرنتاسویر، آب گریپ‌فروت، گرازوپرویر، ایدلالیسیب، ایسترادفیلین، ایتراکونازول، کتوکونازول (سیستمیک)، لاروترکتینیب، لدیپاسویر، لترموویر، لومیتاپید، میفپریستون، نوتپیتانت، نیاسین، نیاسین آمید، پالبوسیکلیب، پوساکونازول، مهارکننده‌های پروتئاز، کینین، رالتگراویر، رانولازین، مخمر برنج قرمز، روپاتادین، سیمپرویر، استریپنتول، تلیترومایسین، تری‌فلونامید، تیکاگرلور، تیپراناویر، تولواپتان، ولپاتازویر، وراپامیل، وریکونازول، وکسیلاپرویر

تداخل با غذا:
مصرف آب گریپ‌فروت ممکن است غلظت سرمی آتورواستاتین را کاهش دهد.
راهکار: از مصرف هم‌زمان مقدار زیاد آب گریپ‌فروت با آتورواستاتین خودداری شود.

هشدار ها آتورواستاتین

1- اين دارو در موارد زير بايد با احتياط فراوان مصرف شود: اختلالات اندوكرين، الكتروليت يا متابوليت شديد، كاهش فشار خون، عفونت حاد و شديد، حملات غير قابل كنترل تشنجي، جراحي عمده و ضربه.
2- انجام آزمون عملكرد كبد (قبل از شورع درمان، در هفته‌هاي ششم و دوازدهم درمان و سپس در فواصل منظم هر 6 ماه) و تعيين غلظت چربي سرم ضروري است.
3- در طول مدت مصرف، بيماران زن بايد از باردار شدن خودداري نمايند.

توصیه های دارویی آتورواستاتین

الف- در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو، به محض به ياد آوردن، آن نوبت بايد مصرف شود مگر اين كه تقريباً زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد. در اين صورت مقدار مصرف بعدي نبايد دو برابر گردد.

ب- در صورت مشكوك بودن به بارداري، حتماً بايد به پزشك اطلاع داده شود.

ج- در صورت بروز هر گونه درد عضلاني، بايد به پزشك مراجعه شود.

دارو های هم گروه آتورواستاتین

فلوواستاتین لووستاتین
پیتاواستاتین پراواستاتین
روسوواستاتین سیمواستاتین
نمایش بیشتر
گروه X

به هيچ وجه نبايد استفاده شود: مطالعات حیوانی یا انسانی مواردی از نقص مادرزادی و یا خطر مرگ جنین ناشی از عوارض مصرف این دارو در دوران بارداری مشاهده شده است. این شواهد به واسطه تحقیقات، تجربه عرضه در بازار و یا مطالعات انسانی به دست آمده است. بنابراین ریسک خطر مصرف این دارو در بارداری بطور حتم بیش از منافع احتمالی آن است و نباید استفاده شود.

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
01910
01911
01912
16350

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
قرص آتورواستاتین روزدارو 40 میلی گرم
قرص لیپاستین 40 میلی گرم
قرص آتورواستاتین-آریا 20 میلی گرم
قرص آتوکیم 40 میلی گرم
قرص آتورواستاتین سبحان 10 میلی گرم
قرص آتوسترول 10 میلی گرم
قرص لیپاستین 10 میلی گرم
قرص اتورواستاتین شهردارو 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین-امین 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین-پی اس 20 میلی گرم
قرص بایوتور 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین سامی ساز 10 میلی گرم
قرص آتورواستاتین-آریا 40 میلی گرم
قرص تیداتور 40 میلی گرم
قرص آتورواستاتین لقمان 20 میلی گرم
قرص اتورواستاتین رها 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین روز 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین سبحان 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین-خوارزمی 20 میلی گرم
قرص آتوواست 20 میلی گرم
قرص ام دی-آتورواستاتین 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین رازک 10 میلی گرم
قرص آتورواستاتین-پی اس 10 میلی گرم
قرص ام دی-آتورواستاتین 10 میلی گرم
قرص آتورواستاتین-اکسیر 40 میلی گرم
قرص آتوسترول 40 میلی گرم
قرص آتوواست 40 میلی گرم
قرص لیپیمد 40 میلی گرم
قرص آتورواستاتین دی پی 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین سامی ساز 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین-اکسیر 20 میلی گرم
قرص لیپوفیکس 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین روزدارو 10 میلی گرم
قرص آتورواستاتین-آریا 10 میلی گرم
قرص ام دی-آتورواستاتین 40 میلی گرم
قرص تیداتور 20 میلی گرم
قرص بایوتور 10 میلی گرم
قرص لیپیمد 10 میلی گرم
قرص لیپوفیکس 10 میلی گرم
قرص تیداتور 10 میلی گرم
قرص آتوکیم 10 میلی گرم
قرص آتوواست 10 میلی گرم
قرص آتورواستاتین دی پی 40 میلی گرم
قرص آتورواستاتین پورسینا 40 میلی گرم
قرص آتوکیم 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین رازک 20 میلی گرم
قرص لیپیتور 10 میلی گرم
قرص آتورواستاتین مهبان دارو 20 میلی گرم
قرص آتوسترول 20 میلی گرم
قرص لیپاستین 20 میلی گرم
قرص لیپیمد 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین رها 10 میلی گرم
قرص آتورواستاتین-اکسیر 10 میلی گرم
قرص لیپیتور 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین مهبان دارو 10 میلی گرم
قرص آتورواستاتین مهبان دارو 40 میلی گرم
قرص لیپوفیکس 40 میلی گرم
قرص آتورواستاتین سبحان 40 میلی گرم
قرص آتورواستاتین جالینوس 10 میلی گرم
قرص لیپیکات 40 میلی گرم
قرص آتورواستاتین داروپخش 10 میلی گرم
قرص لیپیکات 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین جالینوس 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین زاگروس دارو 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین سبز پویان 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین سجاد دارو 20 میلی گرم
قرص آتوربان 20 میلی گرم
قرص لیپیسید 40 میلی گرم
قرص آتوربان 10 میلی گرم
قرص آتورواستاتین سجاد دارو 10 میلی گرم
قرص آتوربان 40 میلی گرم
قرص لیپوتین 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین دانا 40 میلی گرم
قرص آتورواستاتین-ندا 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین سجاد دارو 40 میلی گرم
قرص آتورواستاتین دانا 20 میلی گرم
قرص آتورواستاتین دانا 10 میلی گرم
قرص آتورواستاتین-ندا 10 میلی گرم
قرص آتورواستاتین سبحان 80 میلی گرم
قرص لیپیسید 20 میلی گرم
قرص آتورکسین (آتروکسین) 10 میلی گرم
قرص آتورکسین (آتروکسین) 20 میلی گرم
قرص آتورکسین (آتروکسین) 40 میلی گرم
نمایش بیشتر
محمد باقری (1403/1/11)

سلام خسته نباشید بنده حدودا ۴۰ روز قرص آتورکسین ۴۰ مصرف میکردم..دچار حالت تهوع و گرفتگی عضلات شانه و بازو و پشت کمر شدم..بعد به دکترم مراجعه کردم گفتند قطع کن و دیگه مصرف نکن..از زمانی که قطع کردم مدام سرگیجه و سنگینی سر دارم .. بنظر شما چکار کنم ؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1403/1/12)

باید داروی دیگری جایگزین کنید (رزوواستاتین) یا دوز دارو را کاهش دهید. قطع ناگهانی آتورواستاتین صلاح نیست.

زهرا (1402/12/20)

باسلام ۵۶سالمه.بنابه تجویز پزشک آتورواستاتین ۲۰ مصرف میکنم (دوماه)دو سه روزی است که دچار ضعف عضلانی شدم واحساس خیلی بدی تو عضلاتم بخصوص ستون فقراتم دارم ودست وپاهام اغلب سرده آیا مربوط به این دارو میشه.چکار باید بکنم. در ضمن کلسترولم زمان آزمایش ۲۵۱بوده.وبرای صدروز برام دارو نوشتن آیا ادامه بدم یا مراجعه به پزشک داشته باشم.از پاسخگویی تون بسیار سپاسگزارم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1403/1/10)

مصرف استاتین برای شما الزامی است. اگر آتورواستاتین برای شما مناسب نیست با مشورت پزشک از داروی دیگری استفاده کنید مثل رزوواستاتین

ف.خ (1402/2/8)

اثری بربافت چربی ذخیره شده نداره،آیا باعث میشه چربی های غذایی ک میخورم جذب نشه؟؟؟

دکتر سمانه شبان - داروساز (1402/2/8)

سلام، خیر چنین اثری نداره.

رضا رضایی (1401/12/6)

سلام نزدیک به یکسال هستش قرص آتورو استاتین ۲۰میلی گرمی استفاده مینکم پزشک معالج این قرص رو بمدت یکماه تجویز کرده اما من بیشتر که بالا عرض کردم نزدیک به یکسال هستش دارم استفاده میکنم آیا مصرف خودسرانه این دارو باعث وزوز گوش و سرگیجه و عدم تعادل می‌شود

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1401/12/6)

وزوز گوش از عوارض احتمالی این دارو است. دقت کنید که قطع ناگهانی آتورواستاتین ممکن است کلسترول خون را ناگهان به شدت افزایش دهد. به نظرم تحت نظر پزشک با داروی دیگری از این خانواره مانند رزوواستاتین جایگزین کنید.

جوادی (1401/8/15)

سلام وقت بخیربا ورزش وکاهش وزن میشه چربی خون رویایین آوردودارومصرف نکرد؟؟چون من یک ماه پیش آزمایش دادم کلسترول خونم بالابودوالان یه رژیم غذایی دقیق وورزش منظم دارم وحدود۴کیلوکاهش وزن داشتم

دکتر زهرا طاهری - پزشک عمومی. (1401/8/15)

سلام و ادب..معمولا کلسترول خون صرفا بر اساس ورزش و رژیم،کاهش پایدار پیدا نمیکنه..ممکنه در برخی موارد،کمی بهتر بشه اما در دراز مدت،اگر از حد مناسب برای سن و بیماری زمینه ای، بالاتر باشه، نیازبه مصرف دارو خواهد داشت.البته که رژیم و ورزش بسیار کار خوب و معقولی هستند اما عمدتا در دراز مدت،کافی نمی باشند.

ماریا سنایی (1400/7/4)

سلام من برا اولین بار اتورواستاین 40 استفاده کردم تری گلیسیرید 40 تا زیاد بوداز شب تا صبح گر گرفتگی داشتم و خوب نخوابیدم میخوام قطع کنم وبا رژیم غذایی بیارم پایین چربی خون را.. مشکلی نداره....

لیلا شهرستانی (1400/1/16)

با سلام من حدود هفت ساله از این قرص برای چربی خون استفاده میکنم و برای دو شب این دارو من تمام شده و همه جا تعطیل است اشکال ندارد بعد از دو روز مصرف کنم ؟

ارش جهانگیری (1399/12/23)

باسلام خسته نباشید من چربی خونم ۵۵۵ هست و قندم ۱۲۸ هست خونمم ۱۶ هست غلیظ خونم دارم من پزشک داخلی رفتم برام اتورواستاتین و اسپیرین تجویز کرد اما دکتر قلب رفتم برام قرص فنوفیبرات ۲۰۰ نوشت و قرص قندم گلو کافاژ ۵۰۰ نوشت گفت اینا رو بخور اتورو استاتین نخور چیکار کنم با فنوفیبرات ازیت میشم چیکار کنم ممنون میشم جووب بدی

علوی (1399/12/22)

سلام و عرض ادب بنده چند ماه پیش ام ای قلبی کردم و احیا شدم الان اتورواستاتین ۴۰ مصرف میکنم آیا رزو واستاتین ۴۰ بهتره یا اتورواستاتین ۴۰

سعید (1399/12/22)

سلام ایا میتوان بجای اتورواستاتین 20کپسول جم فیبروزیل 300استفاده کرد اگه میشه روزی چن عدد؟

بانو شمس (1399/12/22)

سلام وقت بخیر من دخترم ده سالش هست و کلسترول و تری گلیسیرین خونش بالاست به علاوه کمی هم کبدش چرب است همینطور روی ناحیه‌ی پیشانی و گردن و کمر دچار جوش شده و دور گردنش تیره شده چند سری بردم دکتر هیچ دارویی نداده فقط میگن رژیم بگیره آیا میتونم از آتورواستاتین ۱۰ استفاده کنم یا خیر؟

صمیمی (1399/12/21)

سلام من چربی خون دارم ایا این دارو میشه مصرف کرد

محمد زحمتکش (1399/12/17)

سلام من بیماری پسوریازیست دارم ایا اسن دازو برای من ضضر داره ممنون از راهنمایی شما متشکرم

میلاد ممبینی (1399/12/16)

سلام وقت بخیر بنده 28 سالمه و بدلیل چربی خون بالا دکتر قرص اتورواستاتین 10 برام تجویز کرده. بمدت یک ماه شبی یک قرص مصرف کردم. احساس میکنم چربی خونم کمتر شده ولی مشکل جنسی برام پیش اومده سر مزاج شدم و نعوظ رخ نمیده. پوسته ریزی هم در ناحیه سرم رخ داده. فعلا چند روزیه قرص نخوردم. چکار باید بکنم.ممنون میشم راهنمایی کنید

رحیم بخش (1399/12/15)

موقع خوردن آتورواستاتین وزوز گوش وتپش قلب شدیدپیدامیشودتاجایی که از خواب می پرم وتپش رادرگوشهاوسروگردن وحشتناک تجربه کردم الان هم قطع کردم حالتو خوب شده چکار کنم برای چربی خون تشکر

رحیم بخش (1399/12/15)

باسلام من چربی خون +فشارخون دارم برای فشارازقرص والسارتان۸۰وبرای چربی ازقرص آتورواستاتین۲۰ استفاده میکنم ،اماوقتی آتورواستاتین۲۰رامصرف میکنم تپش قلب ایجاد میشه تاجایی که از خواب می پرم وتپش رادرگوشهاوگردن وسرشدیداحساس میکنم وبیخوابی میکشم آیاعلتش همین قرصه ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایین تشکر

سمانه مزینانی (1399/12/3)

سلام.مدتی است که من در گوش چپم صدای ضربان قلب میشنوم.ایا از عوارض این دارو است؟

مریم رفعتی (1399/11/22)

آیا قرصد لیپوتین را میشودبه جای اتوراستاتین مصرف کرد

احمدی (1399/11/19)

سلام من کلسترول خونم 257 و تریگلیسریدم 395 هستش داروی آتتوراستاتین 20 جهت کاهش اثری دارد؟

مریم دهقان (1399/11/18)

سلام کبد چرب با گردد ۲ دارم این قرص اتورواستاتین را تجویز کرده بدنم کهیر زده وگرفتگی عضله گردن دارم از عوارض این دارو هست یا نه بازد چه کار کنم ادامه بدم یا نه

آزیتا قربانزاده (1399/11/12)

با سلام خسته نباشین من سه ماه رفتم دکتر آزمایش وسونوگرافی نوشته برای من انجام داده بودم آزمایشم سلام بود و الان یک هفته پیش رفتم آزمایش الان نشون داده ۲۰ تا قندت زیاده و چربی کبدت گرید ۲دو بود الان کم کردم شده گرید ۱ ولی از جای دیگهچربی دارم اونم خیلی کمه وآتورواستاتین ۱۰داده از امشب بهم بخورم چون من کمی ریه ام حساسه ورود سرف میگرم میترسم بخورم امشب یک عدد خوردم ولی باز میترسم تداخل دارویی بااین داروهاندار ممنون میشم راهنمایی کنین

ستاره از تهرات (1399/11/12)

سلام ۵۲ سال دارم.چربی خون من در آزمایشات ۲۴۴ و قند خون ناشتا من هم ۱۰۲ گزارش شد. و دکتر آتورواستاتین ۲۰ رو شبی یک عدد تجویز کرد و یک هفته ایست که مصرف میکنم. با توجه به اینکه فرمودید از عوارض این دارو دیابت شیرین و افزایش قند خون میباشد، این احتمال وجود داره که با توجه به بوردر لاین بودن قند خونم دچار دیابت ماندگار شوم؟ ممنون میشوم اگر پاسخ دهید

حسن عبدللهی (1399/11/12)

باسلام وتشکر از پزشکان محترم من حدود سه ماه پیش پشت شونه وزیر بغلم درد گرفت به بیمارستان قلب الزهرا مراجعه کردم وبعد از انجام تست ورزش دکتر قرص اتورواستاتین و ASAبرام تجویز کرد بعد از چند روز پیش یک متخصص قلب رفتم وبعد از انجام اکو گفتن شما هیچ گونه مشکل قلبی ندارید ودارو هامو نشون دادم جریانم گفتم فرمودن نه نیازی نیست ولی چون خریدی مصرفشون کن اشکالی نداره اما هرشب دست وپام حالت خواب رفتگی یابی حسی شدید میشم ممنون میشم راهنمایی کنید چون در روستا هستم وفقط یه درمانگاه عمومی داریم دکتر قلب نیست اینجا

کاوس (1399/11/9)

سلام من چربی خونم 248 درازمایشم نشان داد دکتر قرس اتورواستاتین20 برام داد شبی دو عدد حالا از وقتی از ایب قر ص اسفاده کردم کف پاهام داغ میشه ایا ازمصرف این قرص است یانه راهنمای کنید ممنون

خانم رحمانی (1399/11/6)

سلام میخواستم بدونم جایگزیم قرص اتورواستاتین ۲۰ میتونه گلی کلازید ۸۰ باشه؟

مصطفی گردپور (1399/11/4)

سلام.یک ساله درگیر بیماری هپاتیت اتوایمیون هستم .امروز دکتر آتورواستاتین برام تجویز کرده علتش چیه؟ممنون

داوود اقبالی (1399/11/4)

باسلام حدود سه ساله عمل باز قلب انجام دادم وشبی یک عدد قرص اتورواستاتین40 میخورم دو سه شبه به دلایلی غذای چرب خوردم به همین دلیل شبی دو عدد قرص خوردم الان قلبم درد گرفته امکان داره از مصرف زیادی قرص باشه یا دلیل دیگری دارد.

رضا (1399/11/3)

سلام من کلسترول بین 240 تا 260 دارم آیا نیاز به مصرف دارو دارم دکتر بهم گفته بود با ورزش و رژیم غذایی کنترل میشه

معصومه (1399/10/24)

من چهارسال است اتروستاتین 20مصرف میکنم 50 سالمه ریزش شدیدمودارم میشه ازمصرف این داروباشه

وحید حبیبی (1399/10/21)

سلام،من تازه امروز مصرف اتورواستاتین ۲۰ رو شروع کردم.، آزمایش ک دادم تری‌گلیسیرید ۱۷۰تا بالا تر از حد نرمال بوده،به همراه لیورگل۷۰ دکتر تجویز کرده،خواستم بدونم دوره درمان داره یا اینکه باید همیشه مصرف کنم؟

کاوس (1399/10/20)

سلام من چربی خونم بالاست حدود350است چند ماه پیش به دکتر مراجعه کردم قرص جم فیبروزیل داد واستفاده کردم زیاد تاثیری نداشت حال دوباره به دکتر مراجه کردم قرص اتوراستاتین 20داده شبی دوعدد ومن گوشم صدا ی سوت میدهد که توصفحه عوارض این قرص خوندم که یکی از عوارض این قرص صدای وزوز انداختن توی گوش هست ایا استفاده کنم یا نه ممنون میشم اگه راهنمایی کنید درضمن ایا این صدای گوشم از چربی خون هست یانه

احمد (1399/10/18)

سلام ایاقرص اتورواستاتین با تادالافیل تداخل داشته وباعث بی اثری ان می شود

ابوالفظل زارع (1399/10/15)

سلام من خانمی ۳۲ ساله هستم،چند سال قبل با اینکه میدونستم کبد چرب گرید ۲دارم ولی بی اعتنا بودم،ولی حالا یه هفته هست متفورمین۵۰۰ مصرف میکنم اسهال و حالت تهوع و سرگیجه و بدن درد،کوفتگی به همراه داشت،رفتم دکتر گفت از اعلایم داروست،حال ایشان آتوسترول۱۰ و لیورگل۱۴۰ تجویز کرده،خدایش میترسم مصرف کنم،خواهشن راهنماییم بکنین

ایرج قادری (1399/10/7)

با سلام الان نزدیک به یک ماهه از قرص آتورواستاتین 10 استفاده میکنم.ولی مدتی هست که هنگام راه رفتن نفس کم میارم احساس خفگی بهم دست میده .ایا از عوارض این دارو هستش.باید چیکار کنم ممنون میشم راهنماییم کنید

علی حفیظی (1399/10/5)

سلام من چند ماهی هست اتورواستاتین و متفورمین مصرف میکنم و وزنم خیلی اومده پایین وریزش موی شدید دارم .ایا از عوارض این قرصهاست ؟چه باید بکنم ؟ممنونم جواب بدید.

لیلا برومند (1399/10/4)

سلام وقتتون بخیر،تصمیم به بارداری دارم و می‌خوام داروی آتورواستاتین رو قطع کنم، جایگزینش چه دارویی مصرف کنم

زهرامقدسی (1399/10/3)

سلام من نمیدونم چربی خون دارم یانه قبلاآزمایش دادم نداشتم یه چندروزی بوددهانم تلخ میشدقرص چربی آرتواستاتین خوردم الان چندروزهست که میخورم زبونم خیلی میسوزه دهانم خشکه وکرفه میخواستم ببینم ازاین داروهستش یاخیر

فاروق رضوانی (1399/10/1)

باسلام خدمت آقای دکتر حدود 5سال میشه که قرص انور واستاتین 40میخورم بابت کلسترول بالا وانژیو اما تا حالا درد نداشتم امادوروزه که چنان درد عضلات دارم که دیگه طاقت برام نمانده لطفاً راهنماییم کنید

مهدی برزنونی (1399/9/30)

بادرود من نزدیک دوهفته است قرص آتورواستادین بیست مصرف می کنم چند روزی هست دردعضلانی در ساق پا وکمرم ایجاد شده آیا از عوارضه این قرصه سپاس

بیژن قاسمی (1399/9/28)

سلام ،بنده چند سالی است اتوواستاتین (لیپوتن)۲۰مصرف میکنم ومدتی است خارش زیادی گرفتم آیا میتواند ناشی از دارو باشد ،چکار کنم

محمد رضا (1399/9/27)

سلام با عرض معذرت. من چربی خوب و بدم بالای کلسترول 400 هس. دکتر واسم آتورواستاتین 40 تجویز کرده که یک ماهه میخورم. اما تو نعوذ خیلی مشکل دارم. مال همینه؟

فرح بخشی (1399/9/25)

سلام ٥٧ ساله ام با فشارخون بالا حدوداً ٦ ماهه آتورواستاتین ٢٠m روزانه همراه با آسپرین ٨٠m روزانه و لوزار ٥٠m صبح و شب و متورال ٥٠m 1/2 صبح و شب میخورم تاری چشم با درد عضلات پا دارم ولی شکر خدا فشارخونم از ١٤ به بالا نمیرود برای همین از دکتر نخواستم داروها را عوض کند میترسم دوباره فشارخونم بالا برود خواستم بپرسم اگر با این داروها تا آخر عمر سر کنم مشکلی پیش نمیاید ؟ یا حتما بایدداروها عوض بشوند. متشکرم

Ansary (1399/9/17)

بامعذرت سلام قند خونم بالاست داور و قند خون دوکتورم مجوز دا ده ونیز برای چربی جگر انتورواستاتین ۱۰ می خورم ونیز برای پا درد ایتروسین داده مصرف انتورواستاتین عوارض جانبی ندار؟؟

فرامرز صداقت (1399/9/16)

باسلام وخسته نباشید یه سوال دارم کف پام خیلی داغ میشه دوسه ماهی هست آیا قرص آتورواستادین تاثیر گزار هست استفاده کنم یا دارویی دیگر هست ممنونم راهنماییم کنید

محمد باقر مومنی (1399/9/10)

مدت دو ماهه قرص اتورواستاتین 20 مصرف میکنم نفخ شکم ویبوست گرفتم میتواندازمصرف کردن قرص باشد راهنمایی بفرمایید ممنون .شبی یکعدد میخورم

یزدان قاسمی (1399/9/4)

سلام جناب دکتر گرام" من یکروز در میان اتورواستاتین مصرف میکنم" دقیقا 14 ماه هست که عمل قلب باز انجام دادم تعمیر دریچه دیافگرام و تعویض چهار تا رگ قلب" با گذشت این مدت گرچه خیلی بهتر شدم" یاد اور شوم قبلا فشار پایین بودم" اما مشکلم اینه که از بعد عمل مشکل تنفسیم ازارم میده فشار خونم بطور عادی بین نه و نیم تا یازده هست" از 12 عبور کنه نفسم تنگ میشه" ب اینکه هر ده ساعت یک دوم فروزماید مصرف میکنم" گاهی مجبورم با یکچهارم یا یکدوم کاپتوپریل زیر زبان کنترل کنم"وگرنه تنفسم منو تا پای مرگ میرسونه بهمراه سرفه های خشک و بی امان" میخواستم شما بفرمایید اگر روزانه فقط یک دوم از کاپتو گاهی یک قرص مصرف میشه ضرر یا عوراضی نداره" بسیار از شما ممنونم ارزوی سلامت و سعادت دارم برااتون

خسرو آذرشکیب (1399/8/29)

سلام،آقای دکتر،۶۵ سال سن دارم عمل قلب باز انجام دادم،گلسترول ام با توجه به رژیم غذایی و هفته ای ۶ ساعت ورزش ،L,D,L ام ۱۸۱ وگلسترول۲۶۱ وH,D,L۴۶ است،از طرفی به تمام استاتین ها حساسیت شدید دارم،که نمیتوانم مصرف نمایم،تازگی قرص آبرومند بی مصرف میکنم،لطفن بفرمایید آیا این دارو میتواند جایگزین و کاهنده کلسترول من شود؟ ممنون

رضا (1399/8/3)

باسلام.من فردی ۱۸ساله ام.چربی خونم ۳۸۸هست پیش بهداشت رفتم گفتن وضعیتت خطره کبد و کلیه و قلب تحت تاثیرن و گفت برو داخلی .رفتم دکتر داخلی گفتن وضعیتت چنان بد نیست فقط چربیت بالاس که فقط آتورواستاتین ۲۰ تجویز کردن . با این من لاغرم تعجب میکنمک چربی دارم حالا نظر شما چیه ؟ میخام هر روز ورزش کنم ورزش با این دارو عوارضی ندارع کع مثلا ورزش سنگین.میخام طی یک ماه فشار خون رو ازر۳۸۸ به زیر ۱۷۰برسونم.

غنی زاده (1399/7/23)

سلام آقای دکتر مادرم مریض شدن سرگیجه همراه با تهوع گذاشتن، ما بردیم پیش دکتر قلب و دکتر قرص اتورواستاتین 20و داروی دیگه هم داشتن تجویز کردن ولی هیچ عارضه قلبی نداشتن سوالم اینجاست که باز سرگیجه دارن میشه از این دارو استفاده کنند. چون فقط یک بار استفاده کردن میگه سرگیجم خوی شد در ضمن ایشون کمی کلسترول خونش هم بالا هستش

خانم حدادی (1399/7/14)

باسلام و وقت بخیر ، آیا مصرف آتورواستاتین باعث آفت دهان میشود؟ با تشکر از پاسخ شما

امیرعباس عباسی (1399/7/10)

سلام. بنده عارضه عروقی ارثی دارم. دکتر پس از آنژیو برایم داروهای متورال نیتروکاردین آترواستاتین و پلاویکس تجویز نمودن و باید مدتی بعد برای معاینه میرفتم که قضیه کرونا پیش اومد و کنسل شد، البته اینطور بهم گفته شد که فعلا تا چند وقت باید این داروها رو مصرف کنی تا پس از بررسی و شرح حال، شاید بعضی از داروهات رو حذف کنیم. از بهمن 98 در حال مصرف این داروها هستم. میخواستم بدونم خوردن این داروها با هم یا فاصله زمانی کم تداخل دارد یا خیر؟ خیلی ممنون

فاطمه (1399/6/25)

سلام... من قرص آتورواستاتین میخورم و بعدش طپش قلب میگیرم دلیلش چی میتونه باشه ؟

کریمی (1399/6/17)

سلام خسته نباشید من حدود۲۰ سال است که قرص اتورواستاتین ۲۰ میخورم ولی پوستم به شدت خشک است وهمیشه باید چرب نگه دارم ودستها وپاهایم بسیار ضعیف شده ودرددارم میتونم دارو رو قطع کنم درضمن ۶۳ سال سن دارم

محمودبهشتی (1399/6/17)

بیس از۱۰ساله که شبی یک آتوروواستاتین ۱۰میخورم دیابت کنترل شده وکبدچرب گرید۱(قبلا۲) دارم آیامصرف طولانی آتروواستاتین میتونه باعث سیروزکبدی بشه؟سنم۶۶ ساله.چربیهام تنظیم شده.مصرف آتروواستاتین راادامه بدم؟

صالحی فرد (1399/6/7)

با سلام من چند روز قرص اتورو استاتین ۲۰مصرف میکنم با خارش پوست مواجه شدم‌ اونم‌ پایین تنه باید به دکتر مراجعه کنم یا عادی است ممنون

عباس (1399/6/4)

سلام دختر نه ساله ای از فامیل هامون بجای قرص لووکسین قرص اتورو استاتسن مصرف کرده.خواستم ببینم مشکلی براش پیش نمیاد؟

ش. ی (1399/5/24)

عرض سلام و خسته نباشید شبی یک عدد آتورواستاتین باید بخورم و مصرف یک یا دو روز (اَ ل کُ ل) در هفته هم اجتناب ناپذیر است. مصرف همزمان آتورواستاتین و (اَ ل کُ ل) مشکلی ایجاد میکند؟ تشکر توضیح: سایت اجازه نوشتن کلمه کامل و درست ا ل ک ل رو نمیداد.

دکتر سمانه شبان - داروساز (1399/5/24)

سلام، خیر تداخل دارویی ندارن.

حسن محمدی (1399/5/6)

من حدود پنج روز است به علت چربی خون وتری گلیسیرید بالا از قرص آتورواستاتین 40استفاده میکنم اما حالا کف پاها وکف دستهایم احساس سوزش دارم آیا ممکن است از این دارو باشد؟

امیر سلیمی (1399/5/2)

با عرض سلام و‌خسته نباشید من ۳۹ سال دارم و‌یکماه قبل LDL خونم ۱۸۰ بود دکتر قرص آتورواستاتین ۲۰ تجویز کردن بعد از یکماه مصرف نتیجه آزمایش LDL خون ۶۷ بود الان باید مصرف قرص رو ادامه بدم یا نیازی نیست؟

حامد خزاعی (1399/4/29)

با سلام ایا قرص اتورو استاتین با قرص های لاغری مثل کارویل تداخل داره ؟؟ من حدود یک سال پیش دکتر برام تجویز کرده اما استفاده نکردم اگه الان استفاده کنم مشکلی نداره ؟؟؟

حامد خزاعی (1399/4/29)

با سلام ایا داروی اتورواستاتین ۲۰ با دارو های لاغری مثل کارویل تداخل نداره؟؟؟ من دکتر رفتم تجویز کرد اما استفاده نکردم ایا الان میتونم خودم استفاده کنم ؟؟؟چربیم هم بالاست

محمود (1399/4/24)

باسلام من بخاطر وجود لخته خون در پا هشت ماه هست که وارفارین مصرف میکنم .با توجه به اینکه کلسترول خونم بالا رفته برایم آتروواستاتین- رزوواستاتین و فنو فیبرات تجویز کردن.واقعیتش نمی دونم کدوم یک از این قرص ها رو مصرف کنم تا تداخل کمتری با وارفارین داشته باشه.ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.

دکتر ژیلا سادات صدری - رزیدنت اعصاب و روان (1399/4/25)

سلام فنوفیبرات ممکن است سطح خونی وارفارین را افزایش دهد آتوروستاتین تداخلی ندارد

پیمان (1399/4/22)

با سلام ،لطفا بفرمائید قرص آتورواستاتین برا تری گلیسیرید موثر هست یا نه ،با تشکر

دکتر ژیلا سادات صدری - رزیدنت اعصاب و روان (1399/4/22)

سلام بیشتر روی کلسترول وldlموثره اما به مقدار کم تری گلیسیرید را هم کاهش میدهد

AstaraN (1399/3/29)

سلام خسته نباشید من تازگی انژیو انجام دادم رگهای قلبم خوب بود ولی دکتر اسپرین .متازیرو و اتورواستاتین برام نوشتن از اون زمان هر روز سردرد دارم ممکنه از عوارض این داروها باشه؟

سروش (1399/2/19)

با سلام و احترام، میخواستم بدونم قرص آتورواستاتین 40 باعث چاقی میشه یا خیر، ممنون از لطفتون

منصور (1399/2/15)

من ۶۲ سال دارم و حدودا هفت سال است که شبها یکعدد اتورواستاتین ۲۰ طبق دستور مصرف میکنم روزانه احساس حرکت و لرزشهای خفیف در عضلات بدن و خصوصا پشت ساق پا دارم و گاها هنگام خواب شب دچار کرفتگی شدید عضله پشت ساق میشوم لطفا راهنمایی بفرمایید.

دکتر آرش علیجان زاده - دکتری عمومی داروسازی (1399/2/15)

باسلام. درد و گرفتگی عضلات از عوارض شایع این دارو هست. پیشنهاد میکنم از فعالیت های سنگین پرهیز کنید. همچنین از دکترتون بخواید که با توجه به این عارضه، دوز دارو تون رو تغییر بدن یا داروتون رو عوض کنن. موفق باشید

طاهری (1399/2/12)

من چربی خیلی مصرف میکنم وکارم هم جوریه ک اصلاتحرک ندارم قرص بارداری ال دی هم مصرف میکنم صورتم وپیشونیم همیشه چربه قبلا هم قرص آتور واستاتین 40و20دکتربرام تجویزکردالان بخورم اشکالی ندلره؟باقرص ال دی بارداری تداخل نداره؟؟

زمر (1399/2/3)

سلام مصرف قرص آتورواستاتین برای روزه داری مشگلی داره؟ ودر این ماه مبارک رمضان چگونه مصرف شود؟ من در حال حاضر ساعت ۷ شب مصرف میکنم.

جواد محبوبی (1399/1/31)

باسلام دکتر قلب درکانادا برای چربی خونم قرصcrestor20mg تجویز کرده فعلا تمام کرده ام میتوانم قرص آتورواستاتین۲۰ استفاده کنم چون ازآن قرص گفتنددرایران نیست باتشکر محبوبی

علی (1399/1/26)

با درود و تشکر در خصوص "آتورواستاتین "به همراه قرص متفورتکس و قرص آسپرین بعد از شام همزمان ایراد ندارد ؟ خیلی ممنون

مهسا وکیلی (1399/1/25)

سلام خسته نباشید میخواستم بدونم این قرص و میشه بجای قرص لاغری استفاده کرد ممنون از شما

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/1/25)

سلام ، خیر به هیچ وجه از این دارو برای لاغری استفاده ننمایید زیرا تاثیری نداشته و حتی منجر به عوارض خواهد شد. در ارتباط لاغر شدن ؛ اول می بایست شما از نظز بیماری های زمینه ای که ممکن است منجر به افزایش وزن شوند بررسی شوید. بایستی میزان کالری مصرفی خود را از میزان کالری دریافتی بیشتر کنید. بدین منظور بایستی به ورزش کردن حداقل 1 ساعت در روز بپردازید.ورزشی برای لاغر شدن مفید است که جنبه هوازی بیشتری داشته و بعد از اتمام آن فرد احساس به نفس افتادن داشته باشد. برای کاهش کالری دریافتی سعی کنید از غذاهای با فیبر بالا و انرژی زیاد برای هضم و در عین حال کالری کم ( همچون سیب ، سالاد بدن سس ) استفاده کنید. سعی کنید از چربی های اشباع استفاده نکنید و از چربی های غیر اشباع ( مثل روغن های مایع گیاهی مانند روغن زیتون، روغن کانولا، روغن بادام زمینی و ... ) استفاده نمایید. رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب تک غیر اشباع برای کاهش وزن مفید است. این چربی های سالم به افزایش نرخ متابولیک کمک می کنند، از این رو به بدن انسان اجازه چربی سوزی سریع‌تر را می دهند. همچنین، چربی های تک غیر اشباع احساس سیری را تقویت می کنند که به معنای تجربه احساس پری و رضایت برای مدت زمانی طولانی‌تر و پیشگیری از پرخوری است. می توانید از فراورده دینه برن که حاوی فیبرهای دیر هضم برای کاهش اشتها هستند قبل از ناهار و شام استفاده نمایید.ترجیحا نیم ساعت قبل از هر وعده غذائی، دو تا سه قاشق غذاخوری پودر دینه برن را در 1 لیوان آب کامل یا سایر مایعات توصیه می شود . در کنار آن کپسول زیره باریج 1 عدد قبل از نهار و شام و کپسول لیموترش باریج 1 عدد بعد از ناهار و شام توصیه می شود. کاهش وزن روندی زمان بر است و به یکباره اتفاق نمی افتد در صورتی که با این راهکارها و گذشت زمان همچنان افزایش وزن داشتید حتماً به پزشک و یا داروساز حضوری مراجعه نمایید.

کامرانی (1399/1/24)

سلام بنده بیماری پنیک دارم و از آزمایش دادن میترسم الان حدود ده روزه که سرگیجه دارم میتونم از داروی آتورواستاتین٢٠ استفاده کنم؟ خودم احتمال میدم چربی خونم بالا رفته ممنون میشم راهنمایی بفرمائین

حبیب (1399/1/24)

باسلام من سال ۹۶ درد قلبی گرفتم رفتم بیمارستان عروق کرونر بسته بود و استنت گذاشتن وقرص اتورواستاتین ۴۰ میخورم الان یه دوسه روزی شده عظلات پاهام درد مینکه ضمنا ازسال ۹۶ میخوردم قرص چربی رو ولی الان این درد دوسا روزه اذیتم میکنه ممنون میشم راهنمایی کنین

شکاری (1399/1/23)

سلام ، من فردی 50 ساله هستم مدت 5 سال آتورواستاتین 20 می خورم و LDL من زیر 100هست ولی مدت یک سال و نیم هست که دچار صدای وزوز گوش شده ام آیا میشه این از عوارض آتورواستاتین باشه ؟

رضا معین (1399/1/21)

سلام اگر شخصی بمدت چندسال قرص آتورواستاتین مصرف کرده باشه وحدود دوماه بطور کامل قطع کرده باشه ایا دچارعوارض خواهد شد؟اگرعوارض دارد همه عوارض ها را بفرمایید🙏 سپاس

کیومرث باقری (1399/1/21)

باسلام من فقط روزهایی که گوشت قرمز میخورم قرص آتورواستاتین استفاده میکنم، بنظرتون ایرادی ندارد؟

دکتر اسماء جوادی پور - رزیدنت رادیولوژی (1399/1/21)

سلام این قرص زمانی موثره که به طور مرتب روزانه استفاده بشه... مصرف نامنظم اون بی اثره

صنعتی (1399/1/16)

سلام. مصرف آتورواستاتین و آسپرین بچه بصورت همزمان تداخل دارویی و اشکال دارد؟

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/1/16)

سلام ، خیر. داروی آتورواستاتین را می توانید روزانه ( در صورت امکان شب ها) میل کنید. آسپرین 80 را نیز می توانید هر شب میل کنید ولی بدلیل پوشش روده ای دارو بهتر است نیم تا 1 ساعت قبل از شام باشد.اگر مصرف آن معده شما را نارحت می کند دارو را با معده پر میل کنید.

دکتر اسماء جوادی پور - رزیدنت رادیولوژی (1399/1/16)

سلام نخیر مشکلی نیست اتفاقا در بیمارانی که مشکل قلبی یا دیابت دارن توصیه به مصرف هم آتوراستاتین و هم آسپرین میشه و بسیار مفیده

ملیحه (1399/1/12)

باسلام من مدتهاست قرص اتورواستاتین مصرف میکردم الانم حدود دوماهی نمیخورم الان از ساق به پایین خستگی کوفتگی پا دارم خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید بگید علتش چیه

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/1/12)

سلام ، به چه دلیل دارو را قطع نمودید؟ این علائم تازگی بوجود آمده یا پیش تر نیز وجود داشته است؟ آیا همراه آن داروی دیگری برای تری گلیسیرد مصرف می نمایید؟ داروی آتورواستاتین و داروهای هم دسته آن اثراتی بر روی عضلات از جمله درد ، کوفتگی و خستگی می گذارند که نیاز به بررسی و معاینه فیزیکی و در صورت نیاز آزمایش cpk است. توصیه می کنم حتماً به پزشک مراجعه کنید.

محمد محبوبی (1399/1/11)

سلام . من با تجویز پزشک اولیه خود بنام دکتر تابنده در بیمارستان کوثر شیراز در مصرف قرص های قلبی خود مشکل نداشتم ولی به دلیل مشکل کرونا و عدم دسترسی به پزشک خود ، پزشکم عوض کردم و الان با مصرف قرص های فعلی که اسامی انها را می نویسم ، با زر گیجه ، احساس ضعف ، خواب آلودگی و کم اشتهایی شدم ، صمنا داروی تسم که فقط یک قرص هست نیز مثرف می کنم لطفا راهنمایی فرمایید اسمای داروهای مثرفی عبارتند از : نبتدوکاردین ،۲.۶ ،فروزماید ۴۰ ،اسویکس ، آسپرین ، اسپرونولاکتون ۲۵ ،اسلاکتون۲۵ ،آرترواستاتین ۲۰

حسین.۱۱/۱/۹۹ (1399/1/11)

سلام.شصت سالمه حدود شیش ماه پیش بدنبال بالارفتن فشارم در حد بیست.اورژانسی بیمارستان رفتم.پزشک روزی نصف لوزارتان بیست و پنج کیک عدد آترواستاتین بیست برایم تجویز کرد.البته گفتند به دکتر متخصص مغز و اعصاب برم.حدود بیست روز پیش هردو را قطع کردم.پس از یک هفته با فشار بالای هفده و نیم رو یازده که پس از سرگیجه مشخص شد مواجه شدم.لوزارتان نصف رو شروع کردم و از دیروز۱۰/۱/۹۹ لوزارتان رو شروع کردم.با توجه به اینکه بمن نگفتند تا کی به خوردن این دوقرص ادامه بدم خواستم بپرسم ادامه دادن این دوقرص رو تا کی ادامه بدم؟وبویژه ادامه آترواستاتین عوارضی برای من ندارد؟درضمن قرصهای اعصاب ازجمله روزی سه تا ایندرال بیست میخورم. با تشکر

ر رحماني (1399/1/9)

سلام من حدود٧ماه شروع به قرص آتورواستاتين شبها وصبح تيروكسين مصرف ميكنم كم خواب شدم وگاهي از روز ياشب بيني وگونه هام مثل يخ سردميشه وحوصله كاروبيرون رفتن ندارم ومفصل هام هم درد ميكنه لطفاًراهنمايي كنيد ممنون ميشم دكترجان

سالارزاده (1399/1/4)

من فرد61ساله هستم که سالیان سال که بیماری دیابت تیپ 2دارم والبته بیماری دیابت من کنترل شده است وقرص آتوراستاتین 10 میلی استفاده میکنم الان روی مچ دستهام قرمزکهیرمانندشده میتونه بخاطرمصرف آتوراستاتین باشددرصورتی که من سالیان دارازی است که آتوراستاتین میخورم شبی یک عددالبته گرفتگی ماهیچه پا هم بعضی شبها دارم.

خانم رجبی (1399/1/4)

سلام اقای دکتر،،،، چند روز قبل به علت خوردن کافی میکس حالم فوق العاده بدطوری که سوزش ،طپش ودردشدیدی در قلبم ایجاد شد مجبور شدم به بیمارستان مراجعه کنم پس ازاقدامت پزشگی داروی اس ا،اتورواستاتین ۴۰ ومتورال ۵۰ دادند حالابا توجه به اینکه فشار خون روی۱۵ دارم،تیرویدکم کار است استفاده دارو ها مشگلی ایجاد نیمکنه چون بدنم خیلی بی حال وگرفتگی رگهای گردن دارم

ناشناس (1399/1/1)

سلام بنده اشتباهی به جای هرشب هرهشت ساعت سه روز است که دوز ده رو مصرف کردم تازه فهمیدم که هرشب باید مصرف میکردم مشگلی پیش نیاید؟

مدیر سامانه

بهتر است از این به بعد طبق تجویز پزشک استفاده کنید. برای مصرف روزهای گذشته نگران نباشید.

محسن (1398/12/28)

سلام خسته نباشید تری گیلیسیریدم ۱۱۴ و کلسترولم ۲۳۷ هستش و انزیم کبدم ast ۴۰و alt ۷۳ هستش و معدمم igg15وiga6.2هستش میخوام ارتورواستاتین ۲۰ مصرف کنم مشکلی که به وجود نمیاره؟؟؟؟

خیراندیش (1398/12/26)

ایا قرص آتورواستاتین با قرص لووتیروکسین تداخل دارویی دارد؟

دکتر زهرا طاهری - پزشک عمومی. (1398/12/28)

سلام،نه واقعا...این دو دارو‌باهم تداخل ندارند

محمدپور (1398/12/23)

محمد پور هستم کبدچرب گرید 3هستم دکتر قرص لیورگل70لیپوتین 20و ویتامین eبمن داد .من قرص ویتامین eرا قط کردم به گفته بعضی از دوستان قرص ویتامینeروی مغز اثر منفی دارد به نظر شما ادامه بدم یا نخورم .سپاس از توضیحات خوبتون دکتر

مدیر سامانه

کبد چرب با گرید ۳ حتما نیاز به ورزش و کاهش وزن دارید. خوردن انواع داروها تاثیر چندانی در درمان کبد چرب ندارد. قطع ویتامین ایی اثری بر مغز ندارد

خانم محسنی (1398/12/23)

با سلام من خانم سی ساله هستم که دچار عارضه ای کبد چرب گرید 3هستم .وکلسترول خونم 345هست .دکتر قرس لیپوتین 20و لیورگل70روزی یک عدد از هرکدام تجویز کرد.بعد از 3ماه چربی دور شکمم کم شد ووزن هم کم کردم البته روزی یک ساعت نرمش و ورزش هوازی میکتم .ولی نفق دارم و درد خفیفی در ناحیه ای کبد دارم .ایا به دارو و رژیم ادامه دهم یا به دکتر مراجعه کنم .لطفا راهنمایی بکنید متشکر.

محمد (1398/12/18)

باسلام.من تقریبایک هفته ای میشه ازقرص آتورواستاتین ۲۰استفاده میکنم شبی یکی میخورم اماصباوقتی ازخواب بیدارمیشم حالت تهوع دارم ایاباتغییرساعت این حالت درست میشه یابایدبه پزشگ مراجعه کنم

محمد (1398/12/18)

باسلام.من تقریبایک هفته ای میشه ازقرص آتورواستاتین ۲۰استفاده میکنم شبی یکی میخورم اماصباوقتی ازخواب بیدارمیشم حالت تهوع دارم ایاباتغییرساعت این حالت درست میشه یابایدبه پزشگ مراجعه کنم

جوادیان (1398/12/9)

سلام من تاندون پام کشیدگی پیدا کرده جوری که چندین ماه خوب نمیشه آیا به خاطر این هست که من چند سال از این قرص آتورواستاتین استفاده می کنم و دیگه نمیتونم پیاده روی کنم مودم قرص قطع کنم یا مصرف کنم من آتورواستاتین ۲۰ مصرف می کنم

ناشناس (1398/11/29)

باسلام من حدودا دوماه پیش بعد از آزمایش متوجه شدم که چربی خونم بالاست دکتر برام آتورواستاتین ده تجویز کردن اما بهم نساخت وباعث بی حالی شدیدم شد الان برام کلوفیبرات ۵۰۰ تجویز کردن حدود ده روزه دارم روزی دو عدد استفاده میکنم اما متاسفانه همان حالتهای بیحالی برام ایجاد شده طوری که اصلا انرژی ندارم ممنون میسم راهنمایی کنید .باتشکر از شما به خاطر اطلاعات مفیدتون

ناشناس (1398/11/28)

سلام، (قطع ناگهانی آتورواستاتین ممکن است باعث افزایش ناگهانی کلسترول LDL شود)با توجه به این جواب، چجوری باید مصرفش قطع شود؟من باشگاه میروم و با دستور تغذیه توانستم چربی کنترل کنم ، میخواهم مصرف این قرص قطع کنم،حدود ۴۰ سال سن دارم و تقریبا از حدود سن ۲۵ سالگی به خاطر شغلم مصرف میکنم، لطفا راهنمایی بفرمایید،سپاس

امیر (1398/11/22)

اسلام ۴۸ساله ۶ماه پیش انژ یو شدم دردهای شدیدی دور کمر تحمل ناپذیر دارم که به بیضه ها سرایت مکند ازمایش خون سونوگرافی ها از نظر دکتر اورولوژی مشکلی نداره باتوجه اتواستاتین ۲۰ استفاده می کنم میتونه از عوارض این قرص باشه خواهش خواهش جواب بدهید ممنون

ناشناس (1398/11/11)

سلام من مدتی است که دستم از کتف وپشت تا نوک انگشتان درد مکند طوری که نفس کشیدن درد رابیشتر می کند وقفسه سینه ام هم درد میکند نوارقلب هم گرفتم چیزی نبود ومدتی هم هست نصف قرص آتورواستاتین مصرف میکنم آیابه خاطر این نیست طوری که دستها روبه سختی به پشت میبرم وکتف عضلات کتف ودستم میگیرد

ماشاالله کروندی (1398/11/6)

با عرض سلام خسته نباشید من حدود پنج سال پیش یکی از رگهای قلبم گرفته بود که استنت گذاشتم والان حدود پنج ساله که داروی آتورواستاتین میخورم ومشکلی نبود ولی جدیدا آزمایش چکاب کامل دادم که توی آزمایش کمی انزیمهاکبد چرب رانشون میده آیا ممکنه که از داروی اتورواستاتین باشه لطفا راهنمایی بفرمایید متشکرم

فهمه ا (1398/10/28)

من یک هفته این قرص آتورواستاتین ۱۰ را مصرف کرده ام ولی سرگیجه مگیرم نیز درد معده دارم بدنم هم بی حال میشود ممنون میشم اگر بنده را راهنمایی فرمایید با تشکر

فهیمه ا (1398/10/28)

من بخاطر بالا بودن کلسترول طبق تجویز پزشک مدت یک هفته است که آتورواستاتین ۱۰ بعد از شام مصرف میکنم دچار سرگیجه میشم و نیز معده درد و بدنم هم بی حال و سست میشود ممنون میشم اگر بنده را راهنمایی بفرمائید با تشکر

خانم دارابی (1398/10/13)

با سلام من خانمی ۳۶ ساله هستم که مدتی است که از اتوروستاتین ۲۰ شبی یکی مصرف میکنم به خاطر چربی خون هستش شبها عضلات پا هام به شدت میگیره آیا عوارض دارو هستش ممنون میشم پاسخ من رو بدهید

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/10/13)

بله احتمال دارد از عوارض این دارو باشد. برای دریافت داروی جایگزین به پزشک مراجعه کنید

هادی حمزه (1398/10/9)

باسلام چربی خونم 275 الان دارم اتروستاتین 10 میخورم هر شب یکی تا کی باید ادامه بدم

محمودنریمانی (1398/10/1)

من ۵۵سالم هست عمل باز انجام دادم اما مجددا رگهای قلبم گرفت که فنر گذاشتم اما دوباره بستری شدم که فنردر رگ قلبم بزارم چون پول نداشتم مرخصم کردن و مجددا بر اثردرد قلب بستری شدم که متخصص قلب و عروق گفتن تمام رکهای قلبم گرفته و هیچکاری نمیشه کردفقط دارو بخورم و از خوردن دارو خسته شدم فقط از زیرزبانی در هنگام درد استفاده میکنم و قرص فشار خون و وزنم داره اضافه میشه چربی دور شکمم زیاد هست وچندروزی هست که از قرص آتورواستاتین ۴۰میخورم وقتی صبح ازخواب بیدارمیشم دست راستم ازمچ به پایین ورم میکند و عضلات انگشتان پای راستم میگیره و بعلت مصرف تریاک یبوست و نفخ معده شدید دارم چکار کنم و چه دارویی بخورم

عاطفه (1398/9/27)

قرص آتورواستاتین ۴۰ از دیروز شروع کردم برای کبد گرید ۲ مشکلی نداره ۱۸ سال پیش هم پلیپ بینی عمل کردم مصرف دارو اشکالی نداره؟

ع- ل (1398/9/27)

کبدم گرید۲ پلیپ بینیم هم ۱۸ سال پیش عمل کردم این دارو برایم خوبه؟ باتشکر

بهار آزمون (1398/9/23)

سلام ببخشید آیا قرص اتوراستاتین باعث الزایمر میشه؟آیا من که صرع دارم داروهای ضد صرع باعث این ناراحتی شده؟در ضمن از دارو لووتیروکسین هم استفاده میکنم البته دکترها به من میگن ارثیه و آیا مصرف شیر محلی که خامه اش را هم گرفته ام مضره؟آیا مصرف روغن کنجد برام خوبه؟

حسین (1398/9/12)

من شبها آتورواستاتین ۱۰ کامل و صبحها قرص واراسان ۸۰ رو نصفه به مدت یک هفته خوردم امروز بر روی دست راست بیشتر و دست چپ کمتر آثار کبودی ظاهر شده. آیا از عوارض مصرف دارو می باشد؟ البته تا زمان ملاقات با پزشک دیگه قرص نمیخورم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/12)

آیا آسپرین یا وارفارین هم مصرف می کنید؟

محب (1398/9/10)

سلام خسته نباشید من کلسترولم 235هستش قرص آتورواستاتین مصرف کنم چند روز طول میکشد بیاید روی 200

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/11)

ابتدا روند افزایش کلسترول متوقف می شود و به تدریج کلسترول به حالت نرمال برمی گردد

حاتمی (1398/8/24)

سلام.آیا مصرف قرص اتورواستاتین توسط مرد بروی بارداری وجنین اثر میگذارد؟

ناشناس (1398/8/20)

باسلام و خسته نباشد من یکبار برای اولین مرتبه سکته قلبی کردم بعداز درمان کامل در بیمارستان دکتر قرص آتورواستاتین با دوز 40 تجویز کرد این قرص را من شب هنگام مصرف میکنم که اثرات آن بسیار مطلوب بوده بطوریکه الان سرحالم و احساس سبکی میکنم. میخواستم بدونم تداوم مصرف این قرص عوارضی برای من ندارد ضمن اینکه رژیم غذایی را تغیر دادم و فعالیت بدنی را هم افزایش دادم ممنون و سپاسگزارم.

فاطمه عربی (1398/8/9)

با سلام ببخشید میخواستم بدونم مصرف قرص آتورواستاتین۲۰ موجب افزایش وزن هم میشه یا نه ؟ اخه تو مصرف دو ماه این قرص ده کیلو اضاف کردم ممنون از پاسخدهی

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/10)

ده کیلو اضافه وزن با مصرف آتورواستاتین غیر متعارف است. لازم است از نظر تیروئید بررسی شوید.

مهدی راز (1398/8/1)

باسلام وخسته نباشید...بامصرف قرص اتورواستاتین چربی خونم درست شده...اما پوستم و موهام خیلی بد حالت ودور سرم موهاش هیچ رشد نمیکنه...میشه بدونم چجوری برمیگرده سر جاش؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/1)

لازم است از مکمل های مناسب استفاده کنید. زینک و مشتقات ویتامین ب پیاز مو را تقویت می کند.

محمد چراغی (1398/8/1)

باسلام..چربی موی سر وبدنم بشدت بالاست بصورتی که باعث ریزش موی سرم شده وبه همین خاطرهرروز باید دوش بگیرم ایا مصرف اتورواستاتین میتواندازترشح چربی ام جلوگیری کند.باتشکر

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/3)

در خصوص چربی مو و بدن یک نکته را توجه کنید. همواره باید مقادیری از چربی اطراف پیاز مو وجود داشته باشد. شستشوی مداوم با شوینده های قلیایی باعث می شود چربی مو بطور کامل گرفته شود و باعث تحریک پیاز مو برای تولید و ترشح مقادیر بیشتر چربی می شود. آتورواستاتین تاثیری بر چربی موی سر ندارد.

ز.س.ا (1398/7/28)

با سلام من حدود20روز هست قرص آتورواستاتین20میخورم،این ماه که پریود شدم از روز پنجم پریود خونریزی خیلی شدید برام پیش اومد به حدی که از زیر لباس و نوار بیرون می ریخت اصلاً نمی تونستم هیچ حرکتی بکنم ممکنه که به خاطر مصرف این قرص باشه؟ درضمن 4روز اول هیچ مشکلی نداشتم و مثل ماه های قبل بودم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/28)

خون دماغ شدن در اثر مصرف این دارو گزارش شده است. احتمالا این عارضه در اثر مصرف آتورواستاتین اتفاق افتاده است. اگر از داروی دیگری هم استفاده می کنید لازم است اطلاع دهید. ممکن است اثر داروی دیگری با آتورواستاتین تشدید شده باشد.

محمدی (1398/7/25)

سلام خسته نباشید میگن این قرص به مرور زمان درون رگها و قلب رسوب میکند ایا درست است؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/27)

بر عکس، از رسوب چربی در رگها جلوگیری می کند.

زلیخا (1398/7/7)

سلام من کلیه ام کیست دارم و کبدم چربه آنزیمهای کبدم بالاست ، نمی دونم بخاطر کدوم بیماریم دکتربرای من ۳۰تاقرص پردنیزولون ۵ نوشته یک ماهه هر روز یک عدد بخورم .یعنی این یک هفته که بیشتر از سه هفته خواهم خورد بعدش با تموم شدن دارو به مشکل برنمی خورم

مصطفی (1398/7/6)

باسلام هفت ماه قبل آزمایش کلسترول خون انجامداد م کلسترول خونم242بوددکتر قرص آتوسترال20تجویز نمود بعداز سه ماه آزمایشم175شده بودآقای دکتر گفت بقیه همان قرصها رانصف کن وحالامدت 4برج است که ادامه میدهم باعرض پوزش فراوان متوجه ناتوانی نعوض شده ام با تشکرازشمامرا راهنمایی فرمایید

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/6)

با مراجعه به پزشک می توانید از داروهای افزایش دهنده قدرت جنسی استفاده کنید و یا سایر استاتین ها (لووستاتین، رزورکسین، سیمواستاتین ...) را مصرف کنید.

امید ناظریه (1398/6/14)

سلام من حدودا ۴ماه شبی یک عدد مصرف میکنم و۳۹سالمه توی خواب اثر گذاشته وکم خواب شدم

زاگرس محمدرسولی (1398/6/5)

پسرم از همین دارو استفادە میکند و حدود دە سال سن دارد چند روزی میباشد میگە احساس گرفتگی دارم چیکار باید انجام دهم؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/6/6)

اگر گرفتگی عضلات ادامه داشت لازم است برای تغییر دارو به پزشک مراجعه کنید.

عباس (1398/6/2)

با عرض سلام وآرزوی توفیق برای شما : اینجانب مدت 20روز است که ازقرص آتوراستاتین 10 استفاده میکنم ،قبلا سابقه آلرژی درمخاط بینی (پولیب ) داشته وعمل هم کرده وبطور نسبی بهبودی حاصل شده ،(حدود 20سال پیش) ودر حال حاظر نیز اگر دربرابر عوامل حساسیت زا مانند سرما خوردگی وغیره قرار بگیرم ،گرفتگی بینی ایجاد می گردد اکنون پس از حدود 15روز بعد ازمصرف این قرص بتدریج گرفتگی شدید ورشد پولیب در بینی حاصل شده ، آیا باید مصرف قرص را قطع کنم ؟ضمنا از دو روز پیش هم اسپری رینکورت آکوا در بینی استفاده میکنم تاثیر این اسپری هم گفته میشود 7تا ده روز است ممنون میشوم که راهنمایی بفرمایید. با احترام کمالی.

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/6/3)

اگر با مصرف این دارو علائم آلرژی ظاهر می شود بهتر است از داروی دیگری از همین خانواده با مشورت پزشک استفاده کنید مانند:‌سیمواستاتین، لووستاتین، رزوواستاتین

ناشناس (1398/5/26)

سلام وقتتون بخیر عذر میخام یک سوال بعضی پزشکا میگن که زمانیکه از این دارو مصرف بشه باید تا اخر عمر بخوریم ایا واقعیت داره ممنون میشم پاسخ دهید

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/6/18)

قطع ناگهانی آتورواستاتین ممکن است باعث افزایش ناگهانی کلسترول LDL شود.

ناشناس (1398/5/23)

با سلام من تا امسال هر وقت آزمایشات دوره ای انجام دادم ، چربی خونم نرمال و بالا نبود ولیکن حدود یکماه پیش در آزمایشم کلسترول 30 عدد بالاتر از نرمال بود و پزشک برایم آتورواستاتین 20 روزی یک عدد تجویز کرد ، حال مدتی است که خیلی دستهایم درد میگیرد بخصوص سمت چپم و خیلی بیحال شده ام حتی نفس کشیدن برایم سخت شده و حتی برای بیرون رفتن قدرت ندارم مانند آدم بیمار و یا افسرده شده او موقع راه رفتن نفس نفس نیزنم انگار هیچ قدرتی و خونی در بدنم نیست ، گاهی ضعف میکنم مثل شخصی که شدیدا گرسنه است و نیاز مبرم به شیرینی دارد و آلرژیم هم تشدید شده ، و حالا که نوشته های شما را خواندم ، متوجه شدم که این حالاتم ممکن اسا از مصرف این قرص باشپ و باید به پزشکم مراجعه کنم . با تشکر

هدی (1398/5/2)

ایا قرص لیپیکات باعث لاغری وسختن چربی دور شکم میشود

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/5/2)

لیپیکات باعث لاغری نمی شود. آتورواستاتین باعث کاهش کلسترول مضر در جریان خون می شود و اثری بر بافت چربی ذخیره شده ندارد.

چنانچه در خصوص "آتورواستاتین " سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان محصولات زیست اروند فارمد فاراموکس شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info