متفورمین

داروهای ضد دیابت

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

 

Metformin-متفورمین
(
متفورتکس محصول شرکت تهران شیمی )

متفورمین برای کاهش قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کاربرد دارد

برای شناخت متفورمین لازم است ابتدا ارتباط این دارو با انسولین بیان شود

پیش از شروع مصرف متفورمین
- در صورت بارداري يا اقدام به بارداري یا شیرده بودن به پزشك خود اطلاع دهيد.

- در صورت سابقه ی مشکلات کلیوی، کبدی، تنفسی و حساسیت دارویی به پزشک خون اطلاع دهید.

-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود (خصوصا سایر داروهایی که تاکنون و در یک ماه اخیر برای درمان افسردگی و خواب استفاده نموده اید) در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.

- در صورتی که در دو روز اخیر، تحت عکسبرداری همراه با تزریق مواد رنگی قرار گرفته اید، پزشک خود را مطلع نمائید.

- در صورتیکه اخیرا بیماری دیابت شما تحت کنترل نبوده است ( مثلا دچار افت شدید قند خون شده اید و یا عوارضی نظیر تهوع، اسهال، کاهش وزن شدید و مشکلات تنفسی و ... داشته اید ) به پزشک خود اطلاع دهید.

- در صورتی که اخیرا دچار عفونت شدید مانند عفونت ریوی یا کلیوی شده اید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

- در صورتی که تحت درمان با داروهای قلبی هستید یا اخیرا دچار حمله ی قلبی شده اید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

-مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.

- در صورت نیاز به عمل جراحی یا هر گونه آزمایش بالینی در مورد مصرف این دارو با درمانگر خود صحبت کنید; زیرا ممکن است نیاز به قطع مصرف این دارو قبل و بعد از برخی عمل های جراحی باشد.


نحوه ی مصرف متفورمین
-متفورمین را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید; ممکن است پزشک شما در ابتدا دارو را با مقدار کم شروع کند و سپس به تدریج مقدار و تعداد نوبت دارو را افزایش دهد تا بدن شما به تغییرات ایجاد شده توسط دارو عادت کند و احتمال بروز عوارض کمتر شود.

- سعی کنید دارو را بطور منظم و در ساعات مشخصی از شبانه روز مصرف نمائید. مصرف متفورمین همراه وعده ی غذایی اصلی یا پس از یک میان وعده توصیه می شود.

- در صورتی که قرص اهسته رهش متفورمین برای شما تجویز شده است، ( روی بسته بندی این داروها در کنار نام دارو علامت SR دیده می شود ) از نصف کردن یا خرد کردن دارو خودداری کنید و قرص را بطور کامل ببلعید.

-در صورت فراموش كردن مصرف يك نوبت دارو بلافاصله پس از يادآوري آن را مصرف كنيد مگر آنكه زمان ياد آوري به نوبت مصرف بعدي دارو نزديك باشد.در اين شرايط نوبت فراموش شده را مصرف نكنيد و نوبت بعدي را در زمان خودش مصرف كنيد اما به هيچ وجه مقدار مصرف دارو را دوبرابر نكنيد.


توصیه های متفورمین
-در مدت درمان با این دارو تحت نظر. پزشک خود بمانید و آزمایشات و معاینات دوره ای لازم را بطور منظم انجام دهید.

- به علت اینکه قند خون بالا می تواند عوارض جدی چشمی در بر داشته باشد، حتما بصورت منظم معاینات چشمی لازم را انجام دهید تا از بروز چنین عوارضی پیشگیری نمائید.

- قند خون بالا منجر به آسیب به اعصاب ( خصوصا اعصاب انتهایی اندام ها ) می شود; این مسئله باعث می شود احساس بیمار به درد، ضربه یا بریدگی و ... و هرگونه آسیبی کمتر شود و در نتیجه زخم یا آسیب ایجاد شده گسترش یابد و عفونت کند. همچنین ابتلا به دیابت منجر به کندتر شدن ترمیم های بافتی می شود; لذا تا جای ممکن از کفش های جلو پهن و مناسب سایز پایتان استفاده کنید. هر شب پاهای خود را بشویید و وضعیت بدن خود را از نظر بروز کبودی، زخم، ورم یا قرمزی خصوصاً در ناحیه ی پاها، به پزشک خود اطلاع دهید و هرروز مراقبت های لازم را تا بهبود کامل زخم انجام دهید.

- این دارو با تغییر در سیکل قاعدگی ممکن است احتمال بارداری را افزایش دهد و خانم ها در سنین باروری در مدت دارو درمانی با ترکیبات حاوی متفورمین باید این مساله را در نظر بگیرند.

-به توصيه هاي پزشكتان در مورد رژيم غذايي، ترك سيگار و فعالیت بدنی مناسب خود عمل نمایید.

-بطور کلی دارو درمانی با داروهای ضد دیابت ممکن است منجر به بروز علایم افت قند خون در بیمار شود. به همین جهت بهتر است بیماران دیابتی همیشه علایم مربوط به افت قند خون (تعریق سرد، تپش قلب، لرزش، بی قراری و ضعف شدید، تاری دید و سرگیجه) را در نظر بگیرد و توصیه های لازم جهت مقابله با افت قندخون (هایپوگلیسمیا) را از پزشک یا داروساز خود در یافت کند.(جهت کسب اطلاعات درباره ی افت قندخون و راهکارهای آن می توانید این مطلب را مطالعه کنید.)

-در صورت شروع هرگونه درمان یا قصد عمل جراحی، درمانگر خود را از مصرف این دارو مطلع نمایید.

-پیش از شروع هرگونه فعالیت ورزشی جدید که برروی سطح قندخون اثرگذار است، با پزشک خود مشورت نمایید و توصیه های لازم را دریافت کنید.

-در صورت احساس تشنگی بیش از حد، تکرر ادرار و خستگی زیاد به پزشک خود اطلاع دهید زیرا این علائم می تواند از افزایش قندخون باشد.

-معمولاً درمان دیابت در تمام طول زندگی فرد ادامه دارد لذا مصرف دارو را تا زمانی که پزشک به شما توصیه می کند ادامه دهید.


عوارض شایع متفورمین
-تهوع ، استفراغ و اسهال خصوصاً در ابتدای شروع درمان با این دارو ممکن است رخ دهد. جهت جلوگیری از آن، دارو را همراه یا بلافاصله پس از غذا مصرف کنید. معمولاً پس از چند روز مصرف، بدن شما به دارو عادت می کند و این عارضه برطرف می شود. با این حال در صورت شدید یا ادامه دار شدن این علائم به پزشک خود مراجعه نمایید.
در صورت ابتلا به اسهال نیز از آب و مایعات به مقدار کافی استفاده نمایید.

-در صورت احساس طعم غیر طبیعی در دهان، کاهش اشتها و درد شکمی ادامه دار، به پژشک خود مراجعه نمایید.


عوارض نادر اما مهم
-پزشک ممکن است در مورد عوارض مهمی که در صورت بروز مشکلی به نام اسیدوز لاکتیک ایجاد می شود، به شما اطلاعاتی دهد. احتمال بروز این عارضه بسیار کم می باشد اما بدلیل اینکه رسیدگی و درمان هرچه سریع تر این وضعیت واجب است، در صورت بروز علائمی همچون تهوع ، بی حالی یا خستگی شدید، تنگی نفس یا نفسه زدن(کوتاه و بریده نفس کشیدن)، احساس بوی الکلی یا میوه ی فاسد شده در دهان، در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه نمایید.


اطلاعات بیشتر در مورد متفورمین
این دارو بر روی ترشح انسولین تاثیر نمی گذارد و بنابراین افت قند خون ایجاد نمی کند. ولی اثر بخشی انسولین را بیشتر می کند و حساسیت سلول ها را نسبت به انسولین افزایش می دهد بنابر این نیاز به انسولین را کاهش می دهد.
از طرفی بر روی سلول های کبد اثر می گذار و تولید قند را در کبد کاهش می دهد و از این طریق نیز به بیماران دیابتی کمک می کند.
متفورمین بر خلاف گلی بن کلامید و انسولین که باعث افزایش وزن می شوند بر عکس کمک به لاغری می کند و با کاهش اشتها و کاهش تولید قند در کبد علاوه بر کاهش قند خون کلسترول و تری گلسیرید را نیز کاهش می دهد.
دل آشوبه و ناراحتی های گوارشی از عوارض عمده متفورمین است. کاهش اشتها و اسهال از دیگر عوارض ناخواسته ی متفورمین است.
گزارش تجربه مصرف کنندگان متفورمین حاکی از آنست که اگر مقدار مصرف متفورمین از مقادیر کم آغاز شود و به تدریج اضافه شود و همچنین اگر بین غذا استفاده شود عوارض آن کاهش می یابد.
بعضی از انواع متفورمین اثر سریع دارند و بعضی آهسته رهش هستند یعنی در طول روز دارو به تدریج جذب و وارد جریان خون می شود.
متفورمین در درمان تخمدان پلی کیستیک و موی زائد در بانوان نیز مصرف می شود.
گلوکوفاژ  -  متفورمین هگزال - متوور و بروت از انواع خارجی این دارو هستند و انواع بسیار متنوعی در داخل تولید می شود
متفورمین در بیمارن کلیوی و کبدی ممنوعیت مصرف دارد و در صورت وجود نقص کبدی و کلیوی قبل از مصرف متفورمین باید به پزشک اطلاع دهید همچنین در بیمارانی که الکل مصرف می کنند مصرف متفورمین ممنوع است.
به طور کلی متفورمین افت قند خون ایجاد نمی کند چون در تولید انسولین نقشی ندارد ولی اگر افت قند خون مشاهده شد ممکن است به علت کاهش وزن و اشتها باشد و اگر علائم را به پزشک اطلاع دهید احتمالا پزشک داروی شما را قطع خواهد کرد.


متفورمین و ارتباط آن با انسولین
انسولین یک هورمون است که به صورت طبیعی در بدن در لوزالمعده تولید می شود
این هورمون به کنترل سطح قند خون (گلوکز) کمک می کند. زمانی که بدن شما به اندازه ی کافی انسولین تولید نکند یا در صورتی که انسولین ساخته شده در بدن شما کارایی مناسب را نداشته باشد، بدن در شرایطی قرار می گیرد که قند خون شما کنترل نمی شود. به این شرایط دیابت شیرین یا دیابت ملیتوس گفته می شود.

کسانیکه مبتلا به دیابت هستند، نیاز به درمان دارند تا میزان قند خون انها کنترل گردد. کنترل مناسب قند خون احتمال بروز عوارض ناشی از دیابت ( آسیب به اعصاب، مشکلات بینایی، آسیب کلیوی و ... ) را کاهش می دهد.

در موارد خفیف، با رعایت یک رژیم غذایی مناسب، می توان میزان قند خون را کنترل کرد; اما در سایر افراد مبتلا به دیابت، درمان با داروهایی نظیر متفورمین به همراه یک رژیم غذایی مناسب، می تواند در کنترل قند خون مؤثر باشد.
متفورمین به بدن اجازه می دهد تا در کمبود تولید انسولین، حداکثر استفاده از انسولین موجود در بدن را جهت کاهش قند خون در دیابت نوع دو داشته باشد. این دارو می تواند به تنهایی یا همراه سایر داروهای ضد دیابت یا همراه با انسولین، تجویز گردد.
در بازار دارویی، ترکیبات متعددی تولید شده اند که در فرمول انها داروی متفورمین در کنار سایر اجزای دارویی بکار رفته است; این داروها با نام های تجاری متنوعی به بازار عرضه شده اند.
مصرف این داروهای ترکیبی در صورت صلاحدید پزشک، می تواند تعداد قرص دریافتی روزانه ی بیمار را کاهش دهد که این امر مصرف منظم دارو برای بیمار را راحت تر می کند.
متفورمین یک داروی ضد دیابت از دسته ی داروهای بی گوانیدی می باشد که با کاهش قند خون، بیماری دیابت نوع دوم را می تواند کنترل کند; همچنین در افراد دارای اضافه وزن که مستعد ابتلا به دیابت می باشند، می تواند احتمال ابتلا را کاهش دهد.
این دارو برای کودکان بالای ۱۰ سال به تنهایی یا همراه با سایر داروهای ضد دیابت و انسولین نیز قابل تجویز می باشد. این دارو ممکن است در مواردی غیر از مشکل دیابت نیز برای مدتی تجویز شود.

داروهای مرتبط:
سیپروترون کامپاند
اسپیرانولاکتون
پیوگلیتازون
اورلیستات
گلوریپا
اوومید
گلی کلازید

گلی بوتکس

مطالب ویژه با همکاری آقای دکتر مهدی شاهمیرانی
متفورمین و کاهش جذب ویتامین B12:
 میلر ( Meyler ):
متفورمین میتواند باعث کاهش جذب ویتامین B12، کاهش غلظت سرمی این ویتامین و بطور نادر باعث آنمی مگالوبلاستیک شود.
- دریک مطالعه شیوع وقوع این موارد، 9% در 600 بیمار دچار دیابت نوع دو که تحت درمان بی گوآنیدها ( متفورمین و فن فورمین) به مدت متوسط 12 سال بودند، مشاهده شد.
- دریک مطالعه دیگر شامل 353 بیمار دچار دیابت نوع دو که تحت درمان با انسولین و متفورمین به مدت 16 هفته بودند، پس از این دوره سطح سرمی هموسیستئین تا 4% افزایش، سطح سرمی فولات تا 7% کاهش و سطح سرمی ویتامین B12 تا 14% کاهش داشت.
- دریک مرد 63 ساله با دیابت نوع دو که حداقل به مدت 5 سال از متفورمین استفاده می کرد، سطح سرمی این ویتامین 110 پیوگرم/میلی لیتر ( رنج نرمال: 200-230 ) گزارش شد. سطح سرمی فولات نرمال بود و هیچ اتوآنتی بادی مشاهده نشد.
- در این فرد، تست شیلینگ* ( Schilling Test ) انجام شد. این تست، عدم جذب ویتامین B12 را نشان داد. سپس متفورمین این بیمار قطع شد و دو ماه بعد دوباره این تست انجام شد که اینبار هیچ کاهشی از جذب این ویتامین را نشان نداد.
تست شیلینگ به منظور ارزیابی وضعیت و تعیین جذب ویتامین B12 انجام میشود.
Meyler's Side Effect of Drugs Sixteenth Edition.
آپ تودیت:
متفورمین باعث کاهش جذب ویتامین B12 تا 30% بیماران، کاهش غلظت سرمی این ویتامین در 5-10% بیماران و به ندرت باعث آنمی مگالوبلاستیک میشود.
- در برخی بیماران با کمبود ویتامین B12، نوروپاتی محیطی ممکن است باعث گسترش آنمی مگالوبلاستیک را جلوتر اندازد.
- دوز و طول مدت درمان با متفورمین مرتبط با خطر کمبود ویتامین B12 می باشد.
- در یک مطالعه، کاهش جذب این ویتامین با تجویز مکمل کلسیم کربنات ( 1.2 گرم روزانه ) تصحیح شد.
- دریک مطالعه دیگر، تجویز مکمل مولتی ویتامین روزانه باعث کاهش کمبود ویتامین B12 شد.
Uptodate 2017.
مارتین دل:
متفورمین میتواند باعث کاهش جذب این ویتامین و کاهش سطح سرمی آن شود.
- در یک سری شامل 10 بیمار مبتلا به کمبود ویتامین B12 ناشی از متفورمین، این بیماران تحت مداخلات درمانی زیر قرار گرفتند و سطح این ویتامین به حالت نرمال برگشت:
- تجویز یک دوره سه ماهه از فرم خوراکی یا عضلانی ویتامین B12.
- تغییر درمان به سایر داروهای خوراکی ضد دیابت در دو بیمار.
- توصیه به مصرف رژیم غذایی حاوی ویتامین B12.
MartinDale; The Complete Drug Refrence 2016.

Reference 1
Reference 2
Reference 3
 

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف متفورمین

+دیابت نوع دو، درمان
+دیابت نوع دو، پیشگیری(بدون برچسب)
+افزایش وزن ناشی از داروهای ضدسایکوز، درمان(بدون برچسب)
+دیابت بارداری، درمان (آلترناتیو) (بدون برچسب)
+سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS): به صورت مداوم و طولانی برای القای تخمک‌گذاری پیشنهاد نمی‌شود.
+الیگومنوره ناشی از سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)، درمان(آلترناتیو) (بدون برچسب)
+سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (OHSS) در افراد با PCOS که در حال انجام درمان‌ناباروری به روش‌های IVF / ICSI هستند، پیشگیری(آلترناتیو) (بدون برچسب)

متفورمين یک داروی بسیار پرکاربرد بی‌گوانیدی در درمان ديابت غير وابسته به انسولين نوع دو مي باشد. اين دارو از انتخاب‌های اول دارودرمانی دیابت بويژه در بيماران ديابتي غير وابسته به انسولين كه به رژيم غذايي پاسخ نداده‌اند و همچنين در بيماراني كه اضافه وزن دارند، به شمار می‌رود.
متفورمین علاوه بر کنترل قندخون جهت درمان سندرم تخمدان پلی‌کیستیک PCOS و سندرم تحریک بیش از حد تخمدان OHSS نیز تجویز می‌گردد.
متفورمین به تنهایی یا در ترکیب با سایر داروهای ضددیابت به فرم قرص و محلول خوراکی تولید می‌شود.
این دارو دارای دو فرم آهسته رهش و سریع رهش می‌باشد و در دوزهای ۵۰۰، ۷۵۰،۱۰۰۰ میلی‌گرم به صورت قرص خوراکی و در برخی کشورها به صورت محلول خوراکی عرضه می‌شود و به اسامی تجاری مختلف از جمله گلوکوفاژ معروف می‌باشد.
متفورمین همچنین به صورت بدون برچسب در بعضی موارد افزایش وزن ناشی از مصرف داروهای ضدسایکوز و پیشگیری از دیابت نوع دو در مراحل پیش‌دیابت خصوصاً در افراد با BMI بیشتر از ٣۵، سن کمتر از ۶٠سال و افراد در خطر دیابت بارداری تجویز می‌شود.

مکانیسم اثر متفورمین

متفورمين از طريق كاهش گلوكونئوژنز در کبد،‌ کاهش جذب روده‌ی گلوکز و افزايش مصرف محيطي گلوكز اثر خود را بر کاهش قندخون اعمال می‌کند. این دارو پاسخدهی به انسولین درون‌زاد را افزایش می‌دهد. تصور مي شود كه متفورمين تعداد و يا قدرت اتصال انسولين به گيرنده هاي غشاء سلول، بويژه گيرنده هاي محيطي را افزايش مي دهد.
از آنجا كه تنها در حضور انسولين آندوژن مؤثر مي باشد تنها در افرادي مؤثر است كه بخشي از سلول هاي پانكراس آنها سالم باشد.

فارماکوکینتیک متفورمین

متابولیسم: ندارد
مدت زمان شروع اثر:چند روز؛حداکثر اثر تا دوهفته
اتصال به پروتئین: ناچیز
دفع: ادرار(۹۰تا۱۰۰درصد به صورت تغییر نیافته)
نیمه عمر: ۶/۲ساعت(پلاسما)، ۱۷/۶ساعت(خون)
مدت زمان پیک سرمی: سریع رهش ۲تا۳ساعت؛ قرص آهسته رهش ۷ساعت(بین۴تا۸ساعت)؛ سوسپانسیون آهسته رهش۴/۵ساعت(بین ۳/۵تا۶/۵ساعت)

منع مصرف متفورمین

-سابقه حساسیت به متفورمین یا داروهای مشابه
-نارسایی کلیوی شدید و eGFR <30
-اسیدوز متابولیک
-کتواسیدوز دیابتی
-اسیدوز لاکتیک
-هایپوکسمی
-کم‌آبی بدن شدید
-سپسیس
-جراحی
-بیماری‌های کبدی
-عفونت شديد،سوختگي شديد، تروما، استرس روحی و جسمی

موارد احتیاط:
‏-eGFR 30-60
-سن ۶۵سال و بالاتر
-در خانم ها نزدیک به یائسگی بدون تخمک گذاری
-نارسایی احتقانی قلبی
-سومصرف الکل
-افراد در خطر افت قندخون

عوارض جانبی متفورمین

عوارض شایع:
اسهال، تهوع، استفراغ، نفخ، آستنی، سوهاضمه، کمبود B12،‌ دردشکمی، انورکسی، سردرد، طعم فلزی دهان، راش پوستی، القای تخمک‌گذاری،دردقفسه‌سینه، گرگرفتگی، تپش قلب، افزایش تعریق،افت قندخون، سوزش سردل، لرز، سرگیجه، دردعضلانی، تنگی نفس، رینیت، علائم شبه‌آنفولانزا

عوارض جدی:
اسیدوز لاکتیک، آنمی مگالوبلاستیک، سمیت کبدی، عفونت

تداخلات دارویی متفورمین

مشخصات کلی تداخلات:
سوبسترای MATE1،‌ سوبسترای MATE2-K ، سوبسترای OCT1 ، سوبسترای OCT2 ، مهارکننده OCT1 ، عامل ضد دیابت ، اتصال به رزین/ پلیمر تعویض کاتیونی، تشدید اسیدوز متابولیک

تداخلات ماژور:
استیل سالیسیلیکوم اسیدوم، آلفا لیپوئیکوم اسیدوم، آسپرین(انواع)، فلورکینولون‌ها، بوپروپیون، کاپماتینیب، کلروکین، داسابوویر، دوفتیلید، دولوتگراویر انوکساسین، فکسینیدازول، فلومکوئین،هیدروکسی‌کلروکین، یوورسول، لانرئوتاید،لووکتوکونازول، اوکترئوتاید، اومبیتاسویر، پاریتاپرویر،پازیرئوتاید، پیوگلیتازون، سیتاگلیپتین، سدیم تیوکتات، تیوکتیک اسید، تافنوکوئین، واندتانیب

تداخلات متوسط:
آسبوتولول، استازولامید، گلیسیریزین، آتنولول، بنازپریل، بتاکسولول، بیستگراویر، بیزوپرولول، بیترملون، برینزولامید، کاپتوپریل، کارتلول، کارودیلول، سلیپرولول، جنسینگ،سایمتیدین،کولسولام، دی‌کلرفنامید، دیگوکسین، دی‌پتاسیم گلیسیریزات، دورزولامید، انالاپریل، انالاپریلات، اسمولول، اوکالیپتول، اوکالیپتوس، اگزناتاید، فدراتینیب، فنوگریک، فوزینوپریل، فورازولیدون، گلوکومنان، فرآورده‌های شیرین‌بیان، گلیسیریزیک اسید، گوانتیدین، گوارگام، جیمنما سیلوستر، انسولین(انواع)، ایپرونیازید، ایساووکونازول، ایزوکربوکسازید، لابتالول، لووبونولول، لیکوریک، لینزولید، لیزینوپریل، متازولامید، متیلن‌بلو، متی‌پرانولول، متوپرولول، موکلوبماید، موئگزیپریل، نادولول، نبیوولول، نیالامید، اکس‌پرنولول، پاتیرومر، پن‌بوتولول، پریندوپریل، فنلزین، پیندولول، پراکتولول، پراملینتاید، پروکاربازین، پروپرانولول، پسیلیوم، کوئیناپریل، رامیپریل، رانولازین، راساژیلین، ریفامپین، سافیناماید، سلژیلین، سماگلوتید، سزولامید، سوتالول، سولتیام، تیمولول،توپیرامات، تراندولاپریل، ترانیل‌سیپرومین، وراپامیل، زیدوودین،زونیساماید، زوفنوپریل

تداخلات رده X (پرهیز):
الکل (اتیل)، آستریزوات سدیم، آستریزوئیک اسید، دیاتریزووات، اتیودیزد، یوبنزامیک‌اسید، یوبیتریدول، یوکارمات مگلومین، یوکارمیک‌اسید، یوستامیک اسید، یدامید، یدیپامید، یدیکسانول، یدوپیراست، یدوگزامیک اسید، یوهگزول، یومپرول، یوپامیدل، یوپانوئیک اسید، یوپنتول، یوفندیلات، یوپرومید، یوسریک اسید، یوسیمید، یوتاسول، یوتالامات، ایپودات سدیم، ایپودات کلسیم، یوگزاگلات، متریزامید،متریزووات سدیم، متریزوئیک اسید، تیروپانوات سدیم، پاکریتینیب

کاهش اثرات داروها توسط متفورمین:
‏Fludeoxyglucose F 18، آنتاگونیست های ویتامین کا

کاهش اثرات متفورمین توسط داروها:
بتابلاکرها، بورتزومیب، گوارگام، داروهای افزاینده قند خون، پاتیرومر، کینولون ها، ریتودرین، دیورتیک های تیازیدی و شبه تیازیدی، وراپامیل

افزایش اثرات داروها توسط متفورمین:
دالفامپریدین، دوفتیلید، داروهای کاهنده قند خون

افزایش اثرات متفورمین توسط داروها:
آبماسیکلیب، الکل (اتیل)، آلفالیپوئیک اسید، آندروژن ها، بتابلاکرها، بیکتگراویر، بورتزومیب، مهارکننده‌های کربنیک انهیدراز، سفالکسین، سایمتیدین، دالفامپریدین، داروهای ضدویروس با اثر مستقیم (HCV)، دولوتگراویر، اردافیتینیب، فکسینیدازول، گلیتریتینیب، گلیکوپیرولات (سیستمیک)، گوانتیدین، ترکیبات حاجب ید دار، ایزاووکونازونیوم سولفات، لاموتریژین، لووکتوکونازول، قارچ میتک، مهارکننده‌های مونو آمین اکسیداز، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، اومبیتاسویر/ پاریتاپرویر/ ریتوناویر، اومبیتاسویر/ پاریتاپرویر/ ریتوناویر/ داسابوویر، اندانسترون، پاکریتینیب، پگ‌ویزومانت، پروتیونامید، پیرومتامین، کینولون ها، رانولازین، ریسدیپلام، سالیسیلات ها، مهارکننده‌های انتخابی باز جذب سروتونین، تافنوکین، تاریلاسیکلیب، تری‌متوپریم، وندتانیب، آنتاگونیستهای ویتامین کا

تداخل با غذا:
غذا می‌تواند میزان جذب را کاهش دهد و به مقدار کمی جذب دارو را به تأخیر می‌اندازد.
راه‌کار: جهت تحمل بهتر عوارض گوارشی، همراه با غذا مصرف شود.

هشدار ها متفورمین

-مصرف متفورين بايد به مدت 2 روز قبل از جراحي يا استفاده از مواد حاجب براي آزمايشات پزشكي قطع شود و ۴۸ساعت پس از انجام عمل جراحی، در صورت پایدار بودن وضعیت کلیوی و شرایط بیمار، مصرف دارو از سر گرفته شود.
-در صورت بروز علائم اسيدوز لاكتيك( اسهال، تب، درد و كرامپ هاي عضلاني، تنفس كوتاه و سريع، خستگي، ضعف و خواب آلودگي) و يا استفراغ، سريعاً به پزشك مراجعه شود.
طبق منابع دیگر در موارد جراحی مینور در روز جراحی و در جراحی ماژور ٢۴ساعت پیش از جراحی می‌توان متفورمین را قطع و در صورت نیاز انسولین استفاده کرد.
در بیماران مشکوک به اسیدوز لاکتیک، آزمایشات لازم(سطح لاکتات، نسبت لاکتات/پیرووات، سطح متفورمین و...) انجام شود.
نارسایی کلیوی، تداخلات دارویی، سن بالای ۶۵سال، تصویربرداری و استفاده از موادحاجب، هایپوکسمی، جراحی، سومصرف الکل و مشکلات کبدی خطر بروز اسیدوز لاکتیک را افزایش می‌دهد. در صورت مشاهده ی چنین علائمی متفورمین قطع و در صورت شک به اسیدوز بیمار جهت اقدامات بیشتر بستری شود.
-این دارو در کودکان بالای ده سال مبتلا به دیابت نوع دو قابل تجویز می‌باشد.
-در افراد مسن به دليل احتمال وجود بيماري هاي عروق محيطي و يا اختلال عملكردكليوي، دارو بايد با احتياط مصرف شود.

توصیه های دارویی متفورمین

-مصرف دارو با دوز کم آغاز شود و در صورت نیاز، هر هفته (بعضی منابع ٢تا۶هفته)۵۰۰میلی‌گرم به دوز روزانه‌ی دارو افزوده شود. حداکثر دوز مجاز روزانه در فرآورده‌های سریع رهش ۲۵۵۰میلی‌گرم و در فرآورده‌های آهسته رهش ۲۰۰۰میلی‌گرم می‌باشد.
-جهت تحمل بهتر عوارض گوارشی، توصیه می‌شود دارو همراه با غذا مصرف گردد.
-از خرد کردن، جویدن و نصف کردن قرص آهسته رهش خودداری شود. به بیمار تاکید شود، در صورت نیاز به تغییر برند دارو در دوره‌ی جدید درمان، حتماً داروی جدید توسط پزشک یا داروساز کنترل شود.

‏-HbA1c بیمار دست‌کم دوبار در سال در بیماران با قندخون تحت کنترل و ۴بار درسال در بیمارانی که به اهداف درمانی نرسیده‌اند، چک شود.در افرادی که نوسانات قندخون زیادی دارند(مانند کسانی که کمبود ترشح انسولین دارند) یا در بیمارانی که HbA1c آنها با قندخون یا علائمشان تطابق ندارد، حتماً ارزیابی HbA1c همراه با سایر فاکتورهای قندخون انجام شود.
-قندخون ناشتا و بعد غذا توسط بیمار به صورت روزانه چک شود.
-عملکرد کبدی و کلیوی بیمار در ابتدای درمان و سپس به صورت منظم و دوره‌ای ارزیابی شود.
-اگرچه پس از جراحی‌های چاقی بهتر است از نوع سریع رهش استفاده شود(فرمولاسیون آهسته رهش در چنین شرایطی ممکن است با مشکلاتی در آزادسازی و جذب مواجه شود)اما در مورد متفورمین در صورت تحت کنترل بودن شرایط، نیاز به تغییر فرم دارویی نیست. وضعیت قندخون و علائم بیمار به دقت تحت نظر قرار گرفته‌شود.
-به دلیل اینکه متفورمین موجب القای تخمک‌گذاری می‌شود، در خانم‌هایی که امکان باروری دارند، چنانچه تصمیم به بارداری ندارند، باید از یک روش پیشگیری از بارداری مطمئن استفاده شود.
-امکان تجویز متفورمین در دوران بارداری وجود دارد. طبق مطالعات انسانی خطر سمیت برای جنین کم ارزیابی شده‌است.
-امکان تجویز این دارو در دوران شیردهی با ارزیابی نسبت خطر و منفعتی که برای مادر و شیرخوار دارد، وجود دارد.براساس مطالعات محدود انسانی خطر عوارض جانبی موثر در تولید شیر وجود ندارد.
-عملکرد کلیوی بیمار خصوصاً میزان eGFR پیش از شروع درمان و سپس ه. ١٢ماه یا هر ٣تا۶ماه در صورت eGFR <60 و یا در بیماران بالای ۶۵سال، ارزیابی شود.
‏-CBCدر زمان شروع درمان و سپس هر ١٢ماه چک شود.
-چنانچه احتمال کمبود ویتامین ب١٢وجود داشته باشد یا متفورمین به مدت بیشتر از ۴سال مصرف شده باشد، سطح ویتامین ب١٢هر ١٢ماه چک شود.
-در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، eGFR پیش از شروع درمان و سپس به صورت منظم و دوره‌ای (خصوصاً در بیماران بالای ۶۵سال)، CBC در شروع درمان و سپس هر ١٢ماه یکبار، سطح ویتامین ب١٢ هر٢تا٣سال(در صورت احتمال کمبود ب١٢)ارزیابی شود.
- در شرايطي مانند اسهال، استفراغ، فلج معده، انسداد روده و ديگر شرايطي كه جذب غذا را به تأخير مي اندازد، ‌ممكن است تغيير مقدار مصرف دارو لازم بوده و يا انسولين جايگزين آن شود.
-در پركاري يا كم كاري تيروئيد تنظيم مقدار مصرف دارو لازم است.
-در صورت نیاز می‌توان دارو را از فرم سریع رهش به آهسته رهش به صورت یک مرتبه در روز با حداکثر دوز ٢گرم تغییر داد. با این حال در افرادی که با فرم سریع رهش وضعیت مناسبی دارند، توصیه می‌شود مصرف همان فرم ادامه داده شود.
-محلول خوراکی متفورمین همراه با وعده‌ی غذایی عصر مصرف شود. پیش از مصرف ظرف دارو حداقل به مدت ١٠ثانیه به خوبی تکان داده‌شود. از پیمانه دارویی برای اندازه‌گیری دقیق دوز مصرفی استفاده شود.
-بهتر است افراد مبتلا به دیابت نوع دو غیرانسولینی وقت دندانپزشکی خود را صبح‌ها تنظیم کنند تا احتمال بروز افت قندخون ناشی از استرس کاهش یابد.

گروه B

قابل استفاده در بارداری: با مطالعات حیوانی شواهدی دال بر خطرناک بودن این دارو مشاهده نشده است. مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
16845
10915
21080
21337
00817
16844
16430
10073

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
قرص نیلفورمین 500 میلی گرم
قرص پیوسته رهش مهبامت 750 میلی گرم
قرص پیوسته رهش متفورمین شاری 750 میلی گرم
قرص پیوسته رهش متفورمین سبحان 1000 میلی گرم
قرص پیوسته رهش متفورمین سبحان 500 میلی گرم
قرص مهبامت 1000 میلی گرم
قرص پیوسته رهش مهبامت 500 میلی گرم
قرص پیوسته رهش متفورمین ریحانه 750 میلی گرم
قرص پیوسته رهش زوگر 750 میلی گرم
قرص پیوسته رهش متیکسار 1000 میلی گرم
قرص متفورمین رازک 1000 میلی گرم
قرص متفورسام 1000 میلی گرم
قرص پیوسته رهش متفورمین ریحانه 1000 میلی گرم
قرص گلای وانس 1000 میلی گرم -گلای-وانس
قرص آهسته رهش فوبتمین 500 میلی گرم
قرص پیوسته رهش زوگر 1000 میلی گرم
قرص پیوسته رهش متیکسار 500 میلی گرم
قرص پیوسته رهش مری کوم 1000 میلی گرم
قرص پیوسته رهش مری کوم 500 میلی گرم
قرص پیوسته رهش متفورسام 1000 میلی گرم
قرص متفورمین ماد 500 میلی گرم
قرص متفورمین روژین 500 میلی گرم
قرص متفورمین زاگرس دارو 1000 میلی گرم
قرص متفورمین حکیم 1000 میلی گرم
قرص پیوسته رهش رزفورمین 750 میلی گرم
قرص پیوسته رهش زوگر 500 میلی گرم
قرص پیوسته رهش رزفورمین 1000 میلی گرم
قرص متفورمین ماد 1000 میلی گرم
قرص آنیفورمین 500 میلی گرم
قرص متفورمین جالینوس 1000 میلی گرم
قرص متفوکسیر 1000 میلی گرم
قرص متفورمین فارماشیمی 1000 میلی گرم
قرص متفورمین حکیم 500 میلی گرم
قرص پیوسته رهش گلوکودر 750 میلی گرم
قرص پیوسته رهش آنیفورمین 750 میلی گرم
قرص رهامت 1000 میلی گرم
قرص گلوبت گات 500 میلی گرم
قرص متفورمین تهران دارو 1000 میلی گرم
محلول خوراکی رهامت 500 میلی گرم/5 میلی لیتر 250 میلی لیتر
قرص ویتالوفاژ 500 میلی گرم
قرص پیوسته رهش رونوفاژ 500 میلی گرم
قرص ریوفاژ 500 میلی گرم
قرص پیوسته رهش گلوکودر 1000 میلی گرم
قرص رومتزا 500 میلی گرم
قرص متفورمین مهبان دارو 500 میلی گرم-مهبامت
قرص متفوربت 1000 میلی گرم
قرص متفورمین-ناژو 500 میلی گرم
قرص متفوربایوکس 1000میلی گرم
قرص متفورمین شهردارو 1000میلی گرم
قرص مینو-متفورمین 500 میلی گرم
قرص متفورمین فاخر 500 میلی گرم
قرص متگلیندین 500 میلی گرم
قرص متفورمین اس اچ دی 500 میلی گرم
قرص اسوه-متفورمین 1000 میلی گرم
قرص اسوه-متفورمین 500 میلی گرم
قرص متفورمین کیمیدارو 500 میلی گرم
قرص متفورمین سامی ساز 500 میلی گرم - متفورسام
قرص متفورمین-آریا 500 میلی گرم
قرص متفورمین هگزال 500 میلی گرم
قرص گلوکوفاژ 1000 میلی گرم
قرص متفورمین هگزال 1000 میلی گرم
قرص آپو متفورمین 500میلی گرم
قرص بروت 500 میلی گرم
قرص گلوکوفاژ 500 میلی گرم
قرص رهامت 500 میلی گرم
قرص متوور 500 میلی گرم
قرص گلای-وانس 500میلی گرم- گلای وانس
قرص متفورمین رازک 500 میلی گرم
قرص متفورمین فندا 500 میلی گرم
قرص گلومت 1000 میلی گرم
قرص متفوکسیر اس آر 500 میلی گرم
قرص متفورمین-اکسیر 500 میلی گرم
قرص متفورمین زاگرس دارو 500 میلی گرم
قرص گلومت 500 میلی گرم
قرص متفورمین کوشان فارمد 1000 میلی گرم
قرص متفورمین امین 500 میلی گرم
قرص متفورمین امین 1000 میلی گرم
قرص گلوکوفاژ ایکس آر 1000 میلی گرم
قرص گلوکوفاژ ایکس آر 500 میلی گرم
قرص متفورمین شفا 500 میلی گرم
قرص نودیاکس 500 میلی گرم-متفورمین ثنامد
قرص متفیدکس 500 میلی گرم
قرص متفورمین کوشان فارمد 500 میلی گرم
قرص گلوکودر 500 میلی گرم
قرص متفورمین شفا 1000 میلی گرم
قرص اسلومت 1000 میلی گرم
قرص متلین 500 میلی گرم
قرص گلای وانس 750 میلی گرم -گلای-وانس
قرص دیگامت اس تی پی 500 میلی گرم
قرص گلوکوفاژ ایکس آر 750 میلی گرم
قرص واریو مت 1000 میلی گرم
قرص واریو مت 500 میلی گرم
قرص دیگامت اس تی پی 1000 میلی گرم
قرص متفورتکس 500 میلی گرم
قرص متفورتکس 1000 میلی گرم
نمایش بیشتر
فاطمه (1400/11/27)

سلام من پریودی نامنظم دارم چند ماهه دکتر بهم قرص متفورمین 500 داده من نمیخوام لاغر بشم چکار کنم بعد شام باید استفاده کنم درسته میشه راهنمایی کنید ممنون میشم منتظرتونم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1400/11/29)

تجویز دکتر به جهت احتمال کیست تخمدان بوده. اگر وزن متعادلی دارید با این دارو لاغر نمی شوید.

بهرامی (1400/8/8)

سلام خسته نباشید ببخشید من متفورمین مصرف میکنم خیلی لاغر شدم و ضعیف برای اضافه وزن راهنمایی لازم کنید ممنون میشم

بهرامی (1400/8/8)

سلام خسته نباشی دکتر من گلو کوفاژ مصرف میکنم خیلی لاغر وضعف شد نمیخوام اینجوری لاغر و ضعیف بشم برای اضافه وزن راهنمایی لازم ب من بگید سپاس گذارم

نرگس کیخا (1400/8/7)

سلام ببخشید من وزنم بین ۷۰ تا ۷۵ هست و قدم ۱۴۶ متر هست و سنم ۱۸ سال میخاستم لاغر بشم چون به نسب قدم اضافه دارم خیلی آیا از قرص متفورمین استفاده کنم یا نه؟ اگه استفاده کنم عیبی داره یانه؟

فرزاد بهرامی (1400/8/7)

سلام خسته نباشی من حدود دو ساله متفرمین مصرف میکنم خیلی لاغر شدم و دوست ندارم لاغر شم یه راهنمایی برای اضافه وزن خیلی ممنون میشم

فاطی . (1400/3/4)

سلام من تنبلی تخمدان دارم دکترم متفورمین ۵۰۰ بهم داده میخواستم بدونم اگه استفاده کنم تنبلی خوب میشه ک من بتونم اقدام ب بارداری کنم و برای لاغر کردن هم خوبه این قرص

فاطمه محمدی (1400/2/9)

با سلام.من یه دختر هشت ساله دارم دچار بلوغ زودرس شده دکتر قرص منفورترین داده آیا عوارض داره

نازنین (1400/1/28)

سلام من ۲۱ سالمه تنبلی تخمدان دارم دیر ب دیر پریود میشم دکتر برام ازمایش نوشت دادم ،بعد برام قرص متفورمین تجویز کرد نمیدونم براچی ایا یعنی من دیابت دارم خیلی نگران؟

ساراحسینی (1400/1/26)

سلام مادربزرگ من 80سالشه هرروز یک عددکمفورمین500میخوره، قندش ناشتا200هستش بنظرشما بامشورت پزشک قرصشو عوض کنم؟؟؟

رامش (1400/1/25)

سلام وقتتون بخیر من یکسال هست دچار دیابت نوع دوهستم وقند خونم ناشتا ۱۳۰ شده به بالا شده بود که دکتر رژیم وپیاده روی وقرص متفورمین دادکه چون خیلی مشکل معده وریفلاکس داشتم تغییر دادن داروی زیپتین رو ودرضمن چون ایران زندگی نمیکنم وزبان اینجا رو نمیدانستم متاسفانه درترجمه به من اشتاباها ۲ عدد درروز زیپتین ۱۰۰ میلی گفته شد وحدودا ۱۰ ماه مصرف کردم وقندم هم زیر ۱۰۰ اومد ولی قبل از کرونا دوباره بدلیل تحرک کم واسترس قندهام بالا رفت وa1c که درمردادماه ۶ شده بود۸ونیم شد واصلا قندم حتی با رژیم هم پایین نمی امد وقتی اینجا بعداز ۵ ماه آزمابش دادم وپیش دکتر رفتم متوجه شدم باید یک قرص بخورم وطبق جدولی هفته ای یک روز قندم رو گرفتم ولی طی یکماه قندهام خیلی خیلی بالاتر رفت درضمن قرص دیابتون ام آر هم نصف اضافه شد یعنی ۱ عدد زیپتین ونصف دیابتون ام ار وتیو گاماروزی ۱ عدد ولی با گذشت ۴۰ روز هنوز قندام بالا هست حالا نمیدونم باید چه کار کنم ازشما ۲ سوال دارم ۱برای اینکه از صحت کلیه آگاه بشم چه آرمایشی بدم ۲ آیا متفورمینی هست که معده رو کمتر اذیت کنه اگر امکانش بود عکس اون مدلی که بهم نخواست رو مزفرستادم خواهش میکنم جوابمو بدید خیلی برام سخت هست سپاس از شما

امیرخانی (1400/1/25)

با سلام بنده بیمار دیابتی هستم که در آزمایش روز ششم اردیبهشت 99 میزان قند خون ناشتا 187 و میزان قند خون دو ساعت پس از غذا 303 بوده است . مدت یک سال است روزانه قبل از صبحانه و قبل از شام قرص گلی کلازید 80 و بعد از هر سه وعده غذایی متفورمین 500 نیز مصرف میکنم. با این تواصیف می تونم روزه بگیرم؟

حسن فضلی (1400/1/25)

سلام آقای دکتر من ازمایش خون دادم هموگلوبینم 11/5 و پلاکت 150000 هست البته قبل از گذاشتن استنت قلب و مصرف دارو مشکلی نداشتم بعد از استنت و شروع داروی پلاویکس و آسپرین و والزمیکس و متفورمین وآتوراواستادین و نولپازا مصرف میکنم در ضمن بیماری فاویسمی هم هستم اکنون پزشک مربوطه متخصص گوارش بمن پیشنهاد کلونوسکپی داده میگم دکتر من نه مشکل روده دارم نه خونریری دارم که مدفوع سیاه باشه نه همورویید ارم علائمی ندارم چه ربطی به این داره از زمان شروع داروی فوق الذکر این کم خونی سراغم اومد بالاخره دارویی تجویز نکرد جناب دکتر بنظر شما این پایین بودن هموگلوبین نشانه ی چیست آیا دارو ندارد یا تغذیه ارتباط ندارد من هیچ مشکلی بلحاظ شکم ندارم فقط التهاب شدید مری و معده دارم لطفا بفرمایید چکار کنم

مجید (1400/1/25)

پدرمن از قرص گلی کوفاژ یعنی همون متفورمین 500 استفاده می‌کرد برای دیابتی که داره الان دیگه هر داروخانه ای رفتم پیدا نکردم میگن فقط ایرانیشو داریم که اونم میخوره اثر آنچنانی نداره قندش میره بالا وقتی که تستشو میگیرم، داروخانه گفت آپو متفورمین دارم خارجیه ویکی دیگه که اونم خارجی بود ولی متفورمین 500 روش نوشته بود به علاوه پیوسته رهش آیا میتونه به جای گلی کوفاژ از همون متفورمین 500 پیوسته رهش استفاده کنه یا نه اصلا مفهوم پیوسته رهش یعنی چی مشکلی نداره بخوره به جای گلی کوفاژ ممنون میشم راهنماییم کنید با تشکر

مسلم (1400/1/25)

سلام .خداقوت.آقای دکترمن بیماری دیابت نوع ۲دارم وبخاطرمصرف قرص متفورمین خیلی لاغرشدم.یکی ازدوستان که اونم دیابت داره دکتربهش گفته بودبراافزایش وزنت قرص گلوکوفاژبخورتاوزنت اضافه بشه. حالاخواستم بدونم اگه بخورم آیاوزنم میره بالا؟اگه نه که بفرمایید که چه قرصی بخورم وزنم زیادشه‌.سپاس فراوان

ناشناس (1400/1/25)

سلام .من ۳ تا ندول تو تیروئیدم دارم دو ساله متفورمین برای لاغری میخورم .ایا این قرص برای ندول تیروئید ضرر داره .تنها قرصی که برای از بین رفتن این نوول میخورم ویتامین ای هست

زهرا جباری (1400/1/25)

سلام من از روز دوشنبه متفورمین که خوردم زیاد مشکلی نداشتم ولی امشب که خوردم قرص گلوکوفاژ را ببخشید من اسهال شدم و فکر می کنم که می خوام بیارم بالا چه کار کنم، در ضمن دکتر زنان من قرص گلوکوفاژ را برای چاقی و تنبلی تخمدان برام تجویز کرده

ف نوری (1400/1/19)

دکتر تشخیص داد که تنبلی تخمدان دارم و متفورمین ۵۰۰ تجویز کرد ولی عوارض متفورمین کاهش وزنه و من نمیخام لاغر بشم،، ایا قرص هارا مصرف کنم؟؟

ناشناس (1400/1/3)

سلام دکتر مادرم مدت دوهفته است که زوگر۵۰۰میخورند هفته دوم فشاربالا داشتن سابقه فشار دارند همچنین ضعف وخستگی وخواب الودگی دارند گاهی وقتام بوی الکل تودهنشون حس میکنند باید به مصرف قرص ادامه بدهند؟؟؟؟

عبدا.. (1399/12/21)

قرص متفورین برای درمان کرونا مفیداست

سرنا سعیدی (1399/11/28)

سلام وقت بخیر ببخشید من شنیدم این دارو با عث کاهش ویتامین B12 و ریزش مو میشه چه من خودم برای کیست دکترداده چه غذاها با داروی ویتامینی بخورم که باعث ریزش مو نشه؟ لطفا کمک کنید.

ملیکا (1399/11/27)

سلام ریزش مو میاره؟

دنا (1399/11/27)

سلام ببخشید من کیست داشتم اما دکتر گفت کاملا رفع شده اما این قرص متوفورمین نوشت که دوباره کیست بر نگرده. بنظرتون لازمه که بخورم یه بسته 100 عددی گفته روزی یک دانه مصرف کنم. بعد درسته باعث ریزش مو میشه؟

ف ؛ح (1399/11/24)

سلام ببخشید شانزده سالمه عقدم برا عقب افتادن قاعدگی که تقریبن دو ماهه چندروز پیش رفتم دکتر متفورمین500تجویز کرده ودو آ مپول و گفته وزنت باید کم کنی هنوزم پریود نشدم قرصم ترسیدم بخورم

سعیدی راد مریم (1399/11/22)

برا ی برطرف شدن حالت تهوع و داغی معده به خاطر مصرف متفورمین چه راهکاری هست به جز کاهش دوز دارو

حسین (1399/11/2)

سلام دکتر خسته نباشید بنده به دستور متخصص قلب آزمایشاتی را انجام دادم که در نتیجه قند خون ناشتا 126 و چربی کبد گرید 2 دارم لذا دکتر در کنار قرص لیورگل 70 ، قرص متفورمین 500 را نیز برام تجویز کرد اما یک دکتر عمومی بهم گفت در این مرحله چه برای قند و چه برای چربی کبد نیاز به دارو نیست بلکه بوسیله اصلاح تغذیه و ورزش مسئله حل کن . حالا نظر جناب دکتر چیست ؟

قربانی (1399/11/1)

سلام بعد از مصرف متفورمین خارش رحم میگیرم. آزمایش قند هم دادم ناشتا قند ندارم ولی با شکم پر قندم روی 130هستش

سمیه ناصری (1399/11/1)

با سلام و خسته نباشید من 26 سال سن دارم و دو روز پیش بخاطر بهم ریختگی دوران قاعدگی که زود به زود برام اتفاق میوفتاد به دکتر رفتم و برام متفورمین 500 و سیپروتن کامپاند نوشتن دو روز مصرف کردم و دیشب دچار حالت تهوع شدید شدم خواسم بدونم این طبیعیه؟؟ و چه راهکاری پیشنهاد میدین برطرف شه

فاطیما (1399/10/9)

سلام.من برای اقدام به بارداری به پزشک مراجعه کردم و دکتر قرص متفورمین برام تجویز کرد.مصرف این دارو آیا روی میل جنسی هم تاثیر داره و آیا روی اعصاب هم تاثیر میگذاره؟

ناشناس (1399/9/26)

سلام من قند ناشتا ۱۲۵دارم و از طرفی تخمدان پلی کیستیک دکتر گفته متفورمین بخور استفاده میکنم و بشدت دچار اسهال و دلپیچه شدید میشم چکار کنم ؟

حسن آبادی (1399/9/19)

آیا مصرف خودسرانه متفورمین در فردی که دیابت نداره ولی سابقه فامیلی داره باعث مبتلا شدن اون به دیابت میشه؟

مریم (1399/9/16)

28 سالمه، قند ناشتام 135 بوده دکترم متفورمین 500 داده روزی دوبار همراه باغذا مصرف کنم، دوره مصرف هم 3 ماه گفتن. بنظرتون سه ماهه برطرف میشه؟ واینکه چه غذاهایی باید خورد که کمک کنه..؟

محمدعاشورزاده (1399/7/18)

باسلام وخسته نباشید۲۷سالمه تخمدان پلی کیست دارم دکتربرام کمفورمین۵۰۰متفورمین تجویزکرده قندم ندارم دیابتی هم نیستم ضرری نداره مصرف کنم این داروفقط برای قندخون بالاست همه میگن

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/7/18)

سلام، در صورت تشخیص و صلاحدید پزشک بله می توانید استفاده کنید مشکلی ندارد.

یوسف شجاعی (1399/5/26)

من کبد چرب از نوع گرید ۲ دارم و اصلا مریضی قندی ندارم اما دکتر این دارو را برام تجویز کرده و الان روزی در دو نوبت مصرف میکنم،و مطالب را که مطالعه کردم اصلا در هیچ مطلبی ندیدم که مصرف این دارو برام خوب باشه،

گلبهار عبدلی پیربازاری (1399/4/26)

باسلام من مدت بیست روز از متفورمینرخوردم معده درد شدید گرفتم مجبور شدم به دکتر مراجعه نمایم که گفتند باید اندوسکوپی نمایی ..بعد از اندسکوی مدت یک ماه بخاطر کرونا و نبودن دکترم اصلا متفورمین نخوردم و هیچ عوارض تهوع و دل درد نداشتم بعد از یک ما که پیش دکتر رفتم گفتند حتما باید متفورمین را بخوری بعد از خوردن بیست عدد قرص دوباره هم شکم درد و هم تهوع و سرگیجه و بی حالی به من دست میدهد استدعا دارم راهنمایی فرمایید با تشکر گلبهار عبدلی

سمیرا (1399/3/18)

من یک فروردین پریود شدم دیگه پریود نشدم دارم متفورمین استفاده میکنم روزی سه عدد چند سال پیش دکتر برام نوشته بود الان دوباره دارم میخورم ولی پیش پزشک نرفتم خودم گرفتم آیا مشکلی نداره تنبلی تخمدان هم داشتم قرص خوردم خوب شد باردار شدم دیگه ترک کردم الان دوباره فکر کنم تنبلی دارم

مرضیه شریفی (1399/3/17)

سلام من ۳۷ دارم و الان ازمایش دادم قندم ۱۵۰ است .دکتر برام قرص متفورتکس ۵۰۰ برا تجویز کرده .اما من می ترسم بخورم . سوال من اینکه اگر شروع کنم به قرص خوردن تا آخر عمر باید قرص رو ادامه دهم؟یا نه بعد از اینکه قندم اومد پایین قرص رو قطع می کنم؟

دکتر سمانه شبان - داروساز (1399/3/17)

سلام. عددی که اعلام فرمودین, قند خون ناشتا ست یا OGTT؟ در صورتی که قند ناشتا 150 باشه, مبتلا به دیابت هستین و حتما باید تحت نظر پزشک بمونین و داروهای تجویز شده رو منظم مصرف کنین و به صورت دوره ای قندخون رو مجددا چک کنین تا درصورت نیاز دوز دارو تغییر کنه. مصرف نکردن دارو, سرعت پیشرفت بیماری رو بیشتر میکنه پس حتما مصرف دارو رو شروع کنین.

سحر (1399/3/14)

سحر ۱۹سالمه نامزدم الان یکماهه که پریود نمیشم قبلا هم مشکل هورمون داشتم رفتم دکتر بهم گفت تمبلی تخمدان با کیست داری بهم متفورمین با مدروفم ۵داد آیا استفاده کنم اخه بعضی ها میگن فقط مال دیابت هستش متفورمین آیا بخورم یا خیر؟

دکتر ژیلا سادات صدری - رزیدنت اعصاب و روان (1399/3/15)

سلام خیر یکی از موارد درمان متفورمین برای تنبلی تخمدان یا تخمدان پلی کیستیک است

وحید ارمی (1399/3/3)

اگر کسی تعداد زیاد قرص متفورتکس مصرف کنه و یک ساعت بعد استفراغ کنه نیاز به دکتر هست؟

Zahra (1399/3/2)

من ۱۰ روزه دارم برا پلی کیستیک متفورمین میخورم به شدت ضعف و تهوع دارم، دارو رو قطع کنم تا دوباره برم پیش دکترم؟

دکتر ژیلا سادات صدری - رزیدنت اعصاب و روان (1399/3/4)

سلام از عوارض داروهاست مه اگر زمان بگذره ممکن است ماهش یابد اگر خیلی غیرقابل تحمله به پزشکتون مراجعه کنید

ن.ف (1399/2/26)

سلام من روز یک متفورمین 500میخورم قند ناشتا 105است ایا میتوان بجای متفورین قرص گالگا 500خورد ایا معادل هم هستند ؟

دکتر مهناز السادات حسینی - دانشجوی داروسازی (1399/2/26)

باسلام متفورمین یک داروی شیمیایی و گالگا یک داروی گیاهی است و اثرات دارو های گیاهی و شیمیایی مشابه نخواهد بود. قند ناشتا شما اگر زیر100باشد نرمال است واگر بین 100تا 125 باشد به اصلاح علمی پره دیابت گفته می شود. شما با ادامه دادن این دارو و رعایت رژیم غذایی و ورزش کردن می توانید به راحتی قند خودرا کنترل کنید. لطفا به پزشک در رابطه با تغییر دارو صحبت کنید.

رها (1399/2/25)

سلام خسته نباشید من ۱۹ سالمه وازاین قرص برای لاغری استفاده میکنم البته ورزش هم میکنم میخواستم بدونم مشکلی نداره

دکتر زهرا امامی - متخصص طب اورژانس (1399/2/25)

سلام، مصرف قرص برای لاغری رو توصیه نمیکنم، با کم کردن کالری دریافتی روزانه اهسته و پیوسته وزن کم کنید

نانشناس (1399/2/18)

ببخشید برای بارداری اقدام کردم دکتر این قرص برام تجویز کرد این قرص برای چی هست

دکتر نسیم یارمحمدی - متخصص زنان و زایمان (1399/2/18)

سلام عزیزم این دارو برای کنترل وزن و کنترل سطح مقاومت به انسولین بدتنون هست اگر مخصوصا افزایش وزن یا مشکل قند دارید کمک کننده است

غزل (1399/2/8)

سلام وقت بخیر.من 20سالمه و تخمدان پلی کیستیک دارم و قرص سیپروترون کامپاند اسپیرونولاکتون و متفورمین مصرف میکنم.به تازگی برای جوشام به دکترپوست مراجمعه کردم و ایزوترتینوئین برام تجویز کردن ،مصرف این قرص با بقیه قرص هایی که مص رف میکنم تداخلی نداره؟

ن.ح (1399/2/8)

سلام ایا مصرف متفورمین ربطی به درد گرفتن مفصل شست پا داره ? با راه رفتن و خم شدن انگشت درد میگیره.

شیرین (1399/2/5)

من قندم ناشتا ۹۸ هست و دکتر برای تنبلی تخمدان روزی ۲ تا نوشته برام حالا میترسم بخورم

حسین (1399/2/3)

سلام من ۳۳ سالمه و قند خون ناشتام بین ۲۵۰ الی ۳۰۰ هست چطور بفهمم دیابت نوع ۲ هست یا ۱ که از متفورمین استفاده کنم یا نه سپاس بیکران

غلامرضا شادی (1399/2/2)

با سلام ۶۴ سالمه تقریبا دو ساله متفورمین میخورم یک ماهه نصفقرص تریامترین صبح و نصف قرص کاپتوپریل در شب میخورم قند ناشتام۹۲ و بعد از ظهرم ۱۱۵ بود بنظرتان متفورمینو میتونم کمش کنم با تشکر

زهرا عربشاهی (1399/2/2)

سلام من قندم لب مرزه، برای لاغری میشه متفومین بخورم

دکتر نسیم یارمحمدی - متخصص زنان و زایمان (1399/2/2)

سلام عزیزم رژیم غذایی مناسب و ورزش یا افزایش فعالیت بدنی مطمئن تر هست

مرتضی نصرتی (1399/1/31)

باسلام.من آنزیمهای کبدم بالاس خیلی هم بالاست.دکترم متفورمین۵۰۰ تجویز کرده همراه اومگا۳ ازطرفی تنگی نفس هم دارم ولی سیتی دادم و ریه هام سالمه و اکسیژن خونم ۹۹هستش خواستم ببینم این داروها برای آنزیمهام مضر هستش یا خیر.ممنون میشم راهنماییم کنید.

ل.ل. (1399/1/19)

باسلام.برای کاهش قند خون (دیابت نوع 2) قرص متفورمین 500 بهتره یا گلی بن گلامید؟من 46 سالمه قند ناشتام 150 است چربی خون وفشار ندارم.... ممنون میشم پاسخ بدید.

الهه (1399/1/12)

با سلام من تنبلی تخم دان دارم و از قرص متوفورمین استفاده میکنم ،اما همچنان اضافه وزن دارم میخواستم رژیم اتکینز رو بگیرم که به سرعت وزن رو کم میکنه و فشار خونو پایین میاره اما به من گفتن که همزمان با مصرف متوفورمین ،این رژیم رو نگیرم ایا کار درستیه که من متوفورمین رو استفاده نکنم وفعلا فقط رژیم بگیرم ؟

دکتر فاطمه سادات ریحانی دو - پزشک عمومی (1399/1/12)

با سلام و وقت بخیر، کاربر عزیز رژیم های سخت که یهو وزن رو کم میکنه اصلا توصیه نمیشه. شما بهتره متفورمین رو ادامه بدی که هم روی تنبلی تخمدان موثره و هم باعث کاهش وزن میشه

سجادپیرانی (1398/12/29)

سلام وقتتون بخیر من خانمم یک هفتس داروی متفورمین رو استفاده میکنه دائما حالت تهوع داره.چجوریه این؟چطوری میشه رفعش کرد؟

دکتر سمانه شبان - داروساز (1398/12/29)

سلام! حتما دارو با معده ی پر مصرف شه. چند قرص در روز مصرف میکنن؟ اگر بیشتر از یک بار در روز مصرف میشه, با پزشک صحبت کنین تا در صورت امکان, دوز رو کاهش بدن و هر هفته به تدریج دوز رو افزایش بدن تا عارضه تهوع کاهش پیدا کنه.

ناشناس (1398/12/27)

باسلام من عمل بازقلب انجام دادم دریچه ائورت مصنوعی قرص وارفارین مترال۵۰ فورزماید۴۰ نصف صبح نصف شب مترال همینطوروارفارین روزی یکی معتفورمین روزی یکی مصرف میکنم اشکال نداره ممنون میشم راهنمایی کنید

دکتر زهرا طاهری - پزشک عمومی. (1398/12/27)

باسلام.چندتانکته رو‌بایدمدنظر بگیرین.روزی دوبار،قندتون رادرمنزل چک‌کنید که شاملِ یک قندناشتا،و یکبارقندِ دوساعت بعدازشروعِ غذا(گاهی بعدازصبحانه،گاهی بعدازناهار،گاهی بعدازشام)باشد.دوم اینکه فعلاهر ده روز یاهردوهفته یکبار یک آزمایش PT,PTT و INR بدید تا مطمئن بشیم وضعیت انعقادخونتون باتوجه به مصرف وارفارین،نرمال باشه...درصورتِ غیرنرمال بودنِ این آزمایشات،باید بایک متخصص قلب، مشورت کنید.میتوانیدبرای متخصص قلب،وارد سایت دکتردکتر،بشید ونوبت گرفته،و بصورت اینترنتی، ویزیت شوید..درصورتِ رفتن به آزمایشگاه،بایدروی بینی ودهانتان رابپوشانید ومطلقا به چشم وبینی و دهانتان،دست نزنید وهرچه سریعتر به منزل برگردید.

هانیه رضایی (1398/12/26)

سلام دکتر من کم کاری تیروءید دارم و دارو هم مصرف میکنم . اخیرا دکترم به دلیل تخمدان پلی کیستیک بهم متفورمین داده و لی از وقتی مصرف می کنم خیلی خواب الود و کسل شدم .ممکنه مصرف متفورمین باعث تشدید کم کاری تیروءید شده باشه ؟

محمود شهبازی (1398/12/24)

با سلام من به مدت ۲ ماه این قرص و مصرف میکردم و اون موقع سوزش و خارش کف پا شدید داشتم و الانم دارم از موقعی که قرص و قطع کردم کمتر شده چرا اینجوری شده؟ دلیل این خارش شدید چیه؟

ha (1398/12/9)

باسلام،تاکنون باانجام آزمایشات دوره ای وپرهیزوپیاده روی سعی درکنترل قندخونم داشتم بطوریکه درششماه ودوماه ودوهفته پیش fbsبترتیب 134و119و104ولی از ابتدای امسال hba1c بیشتر از 6.5(تا6.7) بوده است الان14روزه متفورمین500(1عددبعدازناهار) مصرف می کنم امکان داره بارعایت رژیم وپیاده روی مصرف دارو رو کلاً قطع کنم؟

فرشته (1398/11/20)

سلام خسته نباشید من ۲۶سالمه تنبلی تخمدان وکیست دارم دکترم واسم متفورمین تجوز کرده ک تاشیش ماه روزی سه بار بخورم.خیلی تنبل وکسل شدم فقط میخوام بخوابم خیلی هم لاغرم میخوام چاق بشم .البته قبلناپودرجینسیگ میخوردم برای چاقی ولی بعد اینکه دیگه نخوردم باز لاغر شدم .ایا تنبلی تخمدانم از پودر جینسینگ نیست ب نظرتون متفورمین مشکلمو حل میکنه

ناشناس (1398/10/16)

سلام ایا قرص گلوکوفاژ بر کیست و توده های سینه تاثیر گذار است

رضوان (1398/10/11)

سلام وقت بخیر، حدود ۳-۴ ماه پیش قند ناشتای من ۱۳۰ بود، ولی هیچ دارو یا رژیم غذایی به من ندادن، برای مشکل کیست دکتر به من قرص ال دی و متفورمین داد که تا چند روز بیشتر نخوردم خیلی حالت تهوع و استفراغ داشتم، بعد از حدود یک ماه دچار آنفولانزا و عفونت ریه درد شدید هردو پهلوها و عفونت ادراری شدم، ۷ تا تاوانکس بهم دادن که خوردم، چند روز بعد یکی از پاهام تا بالا ورم کرد سونوگرافی مشخص کرد که لخته های خون (وریدی) توی پاهام تا لگن هست، یه شب بیمارستان بستری شدم بعدم گفتن قندم ۱۵۴ هستو متفورمین و زالربان بهم دادن، حالا سوال اصلیم این هست که من ۲۹ سالمه هیچ دلیلی برای این لخته ها نبود،(البته هنوز جواب آزمایشات بیمارستان نیومده) میتونه دلیلش قند بالا بوده باشه؟؟؟؟؟

سعید ع مرکزی (1398/9/23)

سلام آیا بیماری دیابت نوع ۲ روی قدرت جنسی اثردارد. . چون من ۵۳ سال دارم و مشکل نعوظ دارم و هم میلم کاهش یافته است البته داروی سدیم والپرات آمیترپتلین و آلپرازولام و لوتیروکسین ونیز لوزارتان اچ نیز مصرف میکنم.ممنون از پاسختان

ناشناس (1398/9/9)

با سلام من قند خون ناشتا 115 داشتم و متفورمین برایم تجویز شد بعد از یک هفته الان قند خونم 126 است. سوالم این است که چطور با مصرف متفورمین و البته مراقبت غذایی، قند خون بالا رفته است؟ سپاسگزارم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/9)

با انجام یک بار آزمایش نمی توان در این خصوص اظهارنظر کرد چون بعید به نظر می رسد متفورمین باعث افزایش قند خون شود.

اکبر (1398/9/6)

سلام من آزمایش خون دادم و به دلیل پائین بودن کلسترول خوب (البته نه خیلی پائین) دکتر برام متفورمین 500 روزی یک عدد و بین غذای ظهر تجویز کرده ، آیا این دارو برای تنظیم کلسترول خوب تجویز میشه یا خیر؟ ضمنا من کبد چرب گرید 2 دارم و ضمنا کلیه چپ ام هم سنگ سازه و 55 سال هم سن دارم ، آیا متفورمین 500 مصرف کنم یا خیر ؟ با تشکر

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/6)

متفورمین برای شما داروی موثری است. البته اثر مستقیم در کاهش کلسترول ندارد ولی با افزایش حساسیت سلول های بدن نسبت به انسولین سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد. کمک به بهبود چربی کبد می کند و قند خون را کاهش می دهد(قند بالا تشکیل سنگ را تشدید می کند). اگر ورزش و رژیم غذایی را در برنامه خود اضافه کنید نتیجه بهتری خواهید گرفت.

خسرو (1398/9/1)

سلام و عرض ادب، می خواستم بدانم که اگر قند خون ناشتا بین ۱۰۵ تا ۱۰۸ و قند خون دوساعته حدود ۱۳۵ باشه، توصیه می کنید که متفورمین استفاده کنم؟ ممنون

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/2)

می توانید با رژیم غذایی و ورزش قند خود را کنترل کنید. در حال حاضر نیازی به مصرف دارو ندارید.

مهدیه (1398/8/24)

سلام متفورمین۵۰۰دکتر برای جلو گیری از عوارض داروی هورمونی برای باردارشدن تجویز کرده بود که الان ۵ماهه که استفاده نکردم هنوز باردار هم نشدم ولی اضافه وزن پیدا کردم ایادوباره استفاده کنم دوروزه که میخورم احساس بی اشتهایی می‌کنم ممکنه از این قرص باشه

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/24)

بهتر بود دستور پزشک را انجام می دادید تا کمتر درگیر اضافه وزن می شدید. مصرف متفورمین معمولا ایجاد بی اشتهایی نمی کند ولی به عنوان یک داروی کمکی برای کاهش وزن کاربرد دارد.

زن ایرانی (1398/8/23)

باسلام من قند ناشتام 134 هست ازمتفورمین روزی دوبار استفاده میکنم البته کبد چرب گرید 1 هم دارم رژیم غذایی هم رعایت میکنم ولی شکمن به شدت داغ میشه وشبا ببخوابم سرم درد میکنه وحالت سبکی داره اینا عوارض متفورمین هست ممنون از پاسخگوییتون

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/24)

ممکن است افت قند خون ناشی از مصرف متفورمین باشد. اگر در زمان بروز این علائم قند خون را اندازه گیری کنید و نتیجه را اعلام کنید بهتر می توان در این خصوص اظهار نظر کرد.

مهران عدلی (1398/8/7)

سلام اقای دکتر ایا مصرف گلو کوفاژ500 برای دفع چربی وعده غذایی اثر گذار میباشد؟ روزانه 4 عدد قرص 500 ایا ضرر داره؟ تشکر

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/8)

متفورمین اثربخشی و حساسیت سلول های بدن را نسبت به انسولین افزایش می دهد. به زبان ساده سوخت و ساز را افزایش می دهد. دفع کننده چربی نیست ولی تا حدودی بر چاقی تاثیر می گذارد. اگر پزشک تجویز کرده باشد روری ۴ قرص مشکلی ندارد

ناشناس (1398/8/4)

سلام خسته نباشید من دو ماه پیش سقط جنین در 7 هفته داشتم...الان بقایا به اندازه 12*8 میل دارم دکتر قرص متفورمین تجویز کرده...آیا متفورمین برای از بین بردن بقایا تاثیر دارد؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/4)

کاربردی در این خصوص ندارد. احتمالا برای کاربرد دیگری برای شما تجویز شده است

شادان (1398/7/30)

سلام دکتر،من جوش میزنم و قند ناشتام 105،وزنم 67قد170,سن 32مجرد.دکتر برام متفورمین نوشت ولی نخوردم الان اومدم خووابگاه دو شب متفورمین خوردم امشب بعد ده روز دوباره پریود شدم کلی گریه کردم و ترسیدم.ایا ممکنه از متفورمین باشه؟؟؟؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/1)

عوارض داروها قابل پیش بینی نیست. آیا کیست تخمدان دارید؟ چنین عارضه ای برای متفورمین گزارش نشده است ولی احتمال بروز این عارضه وجود دارد. در صورتی که تخمدان پلی کیستیک ندارید مصرف دارو را قطع کنید و با رژیم غذایی قند خود را کنترل کنید.

سمیه مددی (1398/7/29)

باسلام باردار هستم و دیابتی،از ماه چهارم باردار ی دارم متفورمین می خورم،قبل از بارداری چربی خونم بسیار بسیار پایین بود ولی الان بسیار بالا رفته ،شده پانصد، نمیدونم بخاطر چی هست،ابدا چربی و مواد غذایی چرب نمی خورم،روغن زیتون هم استفاده میکنم،در حد یک قاشق در روز برای غذا کلسیم د،آسپرین،آهن برای بارداری استفاده میکنم ،علت بالا رفتن چربی خونم چیست؟ ممکن است دور متفورمین برام کم باشه؟یا تداخل دارویی هست؟ منتظر جواب شما هستم،متشکرم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/30)

چربی خون ۵۰۰ خیلی بالاست. مصرف روغن زیتون را قطع کنید. رعایت رژیم غذایی و ورزش ملایم را حتما انجام دهید. دوز متفورمین را اضافه نکنید.

محمد لاهوتی (1398/7/24)

با سلام دکتر قندم رو ۲۵۰ بود با متفورمین و رپاگلیناید پایین اومده ولی دوبینی دارم قبلا شدم بر طرف شدش نمی دونم از چی می تونه باشه

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/24)

این عارضه برای هیچ یک از این دو دارو گزارش نشده است و به نظر می رسد یک عارضه نادر باشد که برای شما ظاهر شده است. به نظرم با نظر پزشک بجای رپاگلیناید از داروی دیگری استفاده کنید و در صورت برطرف شدن این عارضه اطلاع رسانی کنید تا به سایرین منتقل کنیم

ناشناس (1398/7/22)

سلام میشه لطف کنید قرص متفورمین برای لاغری ازچه نوعش بسیارقوی هست که زودتربرای لاغرشدن اثرکند؟وروزی چندتاازآن مصرف کنیم تاکارایی مثبت داشته باشه ؟بسیارسپاسگذارم اگه جوابم رابدهید؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/22)

متفورمین فقط باید تحت نظر پزشک مصرف شود. از مصرف خودسرانه دارو پرهیز کنید.

رحمتی (1398/7/19)

سلام دکترجان باتشکر از بذل محبتت حدود یک سال هست که بواسطه استرس کار معمولا قند ناشتام بیم ۱۵۰ تا۱۸۵ متغیر است،گاهی هم مدت مثلا یک ماه قندم میاد زیر ۹۰ از دوروز پیش که تکرر ادرار پیدا کردم با مشورت یکی از دوستان پزشک متفورمین ۵۰۰ رو با دو وعده در روز شروع کردم، وزن۱۰۰ کیلو قد ۱۸۰ و البته جودوکار که مدتهاست بخاطر مشغله فرصت ورزش ندارم لطفا راهنمایی بفرمایید

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/23)

قند ناشتا ۱۸۵ بالا محسوب می شود. بهترین دارو برای شما ورزش است. مشکلی که ورزشکاران دارند این است که با قطع ورزش اضافه وزن و افزایش قند خون پیدا می کنند. متفورمین برای شما داروی خوبی است و اگر همراه با ورزش باشد بهتر نتیجه خواهد داشت.

شادمهر (1398/7/11)

سلام حدود 7 ماهه از منتفورمین استفاده میکنم روزی 3 عدد (بعد ناهار وبعد شام) با کاهش وزن و عضله سوزی مواجه شدم قندهای ناشتا و 2 ساعت بعد صبحانه هم کاملا کنترل شده و نرمال است لطفا بگید این کاهش وزن علتش عوارض متفورمین هست یا نه در ضمن کلیه آزمایش های تیروئید و کبد چرب و ... هم نرمال و طبیعی بودن

سودابه احمدیان (1398/7/11)

باسلام و خسته نباشید من یکسال و نیمه بخاطر موهام که ریزش داشت تحت درمان با متفورمین هستم بتازگی دکترم یک روز درمیان کردن دوز دارو رو اما خودم نگران عوارض مصرف طولانی مدت این دارو هستم آیا جای نگرانی هست یا مشکلی نیست؟؟؟سپاس از پاسخگویی

سلامتی (1398/7/1)

اپومتفورمین با متفورمین هگزال چه فرقی دارد؟ این داروها خطر سرطان سینه را افزایش میدهند؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/1)

هر دو یک دارو هستند از دو کارخانه. خیر خطر سرطان سینه را افزایش نمی دهد.

ناشناس (1398/6/20)

سلام وقت بخیر متفورمین پزشک برای لاغری تجویز کرده .ایا ضرر نداره استفاده کنم .جهت لاغری

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/6/20)

با تجویز پزشک قابل استفاده است. تشخیص مضر بودن متفورمین با پزشک است.

ناشناس ۵ (1398/6/20)

باسلام وقت بخیر دکترگرامی قند مادرم ۱۵۰ م میباشد قبلا متفورمین ۵۰۰ روزی ۳ وعده میخورد ولی درقند او تغییری نداشت تازه گی متفورمین ۱۰۰۰ تجویز کرده روزی ۲ وعده ولی دچار بثورات جلدی شده است. وزن او ۴۸ ک میباشد.سن ۸۰ و آنژیو عروق قلب هم ۲ مرحله داشته. لطفاراهنمایی بفرمایید.... باتشکر فراوان از شما

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/6/20)

با توجه سن و وزن ایشان و مقدار قند که ۱۵۰ است و همچنین با توجه به عوارض دوز بالای متفورمین به نظرم نیازی به افزایش مقدار مصرف متفورمین ندارند. البته باید قند سه ماهه ایشان را هم چک کنید و نتایج را با متخصص غدد در میان بگذارید

ناشناس (1398/6/17)

سلام وقت به خیر،دکتربرای خواهرم گلوکوفاژ500تجویز کرده جهت لاغری و کاهش اشتها اما من میترسم از این دارو مصرف کنه روزی یکی ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/6/17)

به پزشک خود اعتماد داشته باشید. گلوکوفاژ داروی ایمنی است. نگران نباشید

ناشناس (1398/6/2)

سلام این دارو رو دکتر برای درمان تخمدان پلی کیستیک برام تجویز کرد ولی بعد از ده پانزده روز احساس بیحالی و کسلی و افسردگی شدید داشتم و دچار تنگی نفس می شدم و بسیار حالت غمگین و نا امیدی در خودم داشتم. میخواستم بدونم میشه از طریق داروهای سنتی این بیماری رو درمان کرد چون دارو های شیمیایی عوارض دارن؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/6/3)

بعید است این عوارض مربوط به متفورمین باشد. با تغییر در هورمون های بدن ممکن است علائم افسردگی ایجاد شود. ممکن است داروی متفورمین برای درمان بیماری شما کافی نباشد. بهتر است با پزشک مشورت کنید

اصغر زمینکار (1398/4/23)

سلام دکتر این دارو را به خانمم برای درمان کیست و بارداری تجویز کرده آیا برای ناباروری خوبه و عوارضی برای بچه و مادرش نداره. مچکرم اگر راهنمایی کنید

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/5/3)

تجویز صحیح بوده است. طبق دستور پزشک دارو را استفاده کنید. هیچ خطری برای مادر و جنین ندارد.

چنانچه در خصوص "متفورمین" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان محصولات زیست اروند فارمد فاراموکس شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info