فورزماید

داروهای قلبی عروقی

دریافت اپلیکیشن دارویاب

در کدام داروخانه موجود است؟

  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

اطلاعات عمومی برای مصرف کنندگان 
فوروزمايد چیست؟
فوروزماید از دسته ی داروهای دیورتیک (مدر یا ادرار آور) می باشد. این داروها با افزایش حجم ادرار و مایعات دفعی بدن می توانند در مواردی مانند کاهش ورم موثر واقع شود از این رو به آنها قرص آب نیز گفته می شود.
فوروزماید نیز با دفع مایعات اضافه ی بدن که موجب مشکل تنفسی،خستگی و ورم (بطور مثال ورم در ناحیه پا که می تواند ناشی از نارسایی قلبی باشد.)می شود، به بهبود شرایط بیمار کمک می نماید.
داروهای ادرار آور در درمان فشار خون بالا نیز تجویز می گردند.فوروزماید به این منظور تنها در مواقعی تجویز می گردد که فشار خون با سایر داروهای این گروه کنترل نشده باشد.
این دارو به تنهایی یا همراه با سایر داروهای مدر توسط پزشک تجویز می گردد و امروزه محصولاتی چند دارویی از فوروزماید در کنار داروهای ادرار آور دیگری همچون تریامترن، آمیلوراید یا اسپیرنولاکتون در بازار دارویی موجود می باشد.

پیش از شروع مصرف فوروزماید 
-در صورت بارداری یا شیردهی پزشک خود را در جریان قرار دهید.
-در صورتی که مشکل یا درد هنگام دفع ادرار یا ناراحتی مرتبط با پروستات دارید حتماً پزشک خود را مطلع نمایید.
-اگر مبتلا به دیابت یا نقرس می باشید حتماً به پزشک خود بگویید زیرا ممکن است با مصرف داروهای ادرار آور این بیماری ها تشدید گردند.
-در صورتی که طبق آزمایشات بالینی اخیر سطح خونی سدیم یا پتاسیم شما پایین تر از حد طبیعی باشد لازم است پیش از شروع مصرف این دارو به پزشک معالج خود اطلاع دهید.
_لیست کاملی از داروهای مصرفی خود تهیه نمایید و در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید تا در صورت نیاز به تنظیم دوز مجدد یا وجود تداخل دارویی، اقدامات لازم صورت گیرد.
-در صورت سابقه ی حساسیت به این دارو یا سایر داروها به پزشک معالج اطلاع دهید.

نحوه ی صحیح مصرف فوروزماید
فوروزماید را دقیقاً به مقدار تجویز شده توسط پزشک مصرف نمایید.بطور معمول این دارو یک نوبت در روز تجویز می گردد که در این صورت بهترین زمان مصرف آن صبح ها پس از صبحانه می باشد.با این حال برای برخی افراد مصرف دو نوبت در روز تجویز می شود که می توان آن را صبح و عصر مصرف نمود.
-با وجود اینکه معمولا فوروزماید صبح ها مصرف می شود،شما می توانید با توجه به برنامه های روزمره ی خود، در هر زمانی از روز که راحت تر هستید آن را مصرف نمایید. بطور مثال اگر صبح ها فعالیت خارج از منزل زیادی دارید و افزایش تعداد دفعات دفع ادرار برایتان مشکل ایجاد می کند، می توانید مصرف این دارو را به وقت دیگری موکول نمایید و همچنان بهتر است تا عصر دارو را مصرف نمایید تا زمان اثرگذاری دارو که همراه با افزایش دفع ادرار خواهد بود با خواب شبانه همزمان نشود و به استراحتتان لطمه نزند.
-قرص فوروزماید را بصورت کامل همراه با یک لیوان آب ببلعید .می توانید آن را قبل یا پس از غذا نیز مصرف نمایید.
-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف، به محض یادآوری آن را مصرف کنید اما در صورتی که از ساعت ۴بعد از ظهر گذشته باشد، می توانید داروی فراموش شده ی صبح را مصرف نکنید و نوبت عصر را طبق روال سابق مصرف نمایید. به هر حال از دوبرابر نمودن مقدار دارو در یک نوبت خودداری نمایید .

توصیه ها
- لازم است در مدت مصرف این دارو تحت نظر پزشک باشید تا آزمایشات بالینی و معاینات دوره ای تحت نظر وی انجام شود. سطح املاح موجود در خون مانند سدیم و پتاسیم در مدت مصرف این دارو بسیار مهم می باشد و باید توسط پزشک چک شود.
-داروهای مدر از جمله فوروزماید به افزایش دفع مایعات اضافی بدن کمک می کنند اما ممکن است گاهی عملکرد آنها منجر به دفع بیش از حد مایعات گردد و بدن شما کم آب گردد لذادر صورت احساس تشنگی بیش از حد، بی حالی و خستگی، خشکی دهان ، گرفتگی ماهیچه ها و خشک شدن بیش از حد پوست، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورتی که این دارو جهت کنترل فشار خون برای شما تجویز شده باشد، باید بدانید که لازم است آن را بصورت منظم مصرف نمایید و همچنین دوره ی درمان شما با این دارو طولانی می باشد و قطع دارو یا عدم مصرف منظم آن ممکن است موجب افزایش فشار خون و عوارض قلبی و عروقی جدی شود
لذا مصرف دارو را طبق دستور پزشک و تحت نظر وی ادامه دهید.
-مصرف همزمان این دارو با فرآورده های الکلی سرگیجه ایجاد می کند.لذا در مورد مصرف همزمان این فرآورده ها حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
-پیش از خرید هرگونه دارو از داروخانه، داروساز را در جریان مصرف فوروزماید قرار دهید تا اطمینان حاصل کنید که داروی جدید با مصرف فوروزماید تداخل ندارد.
-در صورتی که مبتلا به دیابت هستید، مصرف فوروزماید می تواند بر روی مقدار قندخون شما تاثیر بگذارد لذا قند خون خود را بصورت منظم تست کنید و تغییرات غیر طبیعی را به پزشک خود اطلاع دهید .
-در صورتی که عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی در پیش رو دارید، درمانگر خود را در جریان داروهای مصرفی خود قرار دهید.
عوارض ناخواسته دارویی فوروزماید 
-در صورت احساس تهوع یا معده درد می توانید فوروزماید را پس از غذا میل کنید.
-احساس سرگیجه خصوصاً در تغییر وضعیت ها ی ناگهانی می تواند ناشی از عملکرد این دارو باشد لذا تا حد امکان به آرامی تغییر وضعیت دهید(از حالت دراز کش به حالت نشسته یا ایستاده) و در زمان اثرگذاری دارو از رانندگی و کار با ابزار خطرناک خودداری نمایید.
-در صورت احساس خشکی دهان می توانید از آدامس ها و آبنبات های فاقد شکر استفاده نمایید.
-در صورت تاری دید،سردرد و یا احساس خستگی شدید یا مداوم به پزشک خود مراجعه نمایید.
-فوروزماید سطح خونی املاح مختلف از جمله سدیم و پتاسیم را در بدن شما تغییر می دهد به همین دلیل لازم است آزمایشات خونی منظم و دوره ای توسط پزشک جهت بررسی این موارد تجویز گردد.

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف فورزماید

فوروزمايد در درمان خيز (همراه با نارسايي احتقاني قلب، سيروز كبدي و بيماري كليوي) و كم‌ادراري ناشي از نارسايي كليوي و زيادي خفيف تا متوسط فشار خون و به عنوان داروي كمكي در درمان بحران زيادي فشار خون مصرف مي‌شود.

مکانیسم اثر فورزماید

لوپ دیورتیک. با اثر بر پمپ بازجذب سدیم-کلراید در بخش بالارو لوله هنله و توبول های پروگزیمال و دیستال موجب افزایش ترشح آب، سدیم، کلراید، منیزیم و کلسیم می گردد.

فارماکوکینتیک فورزماید

تقريباً 70-60 درصد از فوروزمايد پس از مصرف خوراكي جذب مي‌شود.
غذا ممكن است سرعت جذب را بدون تغيير اثر مدري، كم كند. پيوند فوروزمايد به پروتئين بسيار زياد است. نيمه عمر دارو 1-5/0 ساعت است. متابوليسم دارو كبدي است. اثر دارو از راه خوراكي پس از 60-20 دقيقه و از راه تزريق وريدي پس از 5 دقيقه شروع مي‌شود. زمان لازم براي رسيدن به اوج اثر مدر دارو، از راه خوراكي 2-1 ساعت و از راه وريدي طي 30 دقيقه است. اوج اثر كاهنده فشار خون اين دارو تا چند روز پس از شروع درمان ظاهر نمي‌شود. طول اثر دارو از راه خوراكي 8-6 ساعت و از راه وريدي 2 ساعت است. 88 درصد فوروزمايد از راه كليه و 12 درصد از راه صفرا و مدفوع دفع مي‌شود.

عوارض جانبی فورزماید

عوارض (درصد نامشخص):
قلبی عروقی: التهاب نکروزدهنده عروق، افت فشارخون وضعیتی، ترومبوفلبیت، واسکولیت (التهاب عروق خونی)
سیستم اعصاب مرکزی: سرگیجه، سردرد، خواب رفتگی اندام، بی قراری، سرگیجه
پوستی: فوران پوستول (اگزانتوماتوز پوستولی جنرالیزه حاد)، پمفیگوئید بولوس، اریتم مولتی فرم، درماتیت اکسفولیاتیو، خارش، حساسیت پوست به نور، راش پوستی، سندروم استیونس جانسون، نکروز توکسیک اپیدرمال، کهیر
غدد درون ریز و متابولیسم: پیدایش گلوکز در ادرار، افزایش قندخون، افزایش اوریک اسید خون، افزایش کلسترول سرم، افزایش تری گلیسرید سرم
گوارشی: کرامپ شکمی، بی اشتهایی، یبوست، اسهال، تحریک معده، زخم دهانی، تهوع، پانکراتیت، استفراغ
ادراری تناسلی: اسپاسم مثانه
هماتولوژی و انکولوژی: آگرانولوسیتوز، آنمی، آنمی آپلاستیک، افزایش سطح ائوزینوفیل، آنمی همولیتیک، لکوپنی، پوپورآ، ترومبوسیتوپنی
کبدی: انسفالوپاتی کبدی، یرقان کلستاتیک داخل کبدی، افزایش آنزیم های کبدی
ازدیاد حساسیت: آنافیلاکسی، واکنش های شبه آنافیلاکسی، شوک آنافیلاکسی
ایمونولوژی: سندروم DRESS (واکنش دارویی همراه با افزایش ائوزینوفیل و علایم سیستمیک)
عصبی، عضلانی و اسکلتی: اسپاسم عضلانی، ضعف
چشمی: تاری دید، زانتوپسی (کوررنگی با غالبیت رنگ زرد)
گوشی: ناشنوایی، وزوز گوش
کلیوی: نفریت بینابینی (آلرژیک)، بیماری کلیوی
متفرقه: تب

تداخلات دارویی فورزماید

*مشخصات کلی تداخلات:
- سوبسترای OAT1
- سوبسترای OAT3
- عامل ضد فشارخون
- تشدید اثرات آنتی اوریکوزوریک
- اتصال به رزین یا پلیمر تبادل آنیونی
- افزایش فراهمی زیستی توسط هیدروکسی پروپیل بتادکس
- کاهش پرفیوژن یا عملکرد کلیوی
- حساس به pH معده (تداخل با داروهایی که pH معده را تغییر می‌دهند، بررسی شود.)
- تشدید هایپرگلایسمی
- تشدید هیپوکلسمی
- تشدید هیپوکالمی
- تشدید هیپوناترمی
- تشدید سمیت گوشی

تداخلات رده X (پرهیز):
برومپریدول، کلرال هیدرات، دسموپرسین، اتاکرینیک اسید، فکسینیدازول، لووسولپرید، مکامیل‌آمین، پرومازین

کاهش اثرات داروها توسط فوروزماید:
داروهای ضد دیابت، لیتیم، مسدودکننده ‌ های عصبی – عضلانی

کاهش اثرات فوروزماید توسط داروها:
آلیسکایرن، آمفتامین‌ها، عوامل کمپلکس ساز اسیدهای صفراوی، بریگاتینیب، برومپریدول، دکس متیل‌فنیدات، فوس فنی‌توئین، گیاهان (با خاصیت افزاینده فشارخون)، متوترکسات، متیل‌فنیدات، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، آگونیست های اپیوئید، فنی‌توئین، پروبنسید، سالیسیلات ها، سوکرالفیت، یوهیمبین

افزایش اثرات داروها توسط فوروزماید:
آجمالین، آلوپورینول، آمیفوستین، آمیکاسین (استنشاق دهانی)، آمینوگلیکوزیدها، مهارکننده‌های آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین، داروهای ضد سایکوز (آتیپیکال] نسل دوم[)، بیلاستین، برومپریدول، کابوزاتینیب، گلیکوزید های قلبی، سفوتیام، سفپیروم، سفتی‌زوکسیم، سفالوتین، کلرال بتائین، کلرال هیدرات، سیس پلاتین، دسموپرسین، دی‌کلروفنامید، دوفتیلید، دولوکستین، اتاکرینیک اسید، فوسکارنت، داروهای کاهنده فشارخون، ایوابرادین، فرآورده‌های حاوی لوودوپا، لووسولپرید، لیتیم، مکامیل‌آمین، متوترکسات، داروهای مسدودکننده عصبی – عضلانی، نیتروپروسید، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، فولکودین، پرومازین، ریسپریدون، سالیسیلات ها، سدیم فسفات‌ها، توبرامایسین (استنشاق دهانی)، توپیرامات

افزایش اثرات فوروزماید توسط داروها:
آسبروفیلین، آلفوزوسین، باربیتورات ها، بنپریدول، آگونیست های بتا-2، بریگاتینیب، بریمونیدین (موضعی)، کاناگلیفلوزین، سفازدون، سفرادین، کورتیکواستروئیدها (استنشاق دهانی و سیستمیک)، سیکلوسپورین (سیستمیک)، دیاسرین، دیازوکسید، امپاگلیفلوزین، فکسینیدازول، گیاهان (با خاصیت کاهنده فشارخون)، ایپراگلیفلوزین، شیرین‌بیان، لورمتازپام، متوترکسات، مولسی‌دومین، نفتوپیدیل، نیکرگولین، نیکوراندیل، نیتیزینون، اوبینوتوزومب، آگونیست های اپیوئید، پنتوکسی فیلین، مهارکننده‌های فسفودی استراز 5، پرتومانید، پروبنسید، آنالوگ‌های پروستاسیکلین، کیناگولید، ربوکستین، تری‌فلونامید، تولواپتان، زیپامید

تداخل با غذا:
ذکر نشده است.

هشدار ها فورزماید

1- اين دارو در موارد بي‌ادراري و عيب كار كليه بايد با احتياط فراوان مصرف شود.
2- اين دارو ممكن است سبب بروز كمي پتاسيم و سديم خون شود.
3- بيماران سالخودره ممكن است به اثرات اين دارو بر روي فشار خون و الكتروليت‌ها حساس‌تر بوده و در معرض خطر بروز كلاپس گردش خون و حملات ترومبوآمبولي باشند.

توصیه های دارویی فورزماید

1- مصرف اين دارو حتي در صورت احساس بهبودي بايد ادامه يابد.
2- اين دارو افزايش فشار خون را درمان نمي‌كند، بلكه آن را كنترل مي‌نمايد. از اين رو مصرف اين دارو ممكن است تا آخر عمر ضروري باشد.
3- در طول مصرف اين دارو، احتمال بروز كمي پتاسيم خون وجود دارد، از اين رو ممكن است مصرف مكمل‌هاي پتاسيم ضروري باشد.
4- در هنگام ايستادن به مدت طولاني، انجام فعاليت جسماني يا در هواي گرم، به علت اثر كاهنده فشار خون در حالت ايستاده، بايد احتياط شود.
5- به عنوان پايين‌آورنده فشار خون، از مصرف ساير داروها به خصوص داروهاي مقلد سمپاتيك كه نياز به نسخه پزشك ندارند، بايد خودداري شود.
6- اگر برنامه مصرف دارو يك بار در روز باشد، به منظور جلوگيري از تكرار ادرار در طول شب، اين دارو بايد صبح مصرف شود.
7- اگر فوروزمايد به رژيم درماني فشار خون اضافه شود، به منظور جلوگيري از افت شديد آن، كاهش مقدار مصرف ساير داروهاي كاهنده فشار خون ممكن است ضروري باشد.
8- اگر كم‌ادراري باحداكثر مصرف اين دارو به مدت 24 ساعت ادامه داشته باشد، توصيه مي‌شود مصرف دارو قطع شود.
9- احتمال بروز حساسيت به نور بامصرف فوروزمايد وجود دارد. از تماس بيش از حد بانور خورشيد بايد خودداري شود.
10- در صورت فراموش شدن يك نوبت مصرف دار، به محض به ياد آوردن، آن نوبت باید مصرف شود، مگر اين كه تقريباً زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد. در اين صورت مقدار مصرف بعدي نبايد دو برابر گردد.

دارو های هم گروه فورزماید

بومتانید اتاکرینیک اسید
توراسماید
گروه C

در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
00570
00566
00571
02134

  • اسامی تجاری فارسی

  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
قرص ام دی-فورزماید 40 میلی گرم
آمپول رزماید 20 میلی گرم/2 میلی لیتر
آمپول فورزماید کیمیدارو 20میلی گرم/2میلی لیتر
قرص فورزماید کیمیدارو 40 میلی گرم
آمپول فورزماید ابوریحان 20 میلی گرم
آمپول فورزماید ابوریحان 40 میلی گرم
آمپول رزماید 40 میلی گرم/4 میلی لیتر
آمپول فورزماید البرزدارو 20میلی گرم/2میلی لیتر
قرص فورزماید ایران دارو 40 میلی گرم
آمپول فورزماید البرزدارو 40میلی گرم/4میلی لیتر
شربت فورزماید کیدامین 40 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
محلول خوراکی سیروزماید 40 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
نمایش بیشتر
محمد یاسین پرکی (1399/12/6)

سلام ایا قرص فوروزماید ۴۰ برای طفل سه ماهه خوب

راحله (1399/11/19)

سلام من دوروز فراموش کردم فورزمایدبخورم خطری پیش نمیادسومین روز خوردم چه اتفاقی میفته

ملیکا ارجمند (1399/11/12)

ایا برای ورم بده فروزماید خوب است؟ ممنون از راهنمایی تون🙏

عشرت فامینی (1399/11/7)

سلام قرص فروزماید را دکتر واسه من روزی نصف تجویز کرده، اما پرستارم اشتباهی با قرص دیگرم شبها هم یکی اضافه تر داده و الان پشتم درد میکنه ، آیا به خاطر عوارض قرص هست ؟ باید سونوگرافی بدهم برای وضعیت کلیه ام ؟

مهدی ضیاء (1399/10/29)

سلام...از زمانی که داروی فروزماید و اسپیرنولاکتون رو استفاده میکنم یبوست دارم ...باید چی کارم ...ممنون

ناشناس (1399/4/6)

باسلام. میخواستم بپرسم بهترین طریقه مصرف فروزماید۴۰ جهت اثرگذاری بیشتربخصوص صبح ها مصرف بصورت ناشتا‌ هست یا بعد از غذا. ممنون از راهنمایی تون

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/4/6)

سلام، الزامی به مصرف دارو به صورت ناشتا و یا بعد از صبحانه نیست ولی می توانید دارو را قبل از صبحانه میل نمایید.

فرزانه محمدی (1399/4/4)

سلام. مامان من یک روز درمیان آسپرین مصرف می کنند و بتازگی پزشک داخلی فوروزماید ۴۰ روزی ۱ عدد براشون تجویز کردند. آیا این دو دارو با هم تداخل ایجاد می کنند؟ متشکرم.

رها تمجید (1399/3/4)

سلام میخوام قبل از آزمایش ادرار ازدواج این دارو رو مصرف کنم چون دچار احتباس ادرار عصبی میشم سوالم اینه که مصرف این دارو ممکنه جواب تست اعتیاد آزمایشم رو مثبت کنه؟

نیرومند دانش (1399/2/22)

این دارو چند روز با دوز نصف هر هشت ساعت ولی مشکل سوزش وردار شدید دارم لطفا راهنمایی کنید

علی الهیتری (1399/1/29)

ایا برای زیاد نمودن مقدار ادرار برای دفع سنگ کلیه می توانم فروزماید بخورم

ناشناس (1398/10/2)

ایامصرف فروزماید در غلضت خون اثر دارد مرسی از راهنمایی تون

ناشناس (1398/7/30)

میشه بدونم چرا لازیکس رو همراه فوروزماید تجویز میکنن

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/1)

لازیکس و فورزماید هر دو یک دارو هستند

ناشناس (1398/4/18)

پاهایم زیر زانو خیلی ورم میکند وحشت میکنم پای راستم خیلی ورم میکند ولی پای چپم کم ورم میکند. مزمن است بیش ازده سال

چنانچه در خصوص "فورزماید" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image
آگهی های عمومی گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان محصولات زیست اروند فارمد فاراموکس شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info