سفالکسین

داروهای ضد باکتری

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

سفالکسین چیست؟
سفالکسین از دسته داروهای آنتی بیوتیک وسیع الطیف می باشد و بر روی انواع مختلفی از میکروب ها می تواند اثر کند.
این دارو معمولا جهت درمان عفونت های مجاری ادراری ،عفونت های پوستی،عفونت های مربوط به قفسه سینه ،عفونت حلق،گوش و دندان تجویز می شود.
از مزایای این دارو این است که می تواند جهت درمان بزرگسالان و اطفال تجویز شود.همچنین می توان از آن جهت درمان عفونت ها در زمان بارداری استفاده کرد.
این دارو با ازبین بردن میکروب های عامل عفونت،کمک به بهبودی عفونت و جلوگیری از پیشرفت آن می نمایند.
برخی از افرادی که به پنی سیلین ها حساسیت دارند ،ممکن است به این دارو نیز حساسیت داشته باشند .به همین دلیل پیش از شروع درمان در صورت حساسیت به هرگونه آنتی بیوتیک ،نام آن را به پزشک خود یادآوری نمایید.


پیش از مصرف سفالکسین
_در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی (خصوصا حساسیت به آنتی بیوتیک ها )به پزشک خود اطلاع دهید.
_باا وجود اینکه تا کنون مصرف سفالکسین برای جنین مضر اعلام نشده ،در صورت بارداری،اقدام به بارداری یا شیردهی پزشک خودرا مطلع نمایید.
_از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
_در صورت سابقه مشکلات کلیوی ،پزشک خودرا مطلع نمایید.


نحوه مصرف سفالکسین
-آنتی بیوتیک ها را دقیقاً مطابق دستور پزشک مصرف کنید و دوره ی درمان را حتی اگر احساس بهبودی می کنید و علائمتان برطرف شده است کامل کنید زیرا در این زمان ممکن است هنوز باکتری بصورت کامل ریشه کن نشده باشد و این کار احتمال بروز مقاومت ميكروبی را افزایش می دهد.
مقاومت میکروبی یکی از مشکلات جهانی می باشد که با سرعت زیادی رو به افزایش است ودر صورتی که مصرف بی رویه و نامناسب آنتی بیوتیک ها در دنیا ادامه یابد با مشکلات تهدید کننده ی حیات مواجه خواهیم شد.زماني كه اين داروها بدون تجويزپزشك ،با مقدار نامناسب يا طول درمان نامناسب مصرف شوند،نه تنها اثرات مطلوب براي خود فرد ندارند بلكه منجر به عدم ريشه كن شدن باكتري هاي موجود در بدن آن فرد مي شوند و علاوه بر اين،باكتري هايي كه در معرض دارو قرار گرفته اند اما از بين نرفته اند، نسبت به اين دارو مقاومت پيدا مي كنند.اين مسأله منجر به ايجاد نسل جديد و مقاومي از ميكروب ها مي شود كه ديگر به سادگي به داروهاي آنتي بيوتيكي موجود ،پاسخ نمي دهند.
از آنجا كه عموماً عفونت ها مسری می باشند مصرف بي رويه ی آنتی بیوتیک ها نه تنها براي خود فرد بيمار بلكه براي ساير افراد جامعه نیز مشکل آفرین می باشد.
_معمولاً این دارو بصورت ۴ کپسول در روز(هر ۶ ساعت ۱ عدد) تجویز می شود .مقدار مصرف مناسب عفونت شما توسط پزشکتان مشخص خواهد شد.
_در صورتی که فرم مایع خوراکی برای کودکتان تجویز شده است، مقدار مصرف با توجه به سن و وزن آنها توسط پزشک محاسبه می شود .در این موارد در هر نوبت مصرف دارو لازم است مقدار دارو را به دقت اندازه گیری نمایید و دقیقاً به اندازه ی تجویز شده به کودک بدهید.
_پزشک شما طول دوره درمان با این دارو را مشخص می کند و شما حتما باید تا انتهای دوره ی درمان،دارو را بصورت منظم مصرف نمایید.معمولا درمان با این دارو ۵ تا ۷ روزه می باشد اما ممکن است پزشک دوره ای کوتاه تر یا بلندتر از این میزان برای عفونت شما تجویز نماید.
_در صورتی که این دارو جهت پیشگیری از عفونت مجاری ادراری یا برای جلوگیری از عود مجدد عفونت ادراری شما تجویز شده است،معمولا یک نوبت در روز باید دارو را مصرف نمایید و در این صورت دارو را هرروز عصرها مصرف کنید و تا زمانی که پزشک توصیه می نماید ادامه دهید.
-این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد. با این حال اگر کمی قبل از غذا مصرف شود،سریع تر اثر می نمایددر صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جدا خودداری نمایید.


توصیه های سفالکسین
_مصرف این دارو ممکن است عوارضی کلیوی ناشی از سایر دارو ها(مانند آمیوگلیکوزید ها) را افزایش دهد.
_در صورتی که قصد عمل جراحی یا شروع درمان دارویی برای بیماری دیگر دارید،درمان گر خود را از مصرف این دارو مطلع نمایید.
-در برخی افراد با مصرف آنتی بیوتیک ها ضایعات قرمز همراه با خارش در دهان یا واژن ایجاد می شود.در صورت بروز این علائم به پزشک خود مراجعه نمایید.
-خانم ها در صورتی که از قرص های جلوگیری از بارداری همزمان با دوره ی درمانی سفالکسین استفاده می کنید، در صورت ابتلا به هر بیماری که همراه با اسهال و استفراغ که بیشتر از 24 ساعت طول بکشد باشد، لازم است از یک روش دیگر پیشگیری از بارداری(مانند کاندوم) جهت احتیاط همراه با قرص ضدبارداری استفاده نمایید.
-در صورت اقدام به هرگونه واكسيناسيون پزشك خود را از مصرف اين دارو مطلع نمایید
_با وجود اینکه درمان با این دارو عموما کوتاه مدت می باشد،در صورت مصرف طولانی مدت ، آزمایشات دوره ای جهت بررسی وضعیت کبدی و کلیوی که توسط پزشک تجویز می شود، لازم می باشد.


عوارض شایع سفالکسین
_اسهال خفیف در ابتدای درمان از عوارض شایع سفالکسین می باشد که خود به خود برطرف می شود .در صورت وقوع آن مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید اما در صورت ادامه دار شدن اسهال بیشتر از ۲۴ ساعت و شدید تر شدن یا حاوی خون بودن آن به پزشک خود مراجعه کنید.
_احساس تهوع،درد شکمی و سوء هاضمه ممکن است در مدت درمان با این دارو ایجاد شود ،برای بهبود آن مصرف غذاهای سبک و ساده و مصرف دارو پس از وعده ی غذایی می تواند کمک کننده باشد.
عوارض نادر اما مهم 
_در صورتی که علائم حساسیت دارویی از جمله ضایعات قرمز و خارش دار پوستی ،تنگی نفس،ورم صورت یا لبها مصرف دارو را قطع نموده و به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه کنید.
-این دارو می تواند عوارض نادر اما مهمی داشته باشد که علی رغم اینکه احتمال وقوع آنها کم می باشد اما پیگیری و توجه به آنها بسیار مهم می باشد.لذا در صورت داشتن علائم سرفه همراه با گلودرد ،خشکی و التهاب چشم وبروز لکه های قرمز پوستی فوراًبه پزشک خود یا مرکز درمانی مراجعه کنید.


نگهداری:
سوسپانسیون آماده شده ی دارو را حداکثر ۱۰تا۱۴روز در یخچال نگهداری نمایید.

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف سفالکسین

-عفونت پوست و بافت نرم (در موارد عفونت با استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی‌سیلین (محتمل یا تایید شده) مناسب نمی‌باشد)
-سلولیت (غیر چرکی)/اریسیپلاس، خفیف
-ایمپتیگو یا اریتم
-فارنژیت استرپتوکوکی گروه A (داروی جایگزین برای آلرژی خفیف و غیر آنافیلاکتیک به پنی سیلین)
-عفونت مجاری ادراری: باکتریوری بدون علامت در بارداری؛ سیستیت حاد بدون عارضه یا سیستیت حاد ساده (عفونت محدود به مثانه بدون علائم در مجاری فوقانی، پروستات یا عفونت سیستمیک)(عامل جایگزین)، تنها زمانی استفاده شود که داروهای خط اول قابل استفاده نباشند.
-عفونت مفصل مصنوعی (بدون برچسب)
-اندوکاردیت، پروفیلاکسی (پروسه‌های دندانی یا تهاجمی دستگاه تنفسی) (عامل جایگزین برای بیماران مبتلا به آلرژی غیر شدید به پنی سیلین بدون واسطه IgE) (بدون برچسب)
-سیستیت، پیشگیری از عفونت مکرر (در زنان غیرباردار مبتلا به سیستیت مزاحم و مکرر عود کننده علیرغم اقدامات پیشگیرانه غیر میکروبی)؛ پیشگیری مداوم؛ پروفیلاکسی پس از مقاربت (زنان مبتلا به سیستیت موقت که مربوط به مقاربت جنسی است،‌ ۲۵۰ میلی گرم به صورت تک دوز بلافاصله قبل یا بعد از رابطه جنسی)
-کاتتر (دیالیز صفاقی)، عفونت محل خروج یا تونل در اطفال(اطلاعات محدود)
-اندوکاردیت اطفال ، پیشگیری قبل از اقدامات تهاجمی دندان یا دستگاه تنفسی (عامل جایگزین برای آلرژی غیر آنافیلاکتیک به پنی سیلین)؛ توصیه شده برای بیماران در خطر بالای اندوکاردیت یا دارای پیامدهای نامطلوب
-عفونت استخوانی مفصلی با استافیلوکوک اورئوس و/یا پروتئوس میرابیلیس، حاد (مانند آرتریت سپتیک (باکتریایی)، استئومیلیت)
-عفونت گوش میانی اطفال، حاد (AOM)(برای درمان تجربی توصیه نمی‌شود)
-پنومونی، اکتسابی از جامعه در اطفال
-عفونت پوستی و بافت نرم اطفال (مناسب درمان تک دارویی در موارد محتمل یا قطعی استافیلوکوکوس مقاوم به متی‌سیلین نیست)


طیف اثر:در درجه اول در برابر باکتری های گرم مثبت به ویژه استافیلوکوکوس اورئوس (از جمله برخی از سویه های حساس به متی سیلین)، استرپتوکوک پنومونیه، استرپتوکوک پیوژنز و سایر گونه های استرپتوکوک؛ فعالیت محدود در برابر ارگانیسم های گرم منفی (از جمله اشریشیا کلی، کلبسیلا پنومونیه، پروتئوس میرابیلیس و هموفیلوس آنفولانزا )؛ به طور کلی در برابر گونه های انتروباکتر، سودوموناس و بیشتر بی هوازی ها بی اثر است.

سفالکسین یک آنتی بیوتیک با طیف اثر وسیع از سفالوسپورین های نسل یک می‌باشد که عموماً جهت درمان عفونت های باکتریایی مختلف از جمله عفونت های دستگاه تنفسی، عفونت های پوستی، عفونت گوش و عفونت های مجاری ادراری استفاده می شود. این دارو با ایجاد اختلال در سنتز دیواره سلولی باکتریایی عمل می کند و منجر به تخریب باکتری می شود. سفالکسین با نام‌های تجاری مختلف و به اشکال متنوع از جمله کپسول و قرص ۲۵۰ تا ۷۵۰ میلی‌گرمی و محلول خوراکی ۱۲۵ و ۲۵۰ میلی‌گرم در ۵ میلی‌لیتر و فرآورده‌های تزریقی جهت تزریق وریدی و عضلانی موجود است که معمولاً برای استفاده کوتاه مدت تجویز می شود.

مکانیسم اثر سفالکسین

سفالکسین سنتز دیواره سلولی باکتریایی را با اتصال به یک یا چند پروتئین متصل شونده به پنی سیلین (PBPs) مهار می نماید که به نوبه خود مرحله ترانس پپتیداسیون نهایی سنتز پپتیدوگلیکان در دیواره سلولی باکتری را مهار می کند و در نتیجه بیوسنتز دیواره سلولی مهار می شود. باکتری ها در نهایت به دلیل فعالیت مداوم آنزیم های اتولیتیک دیواره سلولی (اتولیزین ها و هیدرولازهای مورئین) لیز می شوند در حالی که مونتاژ دیواره سلولی متوقف می شود.

فارماکوکینتیک سفالکسین

متابولیسم: مختصر؛ CYP450: نامشخص
جذب: سریع(۹۰درصد)؛ در اطفال با تاخیر و تا ۵۰ درصد کاهش در نوزادان
اتصال به پروتئین: ۱۰تا۱۵ درصد
دفع: عمدتاً ادرار(بیش از ۹۰درصد بدون تغییر) در ۸ساعت
نیمه‌عمر حذف:نوزاد ۵ساعت؛ اطفال ۳تا ۱۲ ماهه ۲/۵ساعت؛ بزرگسال ۰/۵ تا ۱/۲ ساعت (در مشکلات کلیوی افزایش می‌یابد).
زمان رسیدن به پیک سرمی: حدود ۱ساعت

منع مصرف سفالکسین

-سابقه حساسیت به سفالکسین، سایر سفالوسپورین‌ها یا هریک از اجزای فرمولاسیون

موارد احتیاط:
-سوتغذیه
-درمان طولانی مدت
-بیماری کبدی
-بیماری کلیوی
-آلرژی به پنی سیلین
- سابقه اختلالات تشنجی

عوارض جانبی سفالکسین

عوارض شایع:
اسهال، حالت تهوع، استفراغ ، سوء هاضمه، گاستریت، درد شکمی

عوارض جدی:
واکنش‌های حساسیت مفرط، آنافیلاکسی، سندرم استیونز جانسون، نکرولیز اپیدرمال توکسیک، اریتم مولتی فرم، کم خونی همولیتیک، نفریت بینابینی، آگرانولوسیتوز، آنمی آپلاستیک، پان سیتوپنی، نوتروپنی، لکوپنی، ترومبوسیتوپنی، زردی کلستاتیک، اسهال مرتبط با C. difficile

تداخلات دارویی سفالکسین

مشخصات کلی تداخلات: 
- سوبسترای OAT1 
- سوبسترای OAT3 
- مهارکننده OCT2 
- تحت تاثیر تاخیر در تخلیه ی معده 
- تغییر در فلور نرمال دستگاه گوارش 
- تشدید اثرات ضد انعقادی 
- کاهش اثرات باکتریوسیدی وابسته به رشد باکتری 
- اتصال به کاتیون‌های چند ظرفیتی 
- اختلال در پاسخ ایمنی در برابر عوامل باکتریایی 

تداخلات رده X (پرهیز): 
ب.ث.ژ (داخل مثانه‌ای)، واکسن وبا 

کاهش اثرات داروها توسط سفالکسین: 
آمینوگلیکوزیدها، ب.ث.ژ (داخل مثانه‌ای)، واکسن ب.ث.ژ (ایمنی‌زا)، واکسن وبا، لاکتوباسیلوس و استریول، سدیم پیکوسولفات، واکسن حصبه 

کاهش اثرات سفالکسین توسط داروها: 
مولتی ویتامین/ مینرال (حاوی ویتامین‌های آ، دی، ای، کا، فولات و آهن)، مولتی ویتامین/ مینرال (حاوی ویتامین‌های آ، ای و بدون آهن)، سوکروفریک اکسی هیدروکسید، نمک‌های زینک 

افزایش اثرات داروها توسط سفالکسین: 
آمینوگلیکوزیدها، متفورمین، آنتاگونیست های ویتامین کا 

افزایش اثرات سفالکسین توسط داروها: 
پروبنسید 

تداخل با غذا: 
مصرف غذا پیک غلظت سرمی آنتی بیوتیک را کاهش داده و به تأخیر می‌اندازد اما بر میزان کل داروی جذب شده تأثیر ندارد. 
در صورت مصرف همراه با غذا ممکن است سطوح سرمی سفالکسین کاهش یابد. 
راهکار: بدون ملاحظات غذایی مصرف شود.

تداخل با تست‌های آزمایشگاهی:

مصرف سفالکسین می‌تواند منجر به جواب مثبت تست کومبز مستقیم، مثبت کاذب آزمایش گلوکز ادراری با استفاده از سولفات مس (محلول بندیکت، Clinitest®، محلول Fehling)، مثبت کاذب کراتینین سرم یا ادرار با واکنش Jaffé و مثبت کاذب پروتئین های ادراری و استروئیدها شود.

هشدار ها سفالکسین

-مواردی از عفونت های کلستریدیوئید دیفیسیل از جمله اسهال مرتبط با Clostridioides difficile و کولیت Clostridioides difficile با سفالکسین رخ داده است.این عارضه وابسته به دوز و مدت زمان درمان و مرتبط با قرار گرفتن در معرض تجمعی آنتی بیوتیک‌هاست و ممکن است در روز اول درمان با آنتی بیوتیک یا تا ۳ ماه پس از آنتی بیوتیک تراپی شروع شود.عوامل خطر این عارضه عبارتند از قرار گرفتن در معرض آنتی بیوتیک، بستری طولانی مدت، سن بالا، افراد با نقص ایمنی، وجود یک بیماری زمینه‌ای جدی، سابقه جراحی/تغییر در دستگاه گوارش، داروهای ضد زخم‌های گوارشی (مانند مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H2)، شیمی درمانی. آموزش‌های لازم در مورد جدی گرفتن اسهال مداوم و اعلام مصرف آنتی‌بیوتیک در چندماه اخیر در شرح حال، به بیمار داده‌شود.
-آنمی همولیتیک ایمنی در بیماران دریافت کننده سفالوسپورین، از جمله سفالکسین در موارد بسیار نادر رخ داده است. این عارضه غیر وابسته به دوز، ایمونولوژیک (یعنی آنتی بادی های وابسته به دارو را فعال می کند (عمدتا از نوع IgM) که منجر به کمپلکس های ایمنی می شود). با این حال، موارد غیر ایمنی نیز گزارش شده است. این‌عارضه ممکناست از چند دقیقه تا ۹ روز پس از اولین دوز سفالکسین رخ می دهد و عوامل خطر آن عبارت است از واکنش متقاطع با سایر سفالوسپورین ها.
-این دارو ممکن است موجب ایجاد پاسخ مثبت کاذب در آزمون کومبس یا قند ادرار شود.

توصیه های دارویی سفالکسین

-دوز معمول سفالکسین خوراکی ۲۵۰ میلی‌گرم تا ۱گرم هر ۶ساعت یا ۵۰۰ میلی‌گرم هر ۱۲ساعت می‌باشد.(حداکثر دوز روزانه:۴گرم)
-دوز معمول سفالکسین تزریقی ۲تا۸ گرم در روز در دوز‌های منقسم می‌باشد.
-عملکرد کلیوی بیمار در صورت نیاز ارزیابی شود. در موارد CrCl پایین‌تر از ۳۰ ممکن است نیاز به تنظیم مجدد دوز باشد.
-دوز رایج برای عفونت های حساس به سفالکسین در نوزادان، کودکان و نوجوانان در موارد عفونت خفیف تا متوسط ۲۵ تا ۵۰ میلی‌گرم خوراکی به ازای هر کیلوگرم در روز است که به صورت هر ۶ تا ۱۲ ساعت تجویز می‌شود ( حداکثر دوز روزانه: ۲۰۰۰ میلی گرم در روز) و در موارد عفونت شدید ۷۵تا۱۰۰ میلی‌گرم خوراکی به ازای هر کیلوگرم در روز است که هر ۶ تا ۸ ساعت تجویز می‌شود.(حداکثر دوز روزانه: ۴۰۰۰ میلی گرم در روز). دوز تزریقی در اطفال ۵۰تا ۱۰۰ میلی‌گرم به ازای هرکیلوگرم در روز می‌باشد که در دوز‌های منقسم تجویز می‌شود.
-در برخی موارد (مثلا عفونت استافیلوکوکوس اورئوس)، ممکن است فرکانس هر ۶ ساعت برای بهینه سازی دوز ترجیح داده شود. اما اگر از فرکانس هر ۸ ساعت استفاده می شود، معمولاً لازم است از دوزهای مجاز بالاتر در محدوده استفاده شود.
-در صورت تجویز وریدی سفالکسین، به صورت تزریق آهسته وریدی (بیش از ۵ دقیقه) یا انفوزیون وریدی (بیش از ۳۰ دقیقه) جهت کاهش خطر ترومبوفلبیت تجویز شود. در صورت بروز درد عروقی/ترومبوفلبیت، سرعت تزریق را کاهش دهید.
-سفالکسین خوراکی را بدون توجه به زمان صرف غذا می‌توان مصرف کرد. در صورت مشکلات گوارشی، همراه با غذا مصرف شود. مصرف این دارو در ساعت مشخصی از روز و منظم موجب می‌شود تغییرات کمتری در نوسان سطح سرمی ایجاد شود.
سوسپاسیون دارو قبل از مصرف به خوبی تکان داده‌شود. پس از تهیه در صورت نگهداری در یخچال تا ۱۴ روز پایدار خواهد بود . حتماً با پیمانه یا قاشق مدرج مصرف شود. (از مصرف با قاشق غذاخوری جهت پیشگیری از مصرف دوز نامناسب خودداری شود).
-ویال سفالکسین را جهت تزریق وریدی می‌توان در ۱۰۰میلی‌لیتر دکستروز۵درصد رقیق کرد. جهت تزریق عضلانی در ۲تا۵میلی‌لیترآب مقطر رقیق شود.
-محلول آماده شده جهت تزریق باید فوراً مصرف شود. با این حال، محلول های رقیق شده در دکستروز۵درصد یا نرمال سالین در غلظت های بیشتر از ۳۰ میلی گرم در میلی لیتر به مدت ۲۴ ساعت در دمای اتاق پایدار می مانند.
-سفالکسین ممکن است با افزایش INR به خصوص در بیمارانی که سوتغذیه دارند، تحت درمان طولانی مدت هستند، بیماری کبدی یا کلیوی دارند، همراه باشد.
-در بیماران با سابقه حساسیت به پنی سیلین، به ویژه واکنش های ناشی از IgE (مانند آنافیلاکسی، آنژیوادم، کهیر) با احتیاط مصرف شود.
-مصرف طولانی مدت این دارو می‌توان‌ منجر به عفونت قارچی یا باکتریایی (سوپراینفکشن) شود.
-در افراد سالمند، دوز بر اساس عملکرد کلیوی تنظیم شود.
-سفالکسین یکی از آنتی بیوتیک های توصیه شده برای استفاده قبل از زایمان طبیعی در بیمارانی است که در معرض خطر ابتلا به اندوکاردیت (بیماران مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی، دریچه های مصنوعی، اندوکاردیت عفونی قبلی یا پیوند قلب) هستند. در این موارد سفالکسین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از زایمان طبیعی (با دوز مشابه بیماران غیرباردار برای پیشگیری از اندوکاردیت) تجویز می شود.همچنین سفالوسپورین ها جایگزینی برای پیشگیری از استرپتوکوک گروه B در بیماران حامله ای که به پنی سیلین حساسیت دارند و در معرض خطر کم آنافیلاکسی هستند.
-سفالکسین می‌تواند برای پیشگیری پس از سزارین در زنان چاق به عنوان بخشی از یک درمان ترکیبی در بیمارانی که ممکن است پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی توصیه شده دریافت نکرده باشند، در نظر گرفته شود.
-عفونت های دستگاه ادراری درمان نشده در دوران بارداری با افزایش خطر ابتلا به پیلونفریت، وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس همراه است. استفاده از سفالکسین همچنین می‌تواند جهت درمان باکتری اوری بدون علامت در دوران بارداری در نظر گرفته شود.
-سفالکسین در شیرمادر ترشح می‌شود.بروز اسهال در شیرخواران گزارش شده است. به طور کلی، آنتی بیوتیک هایی که در شیر مادر وجود دارند ممکن است باعث اصلاح فلور روده غیر مرتبط با دوز شوند. پایش نوزادان از نظر اختلالات گوارشی توصیه می‌شود. در صورت نیاز به درمان با آنتی بیوتیک، سفالکسین می‌تواند برای درمان ماستیت در بیماران شیردهی که به داروهای ارجح‌تر حساسیت دارند، استفاده شود. طبق توصیه کارخانه سازنده، تصمیم به شیردهی در طول درمان باید با توجه به خطر مواجهه نوزاد، فواید شیردهی برای نوزاد و مزایای درمان برای مادر گرفته شود.
-در صورت درمان طولانی مدت عملکرد کلیه، کبد و وضعیت خونی بیمار به صورت دوره ای پایش شود.
-در مدت دریافت اولین دوز، بیمار از نظر علائم آنافیلاکسی تحت نظر باشد.
-کراتین در شروع و CBC و وضعیت عملکرد کبدی در درمان طولانی مدت پایش شود.
- در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو، به محض به یاد آوردن دارو را باید مصرف کرد. اگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد، از مصرف نوبت فراموش شده باید خودداری شود و دوز مصرف بعدی نیز دو برابر نگردد.
-در صورت بروز اسهال شدید، قبل از مصرف هر گونه داروی ضد اسهال، باید با پزشک مشورت شود.

دارو های هم گروه سفالکسین

سفادروکسیل سفالوتین سفازولین
سفرادین
گروه B

قابل استفاده در بارداری: با مطالعات حیوانی شواهدی دال بر خطرناک بودن این دارو مشاهده نشده است. مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
00242
00241
00243
00246
00244
00245
15724
00240

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
کپسول سفالکسین کوثر 500 میلی گرم
کپسول فار-سفالکسین 250 میلی گرم
سوسپانسیون کفالکس 250 میلی گرم/5میلی لیتر
سوسپانسیون سفالکسین-اکسیر 250میلی گرم
کپسول سفالکسین-اکسیر 500 میلی گرم
کپسول سفال-اکس 500 میلی گرم
کپسول سفالکسین فارابی 500 میلی گرم
کپسول کفالکس 250 میلی گرم
سوسپانسیون سفال-ایکس 250میلی گرم/میلی لیتر
کپسول سفالکسین مهبان دارو 500 میلی گرم
کپسول کفالکس 500 میلی گرم
کپسول سفالکسین تهران شیمی 250 میلی گرم
سوسپانسیون پارس دارو 250میلی گرم/5 میلی لیتر
سوسپانسیون کفالکس 125 میلی گرم/5 میلی لیتر
سوسپانسیون سفالکسین پارس دارو 125میلی گرم/5میلی لیتر
کپسول سفالکسین-اکسیر 250 میلی گرم
کپسول سفالکسین لقمان 500 میلی گرم
سوسپانسیون فار-سفالکسین 125 میلی گرم/5 میلی لیتر
سوسپانسیون سفالکسین لقمان 125میلی گرم/5 میلی لیتر
کپسول سفالکسین لقمان 250 میلی گرم
سوسپانسیون فار-سفالکسین 250میلی گرم/5میلی لیتر
سوسپانسیون سفالکسین لقمان 250میلی گرم/5میلی لیتر
سوسپانسیون سفالکسین کوثر 125میلی گرم/ 5میلی لیتر 100 میلی لیتر
سوسپانسیون سفالکسین آفا شیمی 125 میلی گرم/5 میلی لیتر-آفالکس
سوسپانسیون سفال-ایکس 125 میلی گرم/5 میلی لیتر 100 میلی لیتر
کپسول سفالکسین آفا شیمی 250 میلی گرم-آفالکس
سوسپانسیون سفالکسین آفا شیمی 250 میلی گرم/5 میلی لیتر-آفالکس
سوسپانسیون سفالکسین کوثر 250 میلی گرم/5میلی لیتر 100 میلی لیتر
کپسول سفالکسین آفا شیمی 500 میلی گرم-آفالکس
سوسپانسیون سفالکسین تهران شیمی 125میلی گرم/5میلی لیتر
کپسول سفالکسین تهران شیمی 500 میلی گرم
سوسپانسیون سفالکسین تهران شیمی 250 میلی گرم/5 میلی لیتر
امیر کرمی (1402/5/19)

سلام آقای دکتر من دندونم یه تیکه ازش,پرید و دکتر گفته بود به اعصاب رسیده که داره درد میکنه ,,العان با خوردن آب خنک یا داغ بجوری تیر میشه و تازگیها لصحام چرک کرده ,,برام ۲ ورق آموکسیسیلین نوشته ,,,العانم قرصم تموم شده ولی سفالکسین ۵۰۰ دارم میشه از ساعت های بعدی اینو بخورم ,,گفته ۷ روز آموکسیسیلین بخور روز هشتم برم دندان پزشکی ,,,,میشه از ادامش سفالکسین۵۰۰ بخورم چون قرصم ۲ ورق بود کم آوردم,,,,

دکتر گل بشیر زاده نفیسه - داروساز، مؤسس / مسئول فنی داروخانه (1402/5/19)

درود بر شما . نیاز هست به دندان پزشک مراجعه کنید برای درمان

سیما شریفی (1401/12/5)

من یک کیست بزرگ در سرم داشتم که تحت عمل جراحی قرار گرفتم حدوداّ 10 تا بخیه خورده ، دکتر سفالکسین 500 هر 6 ساعت یک کپسول تجویز کرده . دو روز است که استفاده مزیکنم . زبانم متورم شده و سوزش دارد بطوری که غذا خوردن و صحبت کردن برایم خیلی مشکل شده . آیا دارو را قطع کنم ؟ لطفا راهنمایی بفرمایید

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1401/12/6)

دارو را قطع کنید. با نظر پزشک از آنتی بیوتیک جایگزین استفاده کنید.

مهسا رحماندوست (1400/5/21)

سلام. یه عمل سرپایی واسه پوست داشتم چهارتا بخیه زدن. سفالکسین ۵۰۰ بهم دادن هر ۶ ساعت بخورم ولی وقتی میخورم سرگیجه میگیرم و موقع نفس کشیدن نفسام صدای خس خس میگیره و احساس تنگی نفس بهم دست میده ولی بعد از سه ساعت این علامتام کم و قطع میشه مصرف دارو رو ادامه بدم؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1400/5/22)

خیر. دارو را قطع کنید و برای دریافت داروی جایگزین به پزشک مراجعه کنید

سمیر نیک خواه (1400/5/7)

با سلام و ،وقت بخیر ،من کبد چرب دارم و پشت گردنم و سینه ام کلی آکنه در آمده و عفونت داره حساسیت هم دارم مدتی از این کبسول استفاده میکنم ،آیا کبسول سفالکسین برای درمان علائم کبد چرب ذکر شده مفیده؟؟

نازی (1400/3/3)

سلام من پنج روزه عمل بینی انجام دادم و سفالکسین مصرف میکنم اما بهم حالت گیجی و ضعف و حالت تهوع میده جوری که تموم بدنم سست میشه وقتی چشامو میبندم حس میکنم الانه که بیهوش بشم و معدمم درد میگیره. مصرف قرص رو قطع کنم یاادامه بدم؟

دهقان (1400/2/14)

سلام 5روز قبل به علت درد شدید زیر پنجه های پا که 2سال است دارم با اِم آر آی از کمر پیش پزشک رفتم و ایشان 2تا آمپول کورتون روی انگشت های پای من تزریق کردند. اما حالا نمیتوانم حتی یک قدم پنجه پارا روی زمین بگذارم و روی شصت پا راه میروم. راهنمایی کنید چطور میشود بهتر میشوم؟؛چون دکتر گفته فقط عفونت کرده و سفالکسین تجویز کرده آیا فایده دارد؟ ضمناً جواب اِم آر آی دیکس خفیف مهره های 3و4بود.

ابتین ابتین نژاد (1400/2/5)

سلام ۲ سال هست در انگشت پا پارونیشیای مزمن دارم فلوکونازول + سفالکسین + کلیندامایسین+ تربینافین هم بارها خوردم ولی درسن نشده چاره چیه ؟

لاجوردی (1400/2/1)

سلام سفالسین۵۰۰برای درمان عفونت کرونااثری دارد؟

نیکبخت (1400/1/24)

سلام وقت بخیر من به دندان درد شدیدی دچار شدم که فکر میکنم عفونتش به گوش و ته حلقم رسیده میتونم سفالکسین استفاده کنم برای عفونتش ؟؟؟البته تست بارداریم مثبت شده مشکلی نداره؟؟؟

فاطمه (1400/1/20)

سلام من هفته ۳۷ بارداری هستم و‌گلودرد شدید گرفتم مشکلی نداره سفالکسین استفاده کنم؟ گهگاهی قرص پنتوپرازول هم میخورم. اگر اشکالی نداره هر چند ساعت یکبار بخورم؟

نازنین کاویانی (1400/1/19)

عفونت ادراری چه دارویی استفاده بکنم ایا سفالکسین خوب است

صادق معدلی (1400/1/3)

سلام بنده عمل فتق اینگوینال سمت چپ انجام دادم یه هفته ای هست هر 6ساعت سفالکسین500استفاده میکنم سوالم اینه که تا کی باید مصرف کنم اون تور مخصوص فتق آیا عفونت می‌کنه نفخ هم دارم اثر بیهوشیه یادارو

مجتبی اینانلو (1399/12/19)

با سلام من چند روز پیش یک خا داشتم رو صورتم اونو برداشتم دکتر سفالکسین دادن هر ٦ساعت بهورم دو روز قبلشم دو عدد پنیسیلین ١٢٠٠به خاطر شرما خوردگی زدم الان شکم دارد و اسهال خفیف دارم ممکن از داروها و قرص باشه الان اسهال کم شده ولی درد شکمی و هستش؟

شمس الحق عظیمی (1399/12/18)

سلام به عرض معذرت خوبین یه سوال داشتم میشه زاهنمایی کنید کنار وجودم یک دانه زیر پوست بر آمده کار کنم درد میکنه دکتر رفتم چیزی نداد گفت شاید خودش گم شو حالا من سفالکسین استفاده کنم تاثیر داره

حامد رستمی (1399/12/15)

سلام من قرار بود سفلاکسین رو ساعت ۱۲ شب مصرف کنم اشتباهی ساعت هشت ونیم مصرف کردم یعنی بازه شش ساعت بهم ریخت حالا باید ۱۲ هم مصرف کنم ؟یا ساعت دو نیم نصف شب مصرف کنم یا ساعت ۶ صبح ؟ممنون راهنماییم کنید

Ali (1399/12/10)

سلام نافم عفونت کرده آیا برای عفونت ناف در بزرگسالان کپسولِ سفالکسین ، مشکل را برطرف میکند؟؟

کتایون صفری (1399/12/7)

سلام من برای زخم دستم سفالکسین ۵۰۰ استفاده میکنم البته دکتر تجویز کردن ولی موقعه نسخه نوشتن سیستم قطع شدگفتن سفالکسین ۵۰۰ بخور هر ۶ ساعت نگفتن چند بسته بخورم حالا بعد ۷ روز نمیدونم مصرفش رو قطع کنم یا نه

عطیه قاسمی (1399/12/4)

سلام من ۲۵ روز پیش عمل جراحی رینوپلاستی داشتم و دکتر برام سفالیکسین تجویز کردن آیا دست و پا سرد شدن و سردرد و بی اشتهایی و حالت تهوع و استفراغ ، خستگی بدن درد میتونه از عوارض این قرص باشه

مریم (1399/11/30)

سلام دندان سمت چپ من آبسه کرده شیرهم میدم به کودکم سفالکسین بخورم مشکلی پیش نمیاد برادندان خوبه

ناصر محمدی (1399/11/23)

سلام من ضایعه نخاعی گردنی هستم به خاطر کیست آرنج دو بار جراحی کردم ولی بازم عفونت داره قبلا سیپرو مصرف میکردم روزانه ۱ عدد تاثیر نداشت یک هفته ای هست که دارم سفالکسیم مصرف میکنم این هم تاثیری ندارد ممنون میشم راهنمایی کنید.

مرتض (1399/11/20)

سلام چندوقتی خانمم گوشش هرازگاهی یه دفعه تیرمیکشه ودرد میکنه وگوشش هم صداهاروخوب نمیشنوه احتمالش هست عفونت گوش داشته باشه اگه عفونت باشه سفالکسین ۵۰۰خوبه بخوره چندوقت بخوره

امامی (1399/11/16)

سلام خسته نباشید .من امروز جراحی سرپایی تزریق چربی داشتم .از ران پا برداشتن و به صورت تزریق کردن .بهم سفالکسین ۳ ورق ،سیپروفلوکساسین ۲ ورق و دو تا امپول سفازولین دادن .واقعا نیازه این همهههه انتی بیوتیک؟دگزا هم زدند و پردنیزولون هم دادند .من تا جای ممکن اصلا دارو بخصوص انتی بیوتیک مصرف نمیکنم .میشه حداقل سیپرو فلوکساسین رو نخورم ؟بنظرم دکتر زیادی احتیاط کردن !!!

علی بشیری (1399/11/9)

سلام من سینازیت دارم ایاسفالکسین اثر دارد اگر دار طریقه مصرف لطفا

رها راد (1399/11/4)

سلام من ماستیت سینه دارم دکتر بهم سفالکسین داده آیا اولین انتخاب وبهترین آنتی بیوتیک همینه؟

فریدون (1399/11/2)

سلام،من هپاتیت سی گرفتم و دکتر گفت هپاتیت شما لب مرزه، ۲۴ ساعت قبل از انجام آزمایش خون من سفالکسین مصرف کرده بودم به نظر شما علتش همین دارو نیست؟

رویا رضایی (1399/11/1)

سلام با مراجعه به پزشک و انجام سونوگرافی متوجه عفونت شدم دکتر سفالکسین ۵۰۰ تجویز کردن دو عدد استفاده کردم قفسه ی سینم درد گرفته و احساس بیحالی دارم و انگار ضربانم کند میزنه ممکنه از این دارو باشه؟

قاسمی (1399/11/1)

سلام،برای درمان کورک تناسلی به جز سفالکسین چه دارویی تجویز میکنید؟

شادی (1399/10/28)

سلام وقتتون بخیر.برای درمان آکنه دکتر برام سفالکسین تجویز کرد ولی دچار خارش و سوزش واژن شدم.مصرف سفالکسین رو قطع کنم؟

مژگان علمداری (1399/10/10)

سلام من یه هفته است جراحی بینی کردم و قرص سفالکسین ۵۰۰ هر ۶ ساعت مصرف کردم دو سه روزه احساس ضعف شدید دارم به نظرتون علتش چیه در ضمن من سابقه سنگ کلیه هم دارم هر چی میخورم بازم ضعف دارم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1399/10/10)

مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک باعث از بین رفتن باکتری های مفید روده می شود و باعث کمبود ویتامین می شود. مولتی ویتامین مصرف کنید.

سیامک (1399/9/27)

سلام، مصرف سفالکسین برای عفونت دندان موثّر هست یا نه؛ و اگر هست با چه دوزی مصرف شود...؟! ممنون.

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/9/27)

سلام، خیر. آنتی بیوتیک بدون تشخیص پزشک مصرف نکنید.

امیر (1399/9/19)

سلام من عمل آپاندیس انجام دادم دکتر بهم سفکسیم داده الان بعد از بیست روز دوباره جراحی پا انجام دادم دکتر بهم سفالکسین 500 داده سفالکسین استفاده کنم یا سفکسیم که برا عفونت هردو عمل خوب باشه ا؟ آیا باید بخیه رو شست شو دهم

سجاد (1399/8/2)

سلام بنده پیش متخصص پوست رفتم برام ۳ برگ سفالکسین نوشت ولی من دقیقا قبل مصرف سفالکسین یک دوره قرص کوآموکسی کولاو خوردم به بهمراه ۶ عدد آزیترومایسن برا سینوزیت خوردم الان یک برگ از سفالکسین رو خوردم دو روزه معده دل درد خودم احساس میکنم معدمه بعدش رنگ مدفوع مشکیه ممکنه عوارض این قرص ها باشه ممنون میشم راهنمایی کنید.

دریا (1399/7/21)

من کلیه چپم درد میکنه و کمر و دست و پام قسمت چپم درد میکنه ایااین بخاطر سنگ کلیه یا عفونت کلیه هست؟

حجت فرزانه (1399/7/16)

سلام من امروز عدم اعتیاد رفتم جوابش مشکوک بود سی دوساعت قبل اش قرص سفالکسن ۵۰۰خورده بودم یعنی در عدم اعتیاد مثبت هست

دکتر سمانه شبان - داروساز (1399/7/16)

سلام، خیر اثری بر تست اعتیاد نداره.

حنا صالحی (1399/7/4)

با سلام دکتر برای برای درمان جوشهای روی باسن کبسول سفالکسین ۵۰۰ تجویز کرده ۲۰ عدد ،میخواستم بدونم این دارو به تنهایی موثره؟ یا آنتی بیوتیکهای دیگه ای هم لازمه؟

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/7/4)

سلام، خیر نیازی به داروی دیگر نیست. مطابق تشخیص و تجویز پزشک عمل نمایید.

مرضیه نجاری (1399/7/2)

سلام من غدد لنفاوی ورم کرده و دکتر سفالکسین 500 تجویز کرده تو این مدت دست و پاهام مور مور میشه و سر گیجه دارم علائم دارو هس میشه بجاش آموکسی سیلین مصرف کنم

اسماعیلی (1399/6/8)

سلام من کولیت اولسراتیو دارم و مزالازین مصرف میکنم به آمپول سفازولین حساسیت ندارم برای درمان عفونت زنان ترشح همراه بادرد زیر شکم دارم آیا میتونم سفالکسین مصرف کنم هر آنتی بیوتیکی نمیتونم مصرف کنم گوارشم مشکل پیدا می‌کنه

مرادی (1399/5/1)

سلام وقت بخیر برای خانم بارداری که عفونت داره مشکلی پیش نمیاد کپسول سفالکسین استفاده کنه ممنون میشم راهنمایی کنید

فاطمه محمدی (1399/5/1)

با سلام و احترام ببخشید خاله 70 ساله دارم MS داره، چند بار تا حالا عفونت ادراری گرفته بردن بیمارستان بهش آنتی بیوتیک زدن، الان از ترس کرونا بچه هاش نمیبرنش، و نمیدونیم چه آنتی بیوتیکی بوده. الانم نمیتونه خیلی حرف بزنه، بنظرتون سفکسیم یا سفالکسین میشه بهشون بدن؟ و اگه نتونه قرص درسته بخوره میشه تو آب حل کرد بهش داد؟ متاسفانه پوشک میبندند و آزمایش ادرار نمیشه ازشون گرفت... چه کار باید کرد؟ اگر نتونه آزمایش بده و مجبور بشه همین طوری یه دوره انتی بیوتیک مصرف کنه، سفکسیم بهتره یا سفالکسین؟ شرمنده چون حالش خیلی بده مزاحم میشم

فاطمه رضایی (1399/4/9)

سلام یکی دو روزی هست که سوزش ادرار و تکرر فوری ادرار دارم و بعضی مواقع به شدت سوزش دارم آیا عفونت ادراری هست؟و اینکه سفالکسین برای درمان موثره؟؟

آوا (1399/3/26)

عذر میخوام دیروز منو مادرم دوتا عمل سرپایی مربوط ب پوست انجام دادیم دکتر دو ورقه از این کپسولای سفالکسین رو تجویز کردن..به نظرتون این دوز کافیه ..یعنی هر کدوممون یه ورقشو باید مصرف کنیم؟این عملا هر کدوم سه تا بخیه خوردن که گفتن ۸ روز بعد برای کشبدن بخیه ها بهشون مراجعه کنیم؟ گفتم شاید یادشون رفته باشه..اخه هر کدوم یه ورق ب نظر میاد دوز کمی باشه...و ی سوال دیگه اگه جواب بدین لطف کردین ب ما..شستشوی این بخیه های پوستی روزانه چن بار باشه بهتره..؟

زهرا باقری (1399/3/25)

سلام من تازه سزارین شدم .دکترم سفالکسین 500 هر 6 ساعت تجویز کرد ولی،من ندانسته هر 12 ساعت مصرف کردم.عوارض چیه و چه باید کرد؟؟؟

لیلا فتوحی (1399/3/22)

من با آنکه مشکلسنگ کلیه دارم البته دکترم گفتن چون جا باز کرده در کلیه خودش آرام برطرف می‌شود ولی بعد از دو آن یایسگی که تقریبا نزدیک ده یا دوزداه سال است به تازگی گاهی رنگ ادرارم خیلی قهوه‌ای تیره است وبادرد همراه با این وضع کرونا هم میترسم دکتر بروم آیا میتوانم از سفالکسین استفاده کنم یا پهممنون از راهنمایشما

فخری (1399/3/19)

سلام من جراحی داشتم دکتر سفالکسین داده هر شش ساعت زبونم میسوزه وقرمزشده ایا داروی دیگری به جای این میتونم بخورم

زعفرانی (1399/3/11)

سلام من آپاندیس علم کردم دکتر آمپول جینتاماکسین هر 12ساعت نوشته وقرص سفالکسین هر شش ساعت نوشته می خوام سفالکسین مصرف کنم می ترسم از عوارض جینتماکسین لطفا راهنمایی کنید ممنون

علی (1399/3/4)

سلام من هم دچار عفونت گوش هستم ، همچنین بخاطر جابجایی سنگ کلیه ، دچار سوزش شدید مجاری ادراری همراه با مقدار کمی خون در ادرار شده ام ، آیا مصرف روزانه ۳ عدد سفالکسین ۵۰۰ به مدت ۷ تا ۱۰ روز ،برایم مناسب است.

سلیمان.... (1399/3/2)

برای ابسه پوستی چه انتی بیوتیکی مصرف کنیم..خواهشن

دکتر ژیلا سادات صدری - رزیدنت اعصاب و روان (1399/3/2)

سلام حتما به پزشک مراجعه کنید ممکن است نیاز به تخلیه داشته باشد

سجاد (1399/2/30)

مصرف ازیترومایسین 250 باسفالکسین 500 مضر میست باهم برای التهاب پروستات یعنی هردوش باهم تداخلی نداره که باهم مصرف بشه

براتی (1399/2/25)

سلام من دیروزدندونم دردمیکردوازدیشب کپسول سفالکسین مصرف میکنم هرهشت ساعت امروزصبح ک بیدارشدم دیدم صورتم کمی ورم کرده البته نوزادبیست روزه هم دارم ک شیرخودم روبهش میدم میخاسم ببینم مشکلی بامصرف این کپسول برای نوزادم بوجودنمیادچون دکترم هم بعداززایمان طبیعی برام همین کپسول روتجویزکرده بودن

رویا ساکی (1399/2/20)

سلام من بخاطر زخم دستم سفالکسین ۵۰۰ هر ۶ ساعت تا ۴ روز خوردم از روز چهارم به بعد دچار اسهال شدم و هردوپام از زانو گز گز میکنن و کرخت شدن( بدون داشتن همچین سابقه ای )... ممکنه عارضه دارو باشه؟

رحیم علیپور (1399/2/20)

سلام من از هر ۸ساعت خوردم تاثیر میکنه.

مرضیه میرزایی (1399/2/18)

سلام وقت بخیرمن وپسرم بخاطردندوندردسفالکسین مصرف میکنیم ک دهان هردومون آفت زده قرمزشده ته حلقم زخم وقرمزی داره لب پسرم ورم داره وآفت زده الان آنتی هیستامین مصرف کنم خوب میشه وسفالکسین روقطع کنم؟

دکتر مریم بکتاش - متخصص کودکان و نوزادان (1399/2/19)

سلام.احتنالا هر دونفر دچار نوعی عفونت ویروسی دهان شده اید اصلا انتی بیوتیک لازم نیست.میتونین دیفن هیدرامین غرغره کنین و غذاهای خنک و نرم استفاده کنین تا دوره بیماریتون طی بشه

سعید (1399/2/18)

سلام من سفالکسین و سیتریزین مصرف میکنم به خاطر جای نیش حشره روی دستم برای بچه دار شدن اقدام کردیم مصرف این داروها ضرری ندارد

دکتر زهرا امامی - متخصص طب اورژانس (1399/2/18)

سلام، سفالکسین منعی نداره اما سیتریزین رو برای احتیاط بیشتر استفاده نکنید بهتره

محمد عبادی (1399/2/9)

سلام من بعد از ۴ روز مصرف سفالکسین بدنم پر از جوش های قرمز و لکه های خارش دار شده الان باید چکار کنم ؟؟؟

دکتر آرش علیجان زاده - دکتری عمومی داروسازی (1399/2/9)

باسلام. راش پوستی از عوارض این دارو هست. برای برطرف شدم اون میتونید از آنتی هیستامین استفاده بکنید. همچنین علائم رو با پزشک تون در میون بذارید که در صورت امکان دارو تون رو عوض کنن.

پارلا راد (1399/2/2)

سلام...دختر من دچار عفونت کورک همراه با چرک شده..در صورت استفاده از این قرص،آیا عفونت او بهتر میشه و بهبود پیدا میکنه؟

علی زارعی (1399/2/1)

اینجانب وزوز گوش دارم آیا آنتی بیوتیکها وزوز را تشدید میکنند

مهرداد سعیدی (1399/2/1)

سلام. آیا سفالکسین برای پیشگیری از رشد آبسه مقعدی مفید است و چند ساعت یکبار بای مصرف شود؟

اقا 40ساله (1399/1/25)

سلام 40روزاست که پیوندکلیه شده ام ولی متاسفانه از جای عملم ترسح زرد رنگ بد بو خارج شده باتوجه به شیوع ویروس کرونا وتعطیلی بایکی از دکتر های جراح که مراجعه کردم کپسول سفالکسین 500برام نسخه کردن وتاالان یک دونه خوردم ایا مصرف این کپسول براپیوند کیله شده مشکلی بوجود نمیاد ممنونم جوابم بدید

محمد (1399/1/24)

سلام من سنگ کلیه دارم و درحال دفع اون هستم برای جلوگیری از عفونت های احتمالی ناشی از دفع سنگ سفالکسین مصرف کنم یا آنتی بیوتیک دیگر با چه دزی؟

دکتر اسماء جوادی پور - رزیدنت رادیولوژی (1399/1/24)

سلام اصلا نیاز به مصرف هیچ آنتی بیوتیکی نیست

حدیث امینی (1399/1/21)

مادرم بدلیل جراحی شکستگی لگن سفالکسین مصرف میکنه اما بعد ۵ روز حالت تهوع و سرگیجه و درد شکمی و درد روده بزرگ و احساس اسهال داره .دارو باید قطع بشه؟

فرهاد مرویانخو (1399/1/9)

با مصرف سافالکسین سر گیجه وبیحالی بهم دست میده وقفسه سینم فشار میارهالبته گفته های خانم است 61 ساله

دکتر مهدی قمی - پزشک عمومی (1399/1/9)

سلام خانم محترم شما به سفالکسین حساسیت دارید دارو را قطع کنید ومشکلتان را می‌فرمودید تا داروی دیگری براتون تجویز میشد

چنانچه در خصوص "سفالکسین" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان فاراموکس شیاف ایبوپروفن مصرف درست آنتی بیوتیک شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info