آمینوسالیسیلیک اسید

داروهای ضد باکتری

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف آمینوسالیسیلیک اسید

-توبرکلوزیس(موارد مقاوم به داروها-آلترناتیو)
طیف اثر:مایکوباکتریوم توبرکلوزیس

آمینوسالیسیلیک اسید یک عامل آنتی‌توبرکولار(ضدسل) می‌باشد که در موارد توبرکلوزیس مقاوم به سایر داروها به عنوان داروی جایگزین تجویز می‌شود.

از آنجا که این دارو باید به عنوان بخشی از یک رژیم ترکیبی مناسب تجویز شود، مشاوره تخصصی جهت یک رژیم مطلوب و طول مدت درمان مناسب، ضروری است.

آمینوسالیسیلیک اسید با نام‌های تجاری متعددی در دنیا تولید می‌شود و به صورت پاکت حاوی گرانول های خوراکی آهسته رهش در دوز ۴گرم (در برخی کشورها ۲/۶۴گرم)عرضه می‌شود.

مکانیسم اثر آمینوسالیسیلیک اسید

این دارو شبیه پارا آمینو بنزوئیک اسید( PABA ) است و دارای باکتریواستاتیک می باشد. به نظر می رسد این دارو به طور رقابتی ساخت اسید فولیک را متوقف می سازد.

فارماکوکینتیک آمینوسالیسیلیک اسید

این دارو به خوبی از مجرای گوارش جذب می شود و به آسانی در مایعات بدن انتشار می یابد. متابولیسم این دارو کبدی است ونیمه عمر آن 45-60 دقیقه می باشد که در صورت عیب کار کلیه ممکن است تا 23 ساعت افزایش یابد . اوج غلظت سرمی دارو یک الی 2 ساعت پس از مصرف به دست می آ ید . دفع این دارو عمدتاً کلیوی است .

منع مصرف آمینوسالیسیلیک اسید

سدیم آمینوسالیسیلات در موارد زیر با احتیاط فراوان مصرف می شود : نارسایی احتقانی قلب، عیب کار کلیه، عیب کار کبد، زخم معده وکمبود G6PD.

عوارض جانبی آمینوسالیسیلیک اسید

لرز، تب، گلو درد، بثورات جلدی، خستگی یا ضعف غیر عادی، خارش، درد در ناحیه کمر، درد یا سوزش هنگام دفع ادرار، اسهال ودرد معده از عوارض شایع این دارو هستند.

تداخلات دارویی آمینوسالیسیلیک اسید

مصرف همزمان این دارو با سایر سالیسیلات ها ( به ویژه PABA ) توصیه نمی شود. این دارو ممکن است جذب ریفامپین و ویتامین B12 را مختل کند.

توصیه های دارویی آمینوسالیسیلیک اسید

-برای کاهش عوارض گوارشی، می توان این دارورا با غذا مصرف نمود.
-توصیه می شود بین مصرف این دارو و ریفامپین حداقل 6 ساعت فاصله باشد.
-در طول درمان با این دارو مصرف ویتامین B12 توصیه می شود.

دارو های هم گروه آمینوسالیسیلیک اسید

ایزونیازید-پی ار کاپرئومایسین سولفات سیکلوسرین
اتامبوتول اتیونامید ایزونیازید
پیرازینامید ریفابوتین ریفامپین
ریفاپنتین ریفامپین+ایزونیازید+اتامبوتول ریفامپین+ایزونیازید+پیرازینامید+اتامبوتول
ریفامپین+ایزونیازید+پیرازینامید ایزونیازید+ریفامپین
گروه C

در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
16952
01674

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

چنانچه در خصوص "آمینوسالیسیلیک اسید" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان فاراموکس شیاف ایبوپروفن مصرف درست آنتی بیوتیک شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info