کلومیپرامین چیست؟
کلومیپرامین دارويي از دسته ی ضد افسردگی های سه حلقه ای می باشد و معمولاً برای درمان افسردگی تجویز می شود. این دارو همچنین در درمان حملات ترس یا فوبیا و وسواس هم استفاده دارد .
علت اصلی بروز افسردگی ناشناخته است اما هدف از درمان دارویی همراه با مشاوره درمانی برطرف کردن علائم افسردگی نظیر کج خلقی، بی حالی، نداشتن انگیزه، افکار خطرناک، اختلالات خواب و کاهش اشتها و...جهت بازگرداندن فعالیت و عملکرد روزانه ی فرد به سطح طبیعی می باشد.
فوبیا یک ترس قوی و غیر معمول از یک اتفاق، موضوع یا شیء خاص است که منجر به اجتناب بیمار از مواجه شدن با آن موضوع می شود.
کلومیپرامین همچنین می تواند به کنترل عضلات در بیماری خواب -نارکولپسی- نیز کمک کند. (در مبتلایان به بیماری خواب، ممکن است بطور ناگهانی اختلال در کنترل عضلات بدن صورت گیرد که منجر به پرت کردن یا رها کردن اجسام می شود.) داروهایی مانند کلومیپرامین می توانند در برطرف نمودن علائم این بیماری ها تاثیرگذار باشند.
کلومیپرامین در بدن چگونه عمل می کند؟
این دارو در بدن با افزایش سطح ناقل های شیمیایی موجود در مغز که نقش پیام رسانی عصبی بین سلول های اعصاب رابر عهده دارند، علائم افسردگی رابرطرف می نماید.
پيش از شروع مصرف کلومیپرامین
- در صورت بارداري يا اقدام به بارداري یا شیرده بودن به پزشك خود اطلاع دهيد.
-در صورت سابقه ی بیماری هایی نظیر تیروئید پر کار، مشکلات کبدی، صرع، دیابت، یبوست های مزمن، مشكل در دفع ادرار، بيماري هاي قلبی عروقی، چشمی و یا سایر بیماری ها به پزشک خود اطلاع دهید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود (خصوصا سایر داروهایی که تاکنون و در یک ماه اخیر برای درمان افسردگی و خواب استفاده نموده اید) در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
نحوه ی مصرف کلومیپرامین
-اگر کلومیپرامین به صورت یک نوبت در روز تجویز شود بهترین زمان مصرف آن شب ها پیش از خواب می باشد چون تا حدودی خواب آور است. اما برخی پزشکان ترجیح می دهند دارو را در مقدار کمتر اما در دو تا سه نوبت در روز برای درمان افسردگی تجویز کنند لذا حتماً دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف نمایید.
-ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن، مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
-این دارو با غذا تداخلی ندارد و میتوانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید.
-در صورت فراموش كردن مصرف يك نوبت دارو بلافاصله پس از يادآوري آن را مصرف كنيد مگر آنكه زمان ياد آوری به نوبت مصرف بعدی دارو نزديك باشد در اين شرايط نوبت فراموش شده را مصرف نكنيد و نوبت بعدي را در زمان خودش مصرف كنيد اما به هيچ وجه مقدار مصرف دارو را دوبرابر نكنيد.
توصيه های داروی کلومیپرامین
-از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد، مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد. اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود، با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال کنید .
-قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک، می تواند عوارض نامناسبی برای بیمار در برداشته باشد که اصطلاحا به آن سندرم محرومیت دارو می گویند و عوارضی همچون سردرد، تهوع، ضعف، حملات ترس و بی حالی در بر دارد.
-به دلیل این که مسمومیت با ضد افسردگی های سه حلقه ای بسیار خطرناک می باشد دارو را به همان مقدار تجویز شده مصرف کنید و دور از دسترس اطفال نگهداری کنید. در صورت مصرف بیش از حد یا ناخواسته ی دارو حتما با مرکز کنترل مسمومیت تماس بگیرید.
-مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.
-در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند. بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .
-در مدت درمان با اين دارو ممكن است حساسیت پوست و بدن شما به نور آفتاب بیشترشود لذا تا جای ممکن در معرض تابش مستقیم خورشید قرار نگیرید و از فرآورده های ضدآفتاب و عینک آفتابی حتماً استفاده نمایید.
-در صورتی که مبتلا به دیابت هستید، مصرف این دارو ممکن است باعث افزایش قندخون شما شود لذا قندخون خودرا به صورت منظم چک کنید و با پزشک خود درمورد آن صحبت کنید.
-در صورت شروع هرگونه درمان یا قصد عمل جراحی، درمانگر خود را از مصرف این دارو مطلع نمایید.
-پیش از دریافت هر گونه دارو از داروخانه - مانند داروهای ضد درد،ضد سرماخوردگی و ضد حساسیت- دکتر داروساز را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.
عوارض شایع کلومیپرامین
-در مدت درمان با این دارو ممکن است خشکی دهان را تجربه کنید که برای برطرف نمودن آن می توانید از آدامس یا آبنبات های بدون شکر استفاده نمایید.
-یبوست و سوهاضمه، اسهال یا تهوع نیز از عوارض شایع این دارو می باشند که با یک رژیم غذایی حاوی وعده های غذا سبک و ساده و حاوی فیبر مناسب در صورت یبوست و با محدود کردن غذا های چرب و پر ادویه و مصرف به اندازه آب در شبانه روز می توانید این علائم را کاهش دهید.
-خواب آلودگی، خستگی، سرگیجه و مشکلات بینایی مانند تاری دید از عوارض این دارو می باشد لذا تا زمانی که اثر دارو از بین نرفته از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط بیشتری دارند خودداری نمایید.
-اگر برای اولین بار از این دارو استفاده می کنید ممکن است با تغییروضعیت سریع از حالت نشسته به ایستاده سرگیجه مختصری ایجاد شود که به مرور برطرف می شود. این حالت طبیعی است. هنگام برخواستن ، به ارامی بلند شويد.
-سردرد مي تواند يكي از عوارض اين دارو مي باشد در صورت ابتلا به آن، آب و مايعات به مقدار كافي مصرف كنيد و با داروساز خود جهت انتخاب داروي ضد درد مناسب شرايطتان مشورت نماييد. اما در صورتي كه سردرد شما طولاني و شديد شد حتما به پزشك خود مراجعه كنيد.
-در صورت بروز علایمی همچون اضطراب و پریشانی، اختلال در خواب، مشکل در دفع ادرار، احساس گزگز انگشتان، تغییر غیر عادی در اشتها یا وزن، تغییر طعم ها در دهان، زنگ زدن گوش، لکه های قرمز پوستی خارش دار، ریزش مو یا تعریق شدید و ضربان قلب نامنظم حتماً به پزشک خود مراجعه کنید.
-اين دارو مي تواند در نتايج تست هاي آزمايشگاهي و نوار قلبي تغييراتي ايجاد كند لذا پيش از انجام اين آزمايشات پزشك خود را از مصرف اين دارو مطلع نماييد.
سوال و جواب در خصوص کلومیپرامین:
سوال۱: کلومیپرامین خارجی بهتر است یا کلومیپرامین ایرانی؟ آیا کلومیپرامین خارجی در ایران پیدا می شود؟
جواب۱: قرص های کلومیپرامین ایرانی کیفیت خوب و قابل قبولی دارند و معمولا نیازی به استفاده از نوع خارجی وجود ندارد. با این حال کلومیپرامین خارجی با نام تجاری آنافرانیل بصورت تک نسخه ای توسط بعضی از شرکت های فوریتی وارد می شود.
توصیه می شود که از مصرف کلومیپرمین خارجی که فاقد لیبل و برچسب اصالت است استفاده نکنید چون داروی قاچاق محسوب می شود و هیچ نظارتی بر کیفیت و نحوه واردات آن توسط وزارت بهداشت انجام نمی شود.
سوال۲: آیا کلومیپرامین در درمان انزال زودرس موثر است؟
جواب۲: انزال زودرس یکی از مشکلات پنهان جامعه است که ممکن است باعث اضطراب و تنش های عصبی بین زوج های جوان گردد. دلیل انزال زودرس در بسیاری از آقایان به علت فوران میل جنسی است و چون یکی از عوارض کلومیپرامین کاهش میل جنسی است می تواند فوران میل جنسی را کاهش دهد و به درمان انزال زودرس کمک کند. ولی توجه به این نکته ضروری است که این عارضه جانبی برای تمام مصرف کنندگان این دارو ایجاد نمی شود بنابراین ممکن است برای بعضی افراد اثربخشی فوق العاده و در بعضی افراد بدون تاثیر باشد.
سوال۳: آیا می توان از کلومیپرامین برای درمان انزال زودرس بدون تجویز پزشک استفاده کرد؟
جواب۳: به هیچ وجه توصیه نمی شود که داروهای اعصاب و روان را بدون تجویز پزشک مصرف کنید چون مصرف چنین داروهایی شرایط خاصی دارد و بر حسب شرایط بیمار مقادیر مصرف متفاوت است. ضمنا همانگونه که بیان شد ممکن است اثر بر روی انزال زودرس در بسیاری از بیماران مشاهده نشود. همچنین قطع دارو نیز شرایط خاصی دارد که در مجموع اجازه مصرف بدون اجازه پزشک به صلاح نیست.
سوال۴: چطور بعضی از انواع قرص کلومیپرامین ریز هستند و بعضی درشت؟ علت این تفاوت در سایز چیست؟
جواب۴: مقدار ماده موثره کلومیپرامین در قرص ۱۰ میلی گرم از کارخانجات مختلف یکسان است و تفاوت اندازه قرص ها به علت فرمولاسیون کلومیپرامین در کارخانه های مختلف است. در تولید قرص ها علاوه بر ماده موثر دارویی مقادیری از مواد دیگری هم وجود دارد که به آنها مواد اکسپیان گفته می شود. این مواد برای جمع کردن دارو موقع تولید و متلاشی کردن دارو در زمان ورود به معده است. اگر قرار باشد فقط ماده موثره دارو در قرص وجود داشته باشد ۱۰ میلی گرم وزن و حجم بسیار ناچیزی خواهد داشت بنابراین هر کارخانه بر حسب فرمولاسیون تحقیق شده در واحد تحقیق و توسعه مقادیر مشخصی از مواد اکسپیان استفاده می کند ولی همیشه اندازه قرص ۱۰ میلی گرم از یک کارخانه ثابت است.
سوال۵: مصرف کلومیپرامین برای یک بیمار از کارخانه های مختلف داروسازی مشکلی دارد؟
جواب۵: مشکل خاصی ندارد ولی در خصوص داروهای اعصاب و روان در شرایطی که دارو بر روی بیمار اثر مطلوبی داشته است بهتر است در دوره های بعدی تجویز پزشک مجددا از همان برند استفاده شود. علاوه بر این که کیفیت برندهای مختلف دارویی ممکن است متفاوت باشد بخشی از اثربخشی دارو مربوط به اثرات روانی آن است که مربوط به شکل٬ رنگ و سایز دارو است و با تغییر کارخانه ممکن است بیمار از چنین تاثیری بهره مند نشود
سوال۶: اگر پزشک توصیه کرده باشد که مصرف داروی کلومیپرامین چند دوره تکرار شود آیا برای هر بار گرفتن دارو از داروخانه نیاز به نسخه مجدد است؟
جواب۶: بله. در صورتی که برای چند دوره بیمار نیاز به دارو داشته باشد پزشک حتما در کنار نسخه قید می کند: قابل تکرار برای .... دوره. اگر چنین جمله ای نوشته نشده باشد داروخانه می تواند این دارو را به شما ندهد. تحویل داروهای اعصاب و روان به علت مسئولیت زیادی که برای داروخانه دارد بسیار با احتیاط انجام می شود و این کاملا طبیعی است.
داروهای ضد افسردگی با منشاء گیاهی در داروخانه اینترنتی دارویاب
Reference: Drugs.com
كلوميپرامين براي درمان بيماري افسردگي و اختلالات پرخوری عصبی تجويز ميشود.
از طريق مهار برداشت مجدد نوراپي نفرين و سرتونين توسط غشاء پايانه سلول عصبي پيشسيناپسي، غلظت پلاسمايي آنها را در سيستم عصبي مركزي افزايش ميدهد.
اين دارو پس از تجويز خوراكي به سرعت و به طور كامل جذب ميشود. داراي متابوليسم گذر اول از كبد است، ولي متابوليت فعال ندارد. راه دفع دارو از طريق كليه است. زمان شروع اثر دارو 3-2 هفته( به عنوان ضدافسردگي) و نيمه عمر آن 31-21 ساعت ميباشد. اين دارو به ميزان زيادي به پروتئين پيوند مييابد.
*عوارض شایع (%10<):
سیستم اعصاب مرکزی: سرگیجه، خواب آلودگی، سردرد، خستگی، بی خوابی، عصبانیت، میوکلونوس (انقباض یا پرش عضلانی)
پوستی: افزایش تعریق
غدد درون ریز و متابولیسم: تغییر در میل جنسی، افزایش وزن
گوارشی: خشکی دهان، یبوست، تهوع، سوء هاضمه، بی اشتهایی، اسهال، درد شکمی، افزایش اشتها
ادراری تناسلی: نقص در انزال، ضعف جنسی، سختی در دفع ادرار
عصبی، عضلانی و اسکلتی: لرزش، درد عضلانی
چشمی: اختلالات بینایی
تنفسی: فارنژیت، رینیت
عوارض نسبتا شایع (%10-1):
قلبی عروقی: گرگرفتگی، درد قفسه سینه، افت فشارخون وضعیتی، تپش قلب، تاکی کاردی، اختلالات الکتروکاردیوگرام، سنکوپ
سیستم اعصاب مرکزی: اضطراب، خواب رفتگی اندام، اختلالات حافظه، اختلالات خواب، پرش عضلات، افسردگی، فقدان تمرکز، درد، هایپرتونی، خواب آشفته، آژیتاسیون، میگرن، اختلالات سایکوسوماتیک (روان تنی)، اختلال تکلم، خمیازه، گیجی، رفتار تهاجمی، لرز، زوال شخصیت، احساسات ناپایدار، تحریک پذیری، فلج ناقص، ضعف عضلانی، حملات پانیک، تفکرات نامعقول، سرگیجه، تشنج
پوستی: راش پوستی، خارش، بوی بد بدن، درماتیت، خشکی پوست، کهیر
غدد درون ریز و متابولیسم: کاهش وزن، گرگرفتگی، اختلالات قاعدگی، آمنوره
گوارشی: اختلال چشایی، استفراغ، نفخ، آفت دهانی، اختلال در بلع، بیماری گوارشی، تنفس بدبو، التهاب مری
ادراری تناسلی: احتباس ادرار، عفونت مجاری ادراری، تکرر ادرار، ترشح شیر، هایپرتروفی پستان، التهاب مثانه، لکوره (ترشحات سفید یا زرد واژن)، واژینیت، درد پستان
هماتولوژی و انکولوژی: پورپورا
کبدی: افزایش سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز، افزایش سطح سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز
ازدیاد حساسیت: واکنش ازدیاد حساسیت
عصبی، عضلانی و اسکلتی: سستی
چشمی: ریزش غیرطبیعی اشک، آنیزوکوریا (عدم تقارن مردمک ها)، بلفارواسپاسم (پلک زدن غیرارادی)، گشادی مردمک، آلرژی چشمی، کونژنکتیویت
گوشی: وزوز گوش
تنفسی: برونکواسپاسم، سینوزیت، تنگی نفس، خون دماغ، التهاب حنجره
متفرقه: تب
*مشخصات کلی تداخلات:
- سوبسترای CYP1A2
- سوبسترای CYP2C19
- تشدید اثرات آنتی کولینرژیک
- کاهش اثرات مرکزی هیستامین
- تشدید اثرات هایپرپرولاکتینمی (قوی)
- تشدید اثرات افزاینده فشارخون
- تشدید هیپوناترمی
- تشدید اثرات کاهنده فشارخون
- تداخل با اثر آنالوگ های نوراپینفرین رادیونشان شده
- کاهش آستانه تشنج
- افزایش فاصله QT (بسته به شرایط)
- تشدید اثرات سروتونرژیک
تداخلات رده X (پرهیز):
آبامتاپیر، آکلیدینیوم، آزلاستین (نازال)، بروموپرید، برومپریدول، سیمتروپیوم، داپوکستین، دروندارون، الوکسادولین، فکسینیدازول، گلیکوپیرولات (استنشاق دهانی)، گلیکوپیرونیوم (موضعی)، فرآوردههای رادیو دارویی آیوبنگوان، ایپراتروپیوم (استنشاق دهانی)، لوسولپیرید، لینزولید، متیلن بلو، مهارکنندههای مونوآمینواکسیداز (ضدافسردگیها)، اورفنادرین، اوکساتومید، اوکسوممازین، پارالدهید، پیتولیسانت، پتاسیم کلرید، پتاسیم سیترات، پراملینتید، راساژیلین، روفناسین، سافینامید، سلژلین، تالیدومید، تیوتروپیوم، اومکلیدینیوم
کاهش اثرات داروها توسط کلومیپرامین:
مهارکنندههای استیل کولین استراز، آگونیست های آلفا 1، آگونیست های آلفا 2، آگونیست های آلفا 2 (چشمی)، داروهای معدی – رودهای (پروکینتیک)، گوانتیدین، فرآوردههای رادیو دارویی آیوبنگوان، ایتوپرید، لوسولپیرید، لوفکسیدین، نیتروگلیسیرین، پیتولیسانت، سکرتین
کاهش اثرات کلومیپرامین توسط داروها:
مهارکنندههای استیل کولین استراز، باربیتورات ها، بروکلی، برومپریدول، ماریجوانا (شاهدانه)، کاربامازپین، القاکنندههای متوسط CYP1A2، پگ اینترفرون آلفا-b۲، گیاه علف چای، تنباکو (دود کردن)
افزایش اثرات داروها توسط کلومیپرامین:
الکل (اتیل)، آگونیست های آلفا/ بتا، آگونیست های آلفا 1، آمیفاپپریدین، آمیفوستین، آمفتامینها، داروهای آنتی کولینرژیک، داروهای ضد سایکوز، داروهای ضد سایکوز (نسل دوم [آتیپیکال])، آسپیرین، آزلاستین (نازال)، آگونیست های بتا 2، بلونانسرین، برکسانولون، برومپریدول، بوپرنورفین، بوپروپیون، سیمتروپیوم، سیتالوپرام، کلوزاپین، تضعیفکنندههای CNS، دسموپرسین، دروندارون، دولوکستین، الوکسادولین، اس سیتالوپرام، فکسینیدازول، فلونیترازپام، گلوکاگون، گلیکوپیرولات (استنشاق دهانی)، داروهای کاهنده فشارخون، آیوهگزول، آیومپرول، آیوپامیدول، فرآوردههای حاوی لوودوپا، متوتریمپرازین، متیلن بلو، متیروسین، میرابگرون، نفازودون، نیکوراندیل، نیتروپروسید، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (انتخابی COX-2)، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (غیرانتخابی)، آگونیست های اپیوئیدی، اورفنادرین، اکسی تریپتان، اکسی کدون، پارالدهید، فولکودین، پیریبدیل، پتاسیم کلرید، پتاسیم سیترات، پرامیپکسول، کینیدین، راموسترون، روفناسین، روپینیرول، روتیگوتین، داروهای سروتونرژیک (با خطر بالا، متفرقه)، تضعیفکنندههای CNS سروتونرژیک غیر اپیوئیدی (با خطر بالا)، اوپیوئید های سروتونرژیک (با خطر بالا)، سدیم فسفاتها، سولفونیل اورهها، سوورکسانت، تالیدومید، دیورتیک های تیازیدی و شبه تیازیدی، تیوتروپیوم، توپیرامات، داروهای ضدافسردگی سه حلقهای، ویلازودون، ورتیوکستین، یوهیمبین، زولپیدم
افزایش اثرات کلومیپرامین توسط داروها:
آبامتاپیر، آکلیدینیوم، آجمالین، آلفوزوسین، آلیزاپرید، آلموتریپتان، آلوسترون، آلترتامین، آمانتادین، آمیسولپرید (خوراکی)، آمفتامینها، داروهای ضد تهوع (آنتاگونیست 5HT3)، داروهای ضد سایکوز، بنپریدول، داروهای کاهنده فشارخون، فرآوردههای حاوی سم بوتولینوم، بریمونیدین (موضعی)، بروموپرید، برومپریدول، بوپروپیون، بوسپیرون، کانابیدیول، ماریجوانا (شاهدانه)، کلرال بتائین، کلرمتیازول، کلرفنسین کاربامات، سایمتیدین، سیتالوپرام، کوبیسیستات، کوکائین (موضعی)، سیکلوبنزاپرین، مهارکنندههای متوسط CYP1A2، مهارکنندههای متوسط و قوی CYP2D6، داپوکستین، دکس متیلفنیدات – متیلفنیدات، دکسترومتورفان، دیازوکسید، دایمتیندن (موضعی)، دوکسیلامین، درونابینول، دروپریدول، دولوکستین، التریپتان، مشتقات ارگوت، اس سیتالوپرام، اسکتامین، فنفلورامین، فلوکستین، فلووکسامین، گلیکوپیرونیوم (موضعی)، آب گریپفروت، گیاهان (با خاصیت کاهنده فشارخون)، هیدروکسی زین، ایماتینیب، ایپراتروپیوم (استنشاق دهانی)، گیاه کاوا، لاسمیدیتان، لمبورکسانت، لینزولید، لیسورید، لورکاسرین (از بازار دارویی ایالاتمتحده جمعآوریشده)، لومفانترین، منیزیم سولفات، متاکسالون، متوتریمپرازین، متوکلوپرامید، متیروسین، میانسرین، مینوسیکلین (سیستمیک)، مهارکنندههای مونوآمینواکسیداز (ضدافسردگیها)، نابیلون، نفتوپیدیل، نیسرگولین، نیکوراندیل، اوبینوتوزومب، اندانسترون، اوکساتومید، اوکسوممازین، اوزانیمود، پانوبینوستات، پاروکستین، پگ اینترفرون آلفا-b۲، پنتوکسی فیلین، پرامپانل، مهارکنندههای فسفودی استراز 5، پراملینتید، آنالوگهای پروستاسیکلین، کیناگولید، راموسترون، راساژیلین، روفینامید، سافینامید، سلژلین، اوپیوئید های سروتونرژیک (با خطر بالا)، آگونیست های گیرنده 5-HT1D سروتونین (تریپتان ها)، مهارکنندههای باز جذب سروتونین / نوراپی نفرین، سرترالین، سدیم اکسیبات، گیاه علف چای، گیاه اسپند، تتراهیدروکانابینول، تتراهیدروکانابینول و کانابیدیول، فرآوردههای تیروئید، تریمپرازین، اومکلیدینیوم، فرآوردههای والپروات
تداخل با غذا:
ذکر نشده است.
در موارد زير اين دارو بايد با احتياط فراوان مصرف شود:
الكسيم حاد، اختلالات دو قطبي، اختلالات خوني و گوارشي، گلوكوم با زاويه باريك، افزايش فشار كره چشم، پركاري تيروئيد، هيپرتروفي پروستات ، عيبكار كليه، اسكيزوفرني، حملات تشنجي، حساسيت به داروهاي ضد افسردگي سه حلقهاي و احتباس ادرار.
1. از قطع ناگهاني مصرف دارو بايد پرهيزشود در صورت نياز ، كاهش مقدار مصرف به تدريج در طول يك دوره حداقل4 هفتهاي انجام شود.
2. در هفتههاي اول درمان به دليل افزايش تمايل به خودكشي بايد بيمار را تحت نظر گرفت.
3. بيش از يك داروي ضد افسردگي در يك زمان نبايد تجويز شود.
4. براي شروع اثرات درماني اين دارو حداقل 6-1 هفته وقت لازم است.
5. درمان سالمندان بايد با حداقل مقدار شروع شود. زيرا به عوارض جانبي اين دارو حساسترند.
6. به علت نيمه عمر طولاني دارو ، تجويز يكباره مقاديرآن در موقع خواب، كفايت مي كند.
7. به بيمار بايد ياد آوري شود كه در صورت بروز علائم آنتي موسكاريني به درمان ادامه دهد، چون به اين اثرات تا حدي تحمل حاصل ميشود.
8. در صورت وجود سابقه مصرف مهار كننده آنزيم MAO توسط بیمار ، بايد دو هفته بعد از قطع آن، مصرف این دارو را آغاز نمود.
9. در صورت ضرورت مصرف داروي مهاركننده MAO بايد حداقل يك هفته میان قطع اين دارو و شروع مصرف داروي جديد فاصله زماني ايجاد شود.
10. اين دارو با ايجاد خواب آلودگي، ممكن است بر اعمالي كه نياز به مهارت و هوشياري دارند، مانند رانندگي، تأثير بگذارد.
11. مصرف اين دارو در كودكان توصيه نمي شود.
12. دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود. اين دارو نبايد بيش از مقدار توصيه شده مصرف شود.
13. در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو،اگر رژيم درماني به صورت چند نوبت در روز ميباشد، به محض به يادآوردن آن نوبت بايد مصرف شود. مگر اينكه، زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد، در اين صورت مقدار مصرف بعدي نيز نبايد دو برابر گردد. اگر رژيم درماني بصورت مصرف در هنگام خواب باشد، نبايد هنگام صبح دارو مصرف شود. بهتر است در اين موارد با پزشك مشورت گردد.
14. به دليل احتمال بروز منگي و سرگيجه هنگام برخاستن ناگهانی از حالت خوابيده يا نشسته بايد احتياط نمود.
15. با مصرف اين دارو، خشكي دهان ممكن است بروز نمايد. در صورت تداوم اين عارضه به مدت بيش از 2 هفته، بايد به پزشك مراجعه نمود.
16. احتمال بروز حساسيت به نور با مصرف اين دارو وجود دارد. لذا ضروري است از پوشش ضد آفتاب استفاده شود.
17. بيمار بايد 7-3 روز پس از قطع مصرف دارو تحت نظر باشد.
18. در صورت نياز به هرگونه عمل جراحي يا درمان اضطراري ، پزشك بايد از مصرف دارو مطلع شود.
امی تریپتیلین | آموکساپین |
دسیپرامین | دوکسپین |
ایمی پرامین | ماپروتیلین |
نورتریپتیلن | پروتریپتیلین |
تریمیپرامین | |
نمایش بیشتر |
در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.
کد ژنریک | نام شکل دارویی | پرخطر | دما | حیاتی | برچسب هشدار بالا |
---|---|---|---|---|---|
07402 |
|
||||
00320 |
|
||||
07080 |
|
||||
00321 |
|
||||
07949 |
|
||||
01438 |
|
||||
01439 |
|
سلام من نزدیک ۱۱ساله دارم کلومیپرامین مصرف میکنم سالهای اول دوز۱۰شومصرف میکردم ولی الان۲۵مصرف میکنم روزی یک عددهمون سال اول که دکتررفتم بهم گفت افسردگی داری وسواس داری بایدبخوری به بعدتاالان دکترنرفتم خودم ادامه دادم خوردم الان ۶ساله ازدواج کردم حامله نشدم.تپش قلب پیداکردم اگه کلومیپرامین رونخورم تپش قلبم شدیدترمیشه میخورم آروم میشه من نمیدونم عوارض خودش هست به قلبم واردشده یانه واینکه توی نازایی تاثیرداره یه خورده تاری دیدپیداکردم بی حددستام میلرزه وبی حال وسردردوچشمام سیاهی میره ازنظرمغزی دیگه تاثیری نداره برام فقط واسه تپش قلبم میخورم نمیدونم چیکارکنم ونمیدونم تواین ۱۱سال چه عوارضی برام داشته لطفاراهنمایی کنید
سلام، این دارو به هیچ عنوان نباید ناگهانی قطع بشه. درصورتیکه پزشک تشخیص بدن دیگه نیازی به این دارو ندارین، به آهستگی طی چندهفته قطع میشه. در غیراینصورت عوارض زیادی (از جمله همون تپش قلب که خودتون فرمودین) ایجاد میکنه. بهتره حتما به روانپزشک مراجعه کنید تا از لحاظ اثربخشی دارو و بیماری ارزیابی بشید. برای مشکل باردار نشدن هم باید تحت نظر متخصص زنان باشید.
سلام عدم قاعدگی میتونه از عوارض کلومیپرامین ۱۰ باشه؟؟
سلام، بله در تعداد خیلی کمی از افراد گزارش شده.
سلام من طبق دستور روانپزشکم کلومیپرامین ۱۰ رو یکهفته و پس از آن در حال حاضر ۲ قرص در روز برای هفته ی دوم مصرف می کنم و بعد هفته ی سوم ۳ عدد و هفته ی چهارم ۴ عدد تا یکماه بعدش شود و ویزیت بعدیه دکتر برم. مساله ای که الان دارم گرگرفتگی برام پیش میاد و موجب تعریق می شه و این حالت در موقع غذا خوردن هم داره پیش میاد یعنی تعریق. همچنین خشکیه دهان هم که هست و به علت خشکی دهان آب خوردن هم زیاد شده و زیاد نیاز به توالت بیشتر دارم. [که گویا به خاطر بالارفتن سطح سروتونین تب و حرارت بدن بالا می رورد و تعریق به دنبال دارد.] و اینها علایمی شبیه به بالارفتن قند خون هست. چند تا جا دیدم که می گفتند مراقب بالا رفتن قند خون و بالا رفتن فشار خون با مصرف کلومیپرامین باشیم. و میخواستم بگم من دیابت ندارم. میخواستم بدونم این علایم یعنی گرگرفتگی گاهی اوقات و تعریق به دنبال آن و در حین وعده غذایی طبیعی است؟
طبیعی نیست. مصرف دارو را قطع کنید. دوز بالا برای شما مناسب نیست. با پزشک برای ادامه درمان مشورت کنید.
من بیماری میلیت دارم، بی اختیاری ادار و دردهای نوروپاتی دارم، کلوپرامین ۱۰ هر ۸ ساعت میخورم و باعث خواب آلودگی است که نمیتونم کارهای روزمره ام رو انجام بدهم، ممکنه به جای ۸ ساعت، ۱۲ ساعت بخورم. از زمانی هم که میخورم احساس میکنم، بینائیم کمتر شده است. آیا باید ادامه بدهم.
موقع خواب ۲ عدد مصرف کنید
سلام ممنون از سایت دارویاب ایا مصرف همزمان گلومپیرلمین ١٠ با ولبان ٧٥ برای مشکل زود انزالی اشکالی ندارد؟
سلام من ۵ ماهه باردارم کلوموپرامین ۲۵ میخورم هرشب ایا برای جنینم مضر نیس
با سلام و احترام شرمنده برای تاخیری کدام دارو را استفاده کنم که عوارض نداشته باشه
سلام ببخشید من حدود هفت ماهه وسواس فکری شدید و افسردگی دارم و گونه ای حالات غیر واقعی. آیا درمان دارد این گونه بیماری .و دارو مصرف میکنم سرمنتا. ازیروور و کلوموپرامین
سلام من به صورت دو دوره ی یکساله قرص کلوپرامین مصرف کردم و تحت نظر دکتر بودم الان یکسال است قطع کردم و دوباره احساس اضطراب زیادی دارم و قرص پرانول در این مدت یکسال مصرف میکردم ایا میتوانم قرص کلوروپرامین را دوباره شروع کنم ؟ ایا این قرص با قرص اهن و سرماخوردگی تداخل دارد؟
به خاطر یه افسردگی با وسواس باید این همه عوارض رو تحمل کنی؟؟؟ چرا دکترای ما این جور داروها رو تجویز میکنن واقعا؟
سلام ببخشید من یه ادنوم هیپوفیز دارم به خاطر سردردم دکتر برام کلومیپرامین ۱۰ و ریزاتریپتان۱۰ تجویز کرده و گفت فقط موقع سردردم بخورم،الان فهمیدم که این دارو ضد افسردگیه،و باید به صورت مرتب مصرف بشه،میخواستم بدونم که اینجوری نا منظم خوردنش رو اثرش تاثیر نداره و اینکه این دارو برای سردرد موثره
سلام دکتر خسته نباشید برای من چندین ماهه فلوکسامین ۱۰۰ تجویز کرده برای وسواس فکری که برای IBS کاملا خوب شدم و جدیدا برای اظطراب کلومیپرامین ۱۰ تجویز کرده ایشون و فرموده فلوکسامین ۵۰ مصرف کن که بعد از این کار باز علایم IBS شروع شده و بهشون گفتم این موضوع و گفتن که ادامه بده و فلوکسامین ۱۰۰ بخور بجای ۵۰ ×× اینم بگم من دو ماهی فلوکسامین ۵۰ خوردم و مشکل IBS م حل شد .×× ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام ببخشین آقای دکتر من با مراجعه به روانپزشک و تشخیص وسواس فکری شدید و اظطراب شروع به خوردن کلومیپرامین ۲۵ ، الازین ۲/۵ و زولامین ۵۰ و جینک اکتیو برای تقویت حافظه کردم از اونجایی که مربی ورزش هستم و تغذیه عالی دارم چند روزه یبوست شدم و در تست آنالیز بدن ، سطح متابولیسمم خیلی پایین بود ممنون میشم راهنماییم کنین که چه کارکنم ؟! چون تمام زندگی و کارم ورزشه و این موضوع خیلی روی جسم و کارم تاثیر میذاره
برای نعوذ چی مصرف کنیم
سلام دکتر قرصهای کلومیپرامین و ترازوسین را هرکدام شبی یکی برای من تجویز کرده. با توجه به اینکه ترازوسین باعث کاهش فشار خون میشه و یکی از اثرات کلومیپرامین تشدید اثرات کاهنده فشارخون است، آیا مصرف این دو دارو همزمان مشکلی ندارد؟!
سلام دکتر جان الان دو ماه کاومیپرامین مصرف میکنم دچار وزوز گوش شدم چه کار کنم متشکرم۵۱۰۹
سلام خسته نباشید دکتر بنده برای افسردگی و خود ارضایی شب ها دو عدد ده میلی گرم قرص کلومیپرامین تجویز کردم هم خیلی دچار منگی و خواب آلودگی در طول شبانه روز شدم هم قصد ترک این قرص رو دارم چگونه ترکش کنم ؟؟؟
سلام من مدتی قرص کلومیپرامین تحت نظر متخصص اعصاب وروان مصرف میکردم وبعد از مدتی مصرف دارو را قطع کردم.اما از همان زمان تا حالا وزوزگوش خفیفی دارم.ممکن است این وزوز گوش خفیف از عوارض جانبی مصرف کلومیپرامین باشد؟اگر این طور است حالا که کلومیپرامین مصرف نمیکنم چرا هنوز وزوزگوش خفیف در بدن من باقی مانده است؟
سلام ، دکتر برای من قرص کلومیپرامین 10 رو به خاطر مشکل خود ارضاییم نوشته بود ، دو ورقو نصفی خوردم و بیش از یکماه هستش که دیگه نخوردم ، کلا'' 5 عدد ازش باقی مونده ، البته درد شکم و مشکل گوارش هم دارم ، قرص رو ادامه بدم یا نه ؟ مشکلی پیش نمیاد اگه نخورم ؟
سلام ، من قرص کلومیپرامین 10 میخوردم ، دکتر دو ورق برام نوشت که یک ورق و نصفی خوردم و الان بیش از یکماه هستش که دیگه نخوردم ، منتها درد شکم و مشکل گوارش دارم ، علتش از این قرص هست یا نه ؟ قرص رو ادامه بدم یا دیگه نیازی نیست ؟
سلام توی اطلاعات نوشته بودین این دارومریض روتحریک به خودکشی میکنه آیااستفاده خوددارو بصورت یک یادوخشاب اسیبی بهشون میرسونه؟
خیلی عالی
سلام من نزدیک به 50روزقرص قرص کلومپیرامین 10رااستفاده کردم بعد به مدت 50روز دیگه هم کلومپیرامین 25را استفاده کردم شبی یک عدد ولی الان متوجه شدم که بار دار هستم نمیدونم باید این دارو را ادامه بدهم یا نه
سلام من داروی نورترپتیلین میخورم آیا میتوانم همراه این دارو کلومیپرامین بخورم افسردگی دارم ممنون
سلام و عرض ادب و احترام دوست عزیز لطفا از مصرف دارو بدون تجویز پزشک جدا خودداری کنید و تحت نظر پزشک با توجه به سابقه افسردگی تحت درمان باشین سلامت و تندرست باشین🙏
سلام من بدلیل زودانزالی کلو میپرامین میخورم اگر دوساعت بعد از مصرف ارکتو بخورم اشکالی داره. ممنون
سلام این دو دارو تداخلی با هم ندارند.
من قرص اس سیتالوپرام 10 و سرترالین 50 ظهرها مصرف میکنم وشی الپرازولام 5/ وکلومیپرامین 10 مصرف میکنم آیا این داروها تداخل با هم دارند یا نه ؟
من قرص اسمت را 50 وای سیتالوپرام بعدازظهر مصرف میکنم و شب الپرازولام 5/کلوپرامین 10 مصرف میکنم آیا اینها با هم تداخل دارم یا نه
سلام.من دچاربیماری وسواس فکری ترس افسردگی وسرگیجه ام.من بسیارپرخواب وپرخورنیزهستم.دکترقبلیم کلومی پرامین۱۵۰فلوکستین۶۰کلردیازپوکساید۴۰وبتاهستین۲۴میلی تجویزکردن بخاطرکروناوویزیت بالای دکتردیگرقادربه رفتن نیستم دکترموعوضکردم وایشان بوپروپیون۳۰۰میلی بابوسپیرون۱۰وقطع کلردیازپوکسایددادن حالامن مرددم این داروهاروبااین دزبالاو۳تاضدافسردگی مصرف کنم یانه لطفاجوابموبدین
سلام برای رفع زود انزالی چند ساعت قبل از نزدیکی باید این قرص رو مصرف کنم دوز 25دارم ممنون
با سلام و احترام. بنده ۳٨ ساله هستم. از حدود ۲ ماه پیش به حملات اضطرابی و احتمالا پانیک دچار شدم، به خصوص بعد از خوردن غذا. بسیار ترسو شدم. حدود ۳ هفته پیش به فوق تخصص گوارش مراجعه کردم و ایشون برای مدت ۱ ماه به میزان روزانه ۱ عدد پنتوپرازول ۴۰ قبل از صبحانه، ۲ عدد کلیدینیوم سی برای صبح و شب و ۱ عدد پرودایجست تجویز کردند. همزمان به متخصص اعصاب و روان مراجعه کردم. ایشون ابتدا اس سیتالوپرام ۱۰ تجویز کردند. بعد از ۲ هفته با توجه به اینکه هنوز ترس دارم. دوز اس سیتالوپرام رو به ۱۵ افزایش دادند و از طرفی برای ۲ ساعت قبل از خواب هم کلومیپرامین ۲۵ تجویز کردند. در جریان داروهای گوارشی که مصرف میکنم هستند و گفتند نگران تداخل دارویی نباشم. اما واقعیتش هنوز مصرف کلومیپرامین رو شروع نکردم. ترس از تداخل دارویی و بروز علائم ناخوشایند دارم. ممنون میشم راهنمائی بفرمایید. بینهایت سپاسگزارم
سلام بنده بخاطر افسردگی شدید وترس به دکتر مراجعه کردم ایشون به من قرص آسنترا 100وکلومیپرامین25دادن ولی هر جا که تحقیق کردم نوشتن که این دوتا قرص نباید باهم خورده بشه حالا من واقعا میترسم که واقعا خطرناک باشه. میشه لطفا راهنمایی کنید
سلام خانم دکتر عزیز داروی جایگزین پاروکستین، کلومیپرامین هست ؟اگر نیست پس داروی جایگزین پاروکستین چه دارویست؟یکدنیا ممنون.دست بوسم
سلام اقای دکتر مدت دو سال هست که روزانه نصف قرص بوبرونورفین (بی 2)مصرف میکنم خواستم ببینم بدلیل عدم نعوظ قرص کلومی پیرامین25مصرف کنم مشکلی پیش نمیاد ممنون میشم جواب بدین
خسته نباشید من چند روزه قرص کلومیپرامین ۱۰ دو عدد میخورم و قرص سیتالوپرام ۴۰ ولی بی خواب شدم دویت دارم بخوابم ولی خوابم نمزگیره چکار باید بکنم
سلام آقای دکتر من چهار روزه این دارو رو مصرف میکنم ک چشمام تا میبینه ...البته من قبلا قوز قرنیه داشتم و لیزیک کردم خواستم بینم ادامه بدم یا ن ؟؟
سلام ابتدا به چشم پزشک مراجعه کنید تا معاینه کامل انجام شود و ته چشم شما توسط ایشان رویت گردد.تاری دید ناشی از دارو به عوامل مختلفی بستگی دارد مانند زمان مصرف،دوز مصرف و ..
سلام وقت بخیر آیا قرص کلومیپرامین با قرص پاروکستین تداخل دارویی دارد؟ حتی اگر با فاصله زمانی حدود یک ساعت مصرف شود.
آقای دکتر با سلام، مصرف همزمان کلومیپرامین و سیتالوپرام تداخل داره
سلام ، حتماً بایستی ترکیب این دو دارو با تجویز پزشک متخصص باشد.
سلام من در دوره شیر دهی هستم وپسرم یک سال و چهار ماهشه. قبلا چند سال پیش کلومیپرامین میخوردم. خیلی خوب بودم. الان هم میخوام بخورم برای یک ماه. میخوام بدونم برای بچه مشکلی پیش نمیاد. ممنون.
بطور واضح ذکر نشده که تو شیر ترشح میشه،اگر مجبورید، مصرف کنید
سلام.حدود سه ماه پیش برای زودانزالی پیش دکتر رفتم قرص کلومیپرامین برام تجویز کرد به مدت یکماه.دیگه بخاطر بیماری کرونا نتونستم برم دکتر .تو این یکماه مشکلم حل شد ولی دوباره قرصو قطع کردم به حالت قبل برگشتم .بعداز اونم هربارم مصرف میکنم تاثیر میزاره برام.حالا نمیدونم اون قرصو ادامه بدم یا نه.و درضمن این قرصم برای افسرگی بیشتر است باید مصرف کنم یا نه.ممنون میشم راهنمایم کنید
سلام.حدود 3ماه پیش برای زودانزالی پیش دکتر رفتم قرص کلومیپرامین 25تجویز کرد به مدت یکماه اون قرصو مصرف کردم خوب شدم ولی دوباره قرصو قطع کردم به حالت عادی برگشتم.ولی هر وقت میخورم تاثیر گذار است.دیگم نتونستم برم دکتربخاطر کرونا.نمیدونم اون قرصو باید مصرف کنم بازم یا نه.چون این قرص بیشتر برای افسردگی است .ممنون میشم راهنمیم کنید
سلام دکتر من ۱۹ سالمه حدود ۳ سال است که بیماری عصبی اختلالات ذهنی گرفتم. دکترم ولی الله اکبری در قم هست.حدود ۵ جلسه ویزیت شده ام اما نتیجه نگرفته ام.حدودا ۲ ماه است ک داروهام تموم شده و دیگه نمیخام ویزیت بشم چون اصلا فرقی ب حالم نداشته. داروهام خیلیه اما اخرین جلسه دارو هام ایناس . کلومیپرامین ۲۵ / ریسپریدون ۲ / اینوسترال سرترالین ۵۰ / پروپرانول ۱۰ / پروپرانولول ۱۰ / ریسپریدون ۲ / اصلا حالم خوب نشده"همیشه بی قرارم"حال و حوصله هیچکیو ندارم" از همه جز خانواده ام نفرت دارم"با خودم درگیرم " زمین رو میکوبم " با خودم حرف میزنم " از خودم صدا در میارم" از همه چی خسته شدم و هزاران دلیل دیگه واقعا واسه یه جوون ۱۹ ساله حیف نیس این طوری کنه؟ خجالت اوره واسه من.ممنون میشم راهنمایی کنین و ارومم کنین و یه دکتر دیگه پیشنهاد بدین تو قم..
سلام لطفا جواب بدین خواهش میکنم من به وسواس فکری و پانیک طبق تشخیص دکتر مبتلا هستم دکترم اس سیتالوپرام ۱۰ و کلومیپرامین ۵۰ و فلووکسامین ۱۰۰ تجویز کرده. من قبلا توان و حس جنسی بشدت قوی داشتم اما الان با مصرف این داروا توان جنسی ندارم لطفا بهم بگید بعد از یک سال مصرف این دارو ها اگر قطع کنم حس و توان جنسی به حالت اولیه برمیگرده یا نه دیگه مثل اول اول نمیشه؟؟
سلام ایااین قرص مرفین دارد
سلام من زوز انزالی دارم چکار بکنم بهتر شوم تو رابطه زیر یک دقیقه بیشتر دوام نمیارم ممنونم کمک بکنی
سلام پسر بچه ۴ ساله دارم دچار شب ادراری ، دکتر براش ۳۰ عددکلومیپرامین ۱۰ و اسپری دسمو پرسین نوشته ، الان که این نظرات رو خوندم ترسیدم بهش بدم. لطفا راهنماییم کنید ممنون
سلام من حدودهشت ماه مصرف کردم دو عدد 25میلی .الان یک هفته قطع کرد کردم درچاره سردرد منگی و گیجی شدم چه داروی جایگزین کنم ممنون میشم آقای دکتر
دکتر مروارید عالیشاه (متخصص اعصاب و روان): سلام لطفا دارو را به تدریج قطع کنید.ابتدا یک هفته قرص ۲۵ شبها یک عدد مصرف کنید ،سپس نصف قرص شبها تا یک هفته و سپس یک چهارم قرص شبها یک هفته و سپس قطع شود
سلام پزشک به برادر من به خاطر بیماری وسواس قرص کلومیپرامین و فلوکسامین تجویز کرده بود البته با دوز بالا و هر موقع جهت دریافت دارو به داروخانه مراجعه میکردیم مسئول داروخانه از دوز بالا بسیار تعجب میکرد.این روند مصرف دارو نه ماه ادامه داشت. نه تنها بیماری وسواس برادرم خوب نشد بلکه چند تا بیماری دیگه هم اضافه شد. تنگی نفس .کاهش فشار خون.بی حالی. مشکلات کلیوی و ادراری و فراموشی و... برادر عزیز من که فقط 25 سالش بود دو ماه پیش از دنیا رفت و داغش رو بر دل ما گذاشت و حالا بعد از گذشت دو ماه وقتی نتیجه پزشکی قانونی اومده علت فوت برادرم رو مسمومیت داروئی با همون دو تا قرص بالا عنوان کرده. از همه پزشکان محترم درخواست دارم یه مقدار وجدان داشته باشند و جون مردم براشون اهمیت داشته باشه اگر این داروها این همه عوارض داشت چرا تجویز میکردن اگه بچه خودشون هم بود این کار رو میکردن...
سلام وقت بخیر آیا قرص کلومیپرامین ۱۰ حاوی کلومیفن میباشد؟؟؟؟
این دو دارو هیچ ارتباطی با هم ندارند و فقط از نظر اسم شبیه به هم هستند.
سلام من به علت وسواس عملی نجس و پاکی دکتر بهم کلومیپرامین.50آسنترا100 و فلوکسامین100 داده الان همه را 20 روزه قطع کردم خسته شدم البته وسواس 40 درصد خوب شده ..اما دیگه حوصله قرص خوردن ندارم .ترک این داروها به دفعه ای مشکلی نداره..البته هر دوره مدت کمی میخورم دو باره ول میکنم.الان 1 ساله این حالت هستم و دیگه نمیخوام بخورم.
دکتر مروارید عالیشاه (متخصص اعصاب و روان): سلام .قطع ناگهانی دارو به هیچ وجه توصیه نمیشود.اختلال وسواسی جبری خیلی دیر و با دوز بالا به دارو ها جواب میدهد باید صبوری کنید.پیشنهاد من این هست با توجه به پذیرش دارویی پایین شما به جای اینکه سه دارو را با دوز پایین مصرف کنید یک دارو را کم کم افزایش دوز داده و ادامه دهید.مثال فقط فلووکسامین را افزایش دوز داده و ادامه دهید(البته تحت نظر متخصص اعصاب و روان)
سلام ،ارادت بنده بخاطر تورم دیسک نزد پزشک رفتم کپسول پرگابالین ۷۵ وکلو میپرامین ۱۰ واس سیتالوپرام داده ؛ این دارو همه پایه روان درمانی داره ایا تاثیری روی تورم دیسک بین مهره ها داره ممنون میشم راهنمایی بفرمائید. سپاس
دکتر مروارید عالیشاه (متخصص اعصاب و روان): سلام.این داروها در دردهای عصبی و نورو پاتیک(درگیری اعصاب محیطی) هم موثر هستند.احتمالا پزشک شما در درد های شما مسائل روانشناختی را هم دخیل دانستند.پیشنهاد من این هست علاوه بر پزشک خودتان به پزشک متخصص اعصاب و روان هم مراجعه کنید
سلام حدود 7 ماهه که به خاطر حملات هراس فلوکستین 20 استفاده می کنم، هنوز گهگاهی دچار ترس و بی انگیزگی میشم، دکترم قرص کلومیپرامین 10 هم تجویز کرده ولی از اینکه به این دارو عادت کنم هنوز مصرف نکردم. لطفا راهنمایی کنید
اصولا مصرف دو داروی ضد افسردگی بصورت هم زمان توصیه نمی شود ولی با توجه به تجویز پزشک با احتیاط مصرف کنید و در صورت بروز عوارض به پزشک اطلاع دهید.
با سلام عضلات بدنم درد میکنه و هر چقدر استراحت میکنم باز هم احساس خستگی میکنم آیا برای درمان قرص کلومیپرامن بهتر است یا قرص نورتریپتیلین؟ لطفا راهنمایی ام کنید
مصرف هیچ یک از این دو دارو بدون تجویز پزشک توصیه نمی شود. اصولا کلومیپرامین چنین کاربردی ندارد. ممکن است با مصرف ملاتونین خواب شما تنظیم شود.
سلام سوالی دارم من 4روز پیش عمل آنژیوکردم وتوی دوتا رگ قلبم فنر گذاشتن قبلا با مجوز پزشک جهت زودانزالی قرص کلومپیرامین25 مصرف میکردم نیخوام بدونم بعداز عمل هم میتونم استفاده کنم قرص پلاویکس و آسپرین بعداز عمل مصرف می کنم
با شرایطی که شما دارید مصرف هر نوع دارویی باید تحت نظر پزشک انجام شود.
سلام . من شش روزه این دارو رو دارم مصرف میکنم به توصیه پزشکم .. ولی خیلی حالم و بد کرده .. احساس گیجی و منگی شدید دارم هی میگیره ولی میکنه .. سرم پره داره منفجر میشه .. آیا در روزهای اول این حالت طبیعیه واقعا فکر میکنم دارم مغزم از دست میدم کمکم کنید
چنین عوارض شدیدی را لازم نیست تحمل کنید. دارو را قطع کنید و برای دریافت داروی جایگزین به پزشک مراجعه کنید.
سلام آقای دکتر. من کلومیپرامین رو دکتر یک ماه برام تجویز کرده برای کاهش زودانزالی آیا این قرص وابستگی داره یعنی معتادی داره. نمیخوام درگیربشم
اگر از دوز حداقل و در بازه زمانی کوتاه استفاده شود وابستگی ایجاد نمی شود.
سلام من به علت ترس و فکرهای جورواجور ودلواپسی الان بمدت یک هفته هست که دکتر برام قرص کلومیپرامین تجویز کرده از روز اول شروع به بدن درد و حال تهوع کردم و استرس بی تابیم زیادتر شده الان باید چیکار کنم
اگر چند روز این حالت را تحمل کنید اثر درمانی دارو شروع می شود.
سلام بابای من یه دو هفته ای میشه از همین قرص با قرص سیتالوپرام ۲۰ استفاده میکنن رنگ مدفوع تغییر کرده شده سیاه ایا عوارض دارو هست یا مشکل دیگه ای دارند،؟
رنگ سیاه مدفوع باید حتما از نظر خونریزی گوارشی بررسی شود. قرص بیسموت یا آهن اگر در بین داروهای ایشان باشد مدفوع را سیاه می کند ولی اگر این داروها را استفاده نمی کنند لازم است به پزشک مراجعه کنند.
سلام ببخشيد سوالي 21 شهريور ماه پرسيده بودم كه پاسخ داديد و خدا از بزرگي كمتون نكنه ولي كامل اطلاعات نداده بودم .پوزش ميخواهم پسرم كه 20 سالشه با تشخيص دو قطبي و وسواس فكري عملي علاوه بر دپاكين كه روزانه 1000 ميلي ، كلوميپرامين 10 ميلي و ترنكوپين 50 ميلي مصرف مي كنه، تيوريدازين 10 ميلي و كلونازپام هم مصرف مي كنه و همانطور كه گفتم هنوز تثبيت نشده و حالت ميكس داره و شب در فاز مانيا ميره و دو سه شب هم خيلي دير مي خوابه. دروانپزشك جديد كه مراجعه كرديم داروها را كمي تغيير داده و اين داروها را داده: به صورت منقسم: دپاكين 1500 ميلي، رسپريدون 4 ميلي، پراپونول 40 ميلي و كلونازپام نصف و گفته تيوريدازين و ترنكوپين و كلوميپرامين قطع بشه. نظر صائب شما خيلي كمكون مي كنه. قطع ناگهاني اين داروها عوارض نداره؟ و ايا تجويز دكتر جديد مناسبتره؟
با وجود مصرف داروهای دپاکین، ریسپریدون و کلونازپام و پروپرانولول نگران قطع مصرف کلومیپرامین نباشید. این که تجویز پزشک جدید بهتر است یا پزشک قبلی واقعا قابل پیش بینی نیست و باید منتظر نتیجه مصرف این داروها باشید. تصور می کنم داروهای جدید برای بیمار شما مناسب تر باشد. انشالله بهبودی حاصل می شود.
سلام . با نظر پزشک حدود دو ماه است که شب یک عدد کلومپرامین ۱۰ می خورم . اما صبح روز بعدش تا ظهر احساس گیجی و منگی دارم و نمی توانم خوب مطالعه کنم. ممنون میشم راهنمایی کنید
اگر بعد از دو ماه عوارض گیجی و منگی کاهش پیدا نکرده است برای تعدیل دوز به پزشک مراجعه کنید
من دیروز یه دونه قرص 75مصرف کردم الان سرگیجه سنگینی چشم وگلو درد وسفتی گلو وبسته شدن عضله زیر چانه دارم لطفا راهنمایی کنید فورا.
این همه عوارض با مصرف یک قرص، غیر متعارف است. بهتر است به پزشک مراجعه کنید بسته شدن عضله زیر چانه ممکن است علائم اکستراپیرمیدال باشد.
سلام پسرم با تشخیص هیجانات خلقی و وسواس فکری عملی ۶ ماه دپاکین و کلومیپرامین ۱۰و نصف ترنکوپین استفاده کرد ولی نهایتا در فاز مانیا در بیمارستان بستری شد. دکترش در بیمارستان دوز دپاکین و ترانکوپین را بالا برد و مرخص شد. الان بعد از دو هفته دکترش را عوض کردیم چون به نظرمون هنوز تثبیت نشده. دکتر جدید کلومیپرامین ۱۰ و ترنکوپین را قطع کرده و ریسپریدون تجویز کرده و دوز دپاکین را باز هم بالا برده. نظر شما چبست؟ قطع ناگهانی این داروها مشکلی نداره؟ درسته که می گویند کلومیپرامین فاز شیدایی را تقویت می کنه؟ الان که قطع شده دچار افسردگی نمیشه؟ ممنون
هرگونه تغییر در نوع دارو و دوز داروهای اعصاب فقط باید تحت نظر پزشک متخصص اعصاب و روان انجام شود. با توجه به این که نتایج اثربخش داروها در افراد مختلف متفاوت است تجربه اثربخشی داروهای قبلی می تواند به پزشک برای تجویز داروها جدید کمک کند. به نظرم با توجه به غلبه فاز مانیا نسبت به افسردگی در بیمار شما تجویز اخیر (ریسپریدون و دپاکین) منطقی تر به نظر می رسد. به پزشک اعتماد داشته باشید و طبق دستور پزشک دارو مصرف کنید.
سلام الان ۵روزه این دارو گیرم نمیاد و سرگیجه و وز وز شدن بدن دارم...این ممکنه از قطع این دارو باشه؟
احتمالا به دلیل قطع مصرف این دارو چنین علائمی ظاهر شده است.
سلام چجوری میشه اثرات خواب الودگی این دارو رو از بین برد من الان نزدیک 5هفتس مصرف میکنم اما هنوز اثار خوتب الودگی هست همچنان
به هر حال به دلیل اثر این دارو بر روی سلول های مغزی اثرات خواب آلودگی تا حدودی طبیعی است. البته به تدریج این اثر کاهش می یابد. اگر قابل تحمل نیست با نظر پزشک دارو را کاهش دهید
سلام من هر روز سوالاتی تو ذهنم میاد که کارای روزمره ای که میکنم درسته یا نه هی یه فکرایی میاد تو ذهنم که خلاف عقل عمل کن و خیلی فکرای ترسناک دیگه و کلی شک و تردید .پزشک برام این دارو رو تجویز کرد ولی هی یه ترسی مثل خوره افتاده تو وجودم که مریضیه تو درمان نمیشه و... میخوام بدونم بعد مدتی مصرف این دارو شاید بازم این افکار سراغم بیاد اون موقع نسبت بهشون بی تفاوت میشم؟
این دارو که توسط پزشک برای شما تجویز شده برای شما بسیار مناسب است و وسواس اجباری که دارید با این دارو برطرف می شود. به پزشک اعتماد کنید و دروه درمان را کامل کنید.
سلام . الان ۳ روزه از این قرص نصف ۲۵ میلی شبا مصرف میکنم . دهنم آفت زده . پوست دستم تاول زده کف دستم.حالت تهوع دارم . اشتهام کم شده . تعریق زیاد دارم . کمکم کنید .
در صورت بروز تاول روی پوست فورا دارو را قطع کنید. تاکید می کنم فورا دارو را قطع کنید.
سلام دو بار مصرف قرص کلو میپر امین 10را ترک کردم ولی با گذشت 12روز از عدم مصرف دچار سرگیجه و سر درد و بدن درد شدم مجبور به استفاده مجدد شدملطفا راهنماییم کنید که چگونه مصرف این دارو را به صفر برسانم
لازم است تحت نظر پزشک دارو را قطع کنید. معمولا در چنین مواردی کلومیپرامین به تدریج کاهش می یابد و داروی ملایم دیگری جایگزین آن می شود
باسلام بنده دچار وسواس فکری وعملی شده ام .دراثر یک ماجرایی درطی یک مدتی که استرس داشتم الان هم بعد ازگذشت اون موضوع هنوزم بااسترس واضطراب میخوابم وبیدار میشم انگار استرس ناخودآگاه دارم بعضی اوقات نمیدونم چرا استرس دارم .این استرس باعث به وجود اومدن وسواس شده والان بخاطر اینکه فک میکنم چیزی داره نجس میکنه منو یامن چیزی و نجس میکنم اضطراب دارم.میخواستم بدونم قرص ضداضطرابی هست که عوارض زیادی نداشته باشه وبدون تجویز پزشکم بشه استفاده کرد؟چون ازطرفی میخوام قرص بخورم که اضطرابم کمترشه ازطرفیم همین قرصا کلی عوارض دارن که میترسم بامصرفش بیشتر بی حال و افسرده وناراحت شم.لطفا راهنمایی کنید
شما لازم است حتما به پزشک متخصص روانپزشک مراجعه کنید. شرایطی که شما دارید نوعی وسواس اجباری محسوب می گردد و این بیماری بوسیله دارو به خوبی درمانپذیر است. نگران عوارض دارو نباشید چون اثرات درمانی به مراتب از عوارض دارو برای شما بیشتر است.
سلام پسر من 10سالشه.الان13شبه که کلومیپرامین10را مصرف میکنه الان 4روزه بدنش خارش داره و تاول میزنه.آیا به خاطره مصرف ابن داروهه
فورا دارو را قطع کنید.
سلام تقریبا یه هفته از این قرص استفاده میکنم. حدود سه چهاربه که نتونستم بخوابم. دلیل این بیخوابی چیست؟ چون یکی از عوارض آن خواب آلودگیه؟
عوارض داروها قابل پیش بینی نیست. اصولا باعث خواب آلودگی می شود. در صورتی که بی خواب ادامه داشت برای تغییر دارو به پزشک مراجعه کنید.
آیا کسانی که قطع مصرف مواد دارن این دارو را میتوان مصرف کنند؟
مصرف این دارو بدون تجویز پزشک ممنوع است.
سلام من 10سالمه و دو هفته ای میشه که این قرص را مصرف میکنم 10روز یک عدد شبها و بعد یکی زهر یکی شب الان دچار لکه بینی شدم ممنون میشم منو راهنمای کنید
بهتر است برای تغییر دارو به پزشک مراجعه کنید. نباید دارو را قطع کنید ولی تا زمان مراجعه به پزشک می توانید روزانه یک قرص فقط شب مصرف کنید.
سلام خسته نباشید. دکتر برای من قرص کلومیپرامین ۵۰ نوشته ازکجا تهیه کنم عرداروخانه ای رفتم نداره
سلام من با تجویز دکتر یه دونه قرص کلو میپرامین 25خوردم وحالا به مدت یک ماه هست سیستمم بهم ریخته احساس خفگی میکنم سرم گیچ میره ..لطفا راهنماییم کنید چیکار کنم
بعید است با مصرف یک عدد قرص چنین تغییراتی در بدن ایجاد شده باشد. بیشتر، اثرات روحی روانی دارو بوده و یا شاید عامل دیگری باعث بروز احساس خفگی و سرگیجه باشد.
سلام اقای دکتر من از ۷سال قبل تا الان به طور مرتب هر ۳ روز انزال شدم و مشکلی نداشتم ولی به دلیل وسواس در بعضی چیزها به تجویز دکتر قرص کلومیپرامین ۵۰ هرشب مصرف میکنم(از دو هفته پیش) ولی بلافاصله بعد از استفاده این قرص میل جنسیم به شدت کم شده و هرکاری میکنم انزال نمیشم. حتی چیزهای که قبلا با دیدنشون من کمتر از ۵ دقیقه طول میکشید انزال بشم دیگه تاثیری روم ندارن و انزال نمیشم (مایع منی خارج نمیشه). ممکنه راهنمایی کنید مصرف قرص رو قطع کنم یا صبح ها مصرف کنم؟
مصرف دارو را قطع کنید. با نظر پزشک از داروی جایگزین استفاده کنید.