کلاریسین محصول داروسازی تهران شیمی
آنچه در مورد کلاریترومایسین خواهید خواند:
کلاریترومایسین در چه مواردی استفاده می شود؟
نحوه صحیح مصرف کلاریترومایسین چگونه است؟
آیا می توان در حین مصرف کلاریترومایسین الکل مصرف کرد؟
عوارض جانبی کلاریترومایسین چیست؟
اگر با مصرف کلاریترومایسین تهوع، نفخ یا مشکل معده داشتم چکار کنم؟
در دوران بارداری یا شیردهی می توانم کلاریترومایسین مصرف کنم؟
چه داروهایی با کلاریترومایسین تداخل دارند؟
چه مدت طول می کشد تا کلاریترومایسین اثر کند؟
آیا کلاریترومایسین می تواند باعث اسهال شود؟
آیا کلاریترومایسین یک پنی سیلین است؟
اگر یک دوز کلاریترومایسین را فراموش کنم، چه باید بکنم؟
آیا کلاریترومایسین می تواند کووید-19 یا سرماخوردگیهای ویروسی را درمان کند؟
آیا کلاریترومایسین بر کنترل بارداری تأثیر می گذارد؟
تفاوت کلاریترومایسین و آزیترومایسین چیست؟
آیا کلاریترومایسین می تواند سینوزیت را درمان کند؟
مصرف کلاریترومایسین در چه مواردی نیاز به احتیاط دارد؟
کلاریترومایسین در چه مواردی استفاده می شود؟
کلاریترومایسین یک داروی آنتی بیوتیک است که جهت درمان عفونت های باکتریایی از جمله عفونت های دستگاه تنفسی (مانند برونشیت و پنومونی)، عفونت های گوش و پوستی به کار میرود.
کلاریترومایسین همچنین برای درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری تجویز می شود. این باکتری باعث برخی زخمهای گوارشی می شود. اگر به این دلیل برای شما تجویز شده است، داروهای دیگری نیز برای مصرف در کنار آن تجویز می شود.
نحوه صحیح مصرف کلاریترومایسین چگونه است؟
کلاریترومایسین را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید.
قرص کلاریترومایسین معمولاً همراه یا بدون غذا، یک یا دو بار در روز مصرف می شود. قرص ها را به طور کامل با یک لیوان آب ببلعید و دوره درمان را حتی اگر احساس بهبودی دارید، کامل کنید.
آیا می توان در حین مصرف کلاریترومایسین الکل مصرف کرد؟
بهتر است در مدت درمان با کلاریترومایسین از مصرف الکل خودداری شود زیرا ممکن است خطر عوارض جانبی مانند سرگیجه یا مشکلات معده افزایش یابد.
عوارض جانبی کلاریترومایسین چیست؟
عوارض جانبی شایع کلاریترومایسین عبارت است از حالت تهوع، اسهال، درد معده، اختلالات چشایی (مانند احساس تلخی دهان) و سردرد. در صورت بروز عوارض جانبی شدید مانند مشکلات کبدی، اسهال شدید ، دوبینی، خستگی مفرط، تغییرات خلقی، دردهای شدید معده، ادرار تیره، زردی چشم یا پوست، یا واکنش های آلرژیک دارو را قطع کنید و به پزشک اطلاع دهید.
برخی از افراد پس از مصرف یک دوره آنتی بیوتیک دچار برفک (قرمزی و خارش در دهان یا واژن) می شوند. اگر این اتفاق برای شما افتاد، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
اگر با مصرف کلاریترومایسین تهوع، نفخ یا مشکل معده داشتم چکار کنم؟
از وعده های غذایی ساده استفاده کنید و از مصرف غذاهای پرچرب یا تند اجتناب کنید.
در دوران بارداری یا شیردهی می توانم کلاریترومایسین مصرف کنم؟
کلاریترومایسین باید فقط در صورت نیاز و طبق تجویز پزشک در دوران بارداری مصرف شود. مصرف کلاریترومایسین معمولاً در دوران شیردهی توصیه نمی شود، زیرا میتواند به شیر مادر وارد شود.
چه داروهایی با کلاریترومایسین تداخل دارند؟
کلاریترومایسین می تواند با رقیق کننده های خون (مانند وارفارین)، داروهای کاهنده کلسترول (مانند استاتین ها)، برخی داروهای قلبی و سایر آنتی بیوتیک ها یا ضد قارچ ها تداخل داشته باشد.
همیشه پزشک و داروساز خود را از لیست کلیه داروها و مکملهایی که مصرف می کنید، مطلع نمایید.
چه مدت طول می کشد تا کلاریترومایسین اثر کند؟
کلاریترومایسین در عرض چند ساعت شروع به کار می کند. با این حال ممکن است تا چند روز پس از درمان متوجه بهبودی نشوید. برای اطمینان از درمان کامل عفونت، دوره درمان را کامل کنید. معمولاً یک دوره درمان۵-۱۴ روز طول می کشد.
آیا کلاریترومایسین می تواند باعث اسهال شود؟
بله، اسهال یک عارضه جانبی شایع کلاریترومایسین است. با این حال، اسهال شدید (حتی تا چندماه پس از مصرف آنتیبیوتیک می تواند نشان دهنده اسهال مرتبط با کلستریدیوم دیفیسیل باشد که نیاز به مراجعه به پزشک دارد.
آیا کلاریترومایسین یک نوع پنی سیلین است؟
خیر. کلاریترومایسین پنی سیلین نیست اما اغلب به عنوان جایگزینی برای افرادی که به پنی سیلین حساسیت دارند استفاده می شود.
اگر یک دوز کلاریترومایسین را فراموش کنم، چه باید بکنم؟
دوز فراموش شده را به محض یادآوری مصرف کنید. چنانچه نزدیک به زمان مصرف نوبت بعدی باشد، نوبت فراموش شده را رها کنید و دوزهای بعدی را طبق روال سابق مصرف نمایید.از دوبرابر کردن دوز در یکنوبت برای جبران نوبت فراموش شده خودداری کنید.
آیا کلاریترومایسین می تواند کووید-19 یا سرماخوردگیهای ویروسی را درمان کند؟
خیر، کلاریترومایسین برای درمان COVID-19 تایید نشده است. این دارو یک آنتی بیوتیک است و علیه عفونت های باکتریایی عمل می کند وبر روی عفونت های ویروسی مانند COVID-19 اثر ندارد(مگر در مواردی که همزمان خطر عفونت باکتری هم مطرح باشد). بنابراین برای سرماخوردگی ویروسی نباید این دارو مصرف شود چون مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها منجر به مقاومت میکروبی می شود که عواقب خطرناکی برای جامعه خواهد داشت.
آیا کلاریترومایسین بر کنترل بارداری تأثیر می گذارد؟
کلاریترومایسین مستقیماً بر کنترل بارداری هورمونی تأثیر نمی گذارد. با این حال، استفراغ شدید یا اسهال ناشی از دارو ممکن است اثربخشی داروهای ضد بارداری خوراکی را کاهش دهد. در صورت نیاز از یک روش پیشگیری از بارداری دیگر جهت اطمینان استفاده کنید.
تفاوت کلاریترومایسین و آزیترومایسین چیست؟
هر دو آنتی بیوتیک از گروه ماکرولیدها هستند اما کلاریترومایسین معمولاً دو بار در روز مصرف می شود و طیف اثر وسیع تری در برابر باکتری های خاص دارد در حالیکه آزیترومایسین اغلب به صورت تک دوز روزانه تجویز می شود و نیمه عمر طولانی تری دارد.
آیا کلاریترومایسین می تواند سینوزیت را درمان کند؟
بله، کلاریترومایسین در مواردی جهت درمان عفونت های سینوسی ناشی از باکتری ها تجویز می شود. این دارو به کاهش التهاب و پاکسازی عفونت کمک می نماید.
مصرف کلاریترومایسین در چه مواردی نیاز به احتیاط دارد؟
اگر مشکلی در عملکرد کبد یا کلیه ها دارید، ریتم قلبی غیرعادی دارید، اختلال عضلانی به نام میاستنی گراویس دارید، یا هر داروی دیگری مصرف می کنید (به ویژه، داروی استاتینی برای کلسترول بالا (آتورواستاتین، رزوواستاتین و…) یا کلشی سین برای نقرس) و یا سابقه حساسیت به یک دارو را داشته اید، پیش از شروع کلاریترومایسین حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.
-درمان عفونت های حساس دستگاه تنفسی فوقانی/ تحتانی و عفونت های پوست و بافت نرم (تزریقی)
-بیماری انسدادی مزمن ریه، تشدید حاد
-درمان هلیکوباکتر پیلوری (یک جزء درمان ترکیبی (سه دارویی)
-عفونت مایکوباکتریال (غیر توبرکلوزیس)؛ پیشگیری و درمان در بیماران مبتلا به پیشرفته HIV
-اوتیت میانی حاد در اطفال ناشی از H. influenzae، M. catarrhalis یا S. pneumoniae حساس؛ درمان
-درمان پنومونی اکتسابی از جامعه ناشی از مایکوپلاسما پنومونیه، استرپتوکوک. پنومونیه یا کلامیدوفیلا پنومونیه (بیماران بزرگسال و اطفال) و H.هموفیلوس و پاراهموفیلوس آنفولانزا
-درمان عفونت های بدون عارضه پوست/ساختار پوستی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس یا استرپتوکوک پیوژنز حساس
-درمان فارنژیت/لوزه ناشی از استافیلوکوکوس پیوژنز حساس (عامل جایگزین برای بیماران مبتلا به آلرژی شدید به پنی سیلین)
-پیشگیری و درمان عفونت های فرصت طلب در بزرگسالان و نوجوانان مبتلا به HIV، کلاریترومایسین؛ جایگزین موثر و توصیه شده برای درمان یا سرکوب طولانی مدت عفونت بارتونلوز، از جمله آنژیوماتوز باسیلی، باکتریمی، استئومیلیت و هپاتیت پلیوزیس؛ خراش گربه (بدون برچسب)
-برونشیولیت انسدادی، از جمله پانبرونشیولیت منتشر و برونشیولیت انسدادی کریپتوژنیک علامتدار(بدون برچسب)
-اندوکاردیت عفونی استرپتوکوکی گروه ویریدانس؛ پیشگیری؛ جایگزین موثر و توصیه شده برای پیشگیری از اندوکاردیت عفونی در بیماران مبتلا به بیماری های قلبی خاص که به پنی سیلین ها حساسیت دارند. (بدون برچسب)
-عفونت مایکوباکتریال (غیر توبرکلوزیس، با رشد سریع)؛ مدیریت مایکوباکتریوم غیر سلی در افراد مبتلا به فیبروز کیستیک (در ترکیب با سایر آنتیبیوتیکها) (بدون برچسب)
-درمان و پیشگیری پس از مواجهه سیاه سرفه (بدون برچسب)
-تب کیو (Coxiella burnetii)، درمان جایگزین برای تب علامت دار کیو (بدون برچسب)
-رینوسینوزیت، باکتریال حاد (Unsupported)
طیف اثر: طیف وسیعی از باکتری های گرم مثبت(استرپتوکوک پنومونیه، استرپتوکوک پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس (از جمله برخی از سویه های حساس به متی سیلین) گرم منفی (هموفیلوس آنفولانزا، موراکسلا کاتارهالیس، هلیکوباکتر پیلوری (در درمان ترکیبی) و برخی از باکتری های غیر معمول(مایکوپلاسما پنومونیه، کلامیدیا پنومونیه، لژیونلا پنوموفیلا) و پاتوژن هایی همچون مایکوباکتریوم آویوم کمپلکس (MAC) (معمولاً در بیماران دچار نقص ایمنی دیده می شود) و توکسوپلاسما گوندی (استفاده بدون برچسب در برخی موارد) را پوشش می دهد.
کلاریترومایسین یک آنتی بیوتیک از دسته ماکرولیدها میباشد که معمولاً جهت درمان عفونت های باکتریایی دستگاه تنفسی، عفونت های پوستی و زخم معده مرتبط با هلیکوباکتر پیلوری تجویز می شود. این دارو با مهار سنتز پروتئینهای باکتریایی عمل می کند و به طور موثر رشد باکتری ها را متوقف می نماید. کلاریترومایسین همچنین میتواند جایگزینی برای بیمارانی که به پنی سیلین آلرژی دارند، میباشد و در برخی موارد در پروسههای دندانپزشکی جهت جلوگیری از عفونت در افراد در معرض خطر استفاده می شود.
این دارو با اسامی تجاری و فرمهای دارویی متنوع از جمله قرص، گرانول، سوسپانسیون خوراکی و در برخی مناطق به فرم تزریقی عرضه میشود.
نکته: کلاریترومایسین بر روی اکثر گونه های انتروباکتریاسه یا سودوموناس موثر نیست و فعالیت محدودی در برابر بی هوازی ها دارد.
کلاریترومایسین اثر ضد باکتریایی خود را با اتصال به زیر واحد ریبوزومی 50S و در نتیجه مهار سنتز پروتئین اعمال می کند. متابولیت 14-OH کلاریترومایسین دو برابر ترکیب مادر در برابر ارگانیسم های خاص فعال است.
متابولیسم: تا حدی کبدی از طریق CYP3A4؛ به کلاریترومایسین 14-OH (متابولیت فعال) ؛ تحت متابولیسم گذر اول کبدی گسترده
جذب: سریع رهش: سریع، مصرف غذا سرعت جذب را به تاخیر میاندازد اما در میزان جذب تاثیری ندارد؛ آهسته رهش: فستینگ با ۳۰درصد کاهش در AUC نسبت به مصرف همراه با غذا همراه است.
اتصال به پروتئین: ۴۲تا۷۰درصد
نیمهعمر حذف: سریع رهش:کلاریترومایسین ۳تا۷ساعت؛ 14-OH کلاریترومایسین ۵تا۹ ساعت
مدت زمان رسید به پیک: سریع رهش:۲-۳ساعت؛ آهستهرهش ۵-۸ ساعت
دفع:ادرار(۲۰تا۴۰درص بدون تغییر؛ به علاوه ۱۰تا ۱۵ درصذ به عنوان متابولیت)؛ مدفوع (۲۹ تا ۴۰ درصد عمدتاً به صورت متابولیتها)
-حساسیت به کلاریترومایسین، اریترومایسین، هر یک از آنتیبیوتیکهای ماکرولید یا هر یک از اجزای فرمولاسیون
-سابقه زردی کلستاتیک/اختلال عملکرد کبدی مرتبط با استفاده قبلی از کلاریترومایسین
-مصرف همزمان با سیزاپراید، آلکالوئیدهای ارگوت (به عنوان مثال، ارگوتامین، دی هیدروارگوتامین)، مهارکننده های ردوکتاز HMG-CoA که به طور گسترده توسط CYP3A4 متابولیزه می شوند (مثل لوواستاتین، سیمواستاتین)، لومیتاپاید، یا پیموزاید.
-مصرف همزمان با کلشی سین در بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی یا کبدی
-نارسایی شدید کبدی همراه با نارسایی کلیوی
-سابقه طولانی شدن QT (طولانی شدن QT مادرزادی یا اکتسابی مستند) یا آریتمی بطنی، از جمله تورساد دی پوینت
-هیپوکالمی، هیپومنیزمی
-مصرف همزمان با آستمیزول، کلشی سین (بدون توجه به نارسایی کبدی/کلیوی در برچسب کانادایی)، دومپریدون، میدازولام (خوراکی)، رانولازین، ساکویناویر، ترفنادین یا تیکاگرلور
-اختلال الکترولیت اصلاح نشده
-برادیکاردی معنادار
موارد احتیاط:
-بیماریهای قلب و عروق
-سکته قلبی اخیر
-نارسایی احتقانی قلب
-میاستنی گراویس
-نارسایی کلیوی (نیاز به تنظیم دوز)
-سالمندان
-ابتلا به HIV
-CrCl کمتر از ۳۰
-سابقه کولیت ناشی از آنتیبیوتیک
عوارض شایع:
اسهال، حالت تهوع، استفراغ، تغییر طعم دهان، درد شکمی، سوء هاضمه، سردرد، کهیر
عوارض جدی:
سوپر عفونت، اسهال ناشی از کلستریدیوم دیفیسیل، سمیت کبدی، نفریت بینابینی، پانکراتیت، طولانی شدن QT، آریتمی بطنی، torsades de pointes، ترومبوسیتوپنی، لکوپنی، نوتروپنی، کاهش شنوایی برگشت پذیر، تشنج، اختلال رفتاری، سایکوز، توهمات، اختلال روانی، حساسیت مفرط، آنافیلاکسی، اریتم مولتی فرم، سندرم استیونز جانسون، نکرولیز اپیدرمال سمی، واکنش دارویی با ائوزینوفیلی و علائم سیستمیک، پوسچولوز اگزانتماتوز عمومی حاد، هیپوگلیسمی، تشدید میاستنی گراویس، رابدومیولیز
مشخصات کلی تداخلات:
- سوبسترای CYP3A4
- مهارکننده CYP2C9 (ضعیف)
- مهارکننده CYP3A4 (قوی)
- مهارکننده OATP1B1/1B3 (SLCO1B1/1B3) (متوسط)
- مهارکننده P-glycoprotein/ABCB1(متوسط)
- تحت تاثیر تاخیر در تخلیه ی معده
- تغییر در فلور نرمال دستگاه گوارش
- اختلال در پاسخ ایمنی در مقابل عوامل باکتریایی
- افزایش فاصله QT (شناختهشده)
تداخلات رده X (پرهیز):
آبامتاپیر، آکالابروتینیب، آدو تراستوزومب امتانسین، آلفوزوسین، اپرپیتانت، آستمیزول، آسوناپرویر، آوانافیل، آواپریتینیب، بارنیدیپین، ب.ث.ژ (داخل مثانهای)، بیلاستین، بلونانسرین، بوسوتینیب، بروموکریپتین، بودزوناید (سیستمیک)، واکسن وبا، سیزاپراید، کوبیمتینیب، کانیواپتان، دابرافنیب، داپوکستین، دی هیدرو ارگوتامین، دمپریدون، دوکسوروبیسین (متداول)، دروندارون، الاگولیکس، الاگولیکس/ استرادیول/ نوراتیندرون، التریپتان، انترکتینیب، اپلرنون، ارگوتامین، اورولیموس، فکسینیدازول، فلیبانسرین، فلوتیکازون (نازال)، فوس اپرپیتانت، فوسیدیک اسید (سیستمیک)، گرازوپرویر، هالوفانترین، ایبروتینیب، ایدلالیسیب، فرآوردههای ایرینوتکان، ایزاووکونازونیوم سولفات، ایوابرادین، لفامولین، لمبورکسانت، لرکانیدیپین، لومیتاپید، لوپیناویر، لوواستاتین، لوماتپرون، لوراسیدون، ماسیتنتان، میزولاستین، نالوکسگل، نراتینیب، نیمودیپین، نیسولدیپین، پازوپانیب، پیموزاید، پوساکونازول، عوامل طولانی کننده QT (بیشترین خطر)، عوامل متفرقه طولانی کننده QT (خطر متوسط)، رادوتینیب، رانولازین، مخمر برنج قرمز، رگورافنیب، روفناسین، ریمگپنت، روپاتادین، سالمترول، ساکویناویر، سیلودوسین، سیمپرویر، سیمواستاتین، سونیدگیب، سوورکسانت، تامسولوسین، تازمتوستات، ترفنادین، تیکاگرلور، تولواپتان، توپوتکان، ترابکتدین، تریازولام، آبروگپنت، یودنافیل، اولیپریستال، وین کریستین (لیپوزومال)، وینفلونین، ووراپاکسار، وکسیلاپرویر
کاهش اثرات داروها توسط کلاریترومایسین:
ب.ث.ژ (داخل مثانهای)، واکسن ب.ث.ژ (ایمنیزا)، واکسن وبا، دوکسرکلسیفرول، ایفوسفامید، لاکتوباسیلوس و استریول، سینکالید، سدیم پیکوسولفات، تیوتپا، تیکاگرلور، واکسن حصبه، زیدوودین
کاهش اثرات کلاریترومایسین توسط داروها:
آتازاناویر، بوسنتان، کاربامازپین، کوبیسیتات، القاکنندههای متوسط و قوی CYP3A4، دفراسیروکس، افاویرنز، انزالوتامید، لوپیناویر، میتوتان، ریتوناویر، ساریلومب، سیلتوکسیمب، توسیلیزومب، مهارکنندههای CYP3A4 (قوی)، نویراپین، مهارکنندههای پروتئاز، ریفابوتین
افزایش اثرات داروها توسط کلاریترومایسین:
آبماسیکلیب، آکالابروتینیب، آدو تراستوزومب امتانسین، آفاتینیب، آلفوزوسین، آلیسکایرن، آلی ترتینوئین (سیستمیک)، آلموتریپتان، آلوسترون، آلپرازولام، داروهای ضد سرطان (آلکالوئیدهای وینکا)، آپیکسابان، اپرپیتانت، آریپیپرازول، آریپیپرازول لاروکسیل، آستمیزول، آسوناپرویر، آتورواستاتین، آوانافیل، آواپریتینیب، آکسیتینیب، بارنیدیپین، بنپریدول، بنزهیدروکدون، بتامتازون (چشمی)، بتریکسابان، بیکتگراویر، بیلاستین، بلونانسرین، بورتزومیب، بوسنتان، بوسوتینیب، برنتوکسیمب ودوتین، برکسی پیپرازول، بریگاتینیب، برینزولامید، بروموکریپتین، بودزوناید (نازال، استنشاقی دهانی، سیستمیک، موضعی)، بوپرنورفین، بوسپیرون، کابازیتاکسل، کابرگولین، کابوزاتینیب، کلسیفدیول، بلاک کنندههای کانال کلسیمی، کانابیدیول، ماریجوانا (شاهدانه)، کپماتینیب، کاربامازپین، گلیکوزیدهای قلبی، کاریپرازین، سلیپرولول، سریتینیب، سیلوستازول، سیناکلست، سیزاپراید، سیتالوپرام، کوبیسیستات، کوبیمتینیب، کدئین، کلشی سین، کانیواپتان، کوپانلیسیب، کورتیکواستروئیدها (استنشاقی دهانی، سیستمیک)، کریزوتینیب، سیکلوسپورین (سیستمیک)، القاکنندههای قوی CYP3A4، سوبستراهای CYP3A4 (خطر بالا با مهارکنندهها)، دابیگاتران اتکسیلات، دابرافنیب، داکلاتاسویر، داپوکستین، داریفناسین، دارولوتامید، داساتینیب، دفلازاکورت، دگزامتازون (چشمی)، دینوژست، دی هیدرو ارگوتامین، دسه تاکسل، دمپریدون، دوکسوروبیسین (متداول)، درونابینول، دروندارون، دروسپیرنون، دوتاستراید، دولیسیب، ادوکسابان، الاگولیکس، الاگولیکس/ استرادیول/ نوراتیندرون، التریپتان، الکساکافتور، تزاکافتور و ایواکافتور، الیگلوستات، الوکسادولین، انکورافنیب، انفورتومب ودوتین، انترکتینیب، اپلرنون، فدراتینیب، فنتانیل، فسوترودین، فلیبانسرین، فلوکستین، فلوتیکازون (نازال، استنشاقی دهانی)، فوس اپرپیتانت، فوستاماتینیب، گالانتامین، جفیتینیب، گیلتریتینیب، گلاسدگیب، گلکاپرویر و پیبرنتاسویر، گلیپیزاید، گلیبوراید، گرازوپرویر، گوانفاسین، هالوفانترین، هیدروکدون، ایبروتینیب، ایلوپریدون، ایماتینیب، ایمیدافناسین، فرآوردههای ایرینوتکان، ایزاووکونازونیوم سولفات، ایسترادفیلین، ایوابرادین، ایواکافتور، ایکسابپیلون، لاپاتینیب، لاروترکتینیب، لفامولین، لمبورکسانت، لرکانیدیپین، لووبوپیواکائین، لوومیلناسیپران، لومیتاپید، لوپیناویر، لورلاتینیب، لوواستاتین، لوماتپرون، لومفانترین، لوراسیدون، لربینکتدین، ماسیتنتان، مانیدیپین، ماراویروک، مدروکسی پروژسترون، مپریدین، متیل پردنیزولون، میدازولام، میدوستورین، میفپریستون، میرودنافیل، میرتازاپین، میزولاستین، مورفین (سیستمیک)، نادولول، نالدمدین، نالفورافین، نالوکسگل، نراتینیب، نیلوتینیب، نیمودیپین، نینتدانیب، نیسولدیپین، اولاپاریب، اندانسترون، اوسیلودروستات، اسپمیفن، اکسی بوتینین، پالبوسیکلیب، پانوبینوستات، پارکوکسیب، پاریکلسیتول، پاروکستین، پازوپانیب، پمیگاتینیب، پکسیدارتینیب، سوبستراهای P-gp/ABCB1، پیماوانسرین، پیمکرولیموس، پیموزاید، پیپراکین، پیتاواستین، پولاتوزومب ودوتین، پوناتینیب، پرانلوکاست، پراواستاتین، پرازیکوانتل، پردنیزولون (سیستمیک)، پردنیزون، داروهای ضدافسردگی طولانی کننده QT (خطر متوسط)، عوامل متفرقه طولانی کننده QT (خطر متوسط)، کوئتیاپین، رادوتینیب، راملتئون، رانولازین، مخمر برنج قرمز، رگورافنیب، رپاگلینید، رتاپامولین، روفناسین، ریبوسیکلیب، ریفاکسیمین، ریلپیویرین، ریمگپنت، ریوسیگوات، ریپرتینیب، ریسپریدون، ریواروکسابان، رومیدپسین، روپاتادین، روکسولیتینیب، سالمترول، ساکویناویر، ساکساگلیپتین، سلومتینیب، سیبوترامین، سیلدنافیل، سیلودوسین، سیمپرویر، سیمواستاتین، سیرولیموس، سولیفناسین، سونیدگیب، سورافنیب، سوفنتانیل، سونیتینیب، سوورکسانت، تاکرولیموس (سیستمیک، موضعی)، تادالافیل، تالازوپاریب، تامسولوسین، تاسیملتئون، تازمتوستات، تگاسرود، تمسیرولیموس، ترفنادین، تتراهیدروکانابینول، تتراهیدروکانابینول و کانابیدیول، تزاکافتور و ایواکافتور، مشتقات تئوفیلین، تیوتپا، تیکاگرلور، توفاسیتینیب، تولترودین، تولواپتان، توپوتکان، تورمیفن، ترابکتدین، ترامادول، ترازودون، تریازولام، آبروگپنت، یودنافیل، اولیپریستال، اوپاداستینیب، والبنازین، واردنافیل، ومورافنیب، ونتوکلاکس، ویلازودون، وین کریستین (لیپوزومال)، ویندسین، وینفلونین، وینورلبین، آنتاگونیست های ویتامین کا، وراپاکسار، وریکونازول، وکسلوتور، وکسیلاپرویر، وولکوسپورین، زانوبروتینیب، زیدوودین، زولپیدم، زوپیکلون
افزایش اثرات کلاریترومایسین توسط داروها:
آمیسولپراید(خوراکی)، آبامتاپیر، آتازاناویر، آمیسولپرید (خوراکی)، فراوردههای ترکیبی ضد هپاتیت سی، بوسنتان، کاربامازپین، سریتینیب، سیتالوپرام، کوبیسیستات، کانیواپتان، کریزوتینیب، القاکنندههای متوسط و قوی CYP3A4، مهارکنندههای قوی CYP3A4، داساتینیب، افاویرنز، انکورافنیب، انترکتینیب، اریترومایسین (سیستمیک)، فکسینیدازول، فلوکونازول، فلوکستین، فوس نوتپیتانت، فوسیدیک اسید (سیستمیک)، ایدلالیسیب، لفامولین، لوپیناویر، میفپریستون، نوتپیتانت، نیلوتینیب، اوسیمرتینیب، پنتامیدین (سیستمیک)، پیموزاید، پوساکونازول، عوامل طولانی کننده QT (بیشترین خطر)، داروهای ضد سایکوز (خطر متوسط)، داروهای آنتی آریتمی کلاس IC طولانی کننده QT (خطر متوسط)، آنتیبیوتیکهای کینولونی طولانی کننده QT (خطر متوسط)، کوئتیاپین، ریبوسیکلیب، ریتوناویر، ساکویناویر، استریپنتول، تیپرناویر، تورمیفن، ومورافنیب، ویلانترول، وریکونازول
تداخل با غذا:
سریع رهش: مصرف غذا جذب را به تأخیر میاندازد، اما تأثیری بر مقدار جذب ندارد.
پیوسته رهش: مصرف غذا AUC کلاریترومایسین را حدود ۳۰٪ نسبت به شرایط ناشتا افزایش میدهد.
راهکار: فراوردههای سریع رهش بدون توجه به غذا مصرف شوند.
فرآوردههای پیوسته رهش همراه با غذا مصرف شوند.
-در صورت ابتلای بیمار به نارسایی کبدی یا کلیوی، تاکی کاردی بطنی و پورفیری با احتیاط فراوان مصرف شود.
-در صورت ابتلای بیمار به نارسایی کلیوی، تنظیم دوز دارو ممکن است ضروری باشد.
بهتر است این دارو با معده خالی مصرف شود ولی در صورت بروز تحریک گوارشی، می توان آن را با غذا مصرف کرد.
آزیترومایسین |
در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.
کد ژنریک | نام شکل دارویی | پرخطر | دما | حیاتی | برچسب هشدار بالا |
---|---|---|---|---|---|
01838 |
|
||||
01837 |
|
||||
13464 |
|
||||
09300 |
|
||||
02034 |
|
با عرض سلام آیا مصرف مترونیدازول 500 وکلاریترومایسین 500 روزانه دوبار مصرف شود مشکل خاصی ایجاد می کند به همراه لانزوپرازول 30
بستگی به نظر پزشک دارد. در صورت صلاحدید بلامانع است
سلام ،خسته نباشین ،میشه کمکم کنید و بگید گه آیا قرص کلاریسین ۵۰۰ همان کلاریترومایسین ۵۰۰ است ،، یا نه ممنون
وقتی این قرص را مصرف میکنم دل درد شدید وتهوه میگیریم حالا اگر این دارو را قطع کنم اشکال دارد ؟
سلام من 47سالم هست این قرص رو دکتر بهم داده الان از صبح تهوع دارم دهنم تلخی میزنه چه کار کنم
با سلام پسر من از دو عارضه شاکیه. یکی از تلخی دهان که با هیچ چیز برطرف نمیشه. دوم از خستگی و خواب آلودگی دارو
باسلام آیامصرف کپسول کلاریسین که بخاطرعفونت معده میخورم. باعث خونریزی رحمی هم میشود
سلام برای بیماری هلیکوباکتری این دارو برام تجویز شده یکی صب یکی شب شبا که مصرف میکنم تا خود صب دهنم تلخ هست وباید تخلیه کنم و بشورم وکلا درطول روز طعم دهنم تلخ هست راهکاری برای کاهش این هست؟واقعا سخته برام شاید تویه شب ده بار بیدارشم و اب دهنم تخلیه کنم
ایا این دارو براای عفونت ریهها مفید است
سلام با عرض سلام و خسته نباشید من بیماری هلیکوباکتری دارم دکتر کلاریتروماییین ۵۰۰ با پنتوپرازول ۴۰ قبل صبحانه و هر ۱۲ ساعت مترونیدازول ۲۵۰ و بیسموت ساب سیترات۱۲۰ دو عدد گفته مصرف کن سوال من اینکه بعد چند روز آزمایش تنفسی اوره بدم و من مدتی که این قرصارو مصرف میکنم بیماری خوب میشه تموم میشه باز شروع میشه به دکترم هم گفتم میگه باید مدام مصرف کنی حداقل دو ماه یک دوره
نظر من در مورد میکروب معده این است که قرص آموکسی سیلین ۵۰۰ و قرص تاوانکس ۵۰۰ جواب داده است و از لحاظ داروی گیاهی روزی یک حپه سیر خرد شده که مثل قرص با آب خورده شود خیلی خوب است که میکروب معده را از بین می برد.
سلام دکتر براى درمان هلیکوباکتر به من کلاریترومایسین و آموکسى سیلین داده و براى صبح ناشتا لانسو پرازول امّا بعد از ٣ روز خوردن کلاریترومایسین از دیشب حالت تهوع شدید و درد معده دارم ادامه بدم یا قرص رو قطع کنم؟ هرچند که دکتر از همون اول که این قرص رو تجویز کرد بهم گفت یه سِرى عوارض داره که باید تحمل کنى.
ایاقرص کلاریترومایسین باعث تاخیرپریودی میشود
سلام عزیزم جز عوارض شناخته شده نیست
با سلام با توجه به اینکه من عمل قلب باز انجام دادم و تعویض دریچه داشتم و در حال حاضر از قرص وارفارین استفاده میکنم ایا مجاز به مصرف این دارو هستم .برای عفونت معده یا خیر .ممنون از پاسخگویی شما
سلام من پسرم 5سالشه و17کیلو است دکتر براش هر 12ساعت 8سی سی شربت تجویز کرد ولی باخوردن آن سرفه شدید و تب شدید گرفت ک وقتی بروشور آن را مطالعه کردم از عوارض مصرف این دارو بود
سلام و احترام ببخشید با مصرف این دارو کلاریترومایسین دهانم تلخ میشه آیا اشکالی نداره تحمل کنم یا باید دارو را قطع کرد آیا دارویی که جایگزین این دارو باشه هست ممنون راهنمایی بفرمائید
این عارضه طبیعی است. دوره درمان را کامل کنید