کلوپیدوگرل

داروهای قلبی عروقی

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

کلوپیدوگرل چیست؟
در خون شما سلول های چسبنده ای وجود دارد که به آنها پلاکت گفته می‌شود. پلاکت ها با چسبیدن به یکدیگر لخته تشکیل می دهند تا از بروز خونریزی در شرایط آسیب های عروقی پیشگیری نمایند. گاهی اوقات پلاکتها این لخته را داخل عروق تشکیل می‌دهند که می‌تواند موجب انسداد عروق و وقوع سکته های قلبی و مغزی گردد.
این اتفاق معمولاً زمانی رخ می دهد که دیواره های عروق به دلایل مختلف با رسوب چربی ها ضخیم شده باشد و یا ضربان قلب نامنظم و سریع باشد.
چنانچه این لخته در عروق اطراف قلب تشکیل شود، منجر به کاهش خونرسانی به قلب می گردد.
سندروم حاد عروق کرونر (ACS) نام دسته ای از اختلالات است که در این شرایط ایجاد می‌شود.
کلوپیدوگرل در شرایط پس از حملات قلبی یا دردهای آنژین قلبی کنترل نشده و پس از عمل های جراحی قلب و عروق (مانند فنر گذاری عروق قلب)تجویز می گردد.
این دارو با کاهش چسبندگی پلاکت ها از تجمع پلاکتی و تشکیل لخته جلوگیری می نماید و این کار خطر بروز حملات قلبی یا سکته را کاهش می‌دهد.


پیش از شروع مصرف کلوپیدوگرل
-در صورت بارداری یا شیردهی، حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.
-در صورتی که سابقه ی هرگونه خونریزی از جمله زخم فعال معده یا جراحی یا جراحتی در چند هفته ی اخیر داشته اید، حتما به طور کامل برای پزشک توضیح دهید.
-در صورت سابقه ی اختلال کبدی یا کلیوی به پزشک خود اطلاع دهید.
-سابقه ی حساسیت به این دارو یا هر داروی دیگر را به پزشک اطلاع دهید.
-لیست کلیه ی داروهای مصرفی (حتی داروهای بدون نسخه، مکمل و گیاهی) را همراه خود داشته باشید و در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید تا در صورت احتمال بروز تداخل با کلوپیدوگرل، اقدامات لازم انجام شود.به ویژه در صورتی که مصرف کننده ی داروهای اس آمپرازول، امپرازول یا رپاگلیناید می باشید، حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.


نحوه ی صحیح مصرف کلوپیدوگرل
-قرص کلوپیدوگرل را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف نمایید.
-معمولاً یک قرص ۷۵ میلی گرمی یک بار در روز تجویز می گردد. با این حال با توجه به شرایط بیمار، ممکن است دارو با مقدار مصرف بیشتری تجویز گردد. حتی گاهی ممکن است نوبت اول مصرف با دوز بالا (۱۵۰ تا ۳۰۰ میلی گرم) از دارو آغاز شود و پس از آن مقدار مصرف کاهش یابد.
-می توانید کلوپیدوگرل را در هر زمانی از روز که برای شما مناسب‌تر است مصرف نمایید. با این حال مصرف منظم دارو در زمان مشخصی از روز از فراموشی مصرف جلوگیری نموده و اثرات مطلوب زودتر ظاهر می گردد.
-برخی بیماران ترجیح می‌دهند این دارو را صبح‌ها مصرف نمایند تا از فراموشی مصرف دارو در طی روز جلوگیری کنند. کلوپیدوگرل با غذا تداخلی ندارد و می‌توانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید.
-در صورت فراموش کردن یک نوبت دارو، به محض یادآوری آن را مصرف نمایید اما اگر بیشتر از ۱۲ ساعت از زمان مصرف گذشته است، نوبت فراموش شده را مصرف ننموده و نوبت بعد را طبق روال سابق مصرف کنید.
از دو برابر نمودن مقدار مصرف در یک نوبت جهت جبران نوبت فراموش شده اکیداً خودداری نمایید.
-دارو را در ظرف در بسته غیرشفاف (جهت جلوگیری از قرار گرفتن در معرض نور) و مکان خشک نگهداری نمایید.


توصیه ها
-همانطور که توضیح داده شد، مصرف این دارو از تشکیل لخته های خونی جلوگیری می‌نماید. به همین خاطر طبیعی است که با مصرف این دارو، بدن بیشتر از سابق مستعد خون‌ریزی گردد. بنابراین تا جای ممکن از بدن خود در برابر ضربه و آسیب مراقبت نمایید. همچنین از مسواک نرم جهت جلوگیری از خونریزی لثه ها استفاده کنید و هر گونه خونریزی غیر معمول را حتماً به پزشک اطلاع دهید.
-در صورتی که نیاز به هر گونه عمل جراحی یا اقدامات دندانپزشکی داشتید، حتماً پزشک یا دندانپزشک را در جریان مصرف این دارو قرار دهید. عموماً نیاز است که حداقل یک هفته قبل از انجام اعمال جراحی ،مصرف این دارو تحت نظر پزشک قطع گردد.
در مدت درمان با این دارو حتماً تحت نظر پزشک باشید تا با معاینات و بررسی های منظم و دوره ای، وضعیت بهبودی مورد بررسی قرار گیرد.
-پیش از خرید یا شروع مصرف هر داروی بدون نسخه، دارو ساز را در جریان مصرف کلوپیدوگرل قرار دهید تا از مناسب بودن مصرف همزمان این داروها با یکدیگر اطمینان حاصل کنید.
از شروع مصرف هر گونه داروی ضد درد و التهاب(خصوصا داروهای حاوی آسپیرین و ایبوپروفن) بدون مشورت با پزشک خودداری کنید. زیرا مصرف همزمان این داروها، خطر خونریزی را افزایش می‌دهد.( توجه نمایید که اکثر داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا حاوی آسپیرین یا ایبوپروفن می باشند.)
-به علت شیوع عوارض گوارشی کلوپیدوگرل و داروهایی که عموماً همراه با آن جهت درمان مشکلات قلبی استفاده می گردند، احتمالاً پزشک برای شما دارویی جهت جلوگیری از معده درد و مشکلات گوارشی تجویز می نماید. پزشکان عموماً همراه با کلوپیدوگرل داروی پنتوپرازول را به بیمار توصیه می نمایند. دقت نمایید که
 دقیقاً داروی توصیه شده توسط پزشک را مصرف نمایید و از هر گونه تغییر دارو یا شروع مصرف داروهای ضد سوء هاضمه ی جدید، بدون مشورت با پزشک یا داروساز خودداری نمایید. به طور مثال مصرف همزمان کلوپیدوگرل با داروی امپرازول تداخل دارویی ایجاد می نماید و چنانچه بیمار پیش از شروع درمان از آن استفاده می نموده است، لازم است داروی دیگری همچون پنتوپرازول جایگزین آن گردد.
-از مصرف بیش از حد فرآورده ها و غذاهایی که موجب رقیق شدن خون می شوند، مانند سیر جینسینگ و جینکو خودداری نمایید و پیش از خرید هر گونه مکمل ویتامین یا گیاهی پزشک را در جریان قرار دهید.


عوارض جانبی کلوپیدوگرل
-در صورت مشاهده ی خونریزی لثه‌ها، خونریزی بینی، کبودی و جراحت پوستی در صورتی که خونریزی بند نیامد و ادامه دار شد، لازم است به پزشک مراجعه نمایید.
-در صورت سوء هاضمه، تهوع، درد شکمی و اسهال با مصرف وعده های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای پرچرب پر ادویه می‌توان این علائم را برطرف نمود.
-در صورت مشاهده ی هر گونه علامت جدید یا مشکلی، (خصوصاً در زمان شروع مصرف این دارو ) حتماً با پزشک مشورت نمایید.
-در صورت مشاهده ی تیرگی ادرار و تغییر در حجم ادرار، احساس خستگی مفرط، کاهش اشتها، سوء‌هاضمه و معده درد شدید، مدفوع روشن، زردی پوست یا چشم ها، تغییر در بینایی، مشکل در تکلم و تب، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف کلوپیدوگرل

مهارکننده تجمع پلاکتی.
الف-دارو به فرم پروفیلاکتیک در بیماران مبتلا به آترواسکلروزیس با ریسک انفارکتوس میوکارد، سکته و بیماری های عروق محیطی تجویز می شود.
ب- کلوپیدوگرل به عنوان داروی کمکی همراه با آسپیرین در بیماران با آنژین ناپایدار تجویز می شود.

مکانیسم اثر کلوپیدوگرل

دارو سبب مهار اتصال آدنوزین دی فسفات به گیرنده های پلاکتی و در نتیجه مهار تجمع پلاکت ها می شود.

فارماکوکینتیک کلوپیدوگرل

کلوپیدوگرل به عنوان پیش دارو پس از تجویز به فرم خوراکی سریعا و به طور ناکامل از دستگاه گوارش جذب می شود. دارو به طور وسیعی در کبد متابولیزه شده و تبدیل به فرم فعال می شود. پیش دارو و متابولیت فعال به میزان 98-94% به پروتئین های پلاسما متصل می شوند.

عوارض جانبی کلوپیدوگرل

*عوارض نسبتا شایع (%10-1):
هماتولوژی و انکولوژی: خونریزی خفیف، خونریزی شدید
سایر عوارض (درصد نامشخص):
هماتولوژی و انکولوژی: کبودی، هماتوم
تنفسی: خون دماغ

تداخلات دارویی کلوپیدوگرل

*مشخصات کلی تداخلات:
- سوبسترای CYP2C19
- سوبسترای CYP3A4
- مهارکننده CYP2B6 (ضعیف)
- مهارکننده CYP2C8 (متوسط)
- مهارکننده CYP2C19 (ضعیف)
- مهارکننده کربوکسیل استراز 1
- مهارکننده OATP1B1 (ضعیف)
- تحت تأثیر تأخیر در تخلیه‌ی معده
- ضد پلاکت
- اتصال به رزین/ پلیمرهای تعویض کاتیونی
- حساس به pH معده (تداخل با داروهایی که pH معده را تغییر می دهند، بررسی شود.)

تداخلات رده X (پرهیز):
آمودیاکین، ریمگپنت، پازوپانیب، توپوتکان، اوروکیناز

کاهش اثرات داروها توسط کلوپیدوگرل:
تداخل قابل‌توجهی مشخص نشده است.

کاهش اثرات کلوپیدوگرل توسط داروها:
آمیودارون، مهارکننده‌های کانال کلسیمی، کانگرلور، مهارکننده‌های قوی و متوسط CYP2C19، اریترومایسین (سیستمیک)، اس امپرازول، اتراویرین، فنتانیل، فلووکسامین، آب گریپ‌فروت، لانسوپرازول، مرفین (سیستمیک)، امپرازول، پنتوپرازول، ریتوناویر، سدیم زیرکونیوم سیکلوسیلیکات

افزایش اثرات داروها توسط کلوپیدوگرل:
داروها با خواص ضد پلاکت، آلپلیزیب، آمودیاکین، داروهای ضد انعقاد، آپیکسابان، بمیپارین، بوپروپیون، سفالوتین، کلادریبین، کلاژناز (سیستمیک)، دابیگاتران اتکسیلات، دابرافنیب، داسابوویر، دئوکسی کولیک اسید، دس لوراتادین، ادوکسابان، انوکساپارین، انزالوتامید، هپارین، ایبریتومومب تیوکستان، اوبینوتوزومب، اومبیتاسویر، پاریتاپرویر، ریتوناویر، داسابوویر، اوزانیمود، پاکلی‌تاکسل (شکل دارویی متداول و شکل دارویی متصل به پروتئین)، پازوپانیب، پیوگلیتازون، رپاگلینید، ریمگپنت، رزوواستاتین، ریواروکسابان، سالیسیلات ها، سلکسی‌پگ، سیبوترامین، تالازوپاریب، داروهای ترومبولیتیک، توپوتکان، ترپروستینیل، آبروگپنت، اوروکیناز، وارفارین

افزایش اثرات کلوپیدوگرل توسط داروها:
آکالابروتینیب، القاکننده‌های قوی CYP2C19، داساتینیب، امولسیون‌های چرب (بر پایه روغن ماهی)، فلووکسامین، گلوکزآمین، گیاهان با اثرات ضد پلاکت و ضد انعقاد، ایبروتینیب، اینوترسن، لیماپروست، مولتی ویتامین‌ها/ فلوراید (حاوی ویتامین‌های آ، دی، ای)، مولتی ویتامین/ مینرال ها (حاوی ویتامین‌های آ، دی، ای، کا و فولات و آهن)، مولتی ویتامین/ مینرال ها (حاوی ویتامین‌های آ و ای، فاقد آهن)، پنتوسان پلی سولفات سدیم، اسیدهای چرب امگا 3، پنتوکسی فیلین، سلومتینیب، آنالوگ‌های پروستاسیکلین ها، تیپراناویر، ویتامین ای (سیستمیک)، زانوبروتینیب

تداخل با غذا:
مصرف سه لیوان200 میلی‌لیتری از آب گریپ‌فروت در روز ممکن است به‌طور قابل‌توجهی اثرات ضد پلاکت دارو را کاهش دهد.
راهکار: از مصرف گریپ‌فروت و آب گریپ‌فروت خودداری شود و یا حداقل کاهش داده شود.

هشدار ها کلوپیدوگرل

الف) 10 تا 14 روز قبل از انجام اعمال جراحی باید مصرف دارو قطع شود.
ب) قبل از انجام اقدامات دندان پزشکی باید دندان پزشک را در جریان مصرف دارو قرار داد.
ج) در صورت بروز هر گونه خونریزی غیر عادی باید پزشک را در جریان قرار داد.

دارو های هم گروه کلوپیدوگرل

آبسیکسی مب سیلوستازول اپتی فیباتاید
تیکلوپیدین تیروفیبان تیکاگرلور
پراسوگرل
گروه B

قابل استفاده در بارداری: با مطالعات حیوانی شواهدی دال بر خطرناک بودن این دارو مشاهده نشده است. مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
01788
00367

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
قرص تویکس 75 میلی گرم
قرص کلوپیدوگرل-حکیم 75 میلی گرم
قرص کلوپیدوگرل-عبیدی 75 میلی گرم
قرص پلاتومد 75 میلی گرم
قرص کلوپی تب 75 میلی گرم
قرص آرویکس 75 میلی گرم
قرص پلاگرول 75 میلی گرم
قرص کلوپیدوگرل سجاد دارو 75 میلی گرم-گلوپیسد
قرص کلوپیدکس 75 میلی گرم
قرص آنتی پلت 75 میلی گرم
قرص آپو کلوپیدگرل 75 میلی گرم
قرص ساناگرل 75 میلی گرم-کلوپیدگرل ثنامد- ساناویکس
قرص دیپیکس 75 میلی گرم
قرص کلوپیدگرل شفا 75 میلی گرم
قرص کلوپیدگرل رازک 75 میلی گرم
قرص بایودگرل 75 میلی گرم
قرص کلوپیدوگرل آفا شیمی 75 میلی گرم
قرص اسویکس 75 میلی گرم
قرص روکشدار زیلت 75میلی گرم
قرص پلاویکس 75 میلی گرم
فروزنده جاویدفر (1400/2/5)

مادر من چندسال پیش که آنژیوگرافی کردن این قرص رو براشون تجویز کردن و پای مادرم ورم کرد بعد قطع شد دارو و پادرد مادر همچنان ادامه داره چندسال . الان به علت اینکه یکی از داروهای رقیق کننده دیگه در بازار موجود نیست 1هفته است دارن مصرف میکنن که بازم هر دو پا ورم کردن .میشه راهنمایی بفرمایید

قدیر (1400/1/25)

سلام مادرم ۵۹ساله هست ومشکل گرفتگی های مویدگ مغزی داره که دکتر گفت سکته های خفیف مغزی بوده وهرشب اسویکس مصرف میکنه ولی شبا معده ش خیلی درد میکنه آیا قرص جایگزینی برای اسویکس هست؟

ماندانا پورحجازی (1399/12/24)

سلام پدر مبتلا به آلزایمر و مشکلات قلبی و سابقه سکته قلبی است و از پلاویکس استفاده میکنه .الان اصلا نمی تونیم پیدا کنیم .چه دارویی را پیشنهاد میکنید

شفیع کلاهی (1399/12/16)

با سلام من قرص اسویکس ..اتور استائین ۲۰ وراپامیل ۴۰ استفاده میکنم مدتی کف پاهام گرم میشن ممکنه عوارض قرصها باشه ازمایش قند وچربی هم نرماله لطفا راهنمایی کنید8753

کلاهی (1399/12/16)

با سلام من سال ۹۱ انژیو انجام دادم وخدا را شکر مشکل گرفتگی عروق نداشتم ودکتر قرص اسویکس اتور استائین وراپامیل تجویز کردن والان مدتی هست قسمت جلو کف پاهام گرم میشوند ممکن هست از عوارض این قرصها باشه لطفا راهنمایی کنید در ضمن قند وچربی هم آزمایش دادم ونرمال هستن ممنون

ادریس (1399/12/15)

سلام من قرص ٱسویکس یک سال استفاده کردم بعد قرص پلاویکس دو ماه استفاده کردم والان می نمیاد قیمتش بالاست والان قرص کلوپیدوگرل گرفتم آیا همه کارهایش یکی هست عمل باز شدم ممنون

اردشیر اعتضادی ۵/۱۲/۹۹ (1399/12/5)

قرص اسویکس یا کلومیدوگرل آیا میتواند جایگزین پلاویکس گردد چون پلاویکس هم گران است هم گیر میآید ممنون اگر راهنمایی کنید

پرویز فعله‌گری (1399/9/20)

سلام بنده دو سال است عمل پیوند رگ بصورت باز انجام داده ام‌ و بعد از آن به مدت دوسال است که از این قرص استفاده می نمایم و خوشبختانه تا بحال مشکلی نداشته ام حال سوال من اینه که تا کی باید این قرص مصرف شود با تشکر

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1399/9/20)

استفاده طولانی مدت این دارو برای شما بلامانع است

سیامک آرام (1399/4/19)

من در سال ١٣٧٦ ٥رگ با ى پس کردم آقاى دکتر مانده گار بیمارستان دى تهران در سالهاى ٩٢ و ٩٣ دورگ تعویضى گرفتگى داشت که هر کدام دواستند گذاشته شد از آن سال تا کنون من از پلاویکس استفاده میکنم وقطع هم نکردم همراه با آسپیرین ٨١ بایر آلمان و آتورواستاتیت سئوال ازشما اشکالى داشته چون میگویند فقط یک سال باید پلاویکس استفاده شود. ممنون از نظر شما

مریم حسن زاده (1399/1/30)

همسرم برای دقایقی دچار فراموشی ومشکل درتکلم شد.علت تجویز این دارو چیست؟

پرویز جواندل (1399/1/16)

من بعلت گذاشتن فنر یلسال است که پلاویکس 75 میخورم تا کی باید ادامه بدهم ومعمولا متد استفاده چقدر است

دکتر شهرام مظاهری - متخصص قلب و عروق (1399/1/16)

سلام معمولا یکسال قرص پلاویکس تجویز می شود و بعد از آن قرص آسپیرین 80 روزانه یک قرص

امیر (1399/1/13)

با سلام من در روز پنتوپرازول،رمپایل واسه فشار خون و کلوپیدوگرل مصرف میکنم ،به نظر شما مصرف جوشانده بابونه،گل گاوزبان،یا چایی نبات ایرادی نداره،؟ لطفا راهنماییم کنید،و همیشه احساس خستگی و بی حالی دارم

مریم ضیایی (1398/9/21)

سلام با خوردن داروی اسویکس ۷۵ میلی گرم به من تب و لرز و کبودی لبها و درد عضلانی و گیجی در سر و خواب آلودگی در من ایجاد شده باید چیکار کنم از راهنمای شما ممنونم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/21)

با نظر پزشک از برند دیگری استفاده کنید

چنانچه در خصوص "کلوپیدوگرل " سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان فاراموکس شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info