انالاپریل

داروهای قلبی عروقی

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

‎انالاپریل
‎انالاپریل متعلق به دسته داروهای کنترل کننده فشار خون است که با دفع بعضی املاح و مایعات از طریق ادرار فشار خون را در رگ ها کاهش می دهد و بار قلب و کلیه را سبک می کند.
‎ممکن است این دارو جهت کاهش فشار خون بالا ، درمان نارسایی قلبی تجویز شود.
ACEI (مهار کننده ی آنزیم آنژیوتانسین ) مانند انالاپریل با مهار ساخت آنژیوتانسین ۲، باعث گشاد شدن عروق و همچنین کاهش بازگشت مقدار آب به خون می شود و در مجموع ‎اثرات این دارو منجر به کاهش فشار خون در بدن می شود.
‎نارسایی قلبی حالتی است که قلب نمی تواند به اندازه طبیعی کار کند .به همین دلیل اختلالاتی در جریان خون ایجاد می شود . انالاپریل به کاهش عوارض ناشی از کاهش کار قلب کمک می کند. این دارو با اثر محافظتی خود بر روی قلب ، روند پیشرفت نارسایی قلبی را کند می کند. این اثر محافظتی همچنین خطر مشکلات قلب و عروق را در افراد در معرض خطر کاهش می دهد.
‎این دارو ممکن است به تنهایی یا همراه با داروهای دیگر جهت بهبود شرایط شما تجویز شود.
‎انالاپریل در ترکیب با داروهای دیگر نیز تولید می شود . بطور مثال قرص با نام تجاری innozide ترکیبی از انالاپریل و هیدروکلروتیازید می باشد . این داروهای ترکیبی با کاهش تعداد قرص مصرفی در روز ،موجب تسهیل دارو درمانی برای بیمار می شوند.

‎پیش از مصرف انالاپریل 
- در صورت بارداری، ‎اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورت سابقه ی مشکل کلیوی ، كبدي،چربی خون و کلسترول بالا، مشکلات مربوط به عضلات قلب و یا بیماری های قلبی مادرزادی به پزشک خود اطلاع دهید .
- در صورتی که بدن شما در وضیعت کم آبی قرار گرفته است(اسهال یا بیماری اخیر)به پزشک خود بگویید.
- در صورتی که مبتلا به بیماری لوپوس می باشید به پزشک خود اطلاع دهید .
- در صورت سابقه ورم صورت ، زبان یا گلو(آنژیوادم) به پزشک خود اطلاع دهید .
‎- در صورتی که تحت حساسیت زدایی نسبت به گزیدگی زنبور قرار گرفته اید، به پزشک خود اطلاع دهید.
‎- در صورتی که تحت دیالیز قرار می گیرید، به پزشک خود اطلاع دهید.
_از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. ‎
‎-در صورت سابقه ی حساسیت دارویی (خصوصاًسایر داروهای ‌‌ACEI مانند لیزینوپریل، كاپتوپريل، لوزارتان، والسارتان و...)به پزشک خود اطلاع دهید.

 

نحوه مصرف انالاپریل
‎- دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. مقدار مصرف دارو با توجه به شرایط شما توسط پزشک محاسبه می شود.
‎- در صورتی كه اين دارو جهت كاهش فشارخون تجويز شود معمولاً ممکن است به صورت یک مرتبه در روز برای شما تجویز شود.
- در صورتی که جهت درمان نارسایی قلبی تجویز شده باشد ممکن است بصورت دو مرتبه در روز تجویز شود (صبح و عصر). در این شرایط ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
‎- بهتر است اولین مصرف دارو را شب پیش از خواب مصرف نمایید زیرا امکان سرگیجه در اولین نوبت مصرف وجود دارد.
‎پس از اولین نوبت، دارو را در هر زمان در روز که راحت تر هستید می توانید مصرف کنید. اکثرا مصرف این دارو صبح ها بهتر است و احتمال فراموش کردن آن کمتر است. در صورت تجویز بیش از یک قرص در روز قرص ها را با فاصله مناسب و یک اندازه (هر ۱۲ ساعت یا هر ۸ ساعت) طبق دستور پزشک مصرف نمایید.
-این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.
_در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎

‎توصیه های دارویی انالاپریل
‎- معمولا درمان با این دارو طولانی مدت می باشد، لذا در مدت درمان، تحت نظر پزشک خود باشید و معاینات و آزمایشات دوره ای را بطور منظم انجام دهید تا روند درمانی شما بررسی شود.
‎- به توصیه های پزشک خود درباره ی رعایت رژیم غذایی سالم و کم نمک، ترک سیگار و الکل و داشتن فعالیت بدنی مناسب، عمل نمایید.
_ جهت کنترل فشار خون و اثر مناسب تر این دارو، بسیار مهم است که در مدت درمان از یک رژیم غذایی و سبک زندگی مناسب که توسط پزشک به شما توصیه می شود پیروی کنید.
_از مصرف نمک های حاوی پتاسیم در مدت درمان با این دارو خودداری نمایید.
-پیش از دریافت هرگونه داروی جدید (خصوصاً داروهای ضد درد و داروهای سوهاضمه)حتماً پزشک یا داروساز خود را از مصرف این دارو مطلع نمایید.‎
- مصرف الکل همراه با این دارو می تواند عوارضی در پی داشته باشد لذا در صورت مصرف اخیر الکل یا فرآورده های الکلی حتما به پزشک خود اطلاع دهید.‎
‎- در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید، انالاپریل می تواند موجب افزایش اثر دارو های ضد دیابت گردد لذا افراد دیابتی باید نسبت به علائم افت قند خون بیشتر هشیار باشند
‎- در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود اطلاع دهید. زیرا برخی دارو های بیهوشی یا بی حسی ممکن است موجب افت فشارخون شما شوند.

عوارض شایع انالاپریل 
- احساس سبکی سر و سرگیجه هنگام تغییر وضعیت در زمان مصرف این دارو بسیار شایع می باشد. برای جلوگیری از آن به آرامی از حالت درازکش به نشسته تغییر وضعیت دهید و پس از چند دقیقه به آرامی بلند شوید. همچنین هنگام بالا و پایین رفتن از پله ها احتیاط کنید و تا زمانی که اثر دارو باقی است از رانندگی و کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند، خودداری کنید.
‎- سرفه‌های خشک ممکن است در اثر مصرف این دارو ایجاد شود. در صورت بروز و ادامه دار شدن سرفه ها با پزشک خود صحبت کنید تا داروی جایگزین مناسب برای شما تجویز شود.
‎- احساس تهوع، سوءهاضمه، دل درد و اسهال نیز از عوارض گوارشی این دارو می باشد که با مصرف غذاهای سبک و پرهیز از غذاهای چرب و پر ادویه و مصرف مایعات به مقدار کافی می توان آن ها را کاهش داد.
‎- در صورت بروز علائمی مانند خارش و قرمزی پوست،تنگی نفس، احساس طعم بد دهان یا مشکل دهان و از حال رفتن ، با پزشک خود صحبت کنید.
‎-در صورت بروز علائم حساسیت دارویی در نفس کشیدن، ورم صورت، دهان، زبان یا گلو فوراً به پزشک خود مراجعه کنید.
‎- درصورت زردی پوست یا چشم که نشانه ی آسیب کبدی می باشد و لکه های قرمز و شدید پوستی به پزشک مراجعه کنید.

مشاهده و خرید مولتی ویتامین مناسب برای بیماران قلبی-عروقی:
کاردیوایس محتوی امگا۳ - سیر و ویتامین های مناسب برای بدن (کلیک کنید)

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف انالاپریل

اين دارو در درمان زيادی اوليه فشار خون به عنوان داروي كمكي نارسايي احتقاني قلب، پيشگيري از نارسايي علامتي قلبي و ايسكمي كرونر در بيماران مبتلا به اختلال عملكرد بطن چپ، مصرف مي‌شود.

مکانیسم اثر انالاپریل

انالاپریل پیش دارویی است که در شرایط بدن به انالاپریلات تبدیل می گردد. انالاپریلات مهارکننده ی رقابتی آنزیم مبدل آنژیوتانسین است. هم چنین انالاپریل باعث افزایش جریان خون کلیوی نیز می گردد.

فارماکوکینتیک انالاپریل

جذب گوارشي انالاپريل حدود 60 درصد است. اين دارو پس از متابوليسم، به متابوليت فعال تبديل مي‌شود. اثر دارو پس از يك ساعت شروع مي‌شود و پس از 6-4 ساعت به اوج خود مي‌رسد. اين دارو به ميزان 60 درصد از راه كليه و 33 درصد از راه مدفوع دفع مي‌شود.

منع مصرف انالاپریل

اين دارو در بيماري كليوي-عروقي و تنگي آئورت نبايد مصرف شود.

عوارض جانبی انالاپریل

*
عوارض شایع (%10<):
کلیوی: افزایش کراتینین سرم
عوارض نسبتا شایع (%10-1):
قلبی عروقی: افت فشارخون، درد قفسه سینه، اثر وضعیتی، افت فشارخون وضعیتی، سنکوپ
سیستم اعصاب مرکزی: سرگیجه، سردرد، خستگی
پوستی: راش پوستی
گوارشی: دردشکمی، بی اشتهایی، یبوست، اسهال، اختلال چشایی، تهوع، استفراغ
عصبی، عضلانی و اسکلتی: ضعف
کلیوی: بی کفایتی کلیوی (در بیماران مبتلا به تنگی دوطرفه شریان کلیوی یا هیپوولمی)
تنفسی: برونشیت، سرفه، تنگی نفس

تداخلات دارویی انالاپریل

*مشخصات کلی تداخلات:
- تشدید آنژیوادم
- عامل ضد فشارخون
- کاهش پرفیوژن یا عملکرد کلیوی
- افزایش حساسیت به انسولین
- تشدید هایپرکالمی

تداخلات رده X (پرهیز):
برومپریدول، ساکوبیتریل، عصاره گرده گیاهان آلرژی زا (عصاره 5 علف)

کاهش اثرات داروها توسط انالاپریل:
تداخل قابل‌توجهی مشخص نشده است.

کاهش اثرات انالاپریل توسط داروها:
آمفتامین‌ها، آپروتینین، بریگاتینیب، برومپریدول، دکس متیل‌فنیدات، گیاهان کاهش‌دهنده فشارخون، ایکاتیبانت، لانتانیم، متیل‌فنیدات، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، سالیسیلات ها، یوهیمبین

افزایش اثرات داروها توسط انالاپریل:
آلوپورینول، آلتپلاز، آمیفوستین، آنژیوتانسین II، عوامل ضد جنون آتیپیکال ]نسل دوم[، آزاتیوپورین، برومپریدول، دروسپیرنون، دولوکستین، فریک گلوکونات، کمپلکس فریک هیدروکسید پلی مالتوز، ژلاتین سوکسینیل شده، ملح سدیم تیومالات طلا، عصاره گرده گیاهان آلرژی زا (عصاره 5 علف)، داروهای کاهش‌دهنده فشارخون، کمپلکس آهن دکستران، فراورده‌های حاوی لوودوپا، لیتیم، نیتروپروسید، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، فولکودین، پرگابالین، ساکوبیتریل، سدیم فسفات، تاکرولیموس (سیستمیک)

افزایش اثرات انالاپریل توسط داروها:
آلفوزوسین، آلیسکایرن، مسدودکننده ‌های گیرنده آنژیوتانسین II، باربیتورات ها، بنپریدول، بریگاتینیب، بریمونیدین (موضعی)، داپوکستین، دیازوکسید، مهارکننده‌های دی‌پپتیدیل پپتیداز IV، اپلرنون، اورولیموس، هپارین، هپارین با وزن مولکولی پایین، دیورتیک های لوپ، لورمتازپام، مولسی‌دومین، نفتوپیدیل، نیکرگولین، نیکوراندیل، اوبینوتوزومب، پنتوکسی فیلین، مهارکننده‌های فسفودی استراز 5، نمک‌های پتاسیم، دیورتیک های نگه‌دارنده پتاسیم، آنالوگ‌های پروستاسیکلین ها، کیناگولید، راسکادوتریل، رانولازین، سالیسیلات ها، سیرولیموس، تمسیرولیموس، تیازید و دیورتیک های شبه تیازیدی، تیزانیدین، تولواپتان، تری‌متوپریم

تداخل با غذا:
ذکر نشده است.

هشدار ها انالاپریل

1- اين دارو در موارد زير بايد با احتياط فراوان مصرف شود: سابقه آنژيوادم، زيادي پتاسيم خون، تنگي شريان كليه، پيوند كليه و عيب كار كليه.
2- در بيماراني كه تحت رژيم غذاي شديداً كم‌نمك قرار داشته يا دياليز مي‌شوند، كاهش ناگهاني در ميزان آنژيوتانسين II به علت مصرف داروهاي مهاركننده ACE ممكن است سبب كاهش ناگهاني و شديد فشار خون شود، علاوه بر اين خطر نارسايي كليه ناشي از مصرف داروهاي مهار كننده ACE در بيماراني كه سديم و حجم خون آنها كاهش يافته يا در بيماراني كه مبتلا به نارسايي احتقاني قلب هستند، افزايش مي‌يابد.
3- در طول درمان با اين دارو،اندازه‌گيري فشار خون در فواصل منظم ضروري است.

توصیه های دارویی انالاپریل

1- مصرف همزمان اين دارو حتي در صورت احساس بهبودي بايد ادامه يابد.
2- اين دارو افزايش فشار خون را درمان نمي‌كند، بلكه آن را كنترل مي‌نمايد. از اين رو مصرف اين دارو ممكن است تا آخر عمر ضروري باشد.
3- از مصرف ساير داروها، به خصوص داروهاي مقلد سمپاتيك، كه نياز به نسخه ندارند، بايد خودداري شود.
4- طي مصرف اين دارو، رعايت رژيم غذايي و محدوديت مصرف سديم اهميت دارد.
5- در صورت فراموش شدن يك نوبت مصرف دارو، به محض به ياد آوردن، آن نوبت بايد مصرف شود، مگر اين كه تقريباً زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد. در اين صورت مقدار مصرف بعدي نبايد دو برابر گردد.

دارو های هم گروه انالاپریل

بنازاپریل کاپتوپریل
فوسینوپریل لیزینوپریل
موکسی پریل پریندوپریل
کیناپریل رامی پریل
تراندولاپریل آملودیپین+بنازپریل
لیزینوپریل+هیدروکلروتیازید
نمایش بیشتر
گروه C

در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
10666
13199
00482
00483

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
قرص اناپرل 10 میلی گرم-انالاپریل عبیدی
قرص انالاپریل تهران دارو 5 میلی گرم
قرص انالاپریل تهران دارو 10 میلی گرم
قرص انالاپریل روزدارو 20 میلی گرم
قرص اناپرل 5 میلی گرم-انالاپریل عبیدی
قرص اناپرل 20 میلی گرم-انالاپریل عبیدی
قرص انالاپریل روزدارو 5 میلی گرم
قرص رازوانالاپریل 20 میلی گرم
قرص انالاپریل تهران دارو 20 میلی گرم
قرص رازوانالاپریل 5 میلی گرم
قرص انالاپریل پورسینا 10 میلی گرم
قرص انالاپریل سبحان 5 میلی گرم
قرص انالاپریل سبحان 20 میلی گرم
قرص انالاپریل اکتوور 5 میلی گرم
قرص انالاپریل اکتوور 20 میلی گرم
قرص انالاپریل اکتوور 10 میلی گرم
قرص انالاپریل اکتوور 2.5 میلی گرم
قرص وازواکت 20 میلی گرم
قرص وازواکت 10 میلی گرم
قرص انالاپریل رازک 20 میلی گرم
قرص وازواکت 5 میلی گرم
قرص انالاپریل رازک 5 میلی گرم
نمایش بیشتر
یوسفی (1399/5/7)

سلام خواهر زاده ای دارم که دختری ۱۴ است که از حدود ۴ سال پیش بعد از انجام ازمایشات مشخص شد که دفع پروتین دارد که دکتر داروی انالاپریل۵ را تجویز کرد که تا الان دارن مصرف میکنن منتها الان حدود ۲ سال است که هر چن گاهی دچار تپش قلب میشود که تو اورژانس تا ۲۰۰ ضربه رو دستگاه ثبت کرده به دکتر قلب مراجعه میکنیم از نوار قلب برسیهایشان میگن همه چیز نرماله .ایا ممکنه این مشکل از عوارض مصرف این دارو باشه.با تشکر

محمودزا ه (1399/1/6)

بعضی اوقات فشارم بالامیرود به اورژانس بیمارستان قلب تهران مراجعه کردم بعد از اکو وتست ورزش گفتند نورمال است ولی اگر فشارت بالا میرود لوزارتان بخور من خواستم قرص دیگری بدهند و انلاپریل یکی از انترن ها تجویز کرد خواستم بپرسم من با سن 55 سال که بعضی وقتها که در خانه بمانم فشارم بالا میرود ولیوقتی بیرون هستم متعادل هست چهقرصی بنده را درمان میکند که همیشه ان را مصرف نکنم ضمنا نمک فشارم را بالا میبرد

دکتر محمد اسماعیل رضایی - فوق تخصص قلب و عروق، فلوشیپ اکوکاردیوگرافی و تصویربرداری قلب (1399/1/7)

سلام با این تفاسیر هنوز قطعی نیست که شما دچار پرفشاری باشید. ممکنه فشار خونتون منشا اضطرابی داشته باشه. توصیه می کنم فعلا دارویی مصرف نکنید و یک هولتر 24 ساعته فشار خون انجام بدید جوابش رو برای تصمیم گیری نهایی به یکی از همکاران ارائه بفرمایید

رضا موسوی (1398/9/27)

با سلام از سه ماه قبل شبی یک عدد قرص انالاپریل 10 مصرف میکنم مشکل خاصی ندارم ، فقط با توجه به اینکه قصد بچه دار شدن داریم سوالم این هست که آیا این دارو بر روی اسپرم ها تاثیری دارد یا خیر؟

ناشناس (1398/9/17)

سلام بعضی وقتها صبح با ضربان بالای قلب از خواب بیدار میشدم به پزشک مراجعه کردم نصف انا پریل 10تجویز کرده یک هفته است مصرف میکنم ولی صبحها باز با ضربان بالای قلب از خواب بیدار میشم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/17)

برای دریافت داروی مناسب تر به پزشک مراجعه کنید.

نازمریم ناصری (1398/8/18)

ایا ایجاد لکه های زرد روی دندان در حال رشد کودکان بامصرف طولانی مدت این دارو مرتبط است

خدیور (1398/8/13)

مدت ۵ روز است انالاپریل ۲۰ نصف صبح و نصف شب استفاده میکنم صورت ودستهام ورم کرده به نظر شما ادامه بدهم ؟؟

ناشناس (1398/7/24)

سلام مدت دو سال است آنالاپریل ۵ یک چهارم صبح و یک‌چهارم شب مصرف می کنم چند ماهی است خارش کف پا دارم آیا مربوط به این دارو‌است؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/24)

در افرادی که به مدت طولانی از این دارو استفاده می کنند لازم است آزمایشات دوره ای کلیه و کبد انجام شود. احتمالا در اثر مصرف طولانی مدت این عارضه ایجاد شده است

چنانچه در خصوص "انالاپریل" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان محصولات زیست اروند فارمد فاراموکس شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info