لیزینوپریل

داروهای قلبی عروقی

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

‎لیزینوپریل
‎لیزینوپریل متعلق به دسته داروهای مهار کننده ی آنزیم تبدیل کننده ی آنژیوتانسین ۱به۲ می باشد که برای مشکلات متعددی تجویز می شود .
‎ممکن است این دارو جهت کاهش فشار خون بالا ، درمان نارسایی قلبی ، محافظت از قلب و عروق در برابر آسیب و حمله ی قلبی و محافظت از کلیه ها در افراد دیابتی تجویز شود.
ACEI (مهار کننده ی آنزیم آنژیوتانسین ) مانند لیزینوپریل با مهار ساخت آنژیوتانسین ۲، باعث گشاد. شدن عروق و همچنین کاهش بازگشت مقدار آب به خون می شود و در مجموع ‎اثرات این دارو منجر به کاهش فشار خون در بدن می شود.
‎نارسایی قلبی حالتی است که قلب نمی تواند به اندازه طبیعی کار کند .به همین دلیل اختلالاتی در جریان خون ایجاد می شود . لیزینوپریل به کاهش عوارض ناشی از کاهش کار قلب کمک می کند. این دارو با اثر محافظتی خود بر روی قلب ، روند پیشرفت نارسایی قلبی را کند می کند. این اثر محافظتی همچنین خطر مشکلات قلبی ، کلیوی و عروق را در افراد در معرض خطر کاهش می دهد.
‎این دارو ممکن است به تنهایی یا همراه با داروهای دیگر جهت بهبود شرایط شما تجویز شود.

‎پیش از مصرف لیزینوپریل 
- در صورت بارداری، ‎اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورت سابقه ی مشکل کلیوی ، چربی خون و کلسترول بالا، مشکلات مربوط به عضلات قلب و یا بیماری های قلبی مادرزادی به پزشک خود اطلاع دهید .
- در صورتی که بدن شما در وضیعت کم آبی قرار گرفته است(اسهال یا بیماری اخیر)به پزشک خود بگویید.
- در صورتی که مبتلا به بیماری لوپوس می باشید به پزشک خود اطلاع دهید .
- در صورت سابقه ورم صورت ، زبان یا گلو(آنژیوادم) به پزشک خود اطلاع دهید .
‎- در صورتی که تحت حساسیت زدایی نسبت به گزیدگی زنبور قرار گرفته اید، به پزشک خود اطلاع دهید.
‎- در صورتی که تحت دیالیز قرار می گیرید، به پزشک خود اطلاع دهید.
_از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. ‎
‎-در صورت سابقه ی حساسیت دارویی (خصوصاًسایر داروهای ‌‌ACEI مانند کاپتوپریل، لوزارتان، والسارتان و...)به پزشک خود اطلاع دهید.

‎نحوه مصرف لیزینوپریل
- دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. مقدار مصرف دارو با توجه به شرایط شما توسط پزشک محاسبه می شود.
‎- لیزینوپریل معمولاً بصورت یک بار در روز تجویز می شود.
‎- بهتر است اولین مصرف دارو را شب پیش از خواب مصرف نمایید زیرا امکان سرگیجه در اولین نوبت مصرف وجود دارد.
‎پس از اولین نوبت، دارو را در هر زمان در روز که راحت تر هستید می توانید مصرف کنید. اکثرا مصرف این دارو صبح ها بهتر است و احتمال فراموش کردن آن کمتر است. در صورت تجویز بیش از یک قرص در روز قرص ها را با فاصله مناسب و یک اندازه (هر ۱۲ ساعت یا هر ۸ ساعت) طبق دستور پزشک مصرف نمایید.
-این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.
_در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎

‎توصیه ها
‎- معمولا درمان با این دارو طولانی مدت می باشد، لذا در مدت درمان، تحت نظر پزشک خود باشید و معاینات و آزمایشات دوره ای را بطور منظم انجام دهید تا روند درمانی شما بررسی شود.
‎- به توصیه های پزشک خود درباره ی رعایت رژیم غذایی سالم و کم نمک، ترک سیگار و الکل و داشتن فعالیت بدنی مناسب، عمل نمایید.
_ جهت کنترل فشار خون و اثر مناسب تر این دارو، بسیار مهم است که در مدت درمان از یک رژیم غذایی و سبک زندگی مناسب که توسط پزشک به شما توصیه می شود پیروی کنید.
-پیش از دریافت هرگونه داروی جدید (خصوصاً داروهای ضد درد و داروهای سوهاضمه)حتماً پزشک یا داروساز خود را از مصرف این دارو مطلع نمایید.
_از مصرف نمک های حاوی پتاسیم در مدت درمان با این دارو خودداری نمایید.‎
- مصرف الکل همراه با این دارو می تواند عوارضی در پی داشته باشد لذا در صورت مصرف اخیر الکل یا فرآورده های الکلی حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
‎- در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود اطلاع دهید. زیرا برخی دارو های بیهوشی یا بی حسی ممکن است موجب افت فشارخون شما شوند.

عوارض شایع لیزینوپریل 
‎- احساس سبکی سر و سرگیجه هنگام تغییر وضعیت در زمان مصرف این دارو بسیار شایع می باشد. برای جلوگیری از آن به آرامی از حالت درازکش به نشسته تغییر وضعیت دهید و پس از چند دقیقه به آرامی بلند شوید. همچنین هنگام بالا و پایین رفتن از پله ها احتیاط کنید و تا زمانی که اثر دارو باقی است از رانندگی و کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند، خودداری کنید.
‎- سرفه‌های خشک ممکن است در اثر مصرف این دارو ایجاد شود. در صورت بروز و ادامه دار شدن سرفه ها با پزشک خود صحبت کنید تا داروی جایگزین مناسب برای شما تجویز شود.
‎- احساس تهوع، سوءهاضمه، دل درد و اسهال نیز از عوارض گوارشی این دارو می باشد که با مصرف غذاهای سبک و پرهیز از غذاهای چرب و پر ادویه و مصرف مایعات به مقدار کافی می توان آن ها را کاهش داد.
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
‎- در صورت بروز علائمی مانند خارش و قرمزی پوست، نازک شدن تار مو ها، مشکل در خوابیدن، احساس طعم بد دهان یا مشکل دهان با پزشک خود صحبت کنید.
‎-در صورت بروز علائم حساسیت دارویی در نفس کشیدن، ورم صورت، دهان، زبان یا گلو فوراً به پزشک خود مراجعه کنید.
‎- درصورت زردی پوست یا چشم که نشانه ی آسیب کبدی می باشد و لکه های قرمز و شدید پوستی به پزشک مراجعه کنید.
-پیش از دریافت هرگونه داروی جدید (خصوصاً داروهای ضد درد و داروهای سوهاضمه)حتماً پزشک یا داروساز خود را از مصرف این دارو مطلع نمایید.

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف لیزینوپریل

داروی لیزینوپریل یک مهار کننده ACE است و در درمان فشار خون همچنین در نارسایی قلبی و به صورت پروفیلاکسی بعد از انفارکتوس میوکارد و در نفروپاتی دیابتی کاربرد دارد. آثار همودینامیک Lisinopril طی یک تا 2 ساعت بعد ازیک دوز منفرد خوراکی حاصل می شود و حداکثر اثر آن بعد از 6 ساعت رخ می دهد اگرچه ممکن است اثر کامل آن تا چندین هفته بعد از تجویز طولانی مدت حاصل نشود. فعالیت همودینامیک آن تا 24 ساعت (بعد از یک دوز روزانه) دوام دارد.لیزینوپریل به طریق خوراکی و به صورت دی هیدرات تجویز می گردد ولی دوزهای تجویزی براساس ماده آنهیدروس (غیر آبی) می باشد. و در بیماران مبتلا به اختلالات کلیوی دوز تجویزی Lisinopril می بایست کاهش یابد.

مکانیسم اثر لیزینوپریل

مهارکننده ی رقابتی آنزیم مبدل آنژیوتانسین.

فارماکوکینتیک لیزینوپریل

داروی لیزینوپریل بعد از تجویز خوراکی به آهستگی و به صورت ناقص جذب می شود و به طور متوسط حدود 25% دوز تجویزی جذب می گردد ولی بین افراد مختلف میزان جذب بین 6 تا 60% متفاوت می باشد. این دارو خودش یک دی اسید فعال است و نیازی به متابولیسم در محیط زیستی ندارد. اوج غلظت پلاسمایی آن بعد از 7 ساعت ایجاد می گردد و به طور قابل توجهی به پروتئین های پلاسما متصل نمی شود. به صورت تغییر نکرده از طریق ادرار دفع می شود و در افرادی با عملکرد طبیعی کلیه نیمه عمر اثر آن متعاقب چندین دوز مصرفی حدود 12 ساعت می باشد. Lisinopril توسط همودیالیز برداشت می شود.

عوارض جانبی لیزینوپریل

*
عوارض شایع (%10<):
قلبی عروقی: افت فشارخون
سیستم اعصاب مرکزی: سرگیجه
کلیوی: افزایش کراتینین سرم (گذرا)، افزایش BUN (گذرا)
عوارض نسبتا شایع (%10-1):
قلبی عروقی: سنکوپ، درد قفسه سینه، گرگرفتگی، اثر وضعیتی، واسکولیت (التهاب عروق خونی)
سیستم اعصاب مرکزی: سردرد، تغییر حس بویایی، خستگی، خواب رفتگی اندام، سرگیجه
پوستی: راش پوستی، ریزش مو، افزایش تعریق، اریتم، خارش، حساسیت پوست به نور، سندرم استیونس جانسون، نکروز توکسیک اپیدرمال، کهیر
غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش پتاسیم خون، دیابت ملیتوس، نقرس، سندرم ترشح نامناسب هورمون ضدادراری (SIADH)
گوارشی: اسهال، یبوست، اختلال چشایی، نفخ، پانکراتیت، خشکی دهان
ادراری تناسلی: ضعف جنسی
هماتولوژی و انکولوژی: سرکوب مغز استخوان، افزایش سطح ائوزینوفیل، آنمی همولیتیک، افزایش سرعت رسوب گلبول قرمز، لکوسیتوز، لکوپنی، نوتروپنی، تیتر مثبت ANA، ترومبوسیتوپنی
عصبی، عضلانی و اسکلتی: درد مفاصل، التهاب مفاصل، درد عضلانی، ضعف
چشمی: تاری دید، دوبینی، هراس از نور، کاهش بینایی
گوشی: وزوز گوش
کلیوی: بی کفایتی کلیوی
تنفسی: سرفه
سایر عوارض (درصد نامشخص):
هماتولوژی و انکولوژی: کاهش هماتوکریت، کاهش هموگلوبین
کبدی: افزایش آنزیم های کبدی، افزایش بیلی روبین سرم

تداخلات دارویی لیزینوپریل

*مشخصات کلی تداخلات:
- تشدید آنژیوادم
- عامل ضد فشارخون
- کاهش پرفیوژن یا عملکرد کلیوی
- افزایش حساسیت به انسولین
- تشدید هایپرکالمی

تداخلات رده X (پرهیز):
برومپریدول، عصاره گرده گیاهان آلرژی‌زا (عصاره 5 علف)، ساکوبیتریل

کاهش اثرات داروها توسط لیزینوپریل:
تداخل قابل‌توجهی مشخص نشده است.

کاهش اثرات لیزینوپریل توسط داروها:
آمفتامین، آپروتینین، بریگاتینیب، برومپریدول، دکس متیل‌فنیدات، گیاهان (با خاصیت افزاینده فشارخون)، ایکاتیبانت، لانتانیم، متیل‌فنیدات, داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (موضعی)، سالیسیلات ها، یوهیمبین

افزایش اثرات داروها توسط لیزینوپریل:
آلوپورینول، آلتپلاز، آمیفوستین، آنژیوتانسین II، داروهای ضد سایکوز (نسل دوم [آتیپیکال])، آزاتیوپورین، برومپریدول، دروسپیرنون، دولوکستین، فریک گلوکونات، کمپلکس پلی مالتوز فریک هیدروکسید، ژلاتین (سوکسینه شده)، سدیم تیومالات طلا، عصاره گرده گیاهان آلرژی‌زا (عصاره 5 علف)، داروهای کاهنده فشارخون، کمپلکس آهن دکستران، فرآورده‌های حاوی لوودوپا، لیتیم، نیتروپروسید، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، فولکودین، پرگابالین، ساکوبیتریل، سدیم فسفات، تاکرولیموس (سیستمیک)

افزایش اثرات لیزینوپریل توسط داروها:
آلفوزوسین، آلیسکایرن، مسدود کننده‌های گیرنده آنژیوتانسین II، باربیتورات ها، بنپریدول، بریگاتینیب، بریمونیدین (موضعی)، داپوکستین، دیازوکسید، مهارکننده‌های دی‌پپتیدیل پپتیداز IV، اپلرنون، اورولیموس، هپارین، هپارین (با وزن مولکولی پایین)، دیورتیک های لوپ، گیاهان (با خاصیت افزاینده فشارخون)، لورمتازپام، مولسی‌دومین، نفتوپیدیل، نیسرگولین، نیکوراندیل، اوبینوتوزومب، اوکتروتید، پنتوکسی فیلین، مهارکننده‌های فسفودی استراز ۵، نمک‌های پتاسیم، دیورتیک های نگه‌دارنده پتاسیم، آنالوگ‌های پروستاسیکلین، کیناگولید، راسکادوتریل، رانولازین، سالیسیلات ها، سیرولیموس، تمسیرولیموس، دیورتیک های تیازیدی و شبه تیازیدی، تولواپتان، تری‌متوپریم، اوروکیناز

تداخل با غذا:
ذکر نشده است.

هشدار ها لیزینوپریل

-حساسیت به لیزینوپریل یا سایر داروهای مهار کننده ی ACE
-سابقه آنژیوادم ارثی یا ایدیوپاتیک ناشی از مهار کننده های ACE
-مصرف همزمان با آلیسکایرن در بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس یا اختلال کلیوی
Black Box:
-به محض تشخیص بارداری، قطع مصرف دارو تحت نظر پزشک الزامی است.

دارو های هم گروه لیزینوپریل

بنازاپریل کاپتوپریل انالاپریل
فوسینوپریل موکسی پریل پریندوپریل
کیناپریل رامی پریل تراندولاپریل
آملودیپین+بنازپریل لیزینوپریل+هیدروکلروتیازید
گروه D

استفاده نشود: شواهدی دال بر خطر مرگ جنین با مصرف این دارو در دوران بارداری وجود دارد. این شواهد به واسطه تحقیقات، تجربه عرضه در بازار و یا مطالعات انسانی به دست آمده است. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
00764
00765
00766

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
قرص لیزینوکور 10 میلی گرم
قرص لیزینوکور 5 میلی گرم
قرص لیزینوپریل راموفارمین 5 میلی گرم
قرص لیزی هگزال 20میلی گرم
قرص زست پرل 10 میلی گرم
قرص لیزیرکس 5 میلی گرم
قرص لیزینوراز 5 میلی گرم
قرص مداپریل 10 میلی گرم
قرص لیزینوپریل-تدافارم 10 میلی گرم
قرص مداپریل 20 میلی گرم
قرص زست پرل 5 میلی گرم
قرص لیزونکس 20 میلی گرم
قرص لیزی هگزال 5 میلی گرم
قرص لیزیرکس 10 میلی گرم
قرص زست پرل 20 میلی گرم
قرص لیزیرکس 20 میلی گرم
قرص لیزینوپریل-حکیم 20 میلی گرم
قرص لیزینوپریل-حکیم 5 میلی گرم
قرص لیزوریل 20 میلی گرم
قرص لیزیهگزال 10 میلی گرم
قرص لیزینوراز 10 میلی گرم
قرص لیزینوپرل-تدافارم 20 میلی گرم
قرص مداپریل 5 میلی گرم
قرص لزینوپریل-تدافارم 5 میلی گرم
قرص لیزوریل 10 میلی گرم
قرص لیزوریل 5 میلی گرم
قرص لیزینوپریل آفا شیمی 5 میلی گرم
قرص لیزینوپریل آفا شیمی 10 میلی گرم
قرص لیزینوپریل آفا شیمی 20 میلی گرم
قرص لیزینوپریل-حکیم 10 میلی گرم
شادپور (1399/9/17)

سلام وقت بخیر مادرم فشار خون و دیابت تیروئید دارن که خدارو شکر بهترنوقرص متفورمین و لیزینوپریل و گلیبنگلامیدو اتورواستادین و هیدروکلوروتیازید و آ اس آ استفاده میکنن و حالا صرفه های خشک دارن به صورتیه که چطور میخواین سینه رو صاف کنین به حدی زیاد میشه که فشارش بالا میره و و دچار تنگی نفس میشن سوالم اینه احتمال داره برای قرص لیزینوپریل باشه؟

سهیلا عالیان (1398/12/6)

سلام متاسفانه از سال 86 من دچار بیماری نفرو هستم و از اون سال تحت نظر دکتر هستم ولی الان دفع پروتئین از کلیه .. من به 4000 رسیده حدود ده ماهه که دچار دیابت هم شدم .. چندین ساله که همون داروهای فلوکستین20 اعدد و والسارتان 160 اعدد و دیلتیازیم 120روزی 2عدد و متفورمین 500 روزی 2 عدد مصرف میکنم حالا یکی از مسائلی که خیلی ناراحتم کرده اینکه دفع پروتیینم بیشتر شده و موهای سرم بحد ی کم شده که تبدیل به تاسی شده و گریه ام میگیره .. لطفا راهنماییم کنید . که از عوارص قرصها هستند یا خیر و برای بهبودی بیشتر کلیه هام چکار باید بکنم

ناشناس (1398/7/24)

لیزینو پریل ساندوز برای بیمار دیابتی ۶۴ ساله مذکر تجویز شده که دارای سنگ کلیه است که سنگ شکن شده و هنوز سنگها دفع نشده اند. ایشان پروتئین اوری داشتند و به اورولوژیست مراجعه کرده اند در حال حاضر مت فورمین ۴ عدد در روز و قرص کلسیم مصرف می کنند. و این دارو نیز تجویز شده که پروتئین اوری بهبود یافته ولی پزشک دستور به ادامه دارو داده اند. آیا این دادو تداخلی با مت فورمین ندارد. و برای سنگ کلیه ایشان مشکلی پیش نمی آورد؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/24)

مصرف دارو را طبق دستور پزشک ادامه دهید. بهبود پروتئین اوری موفقیت بزرگی است که در نتیجه مصرف این دارو حاصل شده است. مصرف هم زمان لیزینوپریل و متفورمین ممکن است تاثیر کاهش قند خون افزایش پیدا کند که در صورت بروز افت قند خون لازم است دوز داروها تغییر کند

چنانچه در خصوص "لیزینوپریل" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان فاراموکس شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info