پروپرانولول
پروپرانولول دارویی از دسته ی داروهای مسدودکننده ی گیرنده های بتا می باشد. این دارو که در درمان موارد متعدد و متنوعی کاربرد دارد، بر روی عملکرد قلب و عروق خونی اثر دارد.
پروپرانولول با اتصال به گیرنده های مخصوصی در سلول های قلبی و عروقی به نام گیرنده های بتا، با مسدود کردن آن فرمان کاهش فعالیت قلبی را به اعصاب قلب منتقل می نماید.
پس از دریافت این پیام عصبی، با کاهش ضربان قلب باعث منظم شدن ضربان قلب می شود، این عمل می تواند منجر به کاهش فشار خون در عروق خونی گردد و به پیشگیری از ضربان نامنظم قلبی کمک کند.
به علت اینکه قلب با عملکرد این دارو انرژی کمتری مصرف می کند، می تواند به کاهش درد های قفسه ی سینه در آنژین های صدری کمک نماید و همچنین پروپرانولول می تواند در پیشگیری از حملات قلبی به دنبال این درد های قلبی نیز موثر باشد و مرگ و میر پس از سکته های قلبی را کاهش دهد. البته امروزه داروهای جدیدتری نیز از این گروه تولید شده است ولی پروپرانولول همچنان جزء داروهای بسیار پرمصرف محسوب می شود.
پروپرانولول در موارد دیگر نیز می تواند گزینه ی مناسبی جهت درمان و پیشگیری بیماری باشد. از این رو این دارو برای کاهش علائم فیزیکی ناشی از استرس مانند تپش قلب و لرزش بدن تجویز گردد. مشابه این علائم در افراد مبتلا به پرکاری غده ی تیروئید نیز دیده می شود و پروپرانولول به سرعت می تواند این علائم را تسکین دهد.
پروپرانولول همچنین به عنوان داروی رایجی در پیشگیری از سر درد های عروقی یا میگرنی کنترل شده تجویز می گردد و می تواند گزینه ی مناسبی در افراد مبتلا به میگرن که سایر درمان ها برای آنها مناسب نمی باشد، قرار گیرد. مشاهده شده که پروپرانولول تعداد دفعات حملات میگرنی را کاهش می دهد.
پیش از مصرف پروپرانولول
-در صورتی که باردار یا شیرده هستید یا قصد باردار شدن دارید، پیش از مصرف این دارو به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورت ابتلا به هرگونه اختلال در عملکرد کبد یا کلیه به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورت سابقه یا ابتلا به فشار خون، اختلالات عروقی، آسم یا هرگونه اختلال تنفسی، قند خون بالا(دیابت)، بیماری پوستی پسوریازیس، بیماری عضلانی و میاستنی گراویس حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورتی که سابقه ی افت ضربان قلب یا بلوک قلبی داشته اید و در صورتی که سابقه ی درد های قلبی مکرر داشته اید پزشک خود را مطلع نمایید.
-به دلیل این که این دارو می تواند با بسیاری از داروها (خصوصا داروهایی که بر روی گیرنده های بتا اثر می گذارند) تداخل ایجاد کند، پیش از مصرف این دارو حتما لیست کلیه ی داروها و مکمل های مصرفی خود را در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید تا در صورت وجود تداخل، اقدامات لازم جهت تنظیم مقدار مصرف یا نوع دارو، صورت گیرد.
-در صورت سابقه ی حساسیت به این دارو یا هر داروی دیگر به پزشک خود اطلاع دهید.
-بیماران مبتلا به آسم یا تنگی نفس در مصرف این دارو بسیار دقت کنند چون می تواند بسیار خطرناک باشد.
نحوه ی مصرف صحیح قرص پروپرانولول
-مقدار مصرف مناسب دارو را پزشک باتوجه به سن و شرایط شما تعیین می نماید. لذا از مصرف خود سرانه ی دارو یا مصرف بیش از حد تجویز شده، خودداری نمایید.
قرص پروپرانولول ممکن است ۲،۳ و یا ۴ نوبت در روز برای شما تجویز شود. اما نوع کپسول دارو طولانی اثر تر می باشد و معمولا یک مرتبه در روز تجویز می شود.
کپسول را بطور کامل همراه با یک لیوان آب ببلعید و از جویدن یا بازکردن آن خودداری نمایید.
-قرص و کپسول های پروپرانولول با دوز های متفاوتی تولید می شود معمولا قرص های ۱۰،۲۰،۴۰ میلی گرمی رایج می باشند لذا در صورتی که از این دارو به مدت طولانی استفاده می نمایید هر بار که دارو را جدید خریداری می کنید مقدار دارویی را بر روی بسته ی دارو چک نمایید.
-سعی کنید دارو را در زمان مشخصی از شبانه روز و به صورت منظم مصرف نمایید تا از فراموش کردن نوبت دارو جلوگیری شود و اثرات مطلوب دارو بهتر حاصل شود.
-در صورت فراموش کردن یک نوبت دارو، بلافاصله پس از یادآوری مصرف نمایید مگر اینکه به دوز بعدی نزدیک باشد در این صورت دوز بعدی را در زمان خودش مصرف نمایید و نوبت فراموش شده را رها کنید و از دو برابر کردن مقدار مصرف در یک نوبت بپرهیزید.
توصیه های لازم در خصوص مصرف قرص پروپرانولول
-در مدت مصرف این دارو، تحت نظر پزشک خود باشید تا روند بهبودی و همچنین شرایط شما بررسی گردد.
-درمان با پروپرانولول ممکن است طولانی مدت باشد. لذا دارو را تا زمانی که پزشک توصیه کرده است مصرف نمایید. در صورت مصرف طولانی مدت، قطع ناگهانی این دارو می تواند عوارضی داشته باشد به همین دلیل لازم است قطع دارو زیر نظر پزشک و به تدریج انجام شود.
-در صورتی که قرار است تحت عمل جراحی یا درمان های دندان پزشکی قرار گیرید، درمانگر خود را در جریان مصرف این دارو (و سایر داروهای مسدود کننده ی گیرنده های بتا مانند متوپرولول، کارودیلول و..) قرار دهید، زیرا مصرف این دارو می تواند اثرات داروی بیهوشی را افزایش دهد.
-در صورتی که از نوشیدنی های الکلی استفاده می نمایید، حتما با پزشک خود مشورت نمایید زیرا مصرف این دارو همراه با الکل می تواند منجر به افت شدید فشار خون باشد که می تواند سلامتی شما را تهدید نماید و توصیه نمی شود.
-در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید، پروپرانولول می تواند علائم افت قند خون (لرزش، تپش قلب و...) را برطرف نماید و متوجه افت قند خون خود نشوید به همین دلیل توصیه می شود قند خون خود را بیشتر کنترل نمایید و با پزشک خود در مورد این مسئله مشورت نمایید.
-در صورت خرید هر داروی جدید، داروساز خود را در جریان مصرف پروپرانولول قرار دهید. مصرف بعضی از دارو ها مانند دارو های ضد سرفه، سرماخوردگی و آنفولانزا و... همزمان با این دارو مناسب نمی باشد.
-در کنار مصرف این دارو به توصیه های پزشک خود در رابطه با تغذیه، ورزش و سبک زندگی سالم توجه نمایید.
عوارض جانبی پروپرانولول
-احساس خستگی و خواب آلودگی از علائم رایج در زمان مصرف این دارو می باشد لذا در صورت وقوع این علائم از رانندگی و کار با وسایلی که نیاز احتیاط دارد تا زمانی که اثر دارو برطرف نشده، خودداری نمایید.
-احساس سرما و یخ کردن دست یا پا ها، تنگی نفس، اختلال در خواب و کاهش ضربان قلب ممکن است با مصرف این دارو رخ دهد در صورت بروز این علائم به پزشک خود مراجعه نمایید.
-در تعداد کمی از مصرف کنندگان این دارو کاهش میل جنسی، اختلال در خلق و خو، سر درد و سؤهاضمه دیده شده است در صورتی که این علائم را داشتید حتما با پزشک خود صحبت نمایید.
-از آنجا که پروپرانولول علاوه بر اثر بر روی گیرنده های بتا در سلول های قلبی و عروقی، به گیرنده های مشابه در سایر نواحی بدن از جمله عروق ریه نیز می توانند متصل شود، می تواند عوارض جانبی در سایر نقاط بدن نیز ایجاد نمایند. لذا در صورتی که مشکل تنفسی دارید و یا از دارو های ضد آسم استفاده می نمایید احتمالا مصرف این دارو برای شما مناسب نباشد و علائم ریوی شما را تشدید نماید.
داروهای مرتبط
نیتروگلیسیرین
لوزارتان
سدیم والپروات
ارگوتامین سی
آملودیپین
Reference1: www.drugs.com
Reference2: www.medscape.com
پروپرانولول در درمان آنژين صدري مزمن، پيشگيري و درمان آريتمي قلبي، كنترل قلبي، كنترل زيادي فشار خون، درمان كارديوميوپاتي هيپرتروفيك و پيشگيري از انفاركتوس مجدد ميوكارد، در درمان كمكي فئوكروموسيتوم و پيشگيري از سردردهاي عروقي مصرف ميشود.
مهار غیر اختصاصی گیرنده های بتا آدرنرژیک. با مهار رقابتی گیرنده های بتا-۱ و بتا-۲ موجب کاهش فشار خون می گردد.
کلاس ۲داروهای ضدآریتمی.
حدود 90 درصد دارو از مجراي گوارش جذب ميشود. پيوند دارو به پروتئينهاي پلاسما خيلي زياد است. متابوليسم دارو كبدي بوده نيمهعمر آن 5-3 ساعت است. زمان لازم براي رسيدن به اوج اثر 5/1-1 ساعت است. دفع دارو كليوي است.
اين دارو در شوك قلبي، نارسايي آشكار قلب، بلوك درجه دو يا سه دهليزي-بطني، برادي كاردي سينوسي و كاهش فشار خون سيستوليك به كمتر از 100 ميليمتر جيوه(براي پيشگيري از انفاركتوس مجدد ميوكارد) نبايد مصرف شود.
عوارض با درصد نامشخص
قلبی عروقی: سردی اندام های انتهایی، آنژین صدری، اختلال در هدایت دهلیزی بطنی، برادی کاردی، نارسایی قلبی، شوک کاردیوژنیک، افت فشارخون، انقباضات قلبی غیرموثر، سنکوپ
سیستم اعصاب مرکزی: اختلالات خواب، آژیتاسیون، خستگی، سرگیجه، کابوس شبانه، تحریک پذیری، خواب آلودگی، فراموشی، سندرم تونل کارپال، کاتاتونی، اختلال شناختی، گیجی، پرخوابی، لتارژی، خواب رفتگی اندام، روان پریشی
پوستی: تغییرات ناخن ها، درماتیت تماسی، زخم پوستی، راش اگزماتوز، لیکن پلان فرسایشی، هایپرکراتوز، خارش، راش پوستی
غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش قندخون، افزایش پتاسیم خون، افزایش چربی خون، افت قندخون
گوارشی: اسهال، درد شکمی، کاهش اشتها، یبوست، بی اشتهایی، ناراحتی معده
ادراری تناسلی: کم ادراری، پروتئین در ادرار
هماتولوژی و انکولوژی: ترومبوسیتوپنی ایمونولوژیک (ITP)، ترومبوسیتوپنی
کبدی: افزایش آلکالین فسفاتاز سرم، افزایش سطح سرمی آنزیم های ترانس آمیناز
عصبی، عضلانی و اسکلتی: آرتروپاتی، سندرم اکولوموکوکوتانئوس، پلی آرتریت
چشمی: پرخونی ملتحمه، کاهش وضوح بینایی، گشادی مردمک
کلیوی: افزایش BUN، نفریت بینابینی
تنفسی: برونشیت (شامل سرفه، تب، اسهال و استفراغ)، برونشیولیت (شامل سرفه، تب، اسهال و استفراغ)، برونکواسپاسم، تنگی نفس، ادم ریوی، خس خس سینه
متفرقه: زخم
*مشخصات کلی تداخلات:
- سوبسترای CYP1A2
- سوبسترای CYP2D6
- مهارکننده CYP1A2 (ضعیف)
- عامل ضد فشارخون
- تشدید برادی کاردی
- تشدید هایپرگلیسمی
- تشدید هیپوگلیسمی
- افزایش فاصله PR
- تداخل با اثر آنالوگهای نوراپی نفرین رادیو نشان شده
تداخلات رده X (پرهیز):
آگونیست های بتا 2، برومپریدول، فکسینیدازول، فلوکتافنین، ریواستیگمین
کاهش اثرات داروها توسط پروپرانولول:
آگونیست های بتا ۲، اتوفیلین، لاسیدیپین، مشتقات تئوفیلین
کاهش اثرات پروپرانولول توسط داروها:
الکل (اتیل)، آمفتامینها، باربیتورات ها، عوامل کمپلکس ساز اسیدهای صفراوی، بریگاتینیب، کلم بروکلی، برومپریدول، ماریجوانا (شاهدانه)، القاکنندههای متوسط CYP1A2، دکس متیل پردنیزولون، گیاهان (با خاصیت افزاینده فشارخون)، متیلفنیدات، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، پگ اینترفرون آلفا 2-b، مشتقات ریفامایسین، تنباکو (دود کردن)، یوهیمبین
افزایش اثرات داروها توسط پروپرانولول:
آلفا ۱ بلاکرها، آگونیست های آلفا ۲، آمیفوستین، داروهای ضد سایکوز (فنوتیازین ها)، داروهای ضد سایکوز (نسل دوم [آتیپیکال])، عوامل ایجادکننده برادی کاردی، برومپریدول، بوپیواکائین، گلیکوزیدهای قلبی، سریتینیب، آگونیست های کولینرژیک، کلوزاپین، دیسوپیرامید، دوکسوفیلین، دولوکستین، اپی نفرین (نازال، استنشاقی دهانی، راسمیک، سیستمیک)، مشتقات ارگوت، فکسینیدازول، فینگولیمود، عصاره گرده گیاهان آلرژیزا (عصاره 5 علف)، داروهای کاهنده فشارخون، انسولینها، ایوابرادین، لاکوزامید، فرآوردههای حاوی لوودوپا، لیدوکائین (موضعی و سیستمیک)، مپیواکائین، متاکولین، نیتروپروسید، فولکودین، ریزاتریپتان، سیپونیمود، سولفونیل اورهها، مشتقات تئوفیلین، تیزانیدین، زولمی تریپتان
افزایش اثرات پروپرانولول توسط داروها:
آبامتاپیر، مهارکنندههای استیل کولین استراز، آجمالین، الکل (اتیل)، آلفوزوسین، آگونیست های آلفا ۲، آمینوکینولین ها (ضد مالاریا)، آمیودارون، داروهای ضد سایکوز (فنوتیازین ها)، باربیتورات ها، بنپریدول، بریگاتینیب، بریمونیدین (موضعی)، مسدود کنندههای کانال کلسیمی (غیردیهیدروپیریدینی)، کوبیستات، مهارکنندههای متوسط و قوی CYP1A2، مهارکننده متوسط و قوی CYP2D6، دیازوکسید، دیپیریدامول، دیسوپیرامید، دروندارون، فلوکتافنین، گیاهان (با خاصیت کاهنده فشارخون)، لاسیدیپین، لورمتازپام، لومفانترین، متوکسی فلوران، میدودرین، مولسیدومین، نفتوپیدیل، نیسرگولین، نیکوراندیل، نیفدیپین، اوبینوتوزومب، پگ اینترفرون آلفا-b۲، پنتوکسی فیلین، مهارکنندههای فسفودی استراز ۵، پروپافنون، آنالوگهای پروستاسیکلین، کیناگولید، کینیدین، رگورافنیب، رزرپین، ریواستیگمین، روکسولیتینیب، ترلیپرسین، توفاسیتینیب، زیلوتون
تداخل با غذا:
اتانول: اتانول میتواند سطح پلاسمایی پروپرانولول را افزایش یا کاهش دهد. گزارشها متغیر است و هم افزایش و هم کاهش متابولیسم کبدی این دارو را نشان میدهد.
راهکار: توصیه میشود در مصرف اتانول احتیاط شود و بیمار ازنظر ضربان قلب و یا تغییرات فشارخون پایش شود.
غذا: در صورت مصرف با غذا سطح سرمی این دارو میتواند افزایش یابد. غذاهای حاوی پروتئین بالا میتوانند فراهمی زیستی این دارو را افزایش دهند. تغییر در رژیم غذایی از رژیم حاوی کربوهیدرات بالا/ پروتئین پایین به کربوهیدرات پایین/ پروتئین بالا ممکن است منجر به افزایش حذف از بدن شود.
راهکار: قرص (سریع رهش) باید با معده خالی مصرف شود. کپسول (پیوسته رهش) میتواند با روندی ثابت نسبت به غذا مصرف شود. (همیشه با غذا یا همیشه بدون غذا)
1- مصرف اين دارو درموارد زير بايد با احتياط فراوان صورت گيرد:
سابقه آلرژي، آسم نايژهاي، آمفيزيم يا برونشيت غير آلرژيك، نارسيايي احتقاني قلب، ديابت، پركاري تيروئيد، افسردگي رواني يا سابقه ابتلاء به آن.
2- مقدار مصرف اين دارو در سالمندان بايد بر اساس پاسخ بيمار تعيين شود. زيرا از يك طرف به علت كاهش حساسيت اين بيماران به اثر دارو ممكن است افزايش مقدار مصرف لازم باشد و از طرف ديگر به علت كاهش توانايي متابوليسم و دفع دارو، كاهش مقدار مصرف ممكن است ضرورت يابد.
3- در بيماران مبتلا به عيب كار كبد، مقادير مصرف اين دارو بايد كاهش يابد.
4- در صورت بروز افسردگي ناشي از اين دارو، مصرف آن بايد قطع شود.
5- اگر بعد از يك دوره درمان طولاني با اين دارو قطع مصرف آن ضرورت پيدا كند، بايد مصرف اين دارو به تدريج و حداقل طي سه روز تا دو هفته قطع شود. در طول اين مدت، بيمار بايد از فعاليتهاي شديد بدني پرهيز كند تا خطر بروز انفاركتوس ميوكارد يا آريتمي به حداقل برسد. اگر پس از قطع مصرف دارو، علايم قطع مصرف بروز كرد، بايد مصرف دارو را به طور موقت مجدداً شروع نمود ولي به دنبال بهبود بيمار، آن را با احتياط قطع كرد.
6- در طول مصرف اين دارو، پيگيري عملكرد قلب، تعيين نبض، اندازهگيري فشار خون و ثبت نوار قلبي و اندازهگيري ضربان قلب ضروري است.
1- هيچ يك از نوبتهاي مصرف اين دارو نبايد فراموش شود، به خصوص اگر روزی يك بار مصرف ميشود.
2- اين دارو، زيادي فشار خون را درمان نميكند، بلكه آن را كنترل مينمايد. مصرف اين دارو ممكن است تا پايان عمر ضروري باشد.
3- مصرف دارو، حتي در صورت احساس بهبودي، بايد ادامه يابد.
4- اگر يك نوبت دارو فراموش شود، به محض به ياد آوردن آن نوبت بايد مصرف شود. ولي اگر تا زمان مصرف نوبت بعدي 4 ساعت باقميانده باشد، از مصرف آن نوبت بايد خودداري شده و مقدار مصرف بعدي نيز دوبرابر نگردد.
5- در بيماران مبتلا به ديابت، با مصرف اين دارو علائم كمي قند خون ممكن است پوشانده شود يا غلظت قند خون افزايش يابد يا كاهش قند خون طولاني شود.
6- از مصرف ساير داروها، به ويژه داروهاي مقلد سمپاتيك كه نياز به نسخه پزشك ندارند، بايد خودداري گردد.
7- قبل از قطع مصرف دارو، بايد با پزشك مشورت شود.
8- به علت احتمال بروز سرگيجه، خوابآلودگي و منگي، هنگام رانندگي يا كار با وسايلي كه نياز به هوشياري دارند، بايد احتياط نمود.
آسبوتولول | آتنولول |
بیزوپرولول | کارودیلول |
اسمولول | لابتالول |
متوپرولول | نادولول |
نبیولول | پیندولول |
سوتالول | بیزوپرولول+هیدروکلروتیازید |
بتاکسولول-سیستمیک | |
نمایش بیشتر |
در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.
کد ژنریک | نام شکل دارویی | پرخطر | دما | حیاتی | برچسب هشدار بالا |
---|---|---|---|---|---|
01067 |
|
||||
01949 |
|
||||
07066 |
|
||||
06746 |
|
||||
01068 |
|
||||
01070 |
|
||||
07505 |
|
||||
01069 |
|
||||
01654 |
|
||||
02096 |
|
سلام استفاده از پروپرونولول در حاملگی استطباب داره؟
استفاده نکنین
با سلام من استرس واضطراب دارم به دکتر روانپزشک مراجعه کردم گفتن پانیک دارم پروپرانول۲۰ وسرترالین ۱۰۰ و آلپرازولام نیم والانزاپین برام تجویز کردن میخواستم بدونم این داروها با قرص سی لاکس تداخل دارویی دارن یا خیر ؟
حداقل دو ساعت با فاصله مصرف شود. سی لاکس باعث دفع داروهای مذکور می شود
سلام دختری ۲۰ ساله هستم به علت گشادی دریچه قلبی پروپرانول مصرف میکنم ولی همچنان درد میکشم. ایرادی نداره دو قرص یکجا مصرف کنم؟
سلام ببخشید من به خاطر اینکه قلبم درد میکرد رفتم دکتر ایون گفتن قلبتون سالمه فقط کمی نوار قلب مشکل داره برام قرص پروپرانول تجویز کردن هر شبی یکی من الآن میخورم اون درد قلبم برطرف میشه ولی بلد میشم راه بروم رگ کردن و کتف چپ و زیر بغل ایناهمه درد میاد تپش قلبمم بیشتر میشه میخواستم بدونم با اینـعلائم داروهام رو قطع کنم یا ادامه بدم
سلام خسته نباشید من به خاطره اضطراب و میگرن برام پروپرانول ۲۰ تجویز شده از امروز که خوردم حس کردم کمر یه حالی میشه مثلا عرق بکنی بعد باد خنک بهت بخوره اونجوری شده لطفا بهم بگید چیکار کنم
سلام خسته نباشید من رفتم دکتر قرص پراپرانولول ۲۰بهم داده به همراه قرص فشار الان یک هفتس دارم استفاده میکنم الان ۳ روزه اخساس درد بین دوتا کتفم روی قلبم دارم این ازعوارض قرصه ممنون میشم راهنمایی کنین..
سلام خسته نباشید من بیست سال سن دارم و در بعضی شرایط دچار ضربان شدید قلب می شوم که با مصرف قرص پروپرانولول خیلی بهتر شدم من تقریبا هفته ای دوبار از این قرص استفاده میکنم ولی چند روزی هست که سوزش آزار دهنده ی در قلبم حس میکنم ایا بخاطر قرص ها هستش؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
سلام. ببخشید دکتر بخاطر اضطرابم برای من پرانول تجویز کردن ولی من آسم دارم .بنظرتون مشکلی نداره استفاده کنم؟
باسلام خدمت شما بزرگوار.عذر میخوام من چندسالیه به صورت تفننی شیره(موادمخدر)مصرف میکنم وخیلی در زندگیم مشکلاتی پیش اومده الن خیییییلی بی حوصله وبیخوابی میکشم.دکتر برام قرص پروپرانولول20 آمی تریپیتیلین25 و کرونازپام تجویز کردن.این قرص ها عوارشون چیه.خیلی ازتون ممنونم
سلام وقت بخیر من استرس و اضطراب شدید دارم به طوری که تپش قلب و لرزش دست میگیرم له نظرتون میتونم پروپرانول 10 مصرف کنم؟ سپاس
سلام به خاطر میگیرن حدود 8 سال هست که روزی دو عدد پروپرانول 20 میخوردم. متاسفانه با اینکه حدود 30 سالم هست به دلیل استفاده ی طولانی از این دارو، ورم مفصل گرفتم و هر چند وثت یکبار یکی از مفاصلم ورم میکنه و دکتر دستور داده به تدریج این دارو رو حذف کنم
سلام من از اذرماه تا دو هفته پیش روزی یکقرص پرانول ۱۰ میخوردم حالا نصفش کردم آیا اگه اون نصفه رو هم نخورم مشکلی پیش میاد ؟ ممکنه دوباره حالم بد بشه؟ و اینکه با چه داروهایی نباید تداخل داشته باشه ؟
باعرض سلام،دکترجان بنده مشکله بینایی پیدا کردم که با گرفتن ام آر ا تشخیص این بود که روی اعصاب چشمم لکه های سفید افتاده ،به دلیل سردردهای شدید، تجویز دکتر پروپرانولول ۲۰ و رهاکین ۵۰۰شدکه البته بدلیل پروستات پروترال۰.۴ و فینوپروست۵ هم میخورم حالا ۱۰ روزی هست که درد شدید در ناحیه کتف وبازوها بیشتر رانها کمتر دارم بعد از خواب شدید تر هم میشود میخواستم بدانم این دردها مربوط به این داروها یا تداخل انها میشود یا نه با کمال تشکر
گوش راستم چند ماهه صدای وز وز میده و دکتر رفتم پروپرانولول و پوکساکیم و نورترپیتیلین تجویز کرده ولی من سابقه الرژی هرسال سرفه دارم و یکم تو ورزش و پله بالارفتن و اینا نفس کم میارم مشکلی نداره؟ ربطی به صدای گوشم داره؟
سلام خسته نباشید دکتر..من فشار عصبی دارم ماه اولی قرص رهاکین 500 و سیپراکتین مصرف کردم الانم ماه دومی هستش ک باز رها کین 500و پرانول 20واسم نوشتن 12ساعتی هستن من وقتی مصرف میکنم سرم درد میاد مشکل کجاس؟!ممنون از راهنمایتون
سلام . آیا پروپرانولول با قرص مزالازین تداخل دارویی دارد
سلام خواستم بدونم مصرف قرص پرانول دربارداری باعث لب شکری شدن جنین میشود؟وچه عوارضی دارد؟
سلام پسرم امسال کنکور داره واسترس واضطراب خیلی به صدا حساس شده دکتر براپرانول شب وصبح تجویز کردودیازپوکساید٥ولیتیوم ٣٠٠نوشته ولی فوف العاده کسل وبیخال وخواب الوده شده توروز چکار باید کرد ؟ قبل مصرف قرصا اینجور نبود یکهفته داره مصرف میکنه بعد یکهفته اینطور شده؟
سلام مصرف پروپرانولول دوز۲۰ برای پسربچه ۱۲ ساله که مشکل کبدی داره بلامانع یا خیر خطرناکه؟
سوال دارم اما نمیکنم تا وقتتان را نگیرم درود بر شما پزشکانی که وقت میذارید و جواب میدید درود برشما عزیزان باحوصله
سلام من قرص متورال ۵۰ مصرف میکنم روزی ۱ عدد،الان جایی هستم که دسترسی به متورال ندارم، میتونم پروپرانولول رو جایگزینش کنم برای مدت کوتاهی؟
ببخشید حداکثر دوز مجاز پرانول در روز چقدر است؟
سلام من چند روز دیگه یک آزمون خیلی مهم دارم و از الان دچار تپش قلب شدم و میدونم روی عملکردم تاثیر داره. همچنین از طرفی داروهای ضد آلرژی مثل فستاوور مصرف میکنم چون تنفسم دچار مشکل میشه. من میتونم توی این چند روز موقتا پروپرانولول مصرف کنم؟
سلام و عرض ادب .۲۸ سال سن دارم و قبلا برونشیت داشتم و الان برای درمان میگرن قرص پروپرانولول با دوز ۱۰ رو برای من دوبار در طول روز تجویز کردند . مصرف دارو برای من مشکلی نداره ؟
من ۲۵ تا قرص پروپرانولول۱۰ خوردم چیکار کنم آیا خطری داره
با سلام ، آقایی ۲۷ ساله هستم، حدود ۱۵ سال بخاطر افسردگی و اضطراب داروهای اعصاب و روان مصرف میکردم و توانستم با تغییر شیوه زندگی و نگرش به آن کم کم داروهای اعصاب را زیر نظر روانپزشک قطع کنم. بخاطر سابقه ارثی تاکی کاردی برای چکاپ قلب به متخصص قلب مراجعه کردم و ایشان گفتند اکو نرمال است و فقط Trivial MVP هست بدون NO MR و بقیه موارد اکو کاملا نرمال است و نوار قلب هم فقط تاکی کاردی سینوسی را نشان میدهد، با توجه به اینکه مدت کمی است داروهای اعصاب آرام آرام قطع شده اند و من سبک زندگی غلط داشتم و هیچ ورزشی هم در طول زندگی نکردم و تازه دارم یاد میگیرم چه کنم و سبک زندگی سالم را شروع کنم، آیا قلب با موارد گفته شده بالا سالم است؟ و تاکی کاردی سینوسی و آن موارد در اکو خطر و محدودیتی ندارد؟ و آیا میتوانم بدون خوردن بتابلاکرها و داروهای دیگر با ورزش و تغذیه صحیح و آرام تنی ضربان را نظم ببخشم؟ و آزمایش خون و فشارخون هم نرمال است چون پزشک قلب جواب مشخصی به من ندادند. و در ضمن همه ۲۴ ساعت در شبانه روز تپش قلب را حس نمیکنم فقط مواقعی که تحت فشار محرک بیرونی و درونی (ذهنی) قرار میگیرم. و سابقه مصرف مخدر و الکل یا بیماری خاصی غیر از مشکلات اعصاب و روان ندارم. متشکرم
بهترین راه درمان همین کاری است که در پیش گرفته اید. حتما ورزش را در برنامه روزانه قرار دهید. نیازی به دارو ندارید در صورت نیاز به دارو، تحت نظر پزشک از نسل جدید بتابلوکرها استفاده کنید. قبل از ورزش مصرف بتابلوکرها ممنوع است و مانع از تپش قلب بالا می شود.
سلام بخاطر استرس و اضطراب زیاد و افسردگی دکتر برام سرترالین و کلرودیازپوکساید و پروپرانول تجویز کردند.آیا اینها باهم تداخل دارند یا نه؟ تشکر از پاسخ دهیتون
سلام. خسته نباشید.آیا مصرف ۲بار در روز این قرص با دوز۱۰ با انجام ۱ ساعت ورزشی که ضربان رو خیلی بالا میبره نادرسته؟
سلام طی فعالیت ضربان قلب افزایش پیدا نیکنه که طبیعی هست اما این دارو در صورتی مه توسط پزشک براتون تجویز شده و بیماری تنفسی ندارید ،مشکلی ندارد
سلام آقای دکتر، خسته نباشید من گردن درد همرا با بی حسی سر و صورت داشتم . بنا به پیشنهاد متخصص مغز و اعصاب ، ام آر ای گردن و مغز دادم ، گفتن همه چی نرماله ، فقط اضطراب دارین ، ایشون پروپرانولول 10 ، آلپرازولام0/5 ، پرگابالین 75 و ویتامین ب1تجویز کردن ، آیا این داروها برای من مناسبه ، میشه همه را با هم مصرف کرد و آیا تداخل ندارند
سلام دکتر . خسته نباشید. من در حال حاضر دانشجو هستم , می خواستم بدانم می توانم برای کاهش استرس امتحانات از پروپرانول ۱۰ استفاده کنم یا نه؟ و مهم ترین چیزی که در ابن مورد برایم مهم است در مورد عوارض اش روی مغز است , می خواستم بدانم آیا باعث فراموشی و کاهش حافظه و اختلال یاد گیری می شود یا تاثیری روی عملکرد مغز ندارد؟ خیلی بابت کمک شما ممنون می شوم.
سلام! بله عوارض مختصری بر عملکرد مغز داره و تا حدی ممکنه باعث گیجی و فراموشی شه. اگر استرس خیلی شدیدی دارین که باعث کاهش کارایی و کیفیت درس خوندن شده, کوتاه مدت مصرف کنین. در غیراینصورت از ریلکسیشن و روش های غیردارویی دیگه استفاده کنین. موفق باشین!
باسلام از عوارض قرص پروپرانول یبوست هست؟
سلام هم اسهال و هم در برخی موارد یبوست از عوارض جانبی این دارو هست
سلام من بخاطر میگرن روزی دوبار هر 12ساعت قرص پروپرانولول مصرف میکنم من اگه بخوام روزه بگیرم چگونه باید این دارو رو مصرف کنم که مشکلی برام پیش نیادباتشکر.
سلام افطار وسحر قرص را بخورید اگر چه ممکن است روزه داری میگرن را تشدید کند وناچار باشید داروی دیگری هم برای پیشگیری از میگرن اضافه کنید
سلام ضمن سپاس از مقاله خوبتان در خصوص قرص پروپانول بر حسب یک تجربه شخصی که طی سالیان حاصل شده عرض کنم که این قرص برای کاهش عصبانیت و کاهش پرخاشگری و فراموش کردن ناراحتیها(به صورت موقت) خیلی عالیه و شخصا هرموقع میخوام به جلسه ای برم که میدونم اونجا قراره بزنیم به تیپ و توپ هم قبلش از این قرص استفاده میکنم و آرامش بخش هستش.
سلام بله البته برای مبتلایان به اسم و بیماریهای تنفسی توصیه نمیشه