پولی کوزانول

داروهای قلبی عروقی

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

اطلاعات عمومی پولی کوزانول
فواید پلی کوزانول چیست؟
آیا پلی کوزانول کلسترول را کاهش می دهد؟
آیا پلی کوزانول برای سلامت قلب موثر است؟
آیا مصرف پولی کوزانول بی خطر است؟
دوز توصیه شده پولی کوزانول چقدر است؟
آیا می توان از پلی ک.زانول در بارداری و شیردهی استفاده کرد؟
پولی کوزانول و اختلالات خونریزی دهنده
پولی کوزانول در دیابتی ها

 

فواید پلی کوزانول چیست؟
- برخی از مطالعات نشان می دهد که پولیکوسانول ممکن است به کاهش سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) و افزایش کلسترول HDL (کلسترول خوب) کمک کند و به طور بالقوه به سلامت قلب کمک کند.


آیا پلی کوزانول کلسترول را کاهش می دهد؟
- تحقیقات نشان می دهد که پولیکوسانول ممکن است به کاهش کلسترول LDL و بهبود سطح کلسترول HDL کمک کند، اگرچه پاسخ های فردی ممکن است متفاوت باشد.

 

آیا پلی کوزانول برای سلامت قلب موثر است؟
مطالعات نتایج امیدوارکننده‌ای را در بهبود سطح کلسترول نشان داده‌اند که می‌تواند تاثیر مثبتی بر سلامت قلب داشته باشد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تأیید مزایای کلی قلبی عروقی آن مورد نیاز است.

 

آیا مصرف  پلی کوزانول بی خطر است؟
به طور کلی، زمانی که پلی کوزانول در دوزهای توصیه شده (۵تا۸۰میلی‌گرم روزانه برای ۳سال) مصرف شود، برای اکثر افراد بی خطر می‌باشد. با این حال، مانند هر مکمل دیگری، توصیه می شود قبل از استفاده، با پزشک مشورت کنید.


دوز توصیه شده پلی کوزانول چقدر است؟
دوزهای معمول پلی‌کوزانول از ۵ تا ۸۰ میلی گرم در روز متغیر است، اما دوز مناسب ممکن است بر اساس شرایط سلامت فردی متفاوت باشد. مشورت با پزشک برای دریافت دوز صحیح توصیه می شود.

در موارد پا درد ناشی از ورزش دوز ۱۰میلی گرم یک تا دوبار در روز تا ۲سال پیشنهاد می شود.
 

آیا می‌توان از پلی کوزانول در بارداری و شیردهی استفاده کرد؟
اطلاعات قابل اعتماد و کافی در مورد بی خطر بودن استفاده از پلیکوسانول در دوران بارداری یا شیردهی وجود ندارد. به همین دلیل مصرف این ترکیب در این دوران توصیه نمی‌شود.

 

پلی‌کوزانول و اختلالات خونریزی دهنده
پلی کوزانول می تواند لخته شدن خون را آهسته تر  کند و همچنین ممکن است  خطر خونریزی را در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده افزایش دهد.


پلی کوزانول در دیابتی‌ها 
پلی کوسانول احتمال دارد سطح قند خون را کاهش دهد. مصرف پولیکوسانول ممکن است خطر کاهش بیش از حد قند خون را افزایش دهد، به خصوص اگر از انسولین یا سایر داروهای ضد دیابت استفاده می کنید.


اگر عمل جراحی در پیش دارید…
از آنجا که پلی کوزانول می تواند سرعت لخته شدن خون را  کاهش داده و سطح قند خون را پایین بیاورد، این نگرانی وجود دارد که احتمال خونریزی بیشتر یا کاهش بیش از حد قند خون در طول و پس از عمل جراحی را افزایش دهد. به همین دلیل توصیه می‌شود حداقل ۲ هفته قبل از عمل جراحی برنامه ریزی شده،  استفاده از پلیکوزانول متوقف شود

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف پولی کوزانول

پولی کوزانول یک ماده شیمیایی طبیعی است که اغلب از نیشکر به دست می آید. همچنین می توان آن را از گیاهان دیگر مانند گندم نیز استخراج کرد.

پلی کوسانول یا پولی‌کوزانول بیشتر برای درد پا در حین ورزش ناشی از جریان خون ضعیف (لنگش متناوب) مصرف دارد. همچنین از این ترکیب در مواردی از کلسترول بالا و بیماری های قلبی نیز استفاده می شود، اما شواهد علمی کافی برای حمایت از این مواردمصرف وجود ندارد.از آنجا که این ماده در درجه اول از الکل هایی مانند اکتاکوزانول تشکیل شده است، برای مزایای احتمالی آن در موارد مرتبط با سلامتی، به ویژه در مدیریت سطح کلسترول خون مورد مطالعه قرار گرفته است.

مواردی که احتمال دارد پولی‌کوزانول در بهبود آنها موثر باشد:
پلی کوزانول و بیماری قلبی:

تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف پلی‌کوزانول به کاهش فعالیت پلاکتی در افرادی که آنژیوپلاستی با استنت انجام داده اند کمکی نمی کند اما در مواردی از بیماری قلبی، تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف پولی‌کوزانول، به تنهایی یا همراه با آسپرین به مدت ۲۰ ماه، می تواند حوادث مربوط به بیماری قلبی را در افراد مبتلا به گرفتگی عروق کاهش دهد.

پلی‌کوزانول و انواع کلسترول بالا:
-به طور کلی یافته های تحقیقات در مورد اثربخشی پولی‌کوزانول برای درمان کلسترول بالا اختلاف نظر دارند. مطالعاتی انجام شده است که آن را موثر می دانند. اما در موارد هایپرکلسترولمی خانوادگی، تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف پولی کوزانول کلسترول تام یا کلسترول "بد" (LDL) را در افراد مبتلا به کلسترول بالا کاهش نمی دهد.

پلی‌کونازول و فشارخون بالا:
برخی تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف پولی‌کونازول می‌تواند فشار خون را در افرادی که در ابتدای ابتلا به فشار خون بالا هستند، کاهش دهد.

همچنین ممکن است مصرف پلی کوزانول در بهبود گروهی از علائمی که خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و سکته (سندرم متابولیک) را افزایش می دهد، موثر باشد که نیاز به مطالعات بیشتر دارد

مکانیسم اثر پولی کوزانول

به نظر می رسد پلی کوزانول تولید کلسترول را در کبد کاهش می دهد و تجزیه LDL (کلسترول "بد") را افزایش می دهد.
همچنین ممکن است به عملکرد بهتر کلسترول HDL (کلسترول "خوب") نیز کمک کند. پولیکوزانول همچنین چسبندگی سلول‌های خونی به نام پلاکت را کاهش می‌دهد.

عوارض جانبی پولی کوزانول

در حالی که برای اکثر افراد بی خطر است، برخی افراد ممکن است عوارض جانبی خفیف مانند ناراحتی معده، سردرد، مشکل در خوابیدن، بثورات پوستی یا قرمزی ، سرگیجه و کاهش وزن را تجربه کنند. عوارض جانبی نسبتاً نادر است.

تداخلات دارویی پولی کوزانول

در صورتی که مصرف کننده این داروها هستید، پولی کوزانول را با احتیاط مصرف کنید:

-داروهایی که لخته شدن خون را آهسته می کنند (داروهای ضد انعقاد / ضد پلاکت) مانند آسپرین، کلوپیدوگرل (پلاویکس)، دیکلوفناک (ولتارن، کاتافلام، و غیره)، ایبوپروفن (ادویل، موترین، نوافن)، ناپروکسن (آناپروکس، ناپروسین)، دالتپارین (فراگمین)، انوکساپارین (لوونوکس) ، هپارین، وارفارین (کومادین)

-داروهای ضد فشار خون بالا (بتابلوکرها) مانند آتنولول ، متوپرولول، نادولول (کورگارد)، پروپرانولول (ایندرال) و غیره

-نیتروپروساید Nitroprusside (Nitropress)(پلی کوسانول می‌تواند اثرات کاهنده فشار خون نیتروپروساید (Nitropress) را افزایش دهد.)

-داروهای ضد دیابت همچون گلیمپراید (آماریل)، گلیبوراید (دیابتا، میکروناز)، انسولین، پیوگلیتازون (آکتوس)، روزیگلیتازون (آواندیا)

دارو های هم گروه پولی کوزانول

محلول شستشوی لنز کوآنزیم کیو 10 لوومنتول
لینولئیک اسید سربرولیزین ساریلومب
فنیل افرین زینک نیکوراندیل فیتوسترول
اوره ایکتیول سدیم تترادسیل سولفات
فسفاتیدیل سرین فسفر پتاسیم متافسفات
هیدروژن پراکساید پرمنگنات پتاسیم ترکیبات تقویت ایمنی
سیستین+ب6+زینک گلوتاتیون تایورین
آلفا لیپوئیک اسید آب مقطر یوهمبین
سولباکتام ۵ هیدروکسی تریپتوفان هیدروکسی تریپتوفان+ملاتونین+ویتامین
اینوسین پرانوبکس آدمتیونین تری گلیسرید بازنجیره متوسط
سلنیوم استارچ بوپروپیون+نالتروکسون
اسید بوریک کلسیم دوبسیلات کندروتین سولفات سدیم
کلاژن سیکلودکسترین ها تریفلونومید
گاما-آمینوبوتیریک اسید گلوکومانان گلوکزآمین
گلیسروفسفریک اسید هیالورونیک اسید هیالورونیک اسید-تزریقی
اسید لاکتیک ملاتونین اگزالیک اسید
پروپولیس سدیم فنیل بوتیرات آنتوسیانوزید آ
شیر خشک آمینوژن ترکیبات مناسب برای بیش فعالی، تمرکز و حافظه
نوسینرسن تالامونال سدیم هیالورونات+بوراکس+کلاژن
اسموپرازول+ناپروکسن پروپولیس+عسل ترکیبات ضد اسکار
فلوسینولون+هیدروکینون+ترتینوئین مهار کننده سی1 استراز هیالورونیداز
کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

چنانچه در خصوص "پولی کوزانول" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان فاراموکس شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info