ساریلومب

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف ساریلومب

ساریلومب یک‌ مونوکلونال آنتی‌بادی آنتاگونیست اینترلوکین (IL) و از گروه داروهای DMARDs یا ضدرماتیسمیاصلاح‌کننده‌ی بیماری می باشد که در موارد متوسط تا شدید روماتوئید آرتریت در بزرگسالان تجویز می‌شود.

این دارو آنتاگونیست اینترلوکین۶ می‌باشد که معمولاً در مواردی از بیماری که به سایر داروهای DMARDs پاسخ نداده‌اندیا به دلایلی نمی‌توانند آن داروها را تحمل کنند، به تنهایی یا همراه با متوتروکسات یا سایر داروهای غیر بیولوژیکDMARDs تجویز می‌شود.
ساریلومب با نام تجاری کوزارا(Kevzara) معروف شده‌است و به صورت سرنگ یا قلم آماده تزریق ۱۵۰و ۲۰۰میلی‌گرمتولید می‌شود.
ساریلومب همچنین در مواردی به عنوان جایگزین توسیلیزومب در درمان کووید۱۹در بیماران بستری تجویز می‌شود.(موردمصرف بدون برچسب)

مکانیسم اثر ساریلومب

ساریلومب با اتصال به گیرنده‌های اینترلوکین۶ (هر دو‌فرم محلول و متصل به غشا)و مهار آنها موجب کاهش التهاب و تغییر در پاسخ ایمنی شود.
اینترلوکین ۶اندوژن با القا محرک‌ها و واسطه‌های التهاب موجب پاسخ‌های ایمونولوژیک متنوعی می‌شود.مهار اینترلوکینموجب کاهش سطح CRPنیز می‌شود.

فارماکوکینتیک ساریلومب

متابولیسم: نامشخص؛
دفع:نامشخص(حذف در غلظت بالا غالباً خطی و از مسیر پروتئولیتیک غیر قابل اشباع، در غلظت پایین دارو، غالباغیرخطی از مسیر باواسطه و قابل اشباع)
نیمه‌عمر:۸تا۱۰روز(وابسته به دوز تزریق:برای ۲۰۰میلی‌گرم هر دوهفته تا ۱۰روز و برای ۱۵۰میلی‌گرم هر دوهفته تا ۸روز)
-مدت زمان رسیدن به پیک اثر: ۲تا۴روز

منع مصرف ساریلومب

-سابقه‌ی حساسیت به ساریلومب یا سایر داروهای مشابه
-عفونت فعال
-افراد با ANC <2000
-پلاکت کمتر از 150000 برای شروع درمان و کمتر از 100000برای ادامه‌ی درمان
-افراد با AST or ALT >1.5x ULN
-بیماران مبتلا به هپاتیت فعال

موارد احتیاط ساریلومب:
-افراد در معرض خطر توبرکلوزیس
-افرادی که در مناطقی که توبرکلوزیس یا مایکوز شایع است، اقامت یا مسافرت دارند.
-افراد با سابقه‌ی درگیری با عفونت‌های فرصت‌طلب
-افرادی که خطر ابتلا به عفونت در آنها بالاست، درگیر عفونت مزمن یا عودکننده می‌باشند.
-افراد در خطر بدخیمی‌ها
-افراد در خطر پرفوراسیون گوارشی

عوارض جانبی ساریلومب

عوارض شایع:
نوتروپنی، افزایش آنزیم‌های کبدی ALT یا AST، قرمزی محل تزریق، خارش در محل تزریق، عفونت دستگاه تنفسفوقانی، عفونت مجاری ادراری، هایپرلیپیدمی، لکوپنی،هرپس سیمپلکس دهانی

عوارض جدی:
عفونت شدید، پنومونی، سلولیت، عفونت‌های فرصت‌طلب، توبرکلوزیس، بدخیمی، پرفوراسیون گوارشی،واکنش‌های حساسیتی، نوتروپنی، ترومبوسیتوپنی

تداخلات دارویی ساریلومب

منع مصرف همزمان(کنترا اندیکه):
آبروسیتینیب، باریسیتینیب، فرآورده‌های BCG، بلیمومب، سایر داروهای بیولوژیک DMARDs، کلادریبین، واکسنچهارظرفیتی دنگ(زنده)، ناتالی‌زومب، پیمکرولیموس، واکسن پولیوویروس(زنده، سه‌ظرفیتی، خوراکی)، واکسن زنده حاویروبلا یا واریسلا، روکسولیتینیب(موضعی)، تاکرولیموس(موضعی)، تالیموژن لاهرپارپوک، ترتوموتاید، توفاسیتینیب، واکسنتیفوئید، اوپاداسیتینیب، واکسن‌های زنده، واکسن تب زرد

تداخلات ماژور:آباتاسپت، واکسن آدنوویروس(انواع)، آنیفرولومب، باریسیتینیب، واکسن کلرا(زنده)،واکسن دنگ چهارظرفیتی(زنده)، اینفلیکسیمب(انواع)، واکسن آنفولانزا(زنده)، واکسن سرخک(زنده)،واکسن سه‌گانه(زنده)، واکسن پولیوویروس (زنده)، واکسن روتاویروس (زنده)، واکسن روبلا (زنده)، واکسنآبله‌مرغان، واکسن تیفوئید (زنده) ،‌واکسن واریسلا (زنده)، واکسن تب زرد، واکسن زوستر (زنده)

افزایش اثرداروها توسط ساریلومب:
آنیفرولومب، باریسیتینیب، فرآورده‌های BCG، سایر داروهای بیولوژیک DMARDs، کلادریبین، واکسن دنگچهارظرفیتی(زنده)، دنوسومب، اینبیلیزومب، لفلونوماید، ناتالی‌زومب، اوسرلیزومب، اوفاتومومب،پیمکرولیموس، واکسن پولیوویروس(زنده/سه‌ظرفیتی/خوراکی)، پلی‌متیل‌متاکریلات، واکسن زنده حاوی روبلایا واریسلا، روکسولیتینیب(موضعی)، تاکرولیموس(موضعی)، تالیموژن لاهرپارپوک، توفاسیتینیب، واکسن تیفوئید،اوپاداسیتینیب، واکسن تب زرد

داروهایی که سطح خونی ساریلومب را بالا می برند:
آبروسیتینیب، بلیمومب، مدولاتور گیرنده‌ی اسفنگوزین ۱-فسفات (S1P) ، واکسن‌های زنده

کاهش اثرات داروها توسط ساریلومب:
فرآورده‌های BCG، برینسیدوفوویر، Coccidioides immitis Skin Test، واکسن COVID-19(انواع)، سوبسترایCYP2C9(پنجره‌ی درمانی کوچک/حساس به القاکننده‌ها)، واکسن دنگ چهارظرفیتی(زنده)، واکسن‌های آنفولانزا،پیدوتیمود، واکسن‌های پنوموکوک، واکسن پولیوویروس(زنده/سه‌ظرفیتی/خوراکی)،‌واکسن هاری، واکسنزنده حاوی روبلا یا واریسلا، Sipuleucel-T، ترتوموتاید، واکسن تیفوئید، واکسن‌های غیرفعال، واکسن تب زرد

داروهایی که سطح ساریلومب را کاهش می دهند:
افگارتیجیمود آلفا، واکسن‌های زنده

هشدار ها ساریلومب

-در مدت درمان با ساریلومب، خطر ابتلا به عفونت‌های شدید افزایش می‌یابد که در مواردی می تواند منجر به بستری یاتهدید حیات شود.سل ریوی و‌خارج ریوی، عفونت‌های مهاجم قارچی و سایر عفونت‌های فرصت طلب می‌توانندمشاهده‌شوند. بیشتر این عفونت‌ها زمانی که بیمار از این دارو همراه با سایر داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی استفادهمی‌نماید ایجاد می‌شوند.

به همین جهت تصمیم‌گیری برای درمان با ساریلومب در بیمارانی که مبتلا به عفونت های مزمن هستند یا سابقه‌ی درگیری با عفونت دارند، با توجه به ارزیابی میزان خطر و‌فایده برای بیمار، گرفته شود. از تجویز این دارو در بیمارانی که عفونت فعال دارند خودداری شود و در صورت وقوع عفونت جدی در مدت درمان، مصرف ساریلومب قطع شود.

-پیش از شروع و در دوره‌ی درمان با ساریلومب غربالگری بیماری توبرکلوزیس و عفونت‌های نهفته برای بیمار انجام شود وعلائم مرتبط با عفونت فعال ارزیابی شود. و در صورت مثبت بودن توبرکلوزیس، پیش از شروع درمان با ساریلومب، ابتداتوبرکلوزیس درمان شود.

-گایدلاین انستیتوی ملی سلامت کووید۱۹ پیشنهاد می‌کند تزریق وریدی ساریلومب به عنوان جایگزین تزریق وریدی توسیلیزومب تنها در مواقعی که توسیلیزومب در دسترس نباشد یا استفاده از آن در درمان کووید ۱۹ میسر نباشد، انجامشود.

این گایدلاین مصرف ساریلومب وریدی همراه با کورتیکواستروئیدها را برای بیمارانی که اخیراً بستری شده‌اند(در ۳روزابتدایی پذیرش) و با افزایش فاکتورهای التهابی و افزایش سریع نیاز‌به اکسیژن با ونتیلاسیون مکانیکی غیرتهاجمی یا باجریان‌بالا مواجهند و همچنین در بیمارانی که در ۲۴ساعت ابتدایی بستری در بخش مراقبت‌های ویژه هستند و نیاز به ونتیلاسیون مکانیکی تهاجمی یا ECMO (اکسیژناسیون غشایی برون پیکری)دارند، پیشنهاد می‌کند. مطالعات در این زمینه همچنان ادامه دارد.

توصیه های دارویی ساریلومب

-آنزیم‌های کبدی AST/ALT، ANC و پلاکت خون بیمار پش از شروع درمان و پس از ۴تا۸هفته از شروع درمان و پس ازآن هرسه ماه ارزیابی شود.

-در صورتی که آنزیم کبدی ALT بیشتر از ۵برابر حدطبیعی می‌باشد، درمان با این دارو قطع شود.

-نوتروفیل و پلاکت‌های خون به صورت منظم ارزیابی شود و از شروع درمان با ساریلومب در صورت ANC <2,000 و یاپلاکت کمتر از 150,000 خودداری گردد.در صورتی که در مدت درمان ANC <500 یا پلاکت کمتر از 50,000 شد، ازادامه ی درمان صرف نظر شود.

-در مورادی که پلاکت بیمار بین ۵۰تا۱۰۰هزار باشد، درمان تا زمانی که پلاکت بیشتر از ۱۰۰شو‌، قطع گردد. و پس ازرسیدن پلاکت به حد مطلوب، درمان با ۱۵۰میلی‌گرم هر دوهفته آغاز شود و در صورت نیاز تا ۲۰۰میلی‌گرم هر ۲هفتهافزایش یابد). در موارد پلاکت کمتر از ۵۰هزار اگر با تکرار آزمایش نتیجه تکرار شد، درمان دارو قطع گردد.

-در صورت مشاهده‌ی عوارض آنفیلاکتیک یا آلرژی شدید، فوراً و به صورت دائمی درمان با ساریلومب قطع گردد.

-در صورت ابتلا به عفونت در مدت مصرف ساریلومب، درمان با این دارو تا زمانی که عفونت بهبود یابد، موقتاً قطع گردد.

-پروفایل چربی بیمار پس از ۴تا۸هفته از شروع درمان و سپس هر شش ماه یکبار ارزیابی شود.

-از مصرف همزمان ساریلومب با باریسیتینیب یا توفاسیتینیب(به جز در مطالعات بالینی) خودداری شود.

-در مواردی آرتریت روماتوئید، تزریق به صورت زیرجلدی انجام می‌شود.

-راه مصرف اصلی این دارو از طریق تزریق زیرجلدی می‌باشد. جهت تزریق وریدی، فرمولاسیون مخصوص تزریقزیرجلدی( SUBQ) در ۱۰۰میلی‌لیتر نرمال سالین رقیق شود و به مدت ۱ساعت انفوزیون گردد.

-مکان تزریق به صورت دوره‌ای تغییر داده‌شود.تزریق زیرجلدی را می‌توان در نواحی داخلی ران، اطراف شکم(به فاصله‌ی۴انگشت از ناف) یا نواحی بیرون بازو انجام داد.پیش از تزریق اجازه دهید قلم یا سرنگ آماده‌ی تزریق به تدریج به دمایاتاق برسد(برای ۳۰تا ۶۰دقیقه) و پیش از تزریق از گرم کردن سرنگ به روش‌های دیگر خودداری نمایید. محلول باید شفافو بی‌رنگ تا زرد کرم‌رنگ باشد. از تکان دادن سرنگ پیش از تزریق خودداری شود.

-کل محتویات سرنگ یا قلم باید به صورت کامل تزریق شود. از تزریق دارو در صورتی که روزنه‌ی قلم سفت و زرد رنگ بود(نشاندهنده‌ی این است که قبلاً از قلم استفاده شده)، خودداری شود.

-از تزریق ساریلومب در موضع پوستی آسیب‌دیده، حساس‌به درد یا دارای زخم و خونریزی خودداری شود.

-قلم یا سرنگ آماده‌ی تزریق در دمای ۲تا۸درجه‌ی سانتی‌گراد در بسته‌بندی اصلی کارخانه و در یخچال و دور از نورمستقیم نگهداری شود.از نگهداری در فریز یا نقاطی از یخچال که باعث یخ‌زدگی دارو می‌شود، خودداری شود. در دمایکمتر از ۲۵درجه سانتی‌گراد در مدت کمتر از دوهفته در صورت نیاز قابل نگهداری می‌باشد.اما از نگهداری در دمای بالاتراز ۲۵درجه سانتی‌گراد خودداری گردد. پس از خروج دارو از یخچال، حتماً حداکثر تا ۱۴روز مصرف شود یا دور انداختهشود.

-به دلیل خطر عارضه‌ی پرفوراسیون گوارشی، علائم جدید گوارشی و شکمی بیمار تحت نظر گرفته شود.احتمال بروز اینعارضه با مصرف همزمان کورتیکواستروئیدها یا داروهای ضددرد NSAIDs افزایش می‌یابد.

-بیمار با مصرف همزمان داروهایی که سمیت کبدی ایجاد می‌نمایند(مانند متوتروکسات) در معرض خطر بیشتر عوارضکبدی قرار دارد.

-افزایش LDL، HDL و تری‌گلیسیرید در مدت درمان با ساریلومب محتمل است به همین دلیل لازم است فاکتورهای چربیخون ابتدا ۴تا ۸هفته پس از شروع درمان و سپس هر ۶ماه یکبار ارزیابی شوند.

-از آنجا که افراد سالمند بیشتر از سایر گروههای سنی مستعد ابتلا به عفونت می‌باشند، درمان آن‌ها با ساریلومب بااحتیاط بیشتر، پیگیری دقیق و آموزش‌های لازم در مورد رعایت نکات بهداشتی (جهت پیشگیری از عفونت)، انجام شود.

-پیش از شروع درمان بیمار باید از نظر کلیه‌ی واکسن‌ها و ایمنی زایی مناسب جهت پیشگیری از عفونت‌ها، اقدامات لازم(واکسیناسیون) را انجام دهد. از مصرف همزمان ساریلومب با واکسن‌های زنده خودداری شود.

-اثربخشی داروهای ضدبارداری خوراکی در مدت درمان و تا چندهفته پس از قطع ساریلومب کاهش می‌یابد. به همینخاطر لازم است در این دوران از یک روش پیشگیری از بارداری دیگر جهت اطمینان استفاده شود.

-با توجه به اینکه ساریلومب یک مونوکلونال آنتی‌بادی انسانی می‌باشد (IgG1)، امکان عبور از جفت را می‌تواند داشتهباشد. مطالعات حیوانی نیز نشان می‌دهد که امکان تاخیر در زایمان در صورت مصرف این دارو در مادر باردار وجود دارد. همچنین پاسخ ایمنی در نوزادی که با ساریلومب در رحم مادر مواجهه داشته است نیز می تواند اثرگذار باشد. به همیندلیل تصمیم به ادامه‌ی درمان با این دارو در دوران بارداری حتما‌ً باید با ارزیابی نسبت خطر و منفعتی که برای مادر وجنین دارد گرفته‌شود.مطالعات در این مورد همچنان ادامه دارد.

-برای نوزادی که در رحم مادر با ساریلومب در تماس بوده‌است، پیش از تزریق واکسن‌های زنده یا ضعیف شده، میزانخطر و منفعتی که برای کودک به همراه دارد، ارزیابی گردد.

-ترشح ساریلومب در شیر مادر نامشخص است. با این حال ایمونوگلوبولین ‌های مادر می توانند در شیر ترشح شوند. براساس توصیه‌ی کارخانه‌ی سازنده، تصمیم به شیردهی در دوران درمان با ساریلومب باید با توجه به میزان خطر مواجهه‌یشیرخوار با دارو نسبت به فوایدی که شیر مادر برای او دارد و همچنین فایده‌ی درمانی برای مادر، گرفته‌شود.

دارو های هم گروه ساریلومب

محلول شستشوی لنز کوآنزیم کیو 10 لوومنتول
لینولئیک اسید سربرولیزین فنیل افرین زینک
نیکوراندیل فیتوسترول پولی کوزانول
اوره ایکتیول سدیم تترادسیل سولفات
فسفاتیدیل سرین فسفر پتاسیم متافسفات
هیدروژن پراکساید پرمنگنات پتاسیم ترکیبات تقویت ایمنی
سیستین+ب6+زینک گلوتاتیون تایورین
آلفا لیپوئیک اسید آب مقطر یوهمبین
سولباکتام ۵ هیدروکسی تریپتوفان هیدروکسی تریپتوفان+ملاتونین+ویتامین
اینوسین پرانوبکس آدمتیونین تری گلیسرید بازنجیره متوسط
سلنیوم استارچ بوپروپیون+نالتروکسون
اسید بوریک کلسیم دوبسیلات کندروتین سولفات سدیم
کلاژن سیکلودکسترین ها تریفلونومید
گاما-آمینوبوتیریک اسید گلوکومانان گلوکزآمین
گلیسروفسفریک اسید هیالورونیک اسید هیالورونیک اسید-تزریقی
اسید لاکتیک ملاتونین اگزالیک اسید
پروپولیس سدیم فنیل بوتیرات آنتوسیانوزید آ
شیر خشک آمینوژن ترکیبات مناسب برای بیش فعالی، تمرکز و حافظه
نوسینرسن تالامونال سدیم هیالورونات+بوراکس+کلاژن
اسموپرازول+ناپروکسن پروپولیس+عسل ترکیبات ضد اسکار
فلوسینولون+هیدروکینون+ترتینوئین مهار کننده سی1 استراز هیالورونیداز
گروه C

در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

چنانچه در خصوص "ساریلومب" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان فاراموکس شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info