سیپروفلوکساسین

داروهای ضد باکتری

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

آنچه در این بخش می‌خوانید: بخش اول اطلاعات عمومی، بخش دوم اطلاعات تخصصی

سیپروفلوکساسین چیست؟

سیپروفلوکساسین و‌مقاومت میکروبی

اسامی تجاری معروف سیپروفلوکساسین

سیپروفلوکساسین چه کار می‌کند؟

کاربردهای رایج سیپروفلوکساسین

مقدار مصرف و نحوه مصرف سیپروفلوکساسین

عوارض جانبی سیپروفلوکساسین

اشکال دارویی سیپروفلوکساسین

نکات مهم در مصرف سیپروفلوکساسین

تداخل مهم غذایی سیپروفلوکساسین

علائم هشدار که هنگام مصرف سیپروفلوکساسین باید به آنها توجه کنید

سیپروفلوکساسین و بیماری فاویسم

مصرف سیپروفلوکساسین در کودکان و نوجوانان


قرص سیپروفلوکساسین چیست؟

سیپروفلوکساسین یک داروی آنتی بیوتیکی است که متعلق به گروه داروهای فلوروکینولون می‌باشد. این داروی ضدمیکروب برای درمان طیف گسترده ای از عفونت های باکتریایی مانند عفونت های دستگاه ادراری (UTIs)، عفونت های دستگاه تنفسی، عفونت های پوست و بافت نرم، عفونت های استخوان و مفاصل، عفونت های دستگاه گوارش و برخی عفونت‌های تناسلی استفاده می شود.

سیپروفلوکساسین یک آنتی بیوتیک ارزشمند است که برای درمان طیف گسترده ای از عفونت های باکتریایی در جهاد استفاده می شود. با این حال، تنها باید تحت نظر یک پزشک که می تواند وضعیت خاص شما را ارزیابی کند و برنامه درمانی مناسب را ارائه دهد،  تجویز گردد. در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی یا نگرانی در مورد این دارو، فوراً با پزشک خود مشورت کنید.


سیپروفلوکساسین و‌مقاومت میکروبی:

سیپروفلوکساسین یک آنتی بیوتیک مهم است که به طور گسترده برای مبارزه با عفونت های باکتریایی مختلف استفاده می شود. مقاومت میکروبی یکی از مشکلات جهانی می باشد که با سرعت زیادی رو به افزایش است ودر صورتی که مصرف بی رویه و نامناسب آنتی بیوتیک ها در دنیا ادامه یابد با مشکلات تهدید کننده ی حیات مواجه خواهیم شد. با این حال، استفاده بیش از حد و استفاده نامناسب از آنتی بیوتیک هایی مانند سیپروفلوکساسین به مشکل رو به رشد مقاومت میکروبی (AMR) دامن زده است. مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ ها زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری‌ها تکامل می‌یابند و در برابر داروهایی که برای از بین بردن آنها طراحی شده‌اند،  مقاومت می‌کنند و درمان عفونت‌ها را با مشکل مواجه می‌کنند. زماني كه داروهای ضدباکتری بدون تجويزپزشك ،با مقدار نامناسب يا با طول درمان نامناسب مصرف شوند،نه تنها اثرات مطلوب برای خود فرد ندارند بلكه منجر به عدم ريشه كن شدن باكتري های موجود در بدن آن فرد می شوند و علاوه بر اين،باكتري هايی كه در معرض دارو قرار گرفته اند اما از بين نرفته اند، نسبت به اين دارو مقاومت پيدا مي كنند.اين مسأله منجر به ايجاد نسل جديد و مقاومي از ميكروب ها مي شود كه ديگر به سادگي به داروهاي آنتي بيوتيكی موجود، پاسخ نمی دهند. سیپروفلوکساسین که یک آنتی بیوتیک قوی است از این موضوع مصون نیست. برای مبارزه با مقاومت میکروبی، ، لازم است که  تجویز آنتی بیوتیک ها به صورت منطقی و مبتنی بر نیاز واقعی بیمار باشد، رعایت دقیق دستورالعمل، دوز و مدت زمان مناسب، و در نهایت تجویز در صورت لزوم سیپروفلوکساسین الزامی می‌باشد. این رویکرد مسئولانه برای استفاده از آنتی بیوتیک برای حفظ اثربخشی آنتی بیوتیک هایی مانند سیپروفلوکساسین برای نسل های آینده و مقابله با چالش جهانی مقاومت ضد میکروبی نقش بسیار کلیدی است.
از آنجا كه عموماً عفونت ها مسری می باشند مصرف بی رويه ی آنتی بیوتیک ها نه تنها برای خود فرد بيمار بلكه برای ساير افراد جامعه نیز مشکل آفرین می باشد.


اسامی تجاری معروف سیپروفلوکساسین

سیپروفلوکساسین با اسامی تجاری مختلفی عرضه می‌شود. برخی از نام‌های تجاری شناخته شده برای سیپروفلوکساسین در ایران عبارتند از:

سیپرو (Cipro)

سیپروتاب (Ciprotab)

سیپروفلوکساس (Ciprofloxacin)

سیپروکس (Ciprox)

سیپروکسان (Ciproxan)

سیپروفارم (Ciprofarm)

سیپرین (Ciprin)


سیپروفلوکساسین خارجی:

برخی از اسامی تجاری سیپروفلوکساسین در دنیا:

Cipro (کشورهای مختلف)

Ciprobay (کشورهای مختلف)

Ciproxin (کشورهای مختلف)

Ciflox (فرانسه)

Ciprinol (رومانی)

Ciproflox (بلغارستان)

Ciprobac (مکزیک)

Ciprolon (تایلند)

Cipromax (ترکیه)

Ciprocinal (صربستان)

لطفاً توجه داشته باشید که نام تجاری و ترکیب داروها ممکن است در هر کشور با توجه به تغییرات زمانی و نیازهای بازار متفاوت باشد.

 

سیپروفلوکساسین چه کار می‌کند؟

سیپروفلوکساسین با مهار رشد و تکثیر باکتری ها عمل می کند. این داروی ضدباکتری این کار را با تداخل در تکثیر DNA و فرآیندهای ترمیمی در درون سلول‌ها باکتری‌ها انجام می‌دهد و در نهایت منجر به مرگ آنها می‌شود.

کاربردهای رایج سیپروفلوکساسین:
سیپروفلوکساسین برای عفونت های مختلف تجویز می شود:

    - عفونت های دستگاه ادراری (UTIs)

    - عفونت های دستگاه تنفسی

    - عفونت های پوست و بافت نرم

    - عفونت های دستگاه گوارش

    - تب تیفوئیدی (حصبه)


سیپروفلوکساسین در عفونت‌های ناشی از گاز انسان یا حیوان:

این دارو یک جایگزین مناسب در درمان زخم های ناشی از گازگرفتگی انسان یا حیوان، به ویژه در بیمارانی که به بتالاکتام ها حساس هستند، می‌باشد.


سیپروفلوکساسین و زخم پای دیابتی:

سیپروفلوکساسین در ترکیب با سایر داروهای مناسب، یک گزینه درمانی موثر و توصیه شده برای عفونت زخم پای دیابتی می‌باشد.


سیپروفلوکساسین و بیماری کولون:

سیپروفلوکساسین (با یا بدون مترونیدازول) همراه با یک عامل بیولوژیک (به عنوان مثال، عوامل آلفا فاکتور نکروز ضد تومور، عوامل ضد اینتگرین، مهارکننده های اینترلوکین 12/23) یک درمان موثر و توصیه شده جهت القای بهبودی فیستول می‌باشد.


مقدار مصرف و نحوه مصرف سیپروفلوکساسین:

-دوز سیپروفلوکساسین می تواند بر اساس نوع و شدت عفونت متفاوت باشد. سیپروفلوکساسین تنها با ارائه نسخه پزشک عرضه می‌شود. به طور معمول، این دارو به صورت خوراکی همراه یا بدون غذا مصرف می شود و باید با یک تا دو لیوان پر آب خورده شود.
-قرص خوراکی این دارو باید حتما بطور کامل بلعیده شود لذا از خرد کردن یا جویدن آن بپرهیزید.
-درمان با این دارو معمولا به صورت دوبار در روز (هر نوبت ۲۵۰ تا ۵۰۰میلی‌گرم) به مدت یک هفته یا بیشتر می باشد. با این وجود برای برخی عفونت ها ممکن است حتی به صورت یک قرص تکی تجویز شود.به همین دلیل طول درمان و مقدار مصرف به طور دقیق توسط پزشک مشخص می‌شود.

عوارض جانبی سیپروفلوکساسین:
سیپروفلوکساسین مانند همه داروها می تواند عوارض جانبی داشته باشد.

عوارض شایع سیپروفلوکساسین :
-احساس خستگی، تهوع یا استفراغ از عوارض شایع مصرف سیپروفلوکساسین می باشد که با مصرف وعده های غذایی سبک و همچنین مصرف دارو پس از غذا می توان آن را کنترل نمود.
-اسهال خفیف و درد حین ادرار کردن نیز از عوارض شایع سیپروفلوکساسین می باشد که با مصرف مایعات بمقدار کافی، می توان آنها را برطرف کرد با این حال اگر اسهال ادامه دار شد و یا حاوی خون بود، حتما به پزشک مراجعه نمایید.

عوارض نادر اما جدی 
این دارو می تواند عوارض نادر اما جدی داشته باشد که علی رغم اینکه احتمال وقوع آنها کم می باشد، اما پیگیری و توجه به آنها بسیار مهم است.لذا در صورت داشتن علائم سرفه همراه با گلودرد ،خشکی و التهاب چشم و بروز لکه های قرمز پوستی فوراًبه پزشک خود یا مرکز درمانی مراجعه کنید.
-در موارد کمی مصرف این آنتی بیوتیک کینولینی منجر به انقباضات و کشیدگی عضلات و آسیب تاندون ها ومفاصل می شود. در صورت احساس درد و کشیدگی در عضلات و مفاصل در مدت درمان با این دارو، در اولین فرصت پیش از مصرف نوبت بعدی دارو به پزشک مراجعه نمایید.

اشکال دارویی سیپروفلوکساسین:
سیپروفلوکساسین در شکل‌های مختلف دارویی عرضه می‌شود:
-قرص خوراکی (Tablet): قرص سیپروفلوکساسین ۲۵۰ میلی‌گرم، سیپروفلوکساسین ۵۰۰ میلی‌گرم برای مصرف خوراکی طراحی شده است و به رایج ترین شکل مصرفی سیپروفلوکساسین در بازار می‌باشد.در برخی کشورهای قرص سیپروفلوکساسین ۷۵۰ میلی‌گرم و ۱۰۰ میلی‌گرم نیز در دسترس می‌باشد.
-سوسپانسیون خوراکی (Oral Suspension): برخی شرکت‌های داروسازی سیپروفلوکساسین را به شکل محلول سوسپانسیون سیپروفلوکساسین ۲۵۰میلی‌گرم و ۵۰۰ میلی‌گرم در ۵میلی‌لیتر، جهت مصرف خوراکی در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌دهند.
-قطره چشمی (Eye Drops): سیپروفلوکساسین در شکل قطره چشمی نیز در داروخانه‌ها در دسترس است و برای درمان عفونت‌های چشمی تجویز می‌گردد.
-قطره گوشی (Ear Drops): در برخی موارد، سیپروفلوکساسین به عنوان قطره گوشی جهت درمان عفونت‌های گوش تجویز می‌شود.
-محلول آماده تزریق: محلول تزریقی سیپروفلوکساسین ۲۰۰ میلی‌گرم در ۱۰۰ میلی‌لیتر و محلول تزریقی سیپروفلوکساسین ۴۰۰ میلی‌گرم در ۱۰۰ میلی‌لیتر (سیپروفلوکساسین جهت تزریق وریدی در دکستروز ۵درصد)

توجه داشته باشید که شکل دارویی مورد استفاده باید توسط پزشک معین شود، و دستورات و دوزهای معین برای اشکال دارویی مختلف می‌تواند متفاوت باشد.


نکات مهم در مصرف سیپروفلوکساسین:

 سیپروفلوکساسین یک داروی مهم است که نیاز به مصرف دقیق و منظم دارد. در زیر لیستی از نکات مهم برای مصرف این دارو آورده شده است:

-سیپروفلوکساسین باید توسط پزشک تجویز شود و بیمار توصیه‌های لازم را از پزشک و دستورالعامل درون جعبه دارو دریافت کند و رعایت نماید. هرگز این دارو را به دیگران تجویز نکنید یا برای خوددرمانی استفاده نکنید.

-در صورت بروز مشکلات عضلانی،التهاب و یا کشیدگی تاندون ها، مشکل کلیوی، قلبی،بیماری صرع و سایر موارد پزشک خود را مطلع نمایید.

- سابقه حساسیت یا واکنش نامطلوب قبلی به آنتی بیوتیک ها (خصوصا حساسیت به آنتی بیوتک هایی مانند افلوکساسین، نورفلوکساسین، لووفلوکساسین، موکسی فلوکساسین و نالیدیکسیک اسید) و سایر داروها را به پزشک خود اطلاع دهید.

- سیپروفلوکساسین ممکن است با سایر داروها و مکمل‌های مصرفی  شما تداخل داشته باشد، بنابراین پزشک خود را از تمام داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید مطلع کنید.

-مقدار و زمان مصرف سیپروفلوکساسین را دقیقاً بر اساس دستورات پزشک خود رعایت کنید. عدم رعایت دقیق دوز می‌تواند باعث ایجاد مقاومت باکتریایی، عود مجدد عفونت و بروز عوارض دارویی شود.

-سیپروفلوکساسین می‌تواند حساسیت به نور خورشید ایجاد کند. بنابراین، در طی مصرف، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید مستقیم و اشعه فرابنفش جلوگیری کنید و از کرم ضدآفتاب و عینک آفتابی مناسب استفاده کنید زیرا این دارومی تواند خطر آفتاب سوختگی را افزایش دهد.

-پیش از شروع مصرف سیپروفلوکساسین، پزشک خود را در جریان داروهای دیگری که ممکن است در حال مصرف باشید شامل کلیه ی داروهای تجویزی و خریداری شده بدون نسخه، قرار دهید.

-هیچگاه بدون مشورت با پزشک دارو را قطع نکنید همچنین از مصرف خودسرانه یا شروع مجدد آنتی‌بیوتیک‌هایی همچون سیپروفلوکساسین بدون نظر پزشک خودداری کنید.

-حتی در صورت احساس بهبود علائم، دوره ی مصرف دارو را کامل نمایید.

-در صورت اقدام به هرگونه واكسيناسيون پزشك خود را از مصرف اين دارو مطلع نماييد.
-مصرف این دارو سرگیجه ی مختصری ایجاد می کند. لذا از رانندگی و فعالیت هایی که نیاز به تمرکز بیشتری دارند تا زمانی که اثر دارو برطرف نشده است، خودداری نمایید.

 

تداخل مهم غذایی سیپروفلوکساسین

-سیپروفلوکساسین می‌تواند همراه یا بدون غذا مصرف شود. اما به دلیل عوارضی که بلورهای این دارو هنگام دفع در مجاری ادراری ممکن است ایجاد کنند و منجر به بروز احساس درد حین ادرار همزمان با دفع این دارو شوند، ضروری است با یک تا دولیوان پرآب مصرف شود.

-در مدت مصرف سیپروفلوکساسین، لازم است مقدار کافی آب بنوشید تا از تشکیل توده‌های دارویی در کلیه‌ها پیشگیری شود.

-مصرف سیپروفلوکساسین با محصولات لبنی: مصرف سیپروفلوکساسین با محصولات لبنی (شیر، ماست، یا دیگر محصولات حاوی کلسیم) می‌تواند جذب دارو را کاهش دهد. حداقل فاصله ی ۲-۴ساعت با محصولات لبنی و مکمل‌های حاوی کلسیم رعایت شود.

-علاوه بر لبنیات مصرف آب پرتقال و نوشیدنی های انرژی زا همراه با این دارو منجر به کاهش اثربخشی آن می شود.

-در مدت درمان با این دارو مصرف شربت های ضداسید معده و مکمل های حاوی آهن یا روی را حداقل ۲ ساعت با مصرف این دارو فاصله دهید.


علائم هشدار که هنگام مصرف سیپروفلوکساسین باید به آنها توجه کنید:

-مشکلات عضلانی با داروی سیپروفلوکساسین: در صورت بروز درد، کشیدگی و اسپاسم شدید عضلات، تورم، یا ضعف عضلات پس از شروع مصرف سیپروفلوکساسین، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید، چرا که ممکن است به عوارض عضلانی جدی این دارو دچار شده باشید.

-هرگز ناراحتی‌هایی مانند اسهال شدید، تغییرات جدی در دفع ادرار، سرفه خونی، تنگی نفس و دیگر علائم آزاردهنده را نادیده نگیرید و به پزشک خود اطلاع دهید.

- اگر علائم واکنش های حساسیتی مانند بثورات جلدی، خارش، تورم صورت یا گلو، سرگیجه شدید یا مشکل در تنفس را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

- چنانچه باردار یا شیرده هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید، پزشک با محاسبه ی خطر و منفعتی که درمان با سیپروفلوکساسین برای شما دارد، تصمیم به تجویز دارو در شرایط خاص می گیرد.

-در برخی افراد با مصرف آنتی بیوتیک ها ضایعات قرمز همراه با خارش در دهان یا واژن ایجاد می شود.در صورت بروز این علائم به پزشک خود مراجعه نمایید.

-از آنجا که سیپروفلوکساسین می تواند بر روی سطح قند خون موثر باشد، در افراد دیابتی کنترل قند خون روزانه در مدت درمان با این دارو ضروری می باشد.


سیپروفلوکساسین و بیماری فاویسم: 

فاویسم یک بیماری پزشکی است که با کمبود ارثی آنزیم G6PD همراه است، که می تواند منجر به نوعی از کم‌خونی به نام کم خونی همولیتیک شود. افراد مبتلا به فاویسم باید از مصرف باقلا، و همچنین برخی داروها از جمله سیپروفلوکساسین نیز اجتناب کنند، زیرا می تواند باعث همولیز یا تجزیه سلول‌عای خونی در این افراد شود. بنابراین، استفاده از سیپروفلوکساسین در افراد مبتلا به کمبود G6PD باید به دقت کنترل شود تا از عوارض جانبی فاویسم جلوگیری شود.

 

مصرف سیپروفلوکساسین در کودکان و نوجوانان:

آیا مصرف فلوروکینولونها در کودکان جایز است؟
- تجویز سیستمیک فلوروکینولونها در کودکان زیر 18 سال توصیه نمی شود، زیرا مطالعات در حیوانات نابالغ نشان دادند که این داروها باعث افزایش خطر آتروپاتی همراه با ضایعات غضروف در مفاصل می شوند.
- یک دیدگاه وجود دارد که در غیاب آرتروپاتی ناشی از این داروها در انسان که در طی دهه های گذشته دیده شده است، مزایای فلوروکینولونها، مخصوصا در کودکان دچار سیستیک فیبروز، نسبت به خطر سمیت مفصلی کوتاه مدت و اندک این داروها ارجح می باشد.
- این دیدگاه از یک مطالعه حمایت می کند که در این مطالعه به ارزیابی خطرات و سمیت اسکلتی- عضلانی در طول پنج سال پیگیری در کودکان مبتلا به اوتیت میانی حاد یا پنومونی اکتسابی از جامعه که برای درمان از لووفلوکساسین یا مقایسه کننده استفاده کرده بودند، پرداخته بود. کودکانی که در سال اول پیگیری، دچار عوارض اسکلتی_عضلانی شدند به مدت چهار سال دیگر ( در مجموع پنج سال) پیگیری شدند. از بین کودکانی که در سالهای دوم تا پنجم پیگیری، با عوارض اسکلتی-عضلانی شناسایی شدند تعداد آنهایی که این عارضه، احتمالا مربوط به دارو بود در هر دو گروه ( لووفلوکساسین و مقایسه کننده) مساوی بود ( 1 از 1340 در گروه مصرف کننده لووفلوکساسین، 1 از 893 در گروه مقایسه کننده) و در نهایت هیچ عوارضی جانبی اسکلتی- عضلانی به لووفلوکساسین احتمال داده نشد.
- سیپروفلوکساسین توسط سازمان غذاوداروی آمریکا در درمان عفونت ادراری پیچیده و پیلونفریت مرتبط با اشرشیا. کلی در کودکان، تایید شده است.
- سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین توسط سازمان غذاوداروی آمریکا در پروفیلاکسی بعد از تماس آنتراکس ( سیاه زخم ) استنشاقی، درمان و پیشگیری از طاعون ( plague ) تایید شده اند.
- آکادمی متخصصین کودکان آمریکا ( AAP ) توصیه می کند که استفاده از فلوروکینولونهای سیستمیک در کودکان باید به درمان عفونتهایی محدود شود که هیچ آنتی بیوتیک موثر و ایمن دیگر وجود نداشته باشد و یا در مواردی که استفاده از فلوروکینولونهای خوراکی، جایگزین منطقی به جای درمان تزریقی آنتی بیوتیکهایی از گروه دیگر باشد.

-مصرف این دارو در افراد زیر ۱۸ سال تنها در شرایط خاص و با تجویز پزشک متخصص توصیه می شود.

 

مطالب ویژه با همکاری آقای دکتر مهدی شاهمیرانی:
بهترین آنتی بیوتیک برای درمان عفونت ادراری تحتانی بدون عارضه کدام است؟
 این مقاله، یکی از 20 مطالعه پژوهشی برتر سال 2013 است که براساس پایش منظم مقالات توسط جمعی از اعضای انجمن پزشکی کانادا انتخاب گردیده است. این مطالعات که بعنوان شواهد بیمار-محور ارزشمند شناخته می شوند، امتیاز بالایی را بعلت مرتبط بودن و توانایی تغییر در طبابت را به دست آورده اند. این مقاله در گایدلاین کالج پزشکان خانواده آمریکا ( aafp ) هم به ثبت رسیده است. با وجود اینکه مقاله های بسیار زیادی در مجلات پژوهشی انگلیسی زبان در سال 2013 منتشر گردیدند ولی فقط تعداد کمی مورد معیارهای شواهد مهم مبتنی بر بیمار ( POEM ) را از نظر روایی، مرتبط بودن، استفاده از پیامدهای بیمار محور و تغییر در طبابت دارا بودند و 20 مطالعه از این مطالعات جز مطالعات برتر پژوهشی شناخته شدند:
- مطالعه 15 (از 20 مطالعه ) زنان مبتلا به سوزش ادرار مراجعه کننده به مطبهای مراقبت اولیه را تحت پیگیری قرار داد تا بهترین سوالها را برای تشخیص عفونت ادراری تحتانی مشخص کند. مهمترین سوالاتی که پاسخ مثبت به آنها احتمال عفونت ادراری تحتانی را افزایش میداد عبارت بودند از:
- آیا خودتان فکر می کنید که عفونت ادراری تحتانی ( عفونت مثانه و پیشابراه ) دارید؟
- آیا سوزش ادراری شما واقعا شدید است؟ و علائم تحریک واژن ندارید؟
- در مجموع، ده مطالعه به بررسی 8 آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری تحتانی پرداخته بودند و محققان مطالعه 16 ( از 20 مطالعه ) با استفاده از روشی موسوم به فرابررسی شبکه ای سعی کردند تا تمامی این داروها را باهم مقایسه کنند. آنها دریافتند که سیپروفلوکساسین و گاتی فلوکساسین در کوتاه مدت تا حدی موثرتر هستند و آموکسی سیلین-کلاوونیک اسید ( کوآموکسی کلاو) نسبت به بقیه اثربخشی کمتری دارد ولی زیان داروهای مختلف، مشابه بود.
 مطالعه 16: بهترین آنتی بیوتیک برای درمان عفونت ادراری تحتانی بدون عارضه کدام است؟
این فرابررسی شبکه ای نشان داد که اثربخشی آنتی بیوتیکهای مورد استفاده رایج برای عفونت ادراری تحتانی مشابه است و فقط یک استثنا وجود دارد؛ اثربخشی کوآموکسی کلاو به صورت معنی داری کمتر از بقیه می باشد.

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف سیپروفلوکساسین

-کودکان و نوجوانان: درمان عفونت های پیچیده دستگاه ادراری و پیلونفریت ناشی از E.coli
توجه: سیپروفلوکساسین اگرچه موثر است، اما داروی انتخابی اول در کودکان نیست.

-نوزادان، کودکان، نوجوانان و بزرگسالان: پیشگیری برای کاهش بروز یا پیشرفت بیماری ناشی از مواجهه استنشاقی با باسیلوس آنتراسیس؛ پیشگیری و درمان طاعون (Yersinia pestis)
-بزرگسالان: درمان عفونت‌های زیر در صورت وجود باکتری‌های حساس به سیپروفلوکساسین:
عفونت دستگاه ادراری
سیستیت حاد بدون عارضه در زنان
پروستاتیت باکتریایی مزمن
عفونت های استخوان و مفاصل
عفونت های پیچیده داخل شکمی (همراه با مترونیدازول)
اسهال عفونی
تب حصبه (سالمونلا تیفی)
پنومونی اکتسابی بیمارستانی (بیمارستانی)

محدودیت‌های مصرف: از آنجا که مصرف فلوروکینولون‌ها می‌تواند با عوارض جانبی ناتوان کننده و با امکان غیرقابل برگشت (مانند تاندینوپاتی و پارگی تاندون، نوروپاتی محیطی، اثرات سیستم عصبی مرکزی) همراه باشد، تجویز سیپروفلوکساسین به عنوان یک گزینه برای بیمارانی که هیچ گزینه درمانی جایگزینی برای درمان سیستیت حاد بدون عارضه ندارند، در نظرگرفته شود.

موارد مصرف بدون برچسب:
-سیاه زخم (آنتراکس)، درمان سیاه زخم پوستی یا سیستمیک
-عفونت زخم ناشی از گازگرفتگی( حیوان و انسان)، در ترکیب با یک عامل مناسب برای بی هوازی ها، یک گزینه جایگزین موثر و توصیه شده برای پیشگیری و درمان
-بیماری خراش گربه، لنفادنیت (غیر منتشر شده)
-شانکروئید ناشی از H. ducreyi ( با این حال، مقاومت متوسط به سیپروفلوکساسین در چندین ایزوله گزارش شده است.)
-وبا (Vibrio cholerae) ( برای درمان وبا متوسط تا شدید، همراه با هیدراتاسیون تهاجمی)
-بیماری انسدادی مزمن ریه، تشدید حاد
-بیماری کرون، درمان فیستول های ساده اطرف مقعد
-زخم پای دیابتی
-اندوکاردیت، درمان
-مننژیت باکتریایی
-بیماری مننگوکوک (پیشگیری و کنترل)
-نوتروپنی (ناشی از شیمی درمانی)، پیشگیری آنتی‌باکتریال
-تب نوتروپنیک، بیماران سرطانی کم خطر(درمان تجربی)
-عفونت های مرتبط با کاتاتر دیالیز صفاقی
-عفونت محل جراحی
-پیشگیری از عفونت عمل‌های جراحی
-پوچیت (post–ileal pouch-anal anastomosis)، حاد
-عفونت پروستات، حادباکتریال
-عفونت مفصل مصنوعی
-پریتونیت باکتریایی خودبخودی، پیشگیری
-تولارمی، درمان عفونت تولارمی خفیف تا متوسط

موارد مصرفی که توصیه نمی‌شود:
-عفونت رحمی و دهانه رحمی بدون عارضه ناشی از گنوره(به علت مقاومت بالا توصیه نمی‌شود)
-عفونت تنفسی فوقانی(برونشیت حاد) :تجویز سیپروفلوکساسین برای درمان تجربی در بزرگسالان سالم (بدون بیماری مزمن ریوی یا سرکوب سیستم ایمنی) برای درمان عفونت دستگاه تنفسی تحتانی (برونشیت حاد) توصیه نمی شود.‌علاوه بر این، FDA توصیه می کند که سیپروفلوکساسین برای بیمارانی که هیچ گزینه درمانی جایگزینی در درمان برونشیت ندارند حفظ شود.
-سینوزیت (حاد):جهت درمان تجربی برای درمان سینوزیت توصیه نمی شود.‌علاوه بر این، FDA توصیه می کند که سیپروفلوکساسین برای بیمارانی که هیچ گزینه درمانی جایگزینی در درمان سینوزیت ندارند حفظ شود.
-عفونت پوست و بافت نرم: از آنجا که اکثر عفونت‌های پوست و بافت نرم به دلیل باکتری های گرم مثبت هستند، سیپروفلوکساسین برای درمان تجربی عفونت‌های پوست و بافت نرم بدون عارضه توصیه نمی شود.

طیف اثر: سیپروفلوکساسین یک آنتی بیوتیک وسیع الطیف با فعالیت در برابر طیف وسیعی از باکتری ها، هر دو سویه گرم منفی و برخی از سویه های گرم مثبت است.
باکتری های گرم منفی:
اشریشیا کلی (E. coli)، کلبسیلا پنومونیه، سودوموناس آئروژینوزا، گونه های سالمونلا، گونه شیگلا، یرسینیا، پروتئوس، مورگانلا، ادواردسیلا، پروویدنسیا، سیتروباکتر و سراتیا، گونه های انتروباکتر، گونه های اسینتوباکتر، کمپیلو باکتر(موارد مقاومت بالا)
باکتری های گرم مثبت:
استافیلوکوکوس اورئوس (برخی سویه ها)، استرپتوکوک پنومونیه (برخی از سویه ها)، استرپتوکوک پیوژنز (برخی از سویه ها)، کورینه باکتریوم(برخی سویه‌ها)،، باسیل‌های گرم مثبت(سرئوس، آنتراسیس و سایر گونه ها)
-برخلاف فلوروکینولون‌های جدیدتر، مانند موکسی فلوکساسین و گاتی فلوکساسین سیپروفلوکساسین فعالیت نسبتاً ضعیفی در برابر گرم مثبت‌های بی‌هوازی دارد.

باکتری‌های آتیپیک:
کلامیدیا تراکوماتیس، کلامیدیا پنومونیه، مایکوپلاسما پنومونیه
سایر باکتری ها:
نایسریا گونوره
هموفیلوس آنفولانزا
توجه به این نکته مهم است که سیپروفلوکساسین ممکن است در برابر همه سویه‌های این باکتری‌ها مؤثر نباشد و تست حساسیت برای تعیین مناسب‌ترین درمان برای یک عفونت خاص مورد نیاز است. علاوه بر این، سیپروفلوکساسین به طور کلی در برابر باکتری های بی هوازی مانند کلستریدیوم دیفیسیل موثر نیست.

سیپروفلوکساسین یک داروی آنتی بیوتیکی متعلق به دسته‌ی داروهای فلوروکینولونی است. که برای درمان طیف وسیعی از عفونت های باکتریایی از جمله درمان عفونت های ناشی از باکتری های گرم منفی ( شامل سالمونلا، شیگلا ، کمپیلوباکتر، نیستریا و پسودوموناس ) مصرف می شود . این دارو دارای اثرات متوسط بر علیه باکتری های گرم مثبت ( شامل استرپتوکوکوس پنومونیه )، عفونت مجاری ادراری، ، عفونت های دستگاه گوارش ( از جمله تب تیفوئید ) سوزاک و سپتی سمی ناشی از میکروارگانیسم های حساس می باشد.
دوز سیپروفلوکساسین می تواند بر اساس نوع و شدت عفونت متفاوت باشد.
سیپروفلوکساسین یک فلوروکینولون (به نام 4-quinolone یا کینولون کربوکسیلیک اسید نیز شناخته‌می‌شود.) است که برای استفاده خوراکی و تزریقی ساخته شده است. این دارو یکی از آنتی‌بیوتیک‌های نسل دوم کینولون ها می‌باشد که در مقایسه با نالیدیکسیک اسید، فعالیت ضد باکتریایی قابل توجهی دارند.
فرم خوراکی سیپروفلوکساسین در دوز های ۲۵۰، ۵۰۰ و ۷۵۰ میلی‌گرم می‌باشد. در برخی کشورها قرص سیپروفلوکساسین۵۰۰ و ۱۰۰۰میلی‌گرم آهسته رهش نیز وجود دارد.محلول تزریقی سیپروفلوکساسین نیز حاوی ۱۰۰، ۲۰۰ یا ۴۰۰ میلی گرم دارو می‌باشد.

مکانیسم اثر سیپروفلوکساسین

سپروفلوکساسین از مشتقات فلوروکینولون ها، یک ترکیب باکتریسید است که از طریق مهار آنزیم DNA ژیراز، دوباره سازی ، ترجمه و ترمیم DNA باکتری را مهار می کند. سیپروفلوکساسین انزیم DNA-gyrase را در باکتر‌ی های غیرمقاوم مهار می کند، از شل شدن DNA ابرپیچ شده(supercoiled DNA )جلوگیری می کند و باعث شکستن DNA دو رشته ای می شود.

فارماکوکینتیک سیپروفلوکساسین

متابولیسم: تا حدی کبدی؛ توسط CYP450:مهار قوی 1A2، متوسط 3A4
۴ متابولیت با فعالیت محدود ایجاد می‌کند.
جذب: خوراکی: به خوبی جذب می شود.
اتصال به پروتئین: ۲۰ تا ۴۰ درصد.
نیمه عمر حذف: کودکان: ۴ تا ۵ ساعت. بزرگسالان: با عملکرد طبیعی کلیه: ۴ تا ۶ ساعت.
زمان رسیدن به پیک: خوراکی:قرص سریع رهش ۰/۵تا۲ ساعت؛ آهسته رهش ۱تا۲/۵ساعت
دفع: ادرار (۳۵تا ۷۰درصد به صورت تغییر نیافته)؛ مدفوع (۱۵ تا ۳۵درصد؛ کمتر از یک درصد به صورت تغییر نیافته).

منع مصرف سیپروفلوکساسین

-سابقه حساسیت شدید به این دارو یا سایر فلورکینولون‌ها
-بیماران بالای ۶۰سال(مگر اینکه انتخاب دیگری وجود نداشته باشد)
-میاستنی گراویس
-سابقه یا در معرض خطر آنوریسم آئورتی (مگر اینکه انتخاب دیگری وجود نداشته باشد)
-سندرم مارفان (مگر اینکه انتخاب دیگری وجود نداشته باشد)
-سندرم اهلرز-دانلوس (مگر اینکه انتخاب دیگری وجود نداشته باشد)

موارد احتیاط:
-افزایش QT، سندرم QTبالای مادرزادی، سابقه خانوادگی QTبالا، سابقه تورساد دی پوینت
-سابقه آریتمی بطنی، برادی‌کاردی، نارسایی احتقانی قلبی
-سکته‌ی اخیر قلبی
-عدم تعادل الکترولیت‌ها
-کمبود G6PD (فاویسم)
-مشکلات تاندونی
-پیوند کلیه، قلب یا ریه
-ابتلا یا سابقه نوروپاتی محیطی
-نارسایی کلیوی، نارسایی کبدی
-اختلالات تشنجی، اختلالات سیستم عصبی مرکزی
-کم‌آبی بدن
-بیماران دیابتی
-ابتلا یا سابقه افسردگی
-سابقه کولیت ناشی از مصرف آنتی بیوتیک

عوارض جانبی سیپروفلوکساسین

عوارض شایع:
حالت تهوع، اسهال، استفراغ، درد شکم، سردرد، سوء هاضمه، سرگیجه، بی قراری، سبکی سر، واژینیت، بیخوابی، حساسیت به نور، خارش، کهیر، اضطراب، تحریک، گیجی، تاندونیت، آرترالژی، افزایش آنزیم‌های کبدی، میالژی، گیجی، ، اختلال توجه، عصبی بودن، حافظه ضعیف، هذیان، پارانویا، توهمات، کابوس، لرزش، هایپرگلایسمی

عوارض جدی:
علائم حساسیت مفرط، آنافیلاکسی، حساسیت پوستی شدید، واسکولیت، پنومونی(افزایش حساسیت)، بیماری سرمی،
حساسیت به نور، اسهال وابسته به کلستریدیوم دیفیسیل، سوپر اینفکشن، ، تشنج، افزایش فشار داخل جمجمه، سایکوز توکسیک، افسردگی، خودکشی، طولانی شدن QT، توریاد دی پوینت، سمیت کلیوی، کریستالوری، سمیت کبدی، سرکوب مغزی، دیسکرازی های خونی، نوروپاتی محیطی، پارگی تاندون، آرتروپاتی (مطالعات حیوانی)، تشدید میاستنی گراویس، هیپوگلیسمی، شدید، آنوریسم آئورت، پارگی یا دایسکشن آئورت

تداخلات دارویی سیپروفلوکساسین

مشخصات کلی تداخلات: 
- سوبسترای OAT3 
- مهارکننده CYP1A2 (قوی) 
- مهارکننده CYP3A4 (متوسط) 
- تحت تاثیر تاخیر در تخلیه ی معده 
- تغییر فلور GI 
- اتصال به رزین یا پلیمر تبادل کاتیونی 
- اتصال به کاتیون‌های چند ظرفیتی 
- تشدید هایپرگلیسمی 
- تشدید هیپوگلیسمی 
- اختلال در پاسخ ایمنی در برابر عوامل باکتریایی 
- کاهشآستانه تشنج 
- تشدید حساسیت به نور 
- افزایش فاصله QT (بسته به شرایط) 
- ترکیبات حساس به pH ادرار 

تداخلات رده X (پرهیز): 
آگوملاتین، آمینولوولینیک اسید (سیستمیک)، ب.ث.ژ (داخل مثانه‌ای)، واکسن وبا، لومیتاپید، مپتازینول، نادیفلوکساسین، پیموزاید، استرانسیوم رانلات، تیزانیدین 

کاهش اثرات داروها توسط سیپروفلوکساسین (سیستمیک): 
داروهای کاهنده قند خون، ب.ث.ژ (داخل مثانه‌ای)، واکسن ب.ث.ژ (ایمنی‌زا)، واکسن وبا، دیدانوزین، فوس فنی‌توئین، لاکتوباسیلوس و استریول، مایکوفنولات، فنی‌توئین، سدیم پیکوسولفات، فرآورده‌های تیروئید، واکسن حصبه 

کاهش اثرات سیپروفلوکساسین (سیستمیک) توسط داروها: 
آنتی‌اسیدها، نمک‌های کلسیم، دیدانوزین، فرآورده‌های آهن، لانتانیم، نمک‌های منیزیم، مپتازینول، مولتی ویتامین/ مینرال (حاوی ویتامین‌های آ، دی، ای، کا، فولات و آهن)، مولتی ویتامین/ مینرال (حاوی ویتامین‌های آ، ای و بدون آهن)، پاتیرومر، کیناپریل، سولامر، استرانسیوم رانلات، سوکرالفیت، نمک‌های زینک 

افزایش اثرات داروها توسط سیپروفلوکساسین (سیستمیک): 
داروهای کاهنده قند خون، آگوملاتین، آلوسترون، آمینولوولینیک اسید (موضعی و سیستمیک)، آسناپین، بنداموستین، برومازپام، کافئین و فرآورده‌های حاوی کافئین، کاربامازپین، کلومیپرامین، کلوزاپین، دلامانید، دوفتیلید، دولوکستین، ارلوتینیب، فلیبانسرین، هالوپریدول، هروئین، لمبورکسانت، لومیتاپید، لوماتپرون، ملاتونین، متوترکسات، نیمودیپین، الانزاپین، پنتوکسی فیلین، پیموزاید، پیرفنیدون، پومالیدومید، پورفیمر، پروپرانولول، داروهای طولانی کننده QT (با بالاترین خطر)، راملتئون، راموسترون، راساژیلین، روفلومیلاست، روپینیرول، روپیواکائین، سیلدنافیل، تاسیملتئون، مشتقات تئوفیلین، تیزانیدین، تریازولام، آبروگپنت، وارنیکلین، ورتپورفین، آنتاگونیست های ویتامین کا، زولپیدم 

افزایش اثرات سیپروفلوکساسین (سیستمیک) توسط داروها: 
آمفتامین‌ها، آتالورن، کورتیکواستروئید ها (سیستمیک)، فوس فنی‌توئین، متیل فنیدات، نادیفلوکساسین، نیتیزینون، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، پرتومانید، پروبنسید، اسپیرونولاکتون، تری‌فلونوماید، تولواپتان 

تداخل با غذا: 
-مصرف غذا سرعت جذب را کاهش می‌دهد اما بر میزان جذب اثر ندارد. 
-سیپروفلوکساسین سطوح سرمی کافئین را، در صورت مصرف هم‌زمان، افزایش می‌دهد و به ندرت کریستالوری ممکن است رخ دهد.
-در صورت بروز تحریک بیش از حد قلب یا سیستم عصبی، مصرف کافئین محدود شود. 

راهکار: جهت به حداقل رساندن ناراحتی گوارشی می‌توان دارو را همراه با غذا تجویز کرد. 
-سیپروفلوکساسین باید حداقل ۲ ساعت قبل یا ۶ ساعت بعد از مصرف فرآورده‌های لبنی یا آبمیوه‌های غنی شده با کلسیم یا وعده‌های غذایی حاوی میزان کلسیم بیش از ۸۰۰ میلی‌گرم مصرف گردد. 
-در حین درمان مایعات به اندازه کافی مصرف شود. 
-در صورت تغذیه انترال تجویز سیپروفلوکساسین نباید صورت گیرد. ۱تا ۲ ساعت قبل و بعد از مصرف سیپروفلوکساسین، از تغذیه انترال خودداری شود. 
-تجویز بینی – معدی در مقایسه با تجویز بینی – روده‌ای، به میزان بیشتری موجب کاهش فراهمی زیستی سیپروفلوکساسین می‌شود.

تداخلات آزمایشگاهی:
برخی از کینولون ها ممکن است با استفاده از کیت های ارزیابی ایمنی موجود در بازار، نتیجه مثبت کاذب در تست ادراری برای اپیوئیدها ایجاد کنند. برای لووفلوکساسین و افلوکساسین این تداخل نشان داده شده است، اما سایر کینولون ها در کیت های سنجش خاصی واکنش متقابل نشان داده اند. تایید تست اعتیاد به اپیوئیدها با جواب مثبت با روش های تخصصی تر انجام شود.

هشدار ها سیپروفلوکساسین

-مصرف فلوروکینولون ها می‌تواندبا عوارض جانبی ناتوان کننده و با احتمال غیرقابل بازگشت بودن، از جمله التهاب و پارگی تاندون، نوروپاتی محیطی و اثرات عصبی همراه باشد. در صورت بروز علائم این مشکلات و در موارد مشکوک، بلافاصله سیپروفلوکساسین قطع شود. همچنین از مصرف فلوروکینولون ها در بیمارانی که هر یک از این عوارض جانبی جدی را تجربه می کنند، خودداری شود.
از آنجایی که فلوروکینولون ها با عوارض جانبی جدی همراه بوده اند، سیپروفلوکساسین در موراد تشدید حاد برونشیت مزمن، سینوزیت حاد، و سیستیت حاد بدون عارضه، برای استفاده در بیمارانی که هیچ گزینه درمانی جایگزینی ندارند، در نظر گرفته شود.
-تشدید میاستنی گراویس:فلوروکینولون ها می‌توانند ضعف عضلانی را در بیماران مبتلا به میاستنی گراویس تشدید کنند. در بیماران با سابقه مشخص میاستنی گراویس، از تجویز سیپروفلوکساسین خودداری شود.
-سیپروفلوکساسین نباید به عنوان درمان خط اول در افراد بالای ۶۰سال استفاده شود مگر در مواردی که کشت و یافته های آزمایشگاهی، نشان دهنده ی مقاومت به درمان های معمول باشد. تداخلات با کافئین و تئوفیلین می تواند منجر به مسمومیت جدی در افراد مسن شود. دوز سیپروفلوکساسین براساس عملکرد کلیوی بیمار تنظیم شود. خطر تورساد دی پوینت و التهاب و/یا پارگی تاندون مرتبط با مصرف همزمان کورتیکواستروئیدها و کینولون ها در جمعیت مسن افزایش می یابد. هشدارها/احتیاط‌های مربوط به پارگی تاندون به بیماران بالای ۶۰ سال داده شود.

توصیه های دارویی سیپروفلوکساسین

-اشکال دارویی سریع رهش و آهسته رهش این دارو قابل جایگزین کردن نمی‌باشند.مگر اینکه جوری دیگری توسط کارخانه سازنده توصیه شده باشد.دوز خوراکی قید شده در منابع برای شکل سریع رهش می‌باشد.
-به بیمار تاکید شود که دوره کامل سیپروفلوکساسین تجویز شده توسط پزشک را کامل کند، حتی اگر علائم قبل از اتمام دارو بهبود یابد. قطع زودهنگام آنتی بیوتیک ممکن است منجر به درمان ناقص و مقاومت بالقوه آنتی بیوتیکی شود.
- اگر علائم واکنش آلرژیک مانند بثورات جلدی، خارش، تورم صورت یا گلو، سرگیجه شدید یا مشکل در تنفس در بیمار مشاهده شد، فوراً به پزشک مراجعه شود.
-این دارو باید با مقدار کافی آب مصرف شود و در طول درمان نیز بیمار باید به اندازه کافی مایعات بنوشد . همچنین از قلیایی کردن بیش از حد ادرار باید پرهیز کرد، چرا که خطر بروز پیدایش کریستال در ادرار با این دارو وجود دارد. 
-در طول مدت مصرف این دارو در انجام کارهایی که به مهارت نیاز دارند ( به ویژه رانندگی )، باید احتیاط کرد. 
-در صورت بروز هر گونه واکنش روانی، نوروژیک یا حساسیت مفرط با مصرف اولین نوبت دارو، به پزشک مراجعه شود.
-دوز معمول خوراکی سیپروفلوکساسین برای بزرگسالان بسته به نوع و شدت عفونت از ۲۵۰ تا ۷۵۰ میلی گرم دو بار در روز متغیر است. برای عفونت های خفیف تا متوسط همچون عفونت دستگاه تنفسی تحتانی، پوست و بافت نرم و عفونت های استخوان و مفاصل، ۵۰۰ میلی گرم دو بار در روز به طور کلی مناسب است.
-یک دوز ۵۰۰ میلی‌گرمی برای درمان سوزاک تناسلی/رکتال بدون عارضه ناشی از موارد حساس نایسریاگنوره است، مناسب است، اگرچه بیماری منتشر یا عارضه دار برای مدت طولانی‌تری به دوزهای بالاتر نیاز دارد.
-تجویز همزمان داروهای ضداسید مانند آلومینیوم و منیزیم یا سوکرالفات ممکن است جذب سیپروفلوکساسین را به دلیل تشکیل کمپلکس های شلات کاتیونی دارو کاهش دهد، اما به نظر نمی رسد که کربنات کلسیم که ۲ ساعت قبل از سیپروفلوکساسین خوراکی داده می شود، فراهمی زیستی سیپروفلوکساسین را تغییر دهد.
-قرص سیپروفلوکساسین حداقل ۲ ساعت قبل یا ۶ ساعت بعد از آنتی اسیدها یا سایر محصولات حاوی کلسیم، آهن یا روی تجویز شود. به تداخلات دارویی که ممکن است جذب را مختل کنند، توجه شود.(به تداخلات دارویی مراجعه کنید)
-سوسپانسیون سیپروفلوکساسین نباید از طریق لوله های تغذیه تجویز شود (سوسپانسیون بر پایه روغن است و به لوله تغذیه می چسبد) در این موارد محلول با قرص سریع رهش آماده شود. قبل از استفاده از سوسپانسیون خوراکی سیپروفلوکساسین، بطری به مدت ۱۵ ثانیه به شدت تکان داده‌شود. با استفاده از قاشق چایخوری مدرج موجود در بسته بندی مصرف شود. از جویدن میکروکپسول های موجود در سوسپانسیون خودداری شود و به صورت کامل بلعیده شود.
-درصورت فراموشی یک‌نوبت مصرف داروی سیپروفلوکساسین:
در صورت مصرف قرص سریع رهش سیپروفلوکساسین، چنانچه بیشتر از ۶ساعت زمان تا نوبت بعدی باقی مانده، به محض یادآوری مصرف شود.در غیر این صورت از مصرف دوز فراموش شده خودداری شود و نوبت بعدی طبق روال قبلی مصرف شود.
در صورت مصرف قرص آهسته رهش، چنانچه بیشتر از ۸ساعت زمان تا نوبت بعدی باقی مانده، به محض یادآوری مصرف شود.در غیر این صورت از مصرف دوز فراموش شده خودداری شود و نوبت بعدی طبق روال قبلی مصرف شود.
-دوزهای توصیه شده داخل وریدی سیپروفلوکساسین از ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم در هر ۱۲ ساعت متغیر است، اگرچه ۲۰۰ میلی گرم دو بار در روز معمولاً برای عفونت های دستگاه ادراری نسبتاً شدید و ۳۰۰-۴۰۰ میلی گرم دو بار در روز برای عفونت های شدید یا پیچیده دستگاه ادراری، عفونت های دستگاه تنفسی، پوست و بافت نرم و عفونت های استخوان و مفاصل استفاده می شود.برای عفونت‌های سیستمیک شدید، به‌ویژه عفونت‌های ناشی از P. aeruginosa، S. aureus یا استرپتوکوک، دوز روزانه بالاتر تا ۴۰۰ میلی‌گرم ۸ ساعته داخل وریدی تجویز می‌شود. (معادل ۷۵۰ میلی گرم دو بار در روز درمان خوراکی)
-سیپروفلوکساسین به طور کلی برای استفاده در کودکان توصیه نمی شود، اما در صورت لزوم، دوز خوراکی ۷/۵تا۱۵ میلی‌گرم یا دوز تزریقی ۵تا ۱۰میلی گرم به ازای هر کیلو وزن بیمار داخل وریدی قابل تجویز است. تنظیم دوز به صورت دقیق انجام گیرد.
-به نظر می رسد که سیپروفلوکساسین در حذف دارویی، شبیه تری متوپریم است زیرا دفع آن در کودکان سریعتر از نوزادان یا بزرگسالان است.
-تصمیم به تجویز در دوران بارداری باید با محاسبه ی نسبت خطر به فایده ی مصرف سیپروفلوکساسین در این دوران گرفته شود. هیچ خطر تراتوژنیسیته شناخته شده بر اساس مطالعات انسانی و جانوری وجود ندارد. خطر احتمالی سقط جنین بر اساس داده های انسانی متناقض، خطر آسیب استخوان/غضروف بر اساس داده های جانوری وجود دارد.
-در زنان باردار که دوزهای معمول سیپروفلوکساسین (۲۰۰ میلی گرم داخل وریدی هر ۱۲ ساعت) دریافت می کنند، غلظت سرمی سیپروفلوکساسین چندین برابر کمتر از زنان غیرباردار است. این اتفاق احتمالاً به دلیل دفع سریع‌تر کلیوی و سایر مکانیسم‌های حذف در زنان باردار است. بنابراین، در درمان سپسیس جدی در بارداری که در آن استفاده از سیپروفلوکساسین اجتناب ناپذیر است، ممکن است دوزهای بالاتر از حد معمول لازم باشد.
- غلظت سیپروفلوکساسین در شیر مادر بین ۲تا۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی ۷۵۰ میلی گرم سیپروفلوکساسین ۱۶۰تا ۲۱۴ درصد غلظت سرمی است. بنابراین، اجتناب از شیردهی ۳تا۴ ساعت پس از مصرف دوز سیپروفلوکساسین در صورت استفاده در موارد سیاه زخم(آنتراکس) و در غیر این صورت، اجتناب از شیردهی در طول درمان و تا دو روز پس از قطع این دارو، در نظر گرفته شود. اطلاعات انسانی کافی نیست با این حال خطر اسهال ناشی از کلستریدیوم دیفیسیل در شیرخوار وجود دارد.
-در مواردی که نیاز به درمان طولانی مدت دارند و بیماران با سن بالا، کراتین بیمار در زمان شروع و سپس به صورت دوره ای چک شود.
‏-CBC و آنزیم‌های کبدی در موارد با مصرف طولانی به صورت دوره‌ای چک شود.
-سیپروفلوکساسین تزریقی به صورت انفوزیون آهسته در مدت ۶۰دقیقه در یک ورید بزرگ (جهت کاهش خطر تحریک ورید) تزریق شود.
-در صورت ناراحتی گوارشی می‌توان قرص سیپروفلوکساسین را با بیشتر غذاها تجویز کرد.

دارو های هم گروه سیپروفلوکساسین

جمی فلوکساسین لووفلوگزاسین موکسی فلوکساسین
نورفلوکساسین افلوکساسین
گروه C

در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
09786
00295
00296
10757
00294
02250

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
قرص سیپروفلوکساسین-آریا 500 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین روزدارو 250 میلی گرم
قرص سیپروکینول 250 میلی گرم
قرص سیپروفکت 500 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین فارابی 500 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین روزدارو 500 میلی گرم
ویال اینفو-لوگزاسین 200 میلی گرم/100 میلی لیتر
قرص سیپروفلوگساسین البرزدارو 500 میلی گرم
قرص سیپروکیم 500 میلی گرم
قرص سیپروتد 500 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین-اکسیر 250 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین-آریا 250 میلی گرم
ویال سیپروکس 200میلی گرم/20میلی لیتر
قرص رازوسیپروفلوکساسین 250 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین دی پی 500 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین-اکسیر 500 میلی گرم
قرص سیپروکینول 500 میلی گرم
قرص رازوسیپروفلوکساسین 500 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین فارابی 250 میلی گرم
قرص سیپروتد 250 میلی گرم
ویال سیپروفلوکساسین ثامن 0.2% 100 میلی لیتر
قرص سیپروفلوکساسین-خوارزمی 500 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین دی پی 250 میلی گرم
قرص سیپروکیم 250 میلی گرم
انفوزیون سیپروفلوکساسین ثامن 200 میلی گرم/100 میلی لیتر
ویال سیپروفلوگزاسین 200 میلی گرم/100 میلی لیتر
قرص سیپروفلوکساسین ثنامد 500 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین شفا 500 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین ثنامد 250 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین زاگروس دارو 500 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین آنی درمان 250 میلی گرم
قرص پوریک سیدال 750 میلی گرم
قرص سیپروکسیر 500 میلی گرم
محلول تزریقی سیپروفلوکساسین نانو دارو پژوهان 200 میلی گرم/20 میلی لیتر
قرص سیپروفلوکساسین آنی درمان 500 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین کیهان 500 میلی گرم
قرص پوریک سیدال 500 میلی گرم
محلول تزریقی سیپروکسیر 200 میلی گرم/20 میلی لیتر
محلول تزریقی سیپروکس 200 میلی گرم/20 میلی لیتر
قرص سیپروفلوکساسین کیهان 250 میلی گرم
ویال سیپرینول 200میلی گرم/100میلی لیتر
اشکان قیطاسیان (1400/11/21)

سلام دکتر تروخدا جواب منو بدین من برای عفونت پام بعد عمل جراحی پلاتین سیپرو مصرف کردم به مدت ۱۰ روز بدنم خارش شدید داره و آلت تناسلی خارش شدید و همه جا بدنم قرمز شده ب پزشک مراجعه کنم یا قطع کنم خوب میشم؟؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1400/11/27)

این دارو را قطع کنید و برای دریافت آنتی بیوتیک مناسب به پزشک مراجعه کنید

Farnaz (1400/2/31)

سلام من پریروز این. قرص با قرص فنازومکس بهم دکتر داد برای عفونت ادرار، من صبح هر دو باهم بعد قرص فنازومکس رو شب باز خوردم قرص سیپروفلوکساین رو قبل خواب. خوردم بعد اخرشب حس کردم پاهام سنگین شده و پاهام مورمورمیکنن دردمیکنن فرداش دیگ نخوردم اما ساق پام کف پام انکشتای پام گرفته بود درد میکرد سوز میداد بعد،فرداش رفت داخل پای سمت چپم انگشت دست راستمم بیحسن تیرمیکشن میسوزن من این مشکلات نداشتم بعدازخوردن قرصه اینطورشدم باهمون یه دوز ،یکشم اخرشب خوردم الان ۳ روزه برطرف نشده چیکارکنم

افشین نظیفی (1400/2/26)

سلام من چشمام به نور حساسه و سینوزیت دارم و همچنین گوشم خیلی عفونت کرد و طی یه هفته دوبار تورم کرد و مسدود شد و دوبار شستو شو دادم و از عوارض دارو هم حساس شدن چشم به نور هستش ! دکتر بهم این دارو رو داده الان کمی چشمام به نور حساس شده آیا برای من که خیلی حاد چشمام به نور حساسه این دارو میتونه خیلی بد باشه؟ برای درمان سینوزیت و عفونت گوشم که الان ۳ ۴ روزه مصرف میکنم چقدر دیگه باید ادامه بدم؟ آیا کافیه مصرفش؟

کشاورز (1400/2/8)

با سلام من حدود ۱۴ تا عدد قرص سیپروفلاکسین ۵۰۰ خوردم و بعد از یک هفته رو مچ دستانم لکهای قرمز و چشم راستم التهاب زیاد دارد و آب میاد و عرق زیاد سر و صورت دارم موقع خواب و سردرد زیاد و دندانهای فک راستم هم بیحس و آب یا چیزی میخورم درد داره و دو روز مصرف قرص سیپروفلاکسین هم چندتا قرص تقویتی مثل نولپارا و welimanو yomogi مصرف داشتم ولی این سه قرصو قعط کردم دو روز اول و فقط سیپرفلاکساسین مصرف داشتم خواستم ببینم آیا این عوارض از بین میرود یا باید

نظری (1400/2/2)

به خاطر التهاب پروستات دکتر سیپروفلوکساسین 500نوشته بعد از پنج روز مصرف رنگ مدفوعم سیاه شد نمیدونم ادامه بدم یا نه داروی جایگزین چیه؟

نظری (1400/2/2)

به علت التهاب پروستات دکتر سیپروفلوکساسین داده بعد از پنج روز مصرف رنگ مدفوع سیاه شده ایا ادامه بدم یانه داروی جایگزین چیه دسترسی به متخص خود ندارم

مینا قاسمی (1400/2/1)

سلام.من از این دارو استفاده می کنم در سه انگشت پا تا ساق پا احساس گرفتگی می کنم .ایا باید داروی جایگزین بگیرم یا مشکلی نیست .ممنون میشم راهنمایی کنید

فاطمه (1400/2/1)

سلام اقای دکتر من متوجه غده جربی در باسنم شدم خانمم رفتم پیش متخصص جراحی بهم دگزا و این قرص داد ۵۰۰ گفتن ۲ هفته مصرف کنم شاید توده چربی کوچکتر بشه بتظر شما تاثیری دادره خوردنش با این همه ضرر این قرص؟؟؟؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

جمشید اله وردلو (1400/1/26)

سلام آقای دکتر من عفونت ادراری شدید دارم چه باید بکنیم؟

باوندپور (1400/1/18)

ایا خوردن قرص سیپرو فلوکساسیون در دوران پریودی مشکلی نداره

سعیده (1400/1/11)

سلام من ۲۹ سالمه خانومم،بخاطر سندروم روده تحریک پزیر قبلا دکتر بهم اینو داده بود،احتمالا بخاطر باکتری درروده بوده،حالا میتونم ۵۰۰ سیپروفلوکساسین استفاده کنم هر ۱۲ ساعت،چون درد دارم و سندرومم شروع شده

مریم مرادی (1399/12/30)

سلام وقت بخیر.من چند ماهی هست درگیر عفونت ادراری شدم و دکتر رفتم گفت احتمالا واکنش به بعضی غذاها و حساسیت شدید داری و همچنین عفونت ادراری و این قرص رو بهم داد.روز سوم مصرفم هست باید تا 10روز بخورم اما امروز خارش شدید و ترشحات زرد رنگ داشتم که قبلا نداشتم.علت چی هست دکتر؟مصرف رو قطع کنم؟

علی (1399/12/30)

این دارو سنگین ترین و غیر قابل توضیح ترین عوارضو روی بعضی بدنها داره که دکتر ها هم ازش بیخبر هستن و فکر میکنن شخص دیوانه شده و اینا عوارضش نیست

مهدی عم (1399/12/22)

سلام اقای دکتر دو روز احساس درد کم تو یکی از بیضه هام دارم بنظرتون لازمه برم دکتر

ندیم غلامی (1399/12/21)

سلام کسی ک کرانتنین ۲.نیم تک کلیه میشه این قرص استفاده کرد .قرص سیپروفلوکساسین۵۰۰...سوزش ادرار داره ؟تب و سر درد

علی دربان (1399/12/19)

سلام پدر من ۸۰ سال سن دارن پی اس آی ازمایششون ۷و نیم شده دکتر براشون سیپروفلوکساسین و امنیت تجویز کردن البته لوزان و کنکور برای فشار خونشون و ناپروکین و داروی غضروف ساز هم میخورن آقای دکتر الان ۵ روز هست داروهای پروستات رو میخورن .هم شبا خیلی دستشویی میرن حدود ۱۰ بار و هم درد عضله از زانو به پایین گرفتن میشه نظرتونو بفرمایید خیلی کلافه شدن

قاسم رشوند (1399/12/19)

رشوند سلام من ۴ماه پیش دیسک عمل کردم به مدت ۳هفته سون وصل کردم وبعدازادن دچارمشکل تکررادرارشدم رفتم پیش متخصص داخلی داروهایی به نام سیپروفلوکساسین واکسی بوتینین وفنازومکس راتجویزکرده من به مدت دوروزمصرف کردم سوزش قفسه سینه ورنگ پوستم به کبودی میخوردوسکسه دارم ومتخصص گفته روزانه ۳وعده شیرمصرف کن دلیل چیست

مجید گودرزی (1399/12/18)

سلام اقای دکتر ، من چند ماهه پیوسته لرز و تب دارم گاهی دل درد و یبوست یا اسهال، و جدیدا بندم خال قرمز میزنه سینه و پیشونی بیشتر، لرزم هیچ وقت خوب نمیشه اول فکر کردم سرماخوردگی یا کروناست، ولی تست ها منفی شد و چند ماهه اینجورم ، یکسال هم هست آسم دارم ، ازمایشا یه عفونت تو خون رو نشون میده ولی معلوم نیست چیه، قرص سیپروفلوکساسین تجویز شده، آیا کافیه واسه این علائم، ممکنه چه بیماری باشه، با تشکر

امان تقی پور (1399/12/17)

سلام .من از درد پشت گوش در سمت راست و درد در ناحیه سر در سمت راست رنج میبرم و ب پزشک عمومی رفتم و قرص سفکسیم با کواموکسی کلاو تجویز کرد و چن روز بعد ب متخصص گوش رفتم قرص سیپرو را تجویز کرد حالا کدوم بهتره و عوارض کم تری داره؟اقای دکنر جواب بدین ممنون میشم

احمد (1399/12/14)

سلام خدمت دکتر بزرگوار میبخشید من حدود یک ماهه بوی بدنم و مدفوع و ادرار تغییر کرده و درد جزیی در کلیه هام و پایین شکم دارم احتمال میدم از خانمم که عفونت ادراری داره عفونت گرفتم این قرص مناسبه برا مصرفم مرسی.

لیلا ع (1399/12/13)

سلام من خانمی ۴۵ ساله هستم حدود دو ماهه پهلوی سمت راستم درد میکنه ودرد میزنه به زیر شکمم رفتم دکتر زنان برام سونو گرافی نوشت معلوم شد که جداره مثانه ام ضخیم شده رفتم متخصص کلیه ومجاری ادرار قرص سیپرو فلوکساسین ۵۰۰وارومکس برام نوشت با اینکه زخم معده هم دارم ایا میتونم این داروها رو مصرف کنم حدود سه روزه که هم دارم دارو میخورم الان یبوست گرفتم وسرگیجه فشارم هم میره بالا ایا میتونم داروها رو ادامه بدم یا برم ازمایش کشت ادرار انجام بدم لطفا راهنمایی کنید ممنونم

ممد (1399/12/10)

سلام خسته نباشید دکتر به من سیپروفلوکساسین 500 داده ولی نگفتن هر چند ساعت باید بخورم هر 12 ساعته یا 24 ساعت ممنون میشم جواب بدین

سعید (1399/12/9)

سلام اقای دکتر من امروز رفتم ازمایش دادم عفونت ادراری دارم و غلظت خونمم بالا بود و دکتر یک قرص سیپروفلوکساسین۵۰۰ تجویز کرد ظهر که خوردم بعد چند ساعت در ناحیه بیضه سپت چپ درد دارم و در ادرارم مثل لکه منی ریخت و سوزش هم دارم حتی بعد ادرار چیکار کنم ؟

حسین ابراهیمی (1399/12/9)

سیپروفلوکساسین به عنوان آخرین راه چاره در موارد خطرناک به ناچار تجویز می‌شه و تا جای ممکن نباید سمتش رفت در مواردی اثبات شده که کسانی که بدون نظر پزشک و قافل از عوارض این دارو اقدام به ادامه مصرف کردند دچار آسیب به نخاع از دست رفتن توان به خواب رفتن، زوال عقل مرگ سلولی و در نهایت مرگ شدند.

ژیلا (1399/12/8)

فردی که بوی بد ادرار و شکم درد دارد از چه آنتی بیوتیکی استفاده کند بهتر است؟

دکتر سمانه شبان - داروساز (1399/12/8)

حتما باید به پزشک مراجعه کنین و آزمایشات مربوطه رو انجام بدین.

امیر گداری (1399/12/4)

باسلام آقای دکتر من یه مدت تقریبا ۱سال یا بیشتر ی میشه که طرف بیضه ای طرف چپم متوروم وبزرگ تر شده نسبت به طرف راستم وبعضی وقتا قرمز میشه بیضه سمت چپم واحساس درد میکنه رفتم سونو دادم در جوابش هیدروسل داشتم و اپیدیم هم نرمال در هردو بیضه هام بود ورفتم به پزشکم نشونش دادم آزمایش سونو اون برام قرص سپروفلوکساسین داد که مصرف کنم گفت برای عفونت بیضه اپیدیم میدم مصرف کن آیا موئثر این دارو

فریده کریمی (1399/11/25)

سلام دکتر من چند وفتیه سوزش ادرار دارم میخام برم بیرون ادرارم کم میاد چ قرصی تجویز میکنی

کربلایی (1399/11/22)

بنده۶۰ سالم هست. بعلت عفونت و سوزش ادرار به پزشک مراجعه کردم و ابتدا آزمایش و وصل سرم وسیپروفلوکساسین ۵۰۰ دادندوتادو روز استفاده کردم تقریبآ بهترشدم ولی با نتیجه سونو بنده را بستری ومشکلات دیگری هویدا شد. بعد از دوروز بستری عفونت ادار خیلی کم شد ولی سوزش ادرار را هنوز دارم. بعد سه روز دو وعده از سیپروفلوکساسین استفاده کردم حالا بدم خارش گرفته .لطفآ راهنماییم فرمایید.

مقدم (1399/11/15)

من دختر ۲۲ فقط تکرر ادرار دارم کشت و سونو دادم منفی بود فقط یه مقدار عفونت در لگن داشتم دکتر ازیترومایسین داد گفت تا۵ روز بخور الان روز ۳هستم هیچ تغییری نکردم

افسون (1399/11/14)

سلام من ۲هفتس هم‌خارش و هم سوزش ادراری دارم بعد مصرف ۱ورق سیپروفلوکساسین۵۰۰ الان پریود شدم تو دوران پرویودی مصرف کنم یا نه ممنون میش جواب بدین

مینا (1399/11/3)

سلام من چند روز قرص سیپروفلاکساکین و فنازوپرین مصرف کردم و سه روز از وقت پریودم گذشته ،ممکنه که بخاطر مصرف این قرصها باشه؟یا احتمال بارداری هم هس؟

ارسلان (1399/10/29)

با سلام عرض ادب و احترام امکانش هست آموکسی سیلین رو جایگزین سیپروفلوکساسین استفاده کرد؟ با تشکر از شما دکتر گرامی و سایت خوب دارویاب

عادل زراع (1399/10/24)

سلام من دیابتی هستم پا زخم شد وغفونت کرد دکتر امپول سیپروفوکساسین برام نوشت حالا من ده تا زدم اگر هنوز بزنم زرری نداره

اعتماد (1399/10/14)

سلام بنده چند وقتی هست که متوجه درد دربیضه چپ خود شدم و به دکتر رفتم وگفتن عفونت خفیف هست و مفنامیک اسید و کوتریموکسازول و سیپروفلوکساسین تجویز کردن میخواستم بدونم ایا مصرف این داروها بهبود بخش هست؟ و درهنگام عفونت میتوان رابطه برقرار کرد یا به بیضه اسیب میرسونه؟

قاسم بخت شاهی (1399/10/8)

سلام آقای دکتر من بخاطر درد مثانه قرص سیپروفلوکساسین خوردم بهتر شدم ولی یه هفته هست انگشتهای دستام درد میکنه بخاطر مصرف قرص هست به نظر شما

قاسم بخت شاهی (1399/10/8)

سلام آقای دکتر من بخاطر درد مثانه قرص سیپروفلوکاسین میخورم بهتر شدم ولی یه هفته هست انگشتان دستم درد میکنه آیا بخاطر مصرف این قرص هست

راضیه مجیدی (1399/10/4)

سلام من ۳۳ سالمه از شب یلدا درددل شدید ی گرفتم رفتم دکتر سیپر و فلو کساسین ۵۰۰ دادهو کپسول ناپرو کسن ۵۰۰ بهم داده افت فشار هم گرفتم ایا با این داروه ها خوب میشم ادار هم قرمز باید چیکار کنم

محمد (1399/10/1)

سلام خسته نباشید من مدتیه فقط و فقط صبح به صبح از خواب بلند میشم سر آلتم مقدار بسیار کمی چرک هست سفید رنگ .رفتم دکتر بم سیپروفلوکساسین ۵۰۰ داد .نه درد نه سوزش نه هیچ مشکلی ندارم رابطه مشکوکی هم نداشتم میخاستم بدونم جوابدهی خوبی داره این قرص؟نظرتونم اگه لطف کنید بم بگید.ممنون

رضایی (1399/9/29)

با سلام 46 سالمه .ازمایش سونو دادم ابعاد پروستات 52*35*42 و حجم 58 می باشد رفتم دکتر قرص سیپروفلوکسین .تامسولوسین رهش و فیناستراید بهم داده .علائم ترشحات قبل ادرار دارم و با اندکی فشار خارج می شود بنظرتان هر سه دارو را مصرف کنم ممنون

کورش یوسفی (1399/9/22)

سلام دکتر .۳۶سال سن دارم، چندی پیش دچار درد ازپهلوی سمت راست.حالت تهوع و استفراغ ، دچار سوزش در ادرا. درد بیضه سمت راست ،درد کشاله سمت راست ران و سفت شدن شکم به پزشک مراجعه و پس از اخذ سنوگرافی یه سنگ۴م.م دکتر قرص سیپروفلو+ قطره سُنکل ، که در حین مصرف بمدت ۲ روز دچار اسهال و سپس یک روز اسهال خونی داشتم حال اسهال به حالت عادی ولی سوزش ادرار اذیتم میکنه. خواهشا راهنمایی کنید

سمانه خدایی (1399/9/21)

سلام خسته نباشید 27سالمه که برای جلو گیری رفتم دکتر دستگاه آیودی گذاشتم دکتر برام داروی سیپروفلوکساسین نوشته ولی من فشار خون بالا دارم مصرف کنم یانه؟

علی رضایی (1399/9/18)

سلام من برای رفع اسهال مزمن و صبحگاهی به مدت ده روز روزی دو عدد سیپروفلکساسین ۵۰۰ خوردم. بعد از چهار روز و تا پایان مصرف مشکل اسهالم برطرف شد اما بعد از یک روز قطع دارو اسهال دوباره داره برمیگرده. آیا لازمه که دارو رو برای مدت بیشتری ادامه بدم؟

محمد (1399/8/18)

قرص سیپرو فلاکساسین چهار روز مصرف کردم عوارضش خیلی اذیت میکنه دو شب قطع کردم و این دو شب هم نتونستم از درد و بیقراری بخوابم البته قرص پروترال ۴ و فیناگرو۱ هم مصرف کردم.

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1399/8/18)

برای داروی جایگزین به پزشک مراجعه کنید

محمدی (1399/8/12)

سلام وقت بخیر من ۲۱ روزه که مریضم هفته اول علایم سرماخوردگی داشتم(ابریزش بینی.گلو درد و...) دکتر عمومی قرص آموکسی کلاو خوردم ۸ دونه. هفته دوم درد قفسه سینه و تنگی نفس گرفتم دکتر داخلی آزیترومایسین ۱۰ دونه. هفته سوم دکتر عفونی برام سیپروفلوکساسین نوشته ۱۲ ساعتی یه دونه در حال حاضر درد ریه و خس خس سینه دارم. بنظرتون بخورم؟ اخه این مدت خیلی قرص خوردم و حتی یکبار حساسیت دارویی گرفتم صورتم ورم کرد امپول هیدروکورتیزون برام زدن

نرگس (1399/8/7)

سلام من هفته پیش سوزش همراه با خون در ادرار ودرد شدید زیر شکم داشتم بعد از سونو و آزمایش گفتن عفونت مثانه دارم ۱۰ عدد قرص سیپروفلوکساتین ۵۰۰ و ۴ آمپول جنتامایسین استفاده کردم ولی هنوز درد زیر شکم مثل درد پریدی دارم یعنی عفونتم خوب نشده؟قرص رو ادامه بدم

فرشته (1399/7/30)

سلام ببخشید من پایین شکمم درد می کرد و هر دو طرف راست و چپ شکمم هم درد می کرد چهار ماه پیش رفتم دکتر گفتن آپاندیس هست عمل کردن من درست نشدم دوباره رفتم دکتر گفتن شاید سنگ کلیه داشته باشی رفتم آزمایش عفونت نشان داد بعد هم رفتم سی تی اسکن چیزی نشان نداد چند روز پیش رفتم یه دکتر دقیق آمپول نوشت و دارو های سیپروفلوکساسین ومتروماکس وفنازپیریدین مصرف می کنم ولی دردش بیشتر بیشتر می شود و دردش هم می زند به کمرم نشانه چیست

Elena (1399/7/22)

سلام آقای دکتر من دچار درد معده شدید شدم دکتر برام سیپروفلوکساسین ۲۵۰ نوشت اما دکتر من دچار فشار خون پایین هستم میزان فشارم زیر ۸ ایا خوردن این دارو عوارض نداره؟

کرمی (1399/7/17)

سلام من دوروزه خارش واژن دارم الان قرص سیپرومصرف کردم آیا تاثیری داره؟؟

دکتر افشین صفری - پزشک عمومی (1399/7/17)

اگر عفونتتون قارچی باشه میتونه ترشحتون بیشتر هم بشه، برای معاینه و درمان درست تر به پزشک مراجعه کنید.

فاطیما (1399/6/31)

سلام ببخشید من چندهفته پیش تکرر ادرار شدید داشتم دکتر متخصص بیست قرص سیپرو تجویز کردند و خیلی بهتر شدم کشت ادرار و سونوگرافی هم انجام دادم و مشکلی نداشتم و بعد سی عدد قرص متروماکس (مترونیدازول) و قطره گل سرخ تجویز کردند بعد از چند روز استفاده دوباره تکرر شدید پیدا کردم .اگ ر راهنمایی کنید ممنون میشم.

رامین زمانی (1399/6/24)

سلام من داروی اساکول میخورم آیا مشکل نداد با داروی سیپروفلوکساسین.ممنون

نفس (1399/6/16)

سلام من ۶ روز پیش دچار سوزش ادرار و مقدار کمی خون در ادرار شدم...به تجویز دکتر دو روز قرص فنازوپریدین و ۵ روز‌ قرص سیپروفلوکساسین مصرف کردم. تمامی علائم برطرف شده اما از روز اول مصرف سیپرو مدفوعم تیره رنگ شده و از روز چهارم مصرف سیپرو تا به امروز دردی شبیه به درد پریود دربرخی ساعات روز دارم....ممکن است از عوارض دارو باشد؟!

پاینده (1399/5/29)

سلام. مصرف سیپروفلوکساسین در شیردهی ضرر داره برای بچه؟! دکتر برای دلپیچه و اسهال و اینها دادند به مادر. و اینکه از چه جایگزینی میشه استفاده کرد و طول درمانش چند روز هست؟! ممنون.

پاینده (1399/5/29)

سلام. مصرف سیپروفلوکساسین در شیردهی ضرر دارد؟! دکتر برای اسهال و دل‌پیچه به من دادند. با تشکر

اکبر (1399/5/21)

با سلام اوتیت میانی با کاهش شنوایی درد گوش استخوان ماستوئید و تورم و تندرنس خفیف ناحیه گردن ریر گوش و التهاب گلو .سابقه ی بیماری مصرف دارو و حساسین ندارم پزشک سه گرم سفازولین هر روز یک‌گرم تجویز کرد تغییری حاصل نشد آیا سیپرفلوکساسین مناسب هست ؟ اگر هست ۵۰۰ روزانه کافیست ؟ وزن ۸۰ کیلو

F.K (1399/5/10)

سلام خسته نباشید من ی چند روز حدودا ۱ یا ۲ هفته بود خارش نسبتا شدیدی در نواحی تناسلیم داشتم و سیپروفلوکساسین که استفاده کردم بهتر شد اما بعد از یک ماه دوباره خارش دارم باز هم سیپرو استفاده کنم؟ چطوری میتونم از دست این خارش ها راحت بشم آزمایش ادرار هم که دادم دکتر دید برام سیپرو نوشت

حسینی (1399/5/7)

سلام متاسفانه طی رابطه ی جنسی متوجه شدم که کاندوم پاره شده وسریعا به داروخانه رفتم از ترس گرفتن بیماری ایدز ودکتر داروخانه این قرص را به من داد آیا تاثیری دارد؟

یزدی (1399/5/2)

سلام من حدود ٨ روز پیش سزارین کردم و الانم ب نوزادم شیر میدهم برای کشیدن بخیه هام ک رفتم دکتر زنانم گفت عفونت کرده و بهم سیپروفلوکساسین ٥٠٠ ،١٠ عدد داد تا هر ١٢ ساعت بخورم موضوع شیردهیو مطرح کردم گفت مشکلی نداره نظر شما چیه دارو رو استفاده کنم؟

هدی (1399/4/30)

سلام. ببخشید واسه عفونت خفیف ادراری افلوکساسین خوبه یا سیپروفلوکساسین. عوارض کدوم کمتره. ممنونم خواهش می کنم به من پاسخ دهید. سپاسگزارم

Amin (1399/4/29)

سلام من پسری 15 ساله هستم که تقریبا 3 ماه پیش به دلیل عفونت اداری به پزشک مراجعه کردم و قرص سیپرو فلوکساسین 500 و قرص اکسیبوتین تجویز کرد من این دو قرص رو باهم خوردم و عوارض شدیدی داشت (ضعف حافظه،سرگیجه،سردرد،احساس بی حسی در دست و پا،تاری دید،مشکل در شناختن افراد، لرزش بدن، افت قندخون،افت فشار خون،کاهش ضربان قلب،سرد شدن بدن،و مشکل در بلعیدن) من مصرف این قرص ها رو قطع کردم ولی هنوز بعد 3 ماه دچار ضعف حافظه شدم و احساس سردرگمی میکنم آیا باید به پزشک مراجعه کنم؟ لطفا پاسخ بدید ممنون

Amin (1399/4/28)

سلام و عرض ادب من پسری 15ساله هستم که تقریبا 3 ماه پیش برای عفونت ادراری به پزشک مراجعه کردم و پزشک قرص سیپروفلوکساسین 500 برایم تجویز کرد و من بعد از خوردن این قرص دچار سرگیجه،سردرد،ضعف حافظه،افت قندخون،ضعف قوای جسمانی، لرزش وسرد شدن دست و پا شدم والان بعد 3 ماه هنوز حافظم بدشت ضعفه آیا باید به پزشک مراجعه کنم لطفا پاسخ بدید ممنون

علی (1399/4/28)

سلام من ۲۷ ساله هستم، از چندروز قبل هنگام ادرار سوزش داشتم و خودم آزمایش و کشت ادرار انجام دادم: Blood: Positive (+) WBC: 5-6 Bacteria: Few Culture: Staph Coagulase Negative Colony Count: 2000 و بعد به پزشک متخصص عفونی مراجعه کردم که ایشان ۱۰ عدد قرص سیپروفلوکساسین 500 هر ۱۲ ساعت + قرص جویدنی ویتامین ث ۱۵۰ تجویز کردند، آیا داروی مناسبی دادند؟ چون بعد از دو روز همچنان سوزش دارم ، اگر بهبود حاصل نشد چه باید کرد و آیا مشکل خاصی است؟

اکرم رضایی (1399/4/23)

سلام. من بارها دچار عفونت ادراریشدم و آزمایش عفونت نشون داده همیشه سیپروفلوکساسین میخوردم خوب میشدم ایندفعه یک هفته است میخورم ولی هنوز علایم دارم و معده درد شدیدی هم گرفتم که قبلا اینحوری نبودم. دز دارو رو باید قوی تر کنم؟ احساس پری مثانه دارم ولی ادراری ندارم که این حس همیشگی شده و خیلی اذیتم میکنه. ممنون میشم کمکم کنید

نرگس رضایی (1399/4/23)

سلام من بارها دچار عفونت ادراری شدم. آزمایش عفونت نشون داده. همیشه سیپروفلوکساسین میخوردم خوب میشدم ایندفعه یک هفته است میخورم ولی هنوز علائم دارم.. معده درد شدیدی هم گرفتم که قبلا اینحوری نبودم. دز دارو رو باید قوی تر کنم؟ احساس پری مثانه دارم ولی ادراری ندارم که این حس همیشگی شده و خیلی اذیتم میکنه. ممنون میشم راهنماییم کنید

علی علیزاده (1399/4/17)

سلام آقا/خانم دکتر ببخشید من الان یکساعت هستش که پهلوی سمت راستم و مجاور آلت تناسلی درد و سوزش بی سابقه ای گرفته ایا امکان داره مشکل از آپاندیس ام باشه یا مشکل دیگه ای دارم ؟خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید

دکتر نفیسه عارفی - پزشک عمومی_ MPH سالمندی (1399/4/18)

با سلام. لازم است توسط پزشک معاینه شوسد.

علی علیزاده (1399/4/17)

سلام آقا/خانم دکتر ببهشید من الان یکساعت هستش که پهلوی سمت راستم و مجاور الت تناسلی درد و سوزش عجیب و بی سابقه ای گرفته ایا امکان داره مشکل از آپاندیس باشه یا مشکل دیگه ای هست ؟ممنون

عباس (1399/4/16)

سلام. چند ماه قبل هنگام خواب درد خفیفی بر روی بیضه راست احساس می کردم از مدتی قبل درد بیضه راست شدیدتر شد و صرفا از زمان دراز کشیدن به پهلوی راست نیز خارج شده و در طول روز نیز درد مکررا و اکثرا احساس میشه فقط داخل خودرو به شرط عدم تحرک درد ندارم و در ضمن الان درد کمر پهلوی راست خیلی زیادتر شده بطوری که دائم در حال تغییر حالت نشستنم و الان اگه به پهلوی راست مدتی بخوام درد شدیدی به سراغم میاد.( البته از قبل به کمر درد از نوع دیگه گرفتار بودم). تکرر ادار چیزی برام قابل تشخیص نبود چون به علت مصرف آب و چای زیاد در طول سالها همیشه نیاز به دفع ادرار با فاصله زمانی کم داشتم. با مطالعه و دقت در دیگر علائم خودم شروع به مصرف سپرو فلوکساسین ۵۰۰ به میزان دو عدد در روز کردم که الان به ۳ روز رسیده.

دکتر نفیسه عارفی - پزشک عمومی_ MPH سالمندی (1399/4/18)

سلام. لازم است به پزشک مراجعه نموده و از مصرف خودسرانه ی دارو پرهیز نمایید.

سعید زارعیان (1399/4/15)

ببخشید من هفته قبل سوزش ادرار داشتم و کمی ادرار کدر شده بود و بوی بدی داشت که گفتند عفونت هست و قرص مترونیدازول به من دادند اما بعد از دو روز مصرف، به علت درد شکمی که داشتم مترونیدازول رو قطع کردم که مجددا عوارض عفونت برگشت و در مراجعه مجدد به دکتر به من قرص سیپروفلوکساسین و فنازوپیریدین دادند، امروز (بعد از مصرف ۵ قرص از زمان تحویز سیپروفلوکساسین) رنگ مدفوع من خیلی تیره شده بود آیا باید ادامه بدم؟ حس میکنم کمی درد کلیه هم گرفتم

رضا محرابی (1399/4/14)

با عرض سلام به دلیل سوزش و ترشح شبانه داروی داکسی سایکلین و سیپروفلوکساسین برای بنده تجویز شده قبلا لووفلکساسین در یک سال پیش مصرف کردم و تاندون دستم پارگی دارد از اثر لووفلوکساسین است یا خیر نمی دانم ؟! آیا سیپروفلوکساسین را مصرف کنم یا داروی جایگزینی برای آن پیشنهاد می کنید ؟ چه دارویی بهترین جایگزین است ؟ با تشکر

رضا محرابی (1399/4/14)

با عرض سلام چند روز پیش سوزش ادراری و کمی ترشح شبانه بر روی لباس زیر مشاهده کردم به دکتر مراجعه کرده یک آمپول سفتریاکسون و داکسی سایکلین 20 عدد و سیپروفلوکساسین 20 عدد تجویز شد . با توجه به اینکه در گذشته لوو فلوکساسین استفاده کرده و تاندون دست چپم پارگی دارد آیا می توانم قرص سیپروفلوکساسین را استفاده کنم یا خیر ؟ و مناسبترین جایگزین آن چیست ؟ با تشکر

مصطفی شعبانی (1399/4/13)

سلام اقای دکتر ببخشید من ی هفته پیش یکم ادرارم زیاد شدالبته همش احساس میکردم ادرار دارم ی درد کوچولو هم زیر نافم داشتم بعد چن ماه پیشم اینطوری شدم دکتر بهم شیش تا جنتامایسین داد خوب شدم بعد پنج ماه دوباره اینطوری شدم دکتر سه تا امپول دیگه ک مثل جنتامایسینه عملکردش بهم داد با این کپسول سیپروفلوکساسین ۵۰۰ ....سوالم اینه ک من امپولارو زدم این کپسولم دارم میخورم از ی خشابش فقط دوتا مونده میخواستم بدونم دوتا دیگرو خوردم کافیه؟؟؟اخه سه تا بسته بهم داده...یعنی سه تا خشاب ده پونزده تایی...ی خشابشو دارم تموم میکنم کافیه همین؟؟؟اخه احساس میکنم همیشه سرگیجه دارم مخصوصا قلیون و سیگار میکشم چشام انگار سیاهی میره...از وقتی این قرص و میخورم...البته ی قرص دیگم داده بهم برای دردم دیکلوفناک ۵۰ نمیدونم این سرگیجه ی بعد قلیون چاس این قرصه یا قرص سیپروفلوکساسین ...اخه من قبل مصرف این قرص ها قلیون میکشیدم هیچ سرگیجه و سیاهی رفتن چشمو اینا نداشتم...ی جورایی انگار فشارم میفته ...

مریم عباسپور (1399/4/12)

سلام کشت ادرار دادم عفونت باکتری داشتم سیپروفلوکساسین داد هر 12ساعت یکی 4روز خوردم اما دیشب لرز و مفصل درد شدید گرفتم فشارم هم بالا رفت و قلبم می لرزه مدفوع هم رنگش سبز خیلی تیره شده به قرص آلرژی ندارم خیلی ناراحتم دکتر م امروز نیس البته روزهای اولم که شروع زدم اینها بود اما کم دیشب شدید شد چکار کنم کرم وازینال هم داد

امیرحسین واحدی (1399/4/11)

سلام برای درمان سینوزیت بین لووفلوکساسین 500 و کلاریتروماسین 500، تفاوتی هست؟ عوارضش لووفلوکساسینو که خوندم ب دکتر گفتم عوض کنه برام

طاهری (1399/4/7)

سلام .دختر من ۱۲سالشه اسهال وتب داشت دکتر براش سفکسیم۲۰۰هرشب یکی نوشت ولی بدتر شد دوباره بردم پیش دکتر سیپروفلوکساسین۲۵۰ نوشته میترسم بازم دلپیچه وسردرد بگیره چیکارکنم

حسین (1399/4/3)

با سلام من جراحی سیستوپلاستی مثانه رو سال 92انجام دادم و پیوند کلیه هم هستم اما مدتی هست که مدام دچار سوزش تکرر هستم و درد زیر شکم اکثرا باکتری ecoliنشون مبده نتیجه کشت ولی دفعه قبل کلبسیلا نشون داد و همراه تب و لرز که الان مشغول مصرف سفکسیمم با وجود حس سوزش میتونم انتی بیوتیک رو با سیپزوفلوکساسین تعویض کنم؟ ممنونم

مجتبی (1399/3/28)

درود 1- آیا می توان قرص سیپروفلاکساسین 500 رو، هر 12 ساعت، استفاده کرد؟ 2- کراتینین من در 3 سال اخیر، همیشه روی مرز بوده (1.3 از ماکس 1.3). آیا استفاده از این قرص و با این دوز، برای من خطرناکه؟

محمد رحیمی (1399/3/26)

سلام دکتر برای عفونت گوش سیپروفلوکساسین برای من تجویز کرد به مدت ده روز ۷رور خوردم روز ششم روی لوزه هام لکه های سفید عفونت دیدم دیگه نخوردم با اب نمک چند روز خوب شد دکتر گوش مراجعه کردم گفتن گوشت خوب شده و عفونت هم از عوارض دارو بوده. اما الان بعداز ۱۰ روز از قطع دارو بازم گلوم عفونی شده آیا هنوزم از عوارض دارو هست یا باز باید برم دکتر ؟

محمد تقی زاده (1399/3/25)

سلام.چند روز پیش چکاب کامل دادم و اتفاقی دیدم وجود باکتری در ادرارم رو.سوزش ندارم همه نشانه های دیگر ادرارم خوب بود.مثل شفافیت و رنگ .دکتر این دارو رو برای پنج روز تجویز کرده.بخورم یا درمان غیر دارویی هست

مچتبی (1399/3/23)

درود آیا سیپروفلاکساسین و مترونیدازول و آلپرازولام، تداخل دارویی دارند؟ آیا سیپروفلاکساسین 500 رو می شه دو بار در روز خورد؟ و برای پروستاتیت باکتریایی، کدام بهتر است و برای چند روز؟ *هر 12 ساعت سیپرو 500 و مترونیدازول 250 * روزی یک عدد سیپرو 500 و یک عدد دایکسوسایکلین 100 * یا ترکیب دیگه ای؟ با سپاس فراوان

فرشاد (1399/3/18)

وقت بخیر ، بنده یک ماه قبل از سونوگرافی قرص لووفلاکسسین هفت عدد و آزیترومایسین چهارده عدد مصرف کردم که دکتر داخلی تجویز کردن ، الان که سونوگرافی کردم گفتن عفونت شدید مثانه داری و از قسمت پایین بدنم حرارت میزنه بیرون و ادرارم خیلی کم شده و دیر به دیر ، سیپروفلوکساسین مصرف کنم یا نه ؟

امین جمشیدی (1399/3/18)

با سلام خدمت دکتر.من عفونت و التهاب مجاری داشتم. رفتم دکتر سپروفلوکساسین۵۰۰و دیکلوتان نوشت برای چهارده روز. چند روز خوب بودن ولی دوباره شروع شد. دوباره رفتم پیشش بازم یه دوره چهارده روزه سیپروفلوکساسین داده. کمی ضعیف شدم و بعضی وقتا سرگیجه. به نظر شما دوره جدید رو مصرف کنم یا خیر؟

فرشاد (1399/3/16)

خسته نباشید، از طریق سونو به من گفتن عفونت شدید مثانه دارم. قبل از سونو لووفلاکسسین و آزیترو مصرف کردم. الان سیپروفلوکساسین مصرف کنم یا خیر ؟

ساغر غفاری (1399/3/9)

سلام وقت بخیر خانوم 27 ساله ای هستم که مکررا دچار عفونت ادراری میشم تا قبل از این هر موقع این مورد پیش می امد دکتر سیپروفلوکساسین تجویز میکرد که با اولین استفاده تمام علایم بهبود پیدا میکرد با انجام آزمایشات مشخص شد که مشکل از کلیه و مثانه نیست اما مسیله اینجاست که دوبار آخر که سوزش ادرار گرفتم با مصرف قرص فرداش دچار ورم لبها و نوک زبان شدم این جز علایم خطرناک محسوب میشه مه باید مصرف قرص رو قطع کنم؟

ساوا وزیری (1399/3/4)

با سلام ممنونم که با حوصله پاسخ میدید. من سه سال پیش مشکل سنگ کلیه دارم و عفونت محاری ادراری اون موقع دکتر بهم ازیترومایسین دادن و قرص الوپورینول و کرن بری . ازمایش ادرار و سونو همه چی دادم.بعد اینکه خوب شدم مشکلی نداشتم تو این سه سال .همون موقع دکتر بهم گفتن عفونت مجاری ادراری در بانوان شایع هست. دیگه تو این ۳سال هیچ مشکلی نداشتم حتی عفونت مجاری ادراری.تا اینکه تا سه هفته پیش سوزش شدید گرفتم وهمزمان پریود هم بودم رفتم دکتر بهم آمپول جنتمایسین دادن هر ۱۲ ساعت و سیپروفلوکساسین به مدت ده روز .انپول فقط دوتا زدم حس کردم بعد مصرف کلیه هام درد میگیره گفتن نزن.ولی قرص و تا اخر خوردم خیلی خوب شدم فقط خیلی خیلی خیلی کم گاهی سوزش حس میکنم وقتی اب کم بخورم و ادرارم غلیظ بشه ولی کلا سعی میکنم در روز بیشتر از ۱۰ لیوان آب بخورم.الان میخواستم بدونم این سوزش خیلی خفیف که گاهی حس میکنم همیشه ومداوم نیست برای چی هست با توجه به شرایط کرونا نمیتونم برم دکتر و ... ممنون میشم راهنمایی کنید که اگر نیاز به انتی بیوتیک دیگه ای هست یا کلا چیز جدی نیست ؟

دکتر حسین رهنما - رزیدنت اورولوژی(جراحی کلیه و مجاری ادراری) (1399/3/14)

سابقه سنگ ادراری زمینه ساز عفونت ادراری مکرر میشه،در کل عفونت ادراری در خانم ها،خصوصا متاهلین شایع هست و وجود سوزش ادراری میتواند در زمینه عفونت ادراری بهبود نیافته باشه،بهتره نمونه آزمایش ادراری بدهید و سپس بر اساس نتیجه کشت ادراری درمان آنتی بیوتیکی خوراکی موثر به مدت ۱۴ روز دریافت کنید؛در کل در صورت نیاز به داروهای تزریقی بهتره در بیمارستان دریافت کنید نه سر پایی

رضاآرشن (1399/3/1)

سلام وقت بخیر، بنده حدود دو ماه پیش سوزاک گرفتم و به دکتر ارولوژی مراجعه نمودم برام امپول و سرم سفتری اکسون و قرص سیپروفلوکساسین 500 نوشتن و قرص داکسی ساکلین من همرو مصرف کردم به مدت دو هفته بهتر شدم تا بیست روز پیش ک باز سوزش ادرارم شروع شد، قرص سیپرو و داکسی ساکلین گرفتم خوردم به مدت بیست روز، الان سه روزه شدیدا سردرد و تپش قلب دارم جوری ک راه میرم مثل میگرن سرمو ازار میده قرص هارو قطع کردم، چکار کنم عوراضش میره آیا؟

قدرت الله. (1399/2/29)

سلام.جناب دکتر.چند قطره خون و ادرار پشت سر هم دارم. و درد کمر سیپروفلاکس مصرف کنم؟

احمد اکبرزاده (1399/2/29)

سلام من جوانی 24 ساله هستم گاهی اقات بعد از ادرار سوزش در مسیر ادرار دارم رفتم دکتر قرص سیپروفلوکساسین برای 10 روز بهم داد الان فقط برای یه روز از دارو مونده و الان دو سه روزه دوباره شب ها مشکل سوزش بعد ادرار دارم علتش چی هست احساس میکنم بد تر شدم.

ارزو (1399/2/26)

سلام وقت بخیر.دیروز آزمایش ادرار دادم مشخص شد که عفونت شدید ادراری دارم دکتر قرص سیپروفلوکساسین و فنازومکس تجویز کرده از دکتر راجع به روزه پرسیدم که گفتن چون مایعات زیاد باید مصرف کنم نباید روزه بگیرم میخواستم بدونم نظر شما هم همین هست یعنی مصرف مایعات سحر و افطار کافی نیست

دکتر زهرا طاهری - پزشک عمومی. (1399/2/26)

سلام واحترام.سیپرو فلوکساسین که معمولا دوبار درروز مصرف میشه، نیازی هم به مصرفِ آبِ زیاد،نیست واقعا..اما فنازومکس رو‌که برای سوزش ادرار دادن،معمولا لازمه هرهشت ساعت یکی خورده بشه..سیپرو را حداقل هفت روز باید ادامه دهید.اما فنازومکس رانباید بیش از سه روز،مصرف کنید.شاید ایشون منظورشون از مصرف آب زیاد، رقیق کردنِ ادرارتون به منظور کاهش علائم وکاهش لودِ میکروب،بوده..اگر عفونت ادراریتون شدید بوده،شاید لازم باشه چندروز،روزه نگیرید،مایعاتِ بیشتری مصرف کنید.. دوره ی درمان راتکمیل نمایید.وبعد ازآن مجددا روزه بگیرید. البته درنهایت،تصمیمش باخودتونه. یک هفته بعد ازپایانِ دارو ها،باید یک آزمایشِ کشت ادراری، بدهیدتا مشخص شود بهبودی حاصل شده یانه.

شایان علیمی (1399/2/18)

سلام وقتتون بخیر؛ من از حدود دو ماه پیش گهگاهی درد در بیضه ها مخصوصاً بیضه سمت چپ داشتم، هفته پیش که به دکتر مراجعه کردم برام یکسری آزمایش و سونوگرافی نوشتن. در سونوگرافی نوشته شده بود "ایپیدیدیم در سمت چپ برجسته می‌باشد که مطرح کننده اپیدیدیمیت می باشد." همچنین واریکوسل گرید I دوطرفه هم در توضیحات نوشته شده بود. وقتی سونوگرافی و جواب آزمایش رو به دکتر نشون دادم گفتن که مشکلی از کبد و کلیه ها نیست و داروهای زیر رو تجویز کردن: Ciprofloxacin 500 و Metromax 250 و Naproxen 500 به مدت ۱۰ روز و بعد از آن Doxium 500 به مدت یکماه. میخواستم از شما بپرسم 1) با توجه به اینکه گفته بودید Metromax برای درد بیضه تاثیری ندارد آیا نباید این دارو را با مشابه اون عوض کنم؟ 2) آیا بازه های زمانی که دکتر برای مصرف قرص ها به من گفتن به نظر شما نباید تغییر کنه؟ 3) درکل به نظر شخص شما این دارو ها رو (با توجه به عوارضشون) مصرف کنم یا به پزشک دیگر مراجعه کنم؟

رضا (1399/2/16)

سلام من ۴۹ ساله رادیکال پروستاتکتومی انجام دادم بعد از دوهفته محل اتصال سوند کاملا زخم شده سوزش شدیدی دارد دکتر سفکسیم را حذف و این دارو جایگزین کرده است آیا این دارو و سفکسیم تداخل دارند آیا زخم محل خروج سوند عفونت است ؟

نگین شرف الدین (1399/2/16)

سلام.دکتر یک هفته هست که تکرر ادرار دارم اما اصلا سوزش ندارم فقط زیر شکمم سمت چپ درد میکنه.پیش دکتر زنان که رفتم گفت عفونت ادراری هست و قرص سیپروفلوکساسین برام نوشت. از دیروز هر ۱۲ ساعت میخورم ولی چون آزمایش ادرار ندادم نگران شدم که شاید مشکل جدی تری باشه.به نظر شما قرص رو چند روز ادامه بدم یا اینکه اول آزمایش ادرار بدم ؟ ممکنه کلیه هام مشکلی داشته باشن؟

صفویه (1399/2/16)

باسلام خدمت شمامن میکروب معده دارم حدودا ۱۰ تادونه قرص تاوانکس ۷۵۰ استفاده کردم ولی معده دردشدید بادل دردشدید گرفتم میخام اینوقعط کنم از سیپروفلوکساسین استفاده کنم نظرشماچیه باتشکر

Mahsa (1399/2/13)

سلام مصرف سیپروفلوکساسین500 درماه رمضان به چه شکلی است یعنی میتونم قرص سیپروفلوکساسین رادریک دانه سحروافطاربخورم ؟یاکلاروزه نگیرم

مهشید (1399/2/13)

سلام. من دو روز پیش درد پهلوی شدید سمت چپ به همراه خون در ادرار داشتم بعد از چند ساعت خوب شد ولی امروز خون در ادرار به همراه احساس فشار شدید در مجاری اداری دارم البته سابقه سنگ کلیه هم دارم .با توجه به شرایط فعلی خودم از دیشب قرص سیتروفلوکساسین را شروع کردم و کمی بهترم ولی نمی دونم کار درستی کردم و ادامه بدهم یا نه و به چه مدت ؟

مهشید (1399/2/13)

سلام ، من دو روز پیش پهلوی چپم درد گرفت همراه با خون در ادرار ولی بعد از ۵ ساعت خوب شد . امروز مجدد احساس فشار و درد در ناحیه تناسلی همراه با خون در ادرار دارم ولی درد پهلو ندارم البته سابقه سنگ کلیه مکرر دارم . با توجه به شرایط فعلی میتونم خودم آنتی بیوتیک سیتروفلوکساسین را استفاده کنم اگر میتوانم به چه مدت ؟ با تشکر

نرگس مهرداد (1399/2/13)

سلام من درهفته 18بارداری ده عددقرص سیپروفلوکساسین500بخاطرعفونت شدیدادراری مصرف کردم ولی الان فهمیدم ضررداشته خیلی نگرانم لطفاراهنماییم کنیدیعنی جنین ممکنه اسیب دیده باشه؟

دکتر نسیم یارمحمدی - متخصص زنان و زایمان (1399/2/14)

سلام عزیزم طبق uptodate( براساس داده های موجود ، به دنبال مصرف سیپروفلوکساسین در دوران بارداری ، خطر ابتلا به نقایص عمده هنگام تولد ، سقط جنین یا سایر عواقب نامطلوب جنین و مادر مشاهده نشده است)

محمد (1399/2/12)

سلام خسته نباشید قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ برای عفونت بیضه چقدر تاثیر داره؟

سمیرا صفری (1399/2/11)

با سلام، مصرف سیپروفلوکساسین ۵۰۰ و فنازومکس ۱۰۰ ، در ماه رمضان به چه شکل است؟ آیا می توانم سیپرو را هر شب ساعت ۱۱ و فنازو را یک دانه سحر و یک دانه افطار استفاده کنم؟ یا صلاح می دانید که روزه نگیرم؟ ممنون از راهنمایتان ، سلامت باشید.

نسرین امیری (1399/2/9)

سلام 29سالمه خانم هستم.هرچندوقت یکبار دچار عفونت ادرار وعفونت مثانه میشم سونو و آزمایش و کشت ادرار هم دادم و دکتر برام یک بسته سیپروفلوکساسین 500و 60عددسیپروفلوکساسین 250تجویز کرده به همراه زل شستشو و یک پودر به نام fosuril.الان با مصرف این داروها سردرد شدید میگیرم و سوالم اینه که آیا جایگزین دیگری هست برای سیپروفلوکساسین .و اینکه هرچند وقت یکبار دوباره این عفونت برمیگرده و دچار تکرر ادرار و درد زیرشکم میشم آیا درمان قطعی داره که دیگه دچارنشم یا خیر؟

بابک نوعی شاد (1399/2/8)

سلام ،۲ روز میشه که بخاطر وجود خون و عفونت در ادرار و درد پهلو و کلیه سیپروفلوکساسین و فنازومکس مصرف میکنم بعد از غذا هم مصرف کردم ولی هم خستگی و تهوع دارم هم درد پهلو ، آیا باید ادامه بدم یا جایگزین کنم ؟ ۳۹ ساله هستم

بابک نوعی شاد (1399/2/8)

سلام ،۲ روز میشه که بخاطر وجود خون و عفونت در ادرار و درد پهلو و کلیه سیپروفلوکساسین و فنازومکس مصرف میکنم بعد از غذا هم مصرف کردم ولی هم خستگی و تهوع دارم هم درد پهلو ، آیا باید ادامه بدم یا جایگزین کنم ؟ ۳۹ ساله هستم

امین ی (1399/2/7)

باعرض سلام بنده سیپروفلوکساسین خوراکی۵۰۰روزی دوعدد مصرف میکنم . آیا این دارو با پردینوزولون۵ روزی۲عدد ناپروکسن۵۰۰روزی دوعدد فولیک اسید۵روزی یک عدد بجزپنج‌شنبه‌ وجمعه ابترکس۲.۵پنج شنبه وجمعه روزی۳عدد تداخل داره که پزشک روماتیسم برام نوشته هنوز فقط سیپرو استفاده میکنم و قرصهای روماتیسم شروع نکردم اگه مشکلی نیست شروع کنم.دسترسی به روماتولوژی سخت تواین شرایط ممنون از لطف شما

ali (1399/2/6)

سلام. دکتر برای تیرگی ادرار و درد کمر سیپروفلوکساسین و فنازومکس تجویز کرده. من همزمان دارم آزیتروماسین و استیل سیستئن مصرف میکنم برای ریه‌ام، ایا تداخل دارند این دارو ها؟

امین ی (1399/2/6)

سلام آیا قرص سیپروفلوساکسین پانصد روزی دوعدد.با------- قرص پردنیزولون۵ روزی دوعدد ناپروکسن۵۰۰روزی دوعدد Ebetrex2.5mgپنج شنبه جمعه روزی سه عدد فولیک اسید۵روزی یک عددبجز پنج شنبه وجمعه که دکتر روماتولوژی برام نوشته تداخل دارن البته الان هنوز درمان روماتولوژی روشروع نکردم فعلا فقط سیپرو استفاده میکنم.باتشکر

مرتضی (1399/2/6)

سلام وقت بخیر به پزشک مراجعه کردم تشخیصشون عفونت ادراری بود برام سفکسیم ۲۰۰ و سیپروتد ۵۰۰و آستامینوفن ۵۰۰ تجویز کردند بعد از ۳ روز مصرف روی پوستم لکه قرمز اومده الان مصرف رو قطع کنم؟؟

رضا (1399/2/5)

سلام آقای دکتر ،دارو سیپروفلوکساسین برای کسی که واریکوسل متوسط داره جواب میده

پژمان مددیان (1399/2/5)

سلام دوروزبودتب ولرزداشتمً ادرارم خیلی یدبوشده بودرفتم دکترعمومی برام سونونوشت ازکلیه پروستات گفتن سنگ نیست ولی پروستاتتون ی مقداربزرگ شده من ٤٣سالمه وپروستاتم ٤٦بودبعددکترقرص سیپروفلوکساسین نوشتً ببخشیدالان چهارتارومصرف کردم ولی علایم لرزوتکررادرارکامل ازبین نرفته میخاستم ببینم به خوردن این قرص ادامه بدم یانه؟

امین ی (1399/2/5)

ول هشت ماه چند بار دچار عود وخاموشی اون شدم که به پنی سیلین وکواموکسی کلاو وسیفیکسیم مقاوم هست.باکشت گلو انتی مناسب سیپروفلوکساسین تشخیص داده شد هردوازده ساعتی۵۰۰‌الان بعداز دوروز کمی گوش دردوچرب شدن گوش هم اضافه شد.ایامیشه کواموکسی همراه بااون مصرف کنم یا عوارض این دارو است

سجادی (1399/2/4)

سلام من ۳۵ سال دارم تکرر ادرار داشتم و گاهی خارش مجاری ادراری سیپروفلوکساسین مصرف کرد و بعد از حدود دو روز ادرار به شدت بد شد و علایم درد و ... برطرف شد ولی مصرف را ادامه دادم و بعد از حدود ۱۰ روز علایم اولیه دوباره تکرار شد و دچار تکرر ادرار شدم

سهیلا مهبودی (1399/2/2)

سلام دکتر من آزمایش دادم گفت عفونت اداری داری الان هم کمر درد شدید دارم جوری که اصلا نمی تونم راه برم تا چند روز باید قرص سیپروفلوکساسبن بخورم

دکتر نسیم یارمحمدی - متخصص زنان و زایمان (1399/2/2)

برای عفوت ادرار حداقل 3 روز مصرف کنید

حدادی (1399/2/1)

سلام من کپسول سیپروفلوکساسین ۵۰۰رو مصرف میکنم سوزش ادرار . خارش واژن همه ی جای بدنم خارش داره و قرمز شده چیکار کنم

قادری (1399/2/1)

سلام من به خاطر سوزش و‌تکرر ادرار و خونریزی به مدت دو روز هر ۱۲ ساعت قرص فنازوپیریدین و قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت خوردم . از روز سوم قرص فنازوپیریدین رو ترک کردم و الان هفت عدد از قرص سیپروفلوکساسین خوردم ولی ظاهرا عوارض داشته و دچار ضعف افت فشار حالت تهوع و لرز میشم که نهایتا امشب قرص نخوردم. هنوز درد زیر شکم دارم و موقع ادرار کمی سوزش دارم .باید خوردن این قرصهارو ادامه بدم ؟اگر لازمه به جای سیپروفلوکساسین چه قرصی رو میشه جایگزین کرد؟ همینطور حدود هفت ماه پیش دکتر زنان برایم پماد واژینال مترونیدازول تجویز کردن که من استفاده نکردم الان باید از این پماد همرا با قرصها استفاده کنم یا به عفونت ادراری ارتباطی نداره؟

رجب نیک انجام (1399/1/31)

سلام من58 سالمه ایا عفونت فقط با انزال عفونت من تکرار میشه بحدی که از مجامعت ترس دارم دارو پروستات و سیپرو فلوکساتسین خوردم و چند مرتبه خوب شدم باز بوی بد ادرار وترشحات داخل لباس همراه بوی بد ازارم میدد وبعد انزال تکرار میشه امپول جنتا مایسین یک رفعه خوب بود تعداد 4عدد میتونم تکرار کنم

ع. الف (1399/1/31)

سلام ، وقتتون بخیر آقای دکتر. هفته پیش بخاطر سوزش ادرار و درد کلیه قرص سیپروفلوکساسین هر ۱۲ ساعت تجویز شد. بعد از خوردن ۷ عدد از قرصها( بمدت ۳ روزونیم) بخاطر عوارض شدیدی که برام داشت، قرص سفکسیم ۴۰۰ روزی یک عدد تجویز شد که شش شب استفاده کردم و شش شب ژل واژینال مترونیدازول. در حال حاضر با مصرف داروها علایمم قطع شده. ایا میتونم داروهارو قطع کنم؟

قادری (1399/1/30)

سلام من خانمی ۳۸ ساله هستم حدود دو هفته درد کمر و شکم داشتم ولی نمیدونستم که دچار عفونت ادراری شدم تا اینکه سه روز پیش با سوزش و تکرر ادرار و درد و همچنین خونریزی شدید ادرار مواجه شدم که بدلیل عدم دسترسی به پزشک و سوابقی که سالهای قبل داشتم قرص فنازوپریدین و سیپروفلوکساسین ۵۰۰ از داروخونه گرفتم و هر دو را هر ۱۲ ساعت یکبار میخورم تکررادرارم کاملا خوب شده ولی هنوز کمی و در مواردی موقع دفع ادرار سوزش دارم. مشکل اصلی من در حال حاضر کمردرد و دلدرد شبیه زمان پریودی است.سوالم اینه این داروها مناسب هستند؟ تا چند روز بخورم؟ واینکه برای تسکین درد چکار کنم البته دردها قابل تحمل هستند ولی وجود دارن. همیچنین بدلیل اینکه نوزاد یازده ماهه دارم نمیتونم جهت انجام آزمایش یا سونوگرافی در شرایط حاضر به مراکز درمانی مراجعه کنم. همچنین میخوام بدونم چند روز طول میکشه تا کاملا خوب بشم؟ ممنونم

maryam (1399/1/29)

سلام خسته نباشید چند روز پیش ب علت سوزش ودرد هنگام ادرار و درد زیرشکم ب دکتر مراجعه کردم و تشخیصشون عفونت ادار بود سیپروفلاکسین ٥٠٠ ب مدت ١٠ روز و سلکوکسیب و تولرین هم دادند الان بعد سه روز دردم تقریبا تمام شده.ایا لازم هست سلکوکسیب را هنوز مصرف کنم؟ممنون

سید مجتبی هراتی (1399/1/29)

سلام دکتر ابتدا من کلیه سمت راستم درد گرفت برا چهار پنج روز بعد یه حسی شبیه حس الکی ادرار گرفتم بعد رفتم داروخانه قرص سیپرو فلوکساسین و داد الان نه روزه مصرف میکنم ولی اون حس خیلی کم شده ولی برطرف نشده کلیه راستم هم بعضی وقتا درد میگیره ولی عصبی میشم یا فیلم میبینم هر نیم ساعت یه بار باید برم دستشویی چی کار کنم مرسی از راهنمایی

سمیه (1399/1/29)

سلام اقای دکتر خسته نباشید من چند روز پیش بخاطر عفونتم وسوزش رفتم دکتر بهم پمادهای واژینال داد قرص سیپروتد250 داد ازمایش ادرارم دادم جوابش خوب بود ولی امروز تا حالا سمت راست کلیه من درد میکنه تیر میکشه به نظر شما بخاطر این قرصه چیکار کنم ایا دیگه نخورم

دکتر فاطمه کرمی - داروساز (1399/1/29)

سلام ممکنه از عوارض دارو باشه میتونید تلفنی از پزشکتون درخواست کنید داروی دیگری جایگزین کنند

سیاوش (1399/1/26)

سلام من چند روزه تب ۳۸ درجه دارم البته همیشه ته ولی در روز گاهی اوقات میشم.تست کرونا دادم و سی تی اسکن ریه دادم‌منفی بود. و همچنین تب مالت هم منفی بود.و جوابcrp خونم از ۱۰ شش بوده.رفتم دکتر عمومی به من سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت دادن به نظرتون همین کافیه.؟؟؟و دلیل این تب چیه؟

مهیا (1399/1/26)

سلام من ۲۸ سالمه ۲ روز تکرر ادرار داشتم وسوزش و خون تو ادرارم بود زیر شکمم هم درد داشتم و کمر درد ،دکتر بهم سیپروفلوکساسین ۵۰۰ و فنازومکس ۱۰۰ دادن و ۲ تا امپول الان بعد از ۳ روز مصرف خوب شدم فقط گاهی خیلی کم سوزش دارم و کمر درد خفیف باز هم باید بخورم یا نه(دکتر نگفتن تا کی باید بخورم) ؟؟ازمایش و سونو لازم هست بدم؟و یه سوال دیگه امکان داره بعدها باز هم عفونت ادرار بگیرم ؟؟

Hhhh H (1399/1/25)

سلام ۲۳ سالمه دکتر من الات ام کوچک هست چیکارکنم یه راه حل بگین تا اندازه یه کف دست باشع

مریم ملکی (1399/1/24)

ایا میشه قرص سفکسیم۴۰۰ ویا قرص مترونیدازول رو جایگزین قرص سیپرو فلوکساسین کرد؟؟؟؟( بخاطر عوارضش)

مریم ملکی (1399/1/24)

سلام آقای دکتر. من به مدت ۳ روزو نیم به خاطر درد کلیه و سوزش ادرار از قرص سیپرو فلوکساسین ۵۰۰ روزی ۲ بار استفاده کردم و به دلیل عوارض شدید نوبت امروزم رو استفاده نکردم و اون عوارض رو نداشتم. ولی هنوز علایم عفونتم کاملا قطع نشده، چه قرصی رو میتونم جایگزین سیپروفلوکساسین کنم؟ با سپاس از پاسختون

R.M (1399/1/23)

سلام آقای دکتر،خسته نباشید.من دختر۱۸ ساله هستم که دوروزپیش جراحی کیست مویی داشتم والان دکتر سیپروفلوکساسین برام تجویز کرده،من کل روز حالت تهوع دارم،یعنی به خاطر همینه؟؟؟

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/1/23)

سلام ، تهوع میتواند از عوارض داروی شما باشد گرچه ممکن است علل دیگری داشته باشد که می بایست افتراق داده شود. دارو را بعد از غذا و یا قبل از خواب میل کنید و با مصرف آهن ، لبنیات ۲ ساعت فاصله بگذارید. در صورت ادامه عارضه و اختلال در روند درمان پزشک خود را مطلع کنید.

ع. الف (1399/1/23)

سلام وقتتون بخیر اقای دکتر. اقای دکتر من چند روزی هست که دچار عفونت ادراری و سوزش شدم که به تجویز پزشک سیپروفلوکساسین ۵۰۰ استفاده میکنم. فقط موردی که هست ۱ تا ۲ ساعت بعد از خوردن این قرص دچار ضعف شدید بدن و بیحالی و حالت تهوع میشم. ولی فشارم یکی ۲ عدد بالاتر از حد همیشگی میشه. میخاستم بدونم اینا طبیعیه یا خیر ؟ واقعا سپاسگزارم از شما

دکتر محمدعلی میکائیل پور - داروساز (1399/1/23)

سرگیجه و تهوع و حساسیت به نور از عوارض این دارو هست که برای کم کردن عوارض گوارشی همراه غذا میل کنید ولی دقیق نگفتید فشارتان چند میشه اگر فشار دیاستول (پایینی ) بالاتر 9 میشه حتما قطع کنید و به دکترتان بگید عوض کند

محمد رضا سرگزی (1399/1/22)

با سلام و عرض ادب ،من اقا46 ساله هستم دو روز است به علت سرماخوردگی دو پهلو و تکرر ادرار و کمی سوزش در مثانه به پزشک عمومی مراجعه کردم، که قرص سیپروفلوکساسین 500 و فنازومکس 100 را تجویز نمود، ازمایش عفونت نداده ام ایا مصرف دارو ها را ادامه بدهم ؟؟؟؟

زینت کلایی (1399/1/22)

سلام دخترم ۱۴ سالشه که علایم درد معده بی اشتهایی و کاهش وزن و مدفوع تیره داشت که دکتر براش پنتا پرازول و سیپروفلوکساسین ۵۰۰ برای ده روز تجویز کردحالا پس از سه روز مصرف دارو ه درد معده اش خوب شده و اشتهاش بهتره سوالم اینه که داروهاش رو تا چند روز ادامه بده ؟خودش دیگه تمایلی برای خوردن دارو نداره و به سختی همکاری میکنه

فرشید رحیمی (1399/1/22)

باسلام وادب به محضر دکتر صرافیان/ بنده التهاب پروستات داشتم حدود چهار ماه إنتی بیوتیک مصرف کردم وخوب شدم چون یک بار عود دوباره داشتم ومجدد دارو مصرف کردم خوب شدم دکتر کوتریموکسازول روزی یک عدد جهت عدم عود مجدد تا دو ماه داده بود والآن سه ماه مصرف کردم البته روزی یک عدد تامسولوسین هم میخورم. چون امکان رفتن به مطب نیست ایا روزی یک عدد را مصرف کنم مشکلی ندارد تا ماه بعد یا قطع کنم حالم خوبه وخودم رو قرنطینه کردم یا روزانه نصف کنم ضمنا ٤٧ سال دارم وآب وآبمیوه هم زیاد مصرف میکنم جهت عدم مشکل برأی کلیه وهیچ بیماری زمینه ای هم به لطف خدا ندارم. سپاس فراوان ازشما.

کیوان (1399/1/20)

سلام پدرم چن روز پیش یهویی تشنج کردن ۳ بار در روز بعد بخاطر عفونت سینه قرص سیپروفلوکساسین دادن مشکلی براش نداره نمیتونه اصلا بخوره خیلی تلخه

فاطمه کبیری (1399/1/20)

من چند روزی زیر شکمم درد داره خیلی زود به زود ادار میکنم .قبلا دکتر رفته بودم عفونت داشتم یک مرتبه دکتر زنان سیپرو فلوکسین تجویز کرده .میخواستم ببینم الان میتونم ااستفاده کنم و واژینال سفالکسین

زینب (1399/1/19)

سلام من یه دوهفته هست که سرگیجه میگیرم بیشتر وقتی که غذا میخورم انگار که تو گهواره هستم .ودیروز امپول نوروبین زدم از دیروز تا حالا دردی در قسمت رانم ریخته به طوری که فک میکنم شاید دیگه نتونم راه برم انگا کسی که کوه بوده و پاهاش گرفته و بیشتر در پای راستم هست درضمن مثانه درد دارم و وقتی سمت راست دست میزنم حس میکنم یه دونه کوچک سفت زیر دستم هست و وقتی که نشستم احساس ادرار و سوزش رحم دارم .دوماه پیش هم عمل لوزه حفره دار داشتم و بعداز یه هفته خونریزی که 4روز بستری بودم میشه علت سرگیجه هام کم خون شدن باشد؟معدم به شدت درد میگیره حالا من باید سیپروفلوکساسین بخورم ؟؟

fateme (1399/1/19)

سلام. وقت بخیر. من شهریور ماه آزمایش کشت ادرار انجام دادم. باکتری Ecoli نتیجه ش بود. دنبال درمان نرفتم. هنوز همون علائم درد زیر شکم و درد پهلو و تکرر ادرار را دارم. در انتی بیوگرام ذکر شده که این باکتری به سپیروفلوکساسین، ایمی پنم، نورفلوکساسین، سفتی زوکسیم حساس هست. سوالم این هست که میتوانم سیپروفلوکساسین را در حال حاضر استفاده کنم؟ اگر بله دوره ی دارو را هم میفرمایید. باتوجه به شرایط حاضر امکان انجام ازمایش مجدد را ندارم. با تشکر

فhxli (1399/1/19)

سلام. وقت بخیر. من شهریور ماه آزمایش کشت ادرار انجام دادم. باکتری Ecoli نتیجه ش بود. دنبال درمان نرفتم. هنوز همون علائم درد زیر شکم و درد پهلو و تکرر ادرار را دارم. در انتی بیوگرام ذکر شده که این باکتری به سپیروفلوکساسین، ایمی پنم، نورفلوکساسین، سفتی زوکسیم حساس هست. سوالم این هست که میتوانم سیپروفلوکساسین را در حال حاضر استفاده کنم؟ اگر بله دوره ی دارو را هم میفرمایید. باتوجه به شرایط حاضر امکان انجام ازمایش مجدد را ندارم. با تشکر

دکتر اسماء جوادی پور - رزیدنت رادیولوژی (1399/1/19)

سلام بله میتونید هر ۱۲ساعت ۱عدد تا ۷روز اما بشرطی که زیر ۱۸سال نباشید و باردار هم نباشید

مریم مشهدی (1399/1/19)

سلام چندروزهستش که خارش و ترشح کش دار دارم و زانوی پای چپ درد و کشش پشت پا دارم از پله به سختی پایین میرم از دیروز قرس سیپروفلوکساسین رو شروع کردم هر هشت ساعت میخورم و واژینال هم استفاده میکنم ممنون میشم راهنمایی کنید

آلا احمدی (1399/1/19)

سلام.من حدود یک هفته است که سوزش ودرد هنگام ادراروکمی درد در کلیه سمت راست داشتم . پزشک متخصص زنان و زایمان به صورت تلفنی سیپروفلکساسین 500 بیست عدد وهمچنین فنازوپیریدین بیست عدد تجویز کردند.در طی این یک هفته درد و سوزش خوب شده ولی هنوز کمی درد هنگام ادرار دارم و همچنین کمی درد کلیه.میخواستم بدونم این دارووها خوب هستش که ادامه بدم و همچنین علت درد کلیه من چی میتونه باشه.آیا عفونت ادرای یاعفونت کلیه؟ تو انی اوضاع هم نمیشه رفت سونوگرافی

میلاد نظری (1399/1/18)

درود خدا قوت بنده چند سال یه غده خیلی کوچیک زیربغلم داشتم که دکتر رفتم گفتن کیست مویی هستش و تا زمانی که رشد نکنه زیاد مهم نیست و جراحی نمیخواد الان دوسه روزه متورم و عفونی شده و هر روز داره بزرگتر میشه هر 6 ساعت سفالکسین خوردم هر 12 ساعتم پیروکسیکام ولی انگار تاثیری نداره دکتر گفت علاوه بر سفالکسین ،استامینوفن و سیپروفلوکساسین هم بخورم نظر شمارو هم خواستم در مورد این قرص بدونم

علی ریحانی (1399/1/18)

سلام آیا برای درمان عفونت در معده و روده سپروفلوکساسین مفیده؟چون قبلا این قرص برای من تجویز شده بود که باعث مشکلات گوارشی یک ماهه برای بنده شد.

نرگس (1399/1/17)

سلام، حدود ۲ روز هستش که تکرر ادرار درد مثانه و درد هنگام دفع ادرار دارم، به پزشک مراجعه نکردم از داروخانه سیپروفلوکساسین ۵۰۰ و فنازومکس۱۰۰ گرفتم، میخواستم بپرسم که این دارو برای منکه کورتون و آسپرین استفاده میکنم مشکلی نداره؟ چون لوپوس دارم.

الناز ترابزاده (1399/1/17)

سلام از ناحیه تناسلی من یه ماده غلیظ سفید رنگ بدون بو بیرون میاد،و همزمان تمام مسیرش به بیرون خارش داره،بعدم که بیرون میاد،دهانه واژنم به شدت خارش میگیره، میشورم به شکل فیتیله ای شسته میشه ،خارشش کمتر میشه اما تموم نمیشه(سوزش ندارم،تو ناحیه شکمو رحمم درد ندارم) رفتم دکتر ازمایش ادرار دادم گفت عفونت نداری، بهم قرص سیپروفلوکساسین و دوش واژینال داد، پماد ان ان هم داد به دهانه بزنم ، الان یه ورق قرصو خوردم خوب شدم ، لازمه بازم بگیرم بخورم یا نه؟ و اینکه من از بعد زایمانم که ۳ سال پیش بود، هر چند ماه یه بار اینطوری میشم علتش چیه ؟ پیش متخصص دیگه ای باید برم؟ مچکرم از راهنماییتون

شایلی شیرانی (1399/1/17)

خسته نباشید از شیاف دیکلوفناک استفاده کنم تداخل داره با این آنتی بیوتیک؟ 24ساله هستم برای عفونت ادرار ۱۰روزی هست سیپروفلوکساسین مصرف میکنم و ماهی یکبار از شیاف دیکلوفناک برای کاهش درد قائدگی استفاده میکنم

ایمان نیکدل (1399/1/15)

سلام من یه هفته پیش عفونت مجاری گرفتم با سوزش و تکرر یه خشاب سیپروفلوکساسین خوردم تو ۵ روز همه علائم از بین رفته و خوب شدم دیگه نیازی نیس بخورم؟؟

قاسم فتاخی (1399/1/15)

سلام من حدود 6ماه تورم گلو دارم به طوری که غده های زیر گلو صبح ها که از خواب بلند میشم ورم داره در حال حاضر اسپری بکلو100 وفاموتدین40ویه پماد برای خشکی داخل بینی استفاده میکنم میشه این درد و تورم از دارو ها باشه ممنون

دکتر نسترن احمدی - داروساز (1399/1/15)

سلام چه مدت است که از اسپری بکلومتازن استفاده میکنید؟ التهاب گلوی شما ممکن است از عوارض این دارو باشد لطفا جهت تعویض دارویتان با پزشکتان تماس بگیرید

دکتر مسیحا صالحی نیا - پزشک عمومی (1399/1/15)

سلام منظورتون از تورم غده های زیر گلو دقیقا چیه؟ در اون ناحیه ساختارهای آناتومیک پیچیده ای وجود دارن که برای فهم منظور شما معاینه و شرح حال دقیق تری لازم هست. ضمن اینکه بفرمائید اسپری بتامتازون رو از کی و به چه دلیل و چطور استفاده میکنید

س ش (1399/1/14)

سلام ۵ روزه ک از سیپروفلوکساسین هر ۱۲ ساعت استفاده میکنم بدلیل عفونت گوش داخلی همراه با بتاسرک و ناپروکسن ۲۵۰و قطره گوش پلی میکسین و شربت سودوافدرین ولیکن هنوز بشدت دردو سرگیجه دارم همراه با حالت تهوع به درمان ادامه بدم یانه؟

دکتر اسماء جوادی پور - رزیدنت رادیولوژی (1399/1/15)

سلام اگر بعد از معاینه عفونت گوش میانی تشخیص داده شده( عفونت گوش داخلی وجود نداره درواقع و منظورتون قطعا میانیه)، برای درمان انتی بیوتبک مناسبش اموکسی سیلین یا کواموکسی کلاو یا سفیکسیم ک یا ازیترومایسین هست و سیپروفلوکساسین مطلقا روی عفونت گوش موثر نیست بعلاوه قطره پلی میکسین صرفا برای عفونت گوش خارجی استفاده میشه! بنابراین دلیلی برای مصرف هم سبپروفلوکساسین و هم پلی میکسین براتون وجود نداره،کواموکسی کلاو استفاده کنید..

الهام (1399/1/14)

سلام . مدت دوهفته میشه که دکترم قرص سیپروفلوکساسین برای عفونت شدید داخل واژن تجویز کرده اما هیچ اثر درمانی نداشته چکار کنم

اسماعیل بازیام (1399/1/13)

سلام آقای /خانم دکتر چند روز است کلیه ام و زیر شکن و حتی اطراف تناسلی درد و سوزش دارم ..در ضمن ۴ سال است پروستا دارم که با مصرف دارم خوب شدم و گاهی مجددا نارحتی مجدد دارم ..الان سوزش و ادار رنگی و سمت چپ و راستم درد داره ....کمکم کنید ....

ثمانه جعفری (1399/1/13)

سلام چند روزی هست که سوزش ادرار و کلا سوزش دارم در داخل واژن قرص سیپروفلوکساسین خوبه قبلا هم دکتر بهم داده چون دکتر هم نمیشه رفت تو این شرایط خوبه ؟ لطفا مقدار و مشخصات مصرف و بهم بدید ممنون

علی میریاقری (1399/1/12)

سلام دو سه روز پیش سه تا سنگ دفع کردم ولی الان سوزش ادرار دارم آیا قرص افلوکساسین برای خوبه یا نه چند روز مصرف کنم

دکتر فاطمه سادات ریحانی دو - پزشک عمومی (1399/1/12)

با سلام خدمت شما کاربر گرامی اگر سوزش ادرار و تکرر ادرار دارین میتونین سیپروفلوکساسین 500 هر 12 ساعت به مدت 5 روز مصرف کنین

امین. شکرالله پور (1399/1/12)

آیا این دارو برای ورم غدد لنفاوی و گلو درد جواب میده؟

دکتر اسماء جوادی پور - رزیدنت رادیولوژی (1399/1/12)

سلام نخیر درصورت عفونت گلو( فارنژیت یا تونسیلیت) آموکسی سیلین یا آزیترومایسن یا سفیکسیم مصرف کنید

عباس قربانی (1399/1/12)

با سلام الان دو روزه به خاطر درد بیضه چپ این قرص رو مصرف میکنم سونوگرافی وجود آبسه رو تایید کرده ولی الان از دیشب گاهی وقتا دردی شبیه تیر کشیدن سمت راست پایین شکم احساس میکنم، آیا ربطی به مصرف این قرص دارد یا نه؟

سعید (1399/1/12)

باسلام، ده روز قبل ناگهانی درد کلیه گرفتم و با تجویز دکتر ارولوژی با سرم و آمپول سنگ کلیه دفع شد و قرص سیپرفلوکساسین را داد که روز دو بار مصرف می کنم. سونوگرافی هم دادم که وجود یک سنگ دیگر در بخش تحتانی کلیه راست نشان می دهد. از بعد از دفع سنگ اولیه تا امروز 12 فروردین، از ناحیه پشت سمت چپ کمی درد احساس می کنم ، علاوه براین، انسداد ادراری ، تکرر ادرار و در مواقعی بصورت قطره ای دارم. علائم خستگی و بعضا تهوع و خواب را هم دارم. ممنون

نا‌شناس (1399/1/12)

سلام آیا این دارو برای سوز‌ش رحم مناسبه

دکتر نسیم یارمحمدی - متخصص زنان و زایمان (1399/1/12)

سلام عزیزم در مشکلات عفونت رحمی معمولا تجویز نمیشه اگر تمایل به راهنمایی بیشتر داشتید علائم تون را دقیقتر بیان کنید

حسن چهارلنگ (1399/1/12)

سلام‌ دو روزه تکرره ادرار دارم..ادرارم ضعیف تخلیه میشه ک کدر شده ودرده خفیفی زیره شکمم دارم.مشکلم چیست و ایا سیپرو فلوکساسین برایم خوب هس؟

دکتر زهرا طاهری - پزشک عمومی. (1399/1/12)

سلام واحترام..نمیدانم چندساله هستید.اما این‌مشکل درشما که آقا هستید،نیاز به بررسی دارد.حداقل،یک آزمایش وکشت ادرار بدهید..اگر عفونت داشت،درمان شوید..اگر عفونت نداشت باید سونوگرافی کلیه ها،مثانه،مجاری ادراری وپروستات دهید..مصرف سیپروفلوکساسین بدون آزمایش وکِشتِ ادرار راتوصیه نمیکنم

fati (1399/1/11)

سلام خسته نباشید دوروزه با تجویز پزشک سیپروفلوکساسین مصرف میکنم اما امروز اشتباهی ۶ ساعته مصرف کردم آیا مشکلی ایجاد میکنه؟

بنفشه (1399/1/11)

سلام ،وقتتون بخیر ،پسرم معلول جسمی حرکتی هست ،دفع پروتیین داره،بدنش ورم داره ،بعلت خلط در ریه قرص 500سیپروفلوکساسین تجویز کردن ،روزی 1عدد بیشتر استفاده نمیکنه ،از تاثیر دارو کم نمیکنه ؟

حسینی (1399/1/11)

سلام یک هفته پیش سوزش ادرار همراه با درد درهنگام ادرار داشتم سیپروفلوکساسین خوردم هر 12 ساعت ،ولی هنوز کمی سوزش و درد دارم البته 10 عدد قرص خوردم ،،،میخام یک بار دیگه بخرم بخورم آیا ایرادی نداره ؟و اینکه چند ساعت یکبار بخورم ؟

دکتر محمد جواد ابراهیمی نیا - پزشک عمومی (1399/1/11)

سلام سیپروفلوکساسین روی شما جواب نداده، پس تکرار نکنید. تاوانکس ۷۵۰ هر ۲۴ ساعت یک عدد تا ۵ روز بعلاوه ۲ عدد آزیترومایسین ۵۰۰ که هر ۲ عدد با هم باید مصرف شوند.

هوشنگ بیات (1399/1/11)

سلام آقای دکتر خانم بنده امروز از ساعت پنج بعد از ظهر تکرر ادرار گرفته و ادرارش قرمز شده است قبلا هم این طور شده بود که دکتر چند تا آمپول تزریق کرد خوب شد الان در این موقعیت نمی توانیم به بیمارستان برویم لطفا راهنمایی کنید چه دارویی مصرف کند ممنونم

صادق رجایی (1399/1/10)

سلام..من سوزش ادرار دارم و قرص افلاکسیسین300 در سه نوبت هر 12 ساعت مصرف کردم بعدمتوجه شدم که تاریخ مصرفش 6 ماه هست تمام شده و امروز سیپرو 500 از دوستان گرفتم.سیوالم اینه که اگر نوبتهای بعدی را با سیپرو 500 ادامه دهم صلاح هست و تداخل دارویی ایجاد نمیکند.؟سپاس

رقیه حسینی (1399/1/10)

سلام من چند روزی هستش که درد در پهلو وکشاله ران دارم میخواستم از قرص سیپروفلوکسین استفاده کنم چون قبلا هم همین مشکل رو داشتم کشت ادرار دادم عفونت کلیه ومثانه داشتم این روزها هم چون دسترسی به پزشک وجود ندارد میخواستم از این دارو مصرف لطفا راهنمایی کنید؟

دکتر زهرا امامی - متخصص طب اورژانس (1399/1/10)

سلام، بله اگر بالای 14 سال هستید هر 12 ساعت یک عدد استفاده کنید.

ح سالار (1399/1/9)

سلام من دوماهه عفونت ادرار دارم هرچی آنتی بیوتیک وجود داشته خوردم از جملهسیپرو فلوکساسین بازم خوب نشدم ینی عفونت کمتر شده ولی بهتر نشده باید چیکار کنم؟؟ ۵ تا دکتر رفتم

نگار (1399/1/9)

با سلام و وقت بخیر. چند روز پیش علائمی با درد هنگام دفع ادرار و بعد از آن داشتم. به خاطر شرایط کرونا آزمایشگاه نرفتم برای کشت ادرار. با احتمال عفونت، سیپروفلوکساسین ۵۰۰ را سه روز هست که مصرف می کنم. علائم کمی بهتر شده، اما فشار گوش و سرگیجه از قبل داشتم که تحت درمانم. بعد از مصرف ۵ عدد از این قرص علائم سرگیجه و حملاتی که قبلاً داشتم رو دوباره پیدا کردم. سوالم این هست که ممکنه به خاطر مصرف این قرص باشه و اگر هست مصرف قرص را قطع کنم یا اینکه قطع مصرف ضرر دارد؟ با تشکر.

علی (1399/1/6)

سلام من چهار روز است که سیپروفلوکساسین سه عدد در روز استفاده میکنم... به دلیل انسداد مجارای ادار و بودن سوند ادارا... تورم معده و پیچش باد در شکم پیدا کردم.... بسیار ناراحت کننده بطوری که شکمم بسیار متورم شده .... خروج گاز بسیار کم ولی فشار در شکم خیلی زیاده.... آیا از عوارض دارو میباشد؟

حسین (1399/1/6)

سلام ایا سیپروفلوکساسین ۵۰۰ برای عفونت لثه موثر هست ؟؟ ممنونم ویاچه دارویی برای عفونت دهان ولثه مفید هست ؟؟؟؟؟؟

غلامرضانگهبان (1399/1/5)

باسلام بنده به علت درد سینه وسوزش وتیر کشیدن بعضی اوقات به دکتر رفتم که کپسول سیپروفلوکساسین ۵۰۰داده که درد سینه بعضی اوقات به پشت کمرم میزنه .بنده نه تب دارم نه سرفه ایا میتونه کورونا باشه .ممنون میشم راهنمایی کنید

ناشناس (1399/1/4)

سلام مدتی که سوزش ادراردارم وتکررادراررمیشه همزمان ازفنازوپیریدین وسیپروفلوکساسین استفاده نمایم برای رفع سوزش و یابرای سوزش اداروتکررادرارداروی دیگری هم دارین ممنون میشم راهنماییم کنین

ناشناس (1399/1/4)

سلام بعد از ادرار سوزش دارم از قرص سیپروفلوکسایس استفاده کردم برام مشکلی ایجاد نمیکنه

میلاد (1399/1/3)

سلام چند روزی هست که تکرر ادرار همراه با سوزش شدید دارم ایا این دارو مناسب است

دکتر مهدی قمی - پزشک عمومی (1399/1/3)

سلام بله هر ۱۲ ساعت یک عدد وقرص فنازوپریدین هر ۸ ساعت فقط تا سه روز واگ رنگ ادرار قرمز شد نگران نشوید رنگ قرص است

علی (1399/1/3)

با سلام من تابستان بع علت شنا در اب الوده به گفته پزشکم دچار عفونت گوش میانی شدم و دکتر به من قرص و قطره سیپروفلوکساسین با بتازونیت و اسپری بینی داد ولی خوب نمیشد درد و وزوز گوشم حتی دکتر تو تابستون هرباری که مراجعه میکردم همین نسخه رو همیشه میداد حالا الان وقتی که سرما بهم میزنه اون گوش سالمم شروع به درد گرفتن میکنه به نظر شما آیا قرص سیپروفلوکساسین برای عفونت گوش مناسب بوده؟ اخه خیلی هم سرگیجه و تپیش قلب مصرف این قرص ازارم میده

اگبری (1398/12/29)

سلام نفس که میکشم شکموپهلو چپم دردمیگیره سیپروفلوکساسین500 میخواهم ازامروز استفادهکنم ایاجایزمیبینیدوتاملین یاازشیلنگاستفاده نکنم مدفوم نمیاد

دکتر سمانه شبان - داروساز (1398/12/29)

سلام! خیر این دارو هیچ کاربردی در مشکل شما نداره و مصرفش بدون تجویز پزشک ممنوعه. در صورتی که به طور مکرر درد شکمی یا یبوست دارین, حتما برای بررسی های بیشتر به پزشک مراجعه کنین.

ناشناس (1398/12/29)

سلام دو تا از قرص سیپرو فلوکساسین مصرف کرده ام سردرد شدیدی گرفته ام آیا از عوارض این قرص می باشد؟

ناشناس (1398/12/27)

سلام‌ برای عفونت دندون خوبه

زیور (1398/12/6)

سلام من خانم ۲۸ ساله هستم که ب تازگی ب علت درد پهلورفتم دکتر فهیدم یکی از کلیهام کوچک شده ب علت عفونت فقط قرص سیپروفلوکساسین نوشت وقتی میخورم یکم آروم وقتی تمام شد دوباره شروع میشه آیا میشه اون کلیه هم دچار عفونت بشه ویا داروی بهتری برای ریشه کنی عفونت هست چون الان بعضی وقتها سوزش ادرار دارم

ناشناس (1398/12/4)

سلام سیپروفلوکسلسین ۵۰۰استفاده کردم این ۱۵‌روزه از پریوم میگذره علت چیست مجردم با تشکر

سکینه محمدی (1398/12/2)

من بچه شیر میدهم این قرص سیپروفلو کساسین استفآده میکنم ضرر داره یا ندارد

فرح حسن زاده (1398/11/30)

حدود یک هفته پیش به علت درد شدید داخل شکم که به پهلو وزیر شکمم میزد و اروغ زدن زیاد وگاز داخل شکم که صدایی مثل جریان اب در شکم داشتم به دکتر مراجعه نمودم قرص سیپروفلوکساسین 20 عدد،کلیدنیوم سی ،هیوسین ،دیمیترون وسه تاسرم تجویر کردامروز دچار درد شدیداستخوان ساق و ران پا شدم وچند روزهم یبوستداشتم که امروز به سختی زیادمدفوع شکمم سفت وکمی به رگه های خونی خلطی اغشته بود از دکترم پرسیدم میگه اشکالی نداره اما نگرانم

داریوش محمودی (1398/11/14)

بعلت وجود خون در ادار به مدت سه روز از قرص سیپرو فلوکساسین۵۰۰ و داروهای دیگر جهت درمان خون در ادرار استفاده میکنم اما الان کمی درد و سوزش ادرار پیدا کرده ام آیا طبیعی است یا مشکلی وجود دارد

زهرا ملکی (1398/10/21)

شانزده روز پیش عمل جراحی بینی انجام دادم امروز دکترم بعد از معاینه برام قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ روزی دو عدد تجویز کردن امشب بعد از خوردن اولین قرص گلو درد شدید به همراه سرفه های خشک گرفتم الان نمیدونم باید چکار کنم

علي اكبر مهرافرين (1398/9/8)

سه روزاست ازكپسول سيپروفلوكساسين باتجويز متخصص كليه ومجاري ادرار بعلت عفونت خون درادرار استغاده ميكنم ازروزقبل احساس گلودرد ميكنم علت چيست ،؟لطفا راهنمايي بفرماييد،

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/8)

ممکن است علت گلودرد سرماخوردگی و عفونت باشد. لازم است توسط پزشک معاینه شوید. احتمال وجود عارضه ی داروی سیپروفلوکساسین هم وجود دارد

چنانچه در خصوص "سیپروفلوکساسین" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان فاراموکس شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف مصرف درست آنتی بیوتیک اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info