کلاریسین® یک آنتی بیوتیک نیمه سنتزی از گروه آنتی بیوتیک های ماکرولید است و در فرایند پروتئین سازی باکتری مداخله می کند. طیف اثر دارو کلاریسین® گسترده بوده و علیه باکتری های گرم مثبت، منفی و بی هوازی فعالیت دارد. کلاریسین® در عفونت های مختلف تنفسی، گوارشی، گوش و پوست کاربرد بالینی متفاوتی دارد.
کلاریسین® نام تجاری دارو کلاریترومایسین است و توسط شرکت داروسازی تهران شیمی تولید می شود.
کلاریسین® یک آنتی بیوتیک نیمه سنتزی از گروه آنتی بیوتیک های ماکرولید است و در فرایند پروتئین سازی باکتری مداخله می کند. طیف اثر دارو کلاریسین® گسترده بوده و علیه باکتری های گرم مثبت، منفی و بی هوازی فعالیت دارد. کلاریسین® در عفونت های مختلف تنفسی، گوارشی، گوش و پوست کاربرد بالینی متفاوتی دارد.
یکی از انواع زخم معده میتواند ناشی از آلودگی معده به نوعی باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری باشد. کلاریسین® یکی از اعضا رژیم های ترکیبی درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری است. طبق مطالعات حضور این دارو در این رژیمها اثربخشی بسزایی در ریشکنی این عفونت در بزرگسالان دارد.
کلاریسین® در درمان و پیشگیری از عفونت ناشی از مایکوباکتریوم آویوم کمپلکس (MAC) که نوعی عفونت ریه است و اغلب افراد مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) را تحت تاثیر قرار می دهد، استفاده می شود و در این مورد برای سنین بالای 20 ماه و بالاتر تاییدیه دارد.
کلاریسین® آنتیبیوتیک بسیار پرکاربرد در درمان عود مجدد عفونت باکتریایی در بیماری انسدادی مزمن ریوی در بزرگسالان است. هم چنین این دارو جهت درمان پنومونی اکتسابی از جامعه و سینوزیت، عفونت های گوش و فارنژیت استرپتوکوکی و عفونت های پوستی ناشی از پاتوژن های گرم مثبت در سنین 6 ماه و بالاتر تاییدیه دارد.
این دارو در بین ماکرولیدها بیشترین میزان فراهمی زیستی و حضور در خون را دارد، در اسید معده بسیار پایدار است و میزان جذب آن وابسته به خوردن غذا نیست.
شیوه تجویز
داروی کلاریسین® را طبق دستور پزشک مصرف کنید. این دارو بر اساس موارد مصرف، دوز و دوره های درمانی متفاوتی دارد. کلاریسین® را می توان همراه با غذا یا بدون غذا مصرف کرد اما ممکن است مصرف آن همراه با غذا جذب را به تاخیر بیاندازد. این دارو بهتر است در فواصل زمانی دقیق مصرف شود.
موارد منع مصرف
کلاریسین® در بیماران با سابقه حساسیت و واکنش های آلرژیک به این دارو و هر یک از اجزای آن و هم چنین دیگر دارو های دسته دارویی ماکرولید منع مصرف دارد. مصرف کلاریسین® همزمان با دارو های سیزاپراید، پیموزاید، لومیتاپید، لوواستاتین، سیمواستاتین و آلکاوئیدهای ارگوت منع مصرف دارد.
افراد با سابقه زردی کولستاتیک و یا مشکلات کبدی طی مصرف این دارو نیز از مصرف کلاریسین® منع میباشند.
تجویز در افراد با شرایط خاص
در سالمندان ممکن است خطر بروز تورسادس دی پوینت افزایش یابد بنابراین بهتر است با احتیاط تجوز شود.
این دارو در افرادی که عمکلرد ضعیف کلیوی دارند بهتر است با فواصل طولانی تر یا در دوز پایین تری تجویز شود. (در بیماران عادی با کلیرانس کلیوی زیر 30 توصیه میشود دوز تجویزی به 50% کاهش یابد.)
در افراد باردار این دارو توصیه نمیشود مگر زمانی که انتخاب دیگری وجود نداشته باشد.
در افراد مبتلا به عفونت HIV احتمال ایجاد مقاومت به کلاریسین® و کاهش بقا بررسی شود.
عوارض جانبی شایع
هر دارو به موازات اثرات درمانی مطلوب ممکن است باعث بروز عوارض ناخواسته نیز شود. از مهمترین عوارض جانبی شایع داروی کلاریسین® میتوان درد شکمی، اسهال، تهوع، استفراغ و اختلال در احساس طعم را نام برد.
احتیاط و هشدار
در صورت بروز هر گونه علائم آلرژیک حتما به پزشک اطلاع داده و از مصرف دارو اجتناب کنید. مصرف این دارو در افرادی که دچار افزایش فاصله بین QT در نوار قلبی هستند و یا درحال مصرف داروهایی با افزایش ریسک یا ایجاد این عارضه و هم چنین افت پتاسیم و افت منیزیم هستند، منع شده است. مصرف هم زمان این دارو با داروهایی که عارضه آریتمی بطنی، برادی کاردی ایجاد میکنند و آنتی آریتمی های کلاس IA وIII نیز منع شده است. در صورت بروز هر گونه علائم اختلال در عمکرد کبد نیز این مصرف این دارو قطع شود.
در صورت مصرف همزمان با دارو های کلشیسین، برخی از داروهای کاهنده چربی خون، بعضی از داروها با مکانیسم مهار کانال ها کلسیمی و غیره ، این دارو می تواند عوارض جدی ایجاد کند.
این دارو در افرادی با بیماری های عروق کرونری، میتواند ریسک مورتالیتی را افزایش دهد بنابراین تجویز در این افراد با در نظر گرفتن این ریسک و در صورت نیاز انجام شود.
درصورت بروز اسهال در بیمار ریسک ابتلا به اسهال کلستریدیوم دیفیسیل در نظر گرفته و بررسی شود.
عود مجدد میاستنی گراویس از دیگر موارد هشدار است که باید در نظر گرفته شود.
در افراد باردار اگر ملزم به مصرف باشند ریسک Embryo-Fetal Toxicity در نظر گرفته شود.
مهمترین تداخلات دارویی
این دارو مهار کننده ایزو آنزیم CYP3A4 است، بنابراین مصرف این دارو همزمان با دارو های که متابولیسمشان از این طریق است می تواند غلظت این داروها را تغییر دهد و این پتانسیل تداخل باید قبل از شروع درمان و در طول شروع درمان با کلاریسین® درنظر گرفته شود.
Reverence
FDA approved label. Revised: 9/2019. Reference ID: 4492971.
UpToDate.Clarythromycin.drug information 2022
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27342548
چرا قرص کلارسین رو میخورم درد شکمی با سردرد میگیرم میخواستم ببینم این علائم مربوط به قرص کلارسین میشود ممنون میشم جواب بدید
سلام و ادب.بله این موارد میتوانند از آثار این دارو باشند..با پزشک تجویزکننده درمیان بگذارید.
سلام ایا کلاریسین با وارفارین تداخل دارویی دارد ؟
قرص کلاریسین که استفاده میکنم صبا ک از خاب بیدار میشم خیلی دهنم تلخ میشه دلیلش چیه؟
این قرص رو همسرم به خاطر داشتن هلیکوباکتری مصرف میکنه وتلخی دهان درد معده را داره باتوجه اینکه کنسر لنفوم معده داره میخواستم بدونم التهاب معده شون را زیاد نمیکنه ومجدد بیماری شون بر نمیگرده تازه شیمی درمانیش را تموم کرده
من این قرصو روز اول که خوردم صبحش با سر درد و دل درد و تلخی دهان بیدار شدم. مزه ی هیچی هم نمیفهمم دیگه
سلام مادر عفونت معده دارن آندوسکوپی کردن قرض کلاریسین ۵۰۰ و آموکسی سیلین تجویز کرده کلاریسین که مصرف می کنند خشکی دهان . سستی و بی حالی دارن از عوارض دارو است لطفا جواب بدید ممنون
سلام مادر من عفونت معده دارن قرض کلاریسین ۵۰۰مصرف دکتر تجویز کرده با مصرف این قرض سستی بدن بی حالی به اونها دست داده آیا از عوارض دارو است مشکل گوارشی دارن لطفا جواب بدین ممنون
سلام من یه دادش دارم که این قرصارو مصرف میکنه فقظط شبا به شدت شکمش درد میکنه ایا از عوارض ای قرصاست لطفا جوابمو بدین
سلام دادشه من قرص کلاریسین و مصرف میکنه به شدت شکمش درد میکنه از عوارض این قرص یا به چ دلیلیه فقط شبا هم شکمش درد میکنه لطفا جوابو بدین
قرص حالت تهوع دارم ودهنم تلخ میشه
برای درمان هلیکوباکتری شدید کلاریسین ۵۰۰و امپرازول ۲۰رو چند بار در روز مصرف کنم؟
آیا این دارو با دیلتیازم، والسارتان، نیتروگلسیرین رهش و آسپرین که مخصوص بیماران قلبی هستش تداخل داره؟
کلاریترومایسین باعث افزایش اثر دیلتیازم و والسارتان می شود. به پزشک مراجعه کنید تا آنتی بیوتیک دیگری متناسب با داروهایتان و همچنین بیماریتان تجویز کند.
سلام،وااااای خیلی تلخ خیلییییییی.بااینکه دکتر گفته بادولیوان آب مصرف کنم ولی بازم دهنم مثل زهرشده😢😢😢
علت تلخی دهان رو بعد از مصرف قرص کلارسین ۵۰۰رو میخاستم بدونم ممنون
آیا قرص کلارسین با قرص فرومیلید ۵۰۰فرقی داره
هر دو کلاریترومایسین هستند. کارخانه تولید کننده آنها متفاوت است
چرا این کلارسین زود میگیره به حالت لرزه درمیاره آیا قرص کلارسین با قرص فرو میلید ۵۰۰فرق داره لطفا جوا ب منو ارسال کنید مشکل گوارشی دارم
سلام من برای زخم معده ومیکروب معده قرص کلاریسین ۵۰ وآموکسی ۵۰۰ میخورم ولی معده درد میگیره نمی توانم بخورم معده را بدترمی کنه آیا آدمه بدم یانه ؟
سلام حتما با معده پر و 2 لیوان آب مصرف کنید تا عوارض گوارشی کمتر شه.