نام علمی گیاه: Laurus nobilis L
اسم انگلیسی : Laurel
خانواده: Lauraceae
قسمت مورد استفاده: برگ
دارای طبیعتی گرم و خشک است. در طب سنتی از روغن میوه این گیاه به صورت وسیعی برای درمان جوش ها، رگ به رگ شدن، کبودی و ضرب دیدگی ها استفاده می شود. قسمت های مورد استفاده این گیاه برگ و میوه آن است. برگ های این گیاه دارای اثر بادشکن، قی آور، مدر، ضد تشنج و قاعده آور است. اسانس برگ و میوه گیاه برگ بو در بواسیر، در رفع دردهای روماتیسمی و به عنوان مسکن و ضد التهاب استفاده می شود. همچنین دارای خاصیت آنتی اکسیدان و ضد قارچ است. روغن میوه این گیاه همچنین در درمان ناراحتی اعصاب، معده درد، تشنج های عضلانی و انواع دردها استفاده می شود. از اسانس گیاه برای درمان بیماری سرخک نیز استفاده می شود. و باعث کاهش ضربان قلب و فشار خون می شود.
تحقیقات ثابت کرده است که آنتوسیانین های موجود در این گیاه قادر به القای متابولیک مرتبط با آنزیم های کبدی در جهت اصلاح تغییرات مطلوب سطح گلوکز و چربی های خون می باشد. همچنین مشخص شده است که این گیاه دارای سطح بالایی از مواد آنتی اکسیدانی است که اثر مهاری بر استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد دارند. همچنین در تحقیقات دیگری ثابت شده است که مواد موجود در عصاره این گیاه باعث کاهش قند خون می شود. ترکیب های این گیاه فعالیت آنزیم های کبدی گلوکز 6 فسفاتاز را که در مدل تجربی دیابت افزایش می یابد را به حد طبیعی کاهش می دهد. یکی دیگر از اثرات این عصاره مهار کردن فسفریلاز کبدی است تا از تجزیه گلیکوژن که در سلول های کبدی ذخیره شده است جلوگیری کند و بتواند فعالیت آنزیم هایی را که موجب پیشبرد سنتز گلیکوژن می شوند افزایش دهد.
برگ های این گیاه حاوی تانن، ماده تلخ، مواد رزینی، پکتین، اسانس، ترکیبات پلی فنولی و آنتوسیانین می باشد. آلفاتوکوفرول ایزومر عمده در اندام رویشی این گیاه است و در برگ ها فلاونوئید، لاکتون سزکوئی ترپنوئید، آلکالوئیدهای ایزوکوئینولین و اسیدهای فنولی وجود دارد. اسانس این گیاه حاوی ترکیبات 1 و 8 سینئول، اوژنول، استراگول، سینئول، پاراسیمن، کامفن، اسید اولئیک و لینولئیک است که دارای اثرات درمانی می باشند. سیانیدین، روتینوزید و پئونیدین از ترکیبات دیگر این گیاه می باشند.
منع مصرفی برای این گیاه گزارش نشده است. اما در دوران بارداری باید با مشورت پزشک استفاده شود.
منابع
1-Martindale, 1996. The Extra Pharmacopoeia. 31th ed.Royal pharmaceutical Society of Great Britain, 1353P.
2-Duke, J.A., 1989. Handbook of medicinal Herbs: 7th printing, Edition in Florida, CRC press, 870p. Kovacevic, N.N., Simic, M.D. and Ristic, M.S., 2007.
3-Essential oil of Laurus nobilis from Montenegro.Chemistry of Natural Compounds, 43(4): 408-411.
4-Simic, M. 2003. Preliminary assay on the antioxidative activity of Laurus nobilis extracts. Journal of Fitoterapia, 74: 613-616.
5-Testa MA, Simonson DG, Assessment of quality of life outcomes, New Eng J Med 1996; 334(28): 835 840.
کد ژنریک | نام شکل دارویی | پرخطر | دما | حیاتی | برچسب هشدار بالا |
---|